Eşimin Yengesi

Konuyu ilk açtığımda hala kızgındım, şu an daha sakinim. Zaten kırk yılda bir gördüğüm bir insana laf sokmak istemekte mantıklı değilmiş. Öfkeyle yazmışım oraya.

Görümcemin bir patavatsızlığı vardır, saf kalplidir ama bu huy başa iş açar sanırım.

Saf kalpliliğinden olduğuna emin misiniz?
Benim görümcemde eltimi önce bana çekiştirdi sonra da kendi düşüncelerini ben söylemişim gibi eltime anlatmış.
Ben yıllar sonra duydum :)

Benim görümcemde eltimi önce bana çekiştirdi sonra da kendi düşüncelerini ben söylemişim gibi eltime anlatmış.
Ne bileyim iyi düşünmek istiyorum sanırım. Kimin ne düşündüğü belli değil ki, en iyisi hep dikkatli olmak aslında :)

Çirkin olsanız ne olur ki? Dünya güzeli olunca eşinizi mutlu nu edecektiniz? Evlilik bu mu? Ne demek çirkinmiş, yazıkmış.. Saçmalık hepsi.

Yenge ile ilgili kendi fikrinizi sürdürün. Görümce sizi samimi olmayın diye uyarmış. Siz ısrar edince de bunu demiş olmalı. Yengenin ağlaması filan biraz şov olmuş cidden de.

ben lafı söyleyenden değil lafı taşıyandan korkarım. ikisiyle de uğraşmaya değmez sallayın ne gerek var laf sokayım alt edeyim diye uğraşmaya? yüz vermeyin muhattap olmayın salın gitsin.

Muhattap olma, fazla konuşma, soru sorarsa gerekli iki üç kelimelik cevaplar ver. Ve bekle... Emin ol birgün yeri zamanı gelecek ve bu konuyu söyleyeceksin yüzüne.
Hiç keyfini kaçırma.

Aynen öyle oldu, çok iyi niyetlisin bil bari diye paylaştı. Ağlamasına bende anlam verememiştim ailedeki kimseyle arası iyi değil yengenin, eşimin çocukluğunu bilir duygulandı diye düşünmüştüm ama yine de anlam verememiştim

ben lafı söyleyenden değil lafı taşıyandan korkarım. ikisiyle de uğraşmaya değmez sallayın ne gerek var laf sokayım alt edeyim diye uğraşmaya? yüz vermeyin muhattap olmayın salın gitsin.
Aslında doğru düşünüyorsunuz ama görümcem de uyarmak için söyledi bir bakıma, sıcakkanlıyımdır ben hepsine kendi ailemdenmiş gibi davranırım dikkatli ol demek istedi muhtemelen. Kötü düşünmek istemiyorum.

İlk ağızdan duymadıkça inanmayın...
İnanın başkasının konusu olsa bende böyle yazardım, hak veriyorum. Yenge hakkında gençliğinden beri böyle konuşuluyor. Kırk yılda bir gördüğüm insan için canımı sıkmama kızıyorum bende

Muhattap olma, fazla konuşma, soru sorarsa gerekli iki üç kelimelik cevaplar ver. Ve bekle... Emin ol birgün yeri zamanı gelecek ve bu konuyu söyleyeceksin yüzüne.
Hiç keyfini kaçırma.
Bende kendime kızıyorum ne diye canımı sıktım dış kapının dış mandalına diye. Ne bileyim insan üzülüyor ister istemez. Ne zaman yüzüme söyler o zaman veririm cevabını, aynen.

Aynen katılıyorum. Öyle kişiler iki tarafa da laf taşır. Böyle birseyi bilsen bile susarsin ortalık karismasin diye

Tabi ki böyle bir ihtimal hep var, onu savunamam ama konuşulurken ben ordaydım görümcemi de bilirim 10 yıldır tanıyorum sanmıyorum ki öyle yapsın. Bu kadınla kötü bile olsam kimsenin çıkarı yok ki. Muhtemelen uyarmak istedi beni sıcakkanlısın gördüğünde güvenip içli dışlı olma diye, emin değilim tabi ki ama öyle sanıyorum

Aynen katılıyorum. Öyle kişiler iki tarafa da laf taşır. Böyle birseyi bilsen bile susarsin ortalık karismasin diye
Hepinizin fikirlerine çok değer veriyorum, o yüzden sizlerle paylaşmayı seçtim ve dikkate alıp iki taraf için de çok dikkatli olacağım

Görümce hem dedikoducu hem de laf tasiyici. Eş ailesi yengeyi dedikoducu diye sevmiyorsa görümcenin de sevilmemesi gerekirdi.
Bence yengeyi bosver zaten gormuyormuşsun bile. Kaldı ki o sözü söylememiş de olabilir. Ama gorumceye daha dikkat et.

Görümcemi 10 yıldır tanırım bilirim, görüşürüm. İnanın ki herkes kadar dedikodu yapar, tabi ki hep dediğim gibi amacım savunmak değil kaldı ki savunamam da. Dediklerini pek tabi doğru da olabilir ama bu konuşma birkaç saniye içerisinde ikimizin arasında laf olarak geçti gitti. Uyarmak istediğini sanıyorum ya da öyle düşünmek istiyorum. Yine de tedbiri elden bırakmayacağım

Demek ki bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demek yılan dokununcaya kadar oluyor. Biri hakkında kötü şöhret varsa ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünmenizde fayda var.
Bence de lafınızı sokun ve mesafeli davranın. Ha bir işe yarar mı hiç sanmıyorum yaraşa şimdiye kadar millet ne tavırlar almıştır bana mısın dememiş fitneye fesada devam demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…