- 18 Mart 2011
- 9.078
- 30.899
- 748
- Konu Sahibi Red Phoenix
-
Konuyu ilk açtığımda hala kızgındım, şu an daha sakinim. Zaten kırk yılda bir gördüğüm bir insana laf sokmak istemekte mantıklı değilmiş. Öfkeyle yazmışım oraya.Ben konuyu yanlış anlamışım pardon. Olayı anlatan görümce. Görümceniz patavatsız. Ne paylaştığınıza dikkat etmeniz lazım.
Laf sokmaya falan gerek yok. Yenge onun yengesi. Onun utanıp size bunu söylememesi lazımdı.
Sene de bir kere belki gördünüz biriyle nezaket çerçevesinde ilişkinize devam edin. Diğer türlü gereksiz.
Saf kalpliliğinden olduğuna emin misiniz?Konuyu ilk açtığımda hala kızgındım, şu an daha sakinim. Zaten kırk yılda bir gördüğüm bir insana laf sokmak istemekte mantıklı değilmiş. Öfkeyle yazmışım oraya.
Görümcemin bir patavatsızlığı vardır, saf kalplidir ama bu huy başa iş açar sanırım.
Ne bileyim iyi düşünmek istiyorum sanırım. Kimin ne düşündüğü belli değil ki, en iyisi hep dikkatli olmak aslında :)Saf kalpliliğinden olduğuna emin misiniz?
Benim görümcemde eltimi önce bana çekiştirdi sonra da kendi düşüncelerini ben söylemişim gibi eltime anlatmış.
Ben yıllar sonra duydum :)
Aynen öyle oldu, çok iyi niyetlisin bil bari diye paylaştı. Ağlamasına bende anlam verememiştim ailedeki kimseyle arası iyi değil yengenin, eşimin çocukluğunu bilir duygulandı diye düşünmüştüm ama yine de anlam verememiştimÇirkin olsanız ne olur ki? Dünya güzeli olunca eşinizi mutlu nu edecektiniz? Evlilik bu mu? Ne demek çirkinmiş, yazıkmış.. Saçmalık hepsi.
Yenge ile ilgili kendi fikrinizi sürdürün. Görümce sizi samimi olmayın diye uyarmış. Siz ısrar edince de bunu demiş olmalı. Yengenin ağlaması filan biraz şov olmuş cidden de.
Aslında doğru düşünüyorsunuz ama görümcem de uyarmak için söyledi bir bakıma, sıcakkanlıyımdır ben hepsine kendi ailemdenmiş gibi davranırım dikkatli ol demek istedi muhtemelen. Kötü düşünmek istemiyorum.ben lafı söyleyenden değil lafı taşıyandan korkarım. ikisiyle de uğraşmaya değmez sallayın ne gerek var laf sokayım alt edeyim diye uğraşmaya? yüz vermeyin muhattap olmayın salın gitsin.
İnanın başkasının konusu olsa bende böyle yazardım, hak veriyorum. Yenge hakkında gençliğinden beri böyle konuşuluyor. Kırk yılda bir gördüğüm insan için canımı sıkmama kızıyorum bendeİlk ağızdan duymadıkça inanmayın...
İşte bu. Aynen böyle yapacağım.herkes yengeyi görünce nasıl davranıyorsa sende öyle davran
Bende kendime kızıyorum ne diye canımı sıktım dış kapının dış mandalına diye. Ne bileyim insan üzülüyor ister istemez. Ne zaman yüzüme söyler o zaman veririm cevabını, aynen.Muhattap olma, fazla konuşma, soru sorarsa gerekli iki üç kelimelik cevaplar ver. Ve bekle... Emin ol birgün yeri zamanı gelecek ve bu konuyu söyleyeceksin yüzüne.
Hiç keyfini kaçırma.
Saf kalpliliğinden olduğuna emin misiniz?
Benim görümcemde eltimi önce bana çekiştirdi sonra da kendi düşüncelerini ben söylemişim gibi eltime anlatmış.
Ben yıllar sonra duydum :)
Tabi ki böyle bir ihtimal hep var, onu savunamam ama konuşulurken ben ordaydım görümcemi de bilirim 10 yıldır tanıyorum sanmıyorum ki öyle yapsın. Bu kadınla kötü bile olsam kimsenin çıkarı yok ki. Muhtemelen uyarmak istedi beni sıcakkanlısın gördüğünde güvenip içli dışlı olma diye, emin değilim tabi ki ama öyle sanıyorumGörümcenizin sizi doldurmadıgı ne malum ?
Ailecek sevmiyor olabilirler ama siz bi yanlışını görmemişsiniz sonucta
Eskide belki büyük bi olay yasadılar ve ondan kinliler bu kadar
zaten farkettiysen sen kadını övünce hemen sana bişey demiş gibi anlatmıslar
Hepinizin fikirlerine çok değer veriyorum, o yüzden sizlerle paylaşmayı seçtim ve dikkate alıp iki taraf için de çok dikkatli olacağımAynen katılıyorum. Öyle kişiler iki tarafa da laf taşır. Böyle birseyi bilsen bile susarsin ortalık karismasin diye
Görümcemi 10 yıldır tanırım bilirim, görüşürüm. İnanın ki herkes kadar dedikodu yapar, tabi ki hep dediğim gibi amacım savunmak değil kaldı ki savunamam da. Dediklerini pek tabi doğru da olabilir ama bu konuşma birkaç saniye içerisinde ikimizin arasında laf olarak geçti gitti. Uyarmak istediğini sanıyorum ya da öyle düşünmek istiyorum. Yine de tedbiri elden bırakmayacağımGörümce hem dedikoducu hem de laf tasiyici. Eş ailesi yengeyi dedikoducu diye sevmiyorsa görümcenin de sevilmemesi gerekirdi.
Bence yengeyi bosver zaten gormuyormuşsun bile. Kaldı ki o sözü söylememiş de olabilir. Ama gorumceye daha dikkat et.
Demek ki bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demek yılan dokununcaya kadar oluyor. Biri hakkında kötü şöhret varsa ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünmenizde fayda var.Kızlar dert mert değil de işte, dün akşam öyle bir sinirim bozuldu. Buraya içimi dökeyim dedim.
Eşimin büyük amcasının eşiyle ilgili, bu arada ailede pek sevilmez. Tabi benimle ilgisi yok şehir dışında yaşıyor zaten senede 1 kere anca görürüm. Dedikoducu, sinsi falan derlerdi bende çok tanımadığımdan yorum yapmazdım.
Dün görümcemle eşimin yurt dışında yaşayan dayısı geldi bana çaya, gayette güzel geçti sohbet muhabbet. Görümcem de evlenicek nasipse muhabbet uzadı gitti anlayamadım laf lafı açtı konu yengeden açıldı. Görümcem de pek sevmez onu, dedim yenge aslında iyi birine benziyor kınamda falan öptü sarıldı oynadı benimle, 1 kere evine de gittim bana bir kötülüğü yok dedim. O sırada ağzından kaçırdı kına da eşimin tarafına ayy x'e yazık kız da çok çirkin demiş durmuş benim için. İyi de bu kadın mutluluktan ağlıyorum diye çipil çipil gözlerle dolanıyordu ortada. ( o zamanda anlam verememiştim yenge niye ağlar diye ama)
Niye bilmiyorum çok sinirlerim bozuldu. Çirkin olduğumu düşünmüyorum kaldı ki konu o değil zaten iki yüzlülük üzdü, kızdırdı beni sanırım.
Nisanda görümcemin nişanı var, kesin bunu bildiğimi saygımı bozmadan bildirmem lazım, lafımı sokmam şart.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?