- 18 Mart 2011
- 9.064
- 30.842
- 748
- Konu Sahibi Red Phoenix
-
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafı çok doğru. Yenge ortamdaysa ailedeki hiçkimse rahat olamıyor, herkes gerginleşiyor. Biri bin yapıyor, dedikodu yapıp arkadan konuşuyor diye. Açıkçası ben hiç yorum yapmadım, zaten görüşmüyorum hakkımda ne söyleyebilir ki diye.Demek ki bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demek yılan dokununcaya kadar oluyor. Biri hakkında kötü şöhret varsa ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye düşünmenizde fayda var.
Bence de lafınızı sokun ve mesafeli davranın. Ha bir işe yarar mı hiç sanmıyorum yaraşa şimdiye kadar millet ne tavırlar almıştır bana mısın dememiş fitneye fesada devam demiş
Bende de bahsettiginiz gibi bir yenge var,5 sene olacak evliligim,kadin ne birinin arkasindan konustu,ne bir kotulugunu gordum. Esimin butun sulalesi demedigini birakmiyor kadina arkasindan. Gozumle gordugume kulagimla duyduguma bile inanmadan once 5 dakika dusunurum ben. Cunku insanlar ona buna laf etmek icin ellerinden geleni yapiyor. İnanmayin.
Haklısınız, zaten sinirle yazmışım laf sokacağım diye, yüzüme söylenmediği sürece yapmam. İster istemez üzüldüm duyunca kızdım da can havliyle yazmışım öyle. Şimdi çok daha sakinimRed Phoenix bu yoruma %10000 katılıyorum, kimbilir eşimin ailesi de benim hakkımda neler neler duymuştur, kv nin arkamdan söylediği kalmıyor çünkü. Oysa ne tanırım ne görmüşlüğüm vardır ne bilmişliğim kimseyi. Bence bu tarz yorum yapan kişileri susturun kendinizi de boşuna doldurmayın.
Cnm bu ruhu bozuklar insanın yüzüne söylemez.Bende kendime kızıyorum ne diye canımı sıktım dış kapının dış mandalına diye. Ne bileyim insan üzülüyor ister istemez. Ne zaman yüzüme söyler o zaman veririm cevabını, aynen.
ayrıyetten görümcenizin nişanında bunu dediniz meselaYahu haklısınız benim sinirlerim bozuldu ondan öyle diyorum yoksa 3 gün sonra kafama bile takmam. İnsan acayip varlık.
Yengenin senelerdir böyle bir ünü var, doğrudur demiştir inanırım da ben niye bu kadar kızdım anlayamadım
Haklısınız, zaten sinirle yazmışım laf sokacağım diye, yüzüme söylenmediği sürece yapmam. İster istemez üzüldüm duyunca kızdım da can havliyle yazmışım öyle. Şimdi çok daha sakinim
Bana da o dokundu zaten, kendi gelinine şişman bu, bunu niye aldım diyor beni görmüş zayıf demiş. Daha bunun gibi pek çok örnek. Yüzüme söylemez belki haklısınız ama illa ki duramaz dokundurur en azından diye düşünüyorum o zaman bende lafımı söyleyeceğim işte. Ben güzelim veya değilim bunu sorgulamak kimsenin haddine değil neticedeCnm bu ruhu bozuklar insanın yüzüne söylemez.
Valla haklısın bende böyle bişey duysam senin gibi sinir olurum.
Herkes manken olmak zorunda mı?
Ya da onun güzellik anlayışına uygun mu olacakmışsın.
Aslına bakarsan görümcenin sana söylemesi de olmamış.
Ben görümcenin yerinde olsam sende dahil arkasından konuşmadığı insan yok iyi deme derdim.
Sen şimdi akıllı davran yerini zamanını bekle herkesin içinde lafını söyleyeceğim rezil edeceğin bir gün elbette gelecek.
Sadece fevri davranma.
Yoksa hiç bilmiyormuş gibi davranıp kadının yanına kar bırakma bu terbiyesizliği.
Şu güzelliğe laf eden insanlara sinir oluyorum.
ayrıyetten görümcenizin nişanında bunu dediniz mesela
ya yengeniz işi cazgırlığa döker bağırır çağırır nişanda olay çıkarırsa
görümcenizi nişanında huzursuzluk çıkmış olur
nişan da değil nişandan sonra sokun ne lafı sokacaksanız
Yok ha öyle mi dedim kapandı zaten konu, hiç yorum yapmadım. Yenge ne zaman dokundurur bana ya da laf eder yüzüme o zaman veririm cevabınıKendileri yengeye düşman diye senin de düşman olmanı istiyorlar, bence bu tarz konularda hemen kapat kişilerin ağzını. Seninle konuştuğu cümleyi alıp yengeye "x de senin hakkında bunu diyor" diye anlatmayacağı ne malum? Bunu birebir yapan bir yenge vardı bizde de, onun yüzünden annem ailedeki herkesle durduk yere kötü oldu oysa hiç bir suçu yoktu annemin. Bu tarz insanları çok tehlikeli buluyorum ben.
Katılıyorum.Neden laf sokmaniz sart? Ben olsam baskalarinin sozune inanmadan once kendi gozumle kulagimla sahit olmaliyim bazi seylere. Gorumcenizin sizin arkanizdan konusup da lafi yengeye atmadigi ne malum? Herkesin her soyledigine de boyle inanir misiniz?
Benden tavsiye “x senin icin boyle dedi” diyen bas yalancidir. O dedigini de kendisi soylemistir veya kendi fikridir sadece dile getirmemistir
Cnm padişahın arkasından kılıç sallamışlar düşün yani.Bana da o dokundu zaten, kendi gelinine şişman bu, bunu niye aldım diyor beni görmüş zayıf demiş. Daha bunun gibi pek çok örnek. Yüzüme söylemez belki haklısınız ama illa ki duramaz dokundurur en azından diye düşünüyorum o zaman bende lafımı söyleyeceğim işte. Ben güzelim veya değilim bunu sorgulamak kimsenin haddine değil neticede
Çok iyi fikir, aklıma yattı. Yenge bir şey demeden yüzüme konuşmayı düşünmüyorum aslında ama olur da konu kapanmazsa bunu yapabilirim.Katılıyorum.
Belki de siz bana bir zararı yok,iyi biri minvalinde konuştuğunuz için yalan attı size,sizde bilenin,sinirlenin diye.
Söyleyecekseniz illaki ben olsam ikisi yanyana iken söylerdim bir şekilde. Yenge x söyledi benim için böyle böyle demişsin,aşkolsun vb bir cümle kurabilirsiniz ,bu sayede kim neyi söyledi gayet iyi anlarsınız zaten.
Hiç sorma canım inan ki. İnsanlar kötü, halbuki beni neredeyse tanımıyorsun bile. Herkes kendi hayatına baksa hayat kolay aslında.Cnm padişahın arkasından kılıç sallamışlar düşün yani.
Sıkıyorsa önüne geçip kılıcı sallasana.
Bizim mi arkamızdan konuşmayacaklar.
Sen yeri geldiğinde lafını söyle, biri de çıksın haddini bildirsin de her kuşun etinin yenmez olduğunu öğrensinler.
Zaten kırk yılda bir görüyorum, nisanda nasipse görümcemin nişanı var gelmişken kalır 2-3 gün. O sırada ima ederse ya da laf ederse cevap vereceğimBen olsam soğuk davranırdım gereksiz yere yüz göz olmazdım.
Kimsenin göz yaşına inanma benim kaynana da hemen ağlayabikiyor nasıl beceriyor bilmiyorum bı yakını görevinden atildi kadının yanında üzüldü ağladı hüngür hüngürKızlar dert mert değil de işte, dün akşam öyle bir sinirim bozuldu. Buraya içimi dökeyim dedim.
Eşimin büyük amcasının eşiyle ilgili, bu arada ailede pek sevilmez. Tabi benimle ilgisi yok şehir dışında yaşıyor zaten senede 1 kere anca görürüm. Dedikoducu, sinsi falan derlerdi bende çok tanımadığımdan yorum yapmazdım.
Dün görümcemle eşimin yurt dışında yaşayan dayısı geldi bana çaya, gayette güzel geçti sohbet muhabbet. Görümcem de evlenicek nasipse muhabbet uzadı gitti anlayamadım laf lafı açtı konu yengeden açıldı. Görümcem de pek sevmez onu, dedim yenge aslında iyi birine benziyor kınamda falan öptü sarıldı oynadı benimle, 1 kere evine de gittim bana bir kötülüğü yok dedim. O sırada ağzından kaçırdı kına da eşimin tarafına ayy x'e yazık kız da çok çirkin demiş durmuş benim için. İyi de bu kadın mutluluktan ağlıyorum diye çipil çipil gözlerle dolanıyordu ortada. ( o zamanda anlam verememiştim yenge niye ağlar diye ama)
Niye bilmiyorum çok sinirlerim bozuldu. Çirkin olduğumu düşünmüyorum kaldı ki konu o değil zaten iki yüzlülük üzdü, kızdırdı beni sanırım.
Nisanda görümcemin nişanı var, kesin bunu bildiğimi saygımı bozmadan bildirmem lazım, lafımı sokmam şart.
ayy seninki de ne fena. Allah kolaylık versinKimsenin göz yaşına inanma benim kaynana da hemen ağlayabikiyor nasıl beceriyor bilmiyorum bı yakını görevinden atildi kadının yanında üzüldü ağladı hüngür hüngür
Kadın gittikten sonra ohhh iyi olmuş oy verdiler gördüler günlerini dedi
Allah 1 dediğinden başkasına inanmam kaynana nin
Kesinlikle size bir şey der ise altta kalmayın ama siz sakın durduk yere yüz göz olmayın.Zaten kırk yılda bir görüyorum, nisanda nasipse görümcemin nişanı var gelmişken kalır 2-3 gün. O sırada ima ederse ya da laf ederse cevap vereceğim
Hemde ne fena bana da yapıyor aynısını biliyorumayy seninki de ne fena. Allah kolaylık versin
Kimin ne olduğu belli değil ki kuzum bilemiyoruz işte of of
Eğer yüzüme derse kesinlikle cevabını veririm, kesinlikle.Kesinlikle size bir şey der ise altta kalmayın ama siz sakın durduk yere yüz göz olmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?