Eşimin Yengesi

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafı çok doğru. Yenge ortamdaysa ailedeki hiçkimse rahat olamıyor, herkes gerginleşiyor. Biri bin yapıyor, dedikodu yapıp arkadan konuşuyor diye. Açıkçası ben hiç yorum yapmadım, zaten görüşmüyorum hakkımda ne söyleyebilir ki diye.

Laf sokmayacağım, illa ki yüzüme de söyleyecektir birgün o zaman veririm cevabını. Gençliğinden beri huyu böyle diyorlar, hep böyleymiş yan yanayken kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Sinirlerim bozuldu tabi ama şu an sakinim. Dediğim gibi illa ki yüzüme söyleyecektir ya da dokunduracaktır görümcemin nişanında. Ben önceden yaptığı dokundurmaları masumca karşılıyordum ama artık karşılamayacağım

Red Phoenix bu yoruma %10000 katılıyorum, kimbilir eşimin ailesi de benim hakkımda neler neler duymuştur, kv nin arkamdan söylediği kalmıyor çünkü. Oysa ne tanırım ne görmüşlüğüm vardır ne bilmişliğim kimseyi. Bence bu tarz yorum yapan kişileri susturun kendinizi de boşuna doldurmayın.

Haklısınız, zaten sinirle yazmışım laf sokacağım diye, yüzüme söylenmediği sürece yapmam. İster istemez üzüldüm duyunca kızdım da can havliyle yazmışım öyle. Şimdi çok daha sakinim

Bende kendime kızıyorum ne diye canımı sıktım dış kapının dış mandalına diye. Ne bileyim insan üzülüyor ister istemez. Ne zaman yüzüme söyler o zaman veririm cevabını, aynen.
Cnm bu ruhu bozuklar insanın yüzüne söylemez.
Valla haklısın bende böyle bişey duysam senin gibi sinir olurum.
Herkes manken olmak zorunda mı?
Ya da onun güzellik anlayışına uygun mu olacakmışsın.
Aslına bakarsan görümcenin sana söylemesi de olmamış.
Ben görümcenin yerinde olsam sende dahil arkasından konuşmadığı insan yok iyi deme derdim.
Sen şimdi akıllı davran yerini zamanını bekle herkesin içinde lafını söyleyeceğim rezil edeceğin bir gün elbette gelecek.
Sadece fevri davranma.
Yoksa hiç bilmiyormuş gibi davranıp kadının yanına kar bırakma bu terbiyesizliği.
Şu güzelliğe laf eden insanlara sinir oluyorum.

ayrıyetten görümcenizin nişanında bunu dediniz mesela
ya yengeniz işi cazgırlığa döker bağırır çağırır nişanda olay çıkarırsa
görümcenizi nişanında huzursuzluk çıkmış olur

nişan da değil nişandan sonra sokun ne lafı sokacaksanız

Kendileri yengeye düşman diye senin de düşman olmanı istiyorlar, bence bu tarz konularda hemen kapat kişilerin ağzını. Seninle konuştuğu cümleyi alıp yengeye "x de senin hakkında bunu diyor" diye anlatmayacağı ne malum? Bunu birebir yapan bir yenge vardı bizde de, onun yüzünden annem ailedeki herkesle durduk yere kötü oldu oysa hiç bir suçu yoktu annemin. Bu tarz insanları çok tehlikeli buluyorum ben.

Bana da o dokundu zaten, kendi gelinine şişman bu, bunu niye aldım diyor beni görmüş zayıf demiş. Daha bunun gibi pek çok örnek. Yüzüme söylemez belki haklısınız ama illa ki duramaz dokundurur en azından diye düşünüyorum o zaman bende lafımı söyleyeceğim işte. Ben güzelim veya değilim bunu sorgulamak kimsenin haddine değil neticede

Daha önce de çok defa söyledim, laf sokmayacağım. Sinirle yazmışım onu konuya sonradan sakinleştim. Nişanda zaten yapmam nişan bitince biz bize kalacağız neticede, eğer orda bana bir şey derse ya da dokundurursa ancak o zaman cevap veririm.

Tabi net konuşamam öyle bir durum olur da cevap vermek durumunda kalırsam çok saygılı bir şekilde dokundurtmak isterim, yapamazsam insanız çünkü olay çıkarma ihtimali de yok değil

Yok ha öyle mi dedim kapandı zaten konu, hiç yorum yapmadım. Yenge ne zaman dokundurur bana ya da laf eder yüzüme o zaman veririm cevabını

Katılıyorum.
Belki de siz bana bir zararı yok,iyi biri minvalinde konuştuğunuz için yalan attı size,sizde bilenin,sinirlenin diye.
Söyleyecekseniz illaki ben olsam ikisi yanyana iken söylerdim bir şekilde. Yenge x söyledi benim için böyle böyle demişsin,aşkolsun vb bir cümle kurabilirsiniz ,bu sayede kim neyi söyledi gayet iyi anlarsınız zaten.

Cnm padişahın arkasından kılıç sallamışlar düşün yani.
Sıkıyorsa önüne geçip kılıcı sallasana.
Bizim mi arkamızdan konuşmayacaklar.
Sen yeri geldiğinde lafını söyle, biri de çıksın haddini bildirsin de her kuşun etinin yenmez olduğunu öğrensinler.

Çok iyi fikir, aklıma yattı. Yenge bir şey demeden yüzüme konuşmayı düşünmüyorum aslında ama olur da konu kapanmazsa bunu yapabilirim.

Hiç sorma canım inan ki. İnsanlar kötü, halbuki beni neredeyse tanımıyorsun bile. Herkes kendi hayatına baksa hayat kolay aslında.

Tabi ki hiçbir şey olmamış gibi davranmak istemiyorum. Eğer yenge bana açık verirse cevap veririm. Çünkü ne münasebet.

Ben olsam soğuk davranırdım gereksiz yere yüz göz olmazdım.
Zaten kırk yılda bir görüyorum, nisanda nasipse görümcemin nişanı var gelmişken kalır 2-3 gün. O sırada ima ederse ya da laf ederse cevap vereceğim

Kimsenin göz yaşına inanma benim kaynana da hemen ağlayabikiyor nasıl beceriyor bilmiyorum bı yakını görevinden atildi kadının yanında üzüldü ağladı hüngür hüngür

Kadın gittikten sonra ohhh iyi olmuş oy verdiler gördüler günlerini dedi

Allah 1 dediğinden başkasına inanmam kaynana nin

ayy seninki de ne fena. Allah kolaylık versin

Kimin ne olduğu belli değil ki kuzum bilemiyoruz işte of of

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…