eşimizle/sevgilimizle paylaştıklarımız

bg_bk

üvercinka*
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
387
235
53
merhaba kızlar bu benim için pek dert değil ama sormak istedim. ailenizle ilgili özel şeyleri veya yaşadığınız sorunların sizler eşlerinizle veya sevgililerinizle ne kadarını paylaşıyorsunuz ? tabi eş farklı sevgili farklı da.. mesela son zamanlarda ablamla çok sorun yaşadım o kadar bunaldım ki erkek arkadaşıma mesajda olsun telefonda olsun anlatıp dertleştim çünkü aynı şehirde değiliz. ablam da tesadüf eseri (ki telefonumu özellikle karıştırdığına inanıyorum) mesajlarımda bu anlattıklarımı görmüş. bana dedi ki işte sen böyle anlatıyorsun da yarın öbür gün evlenince başına kakar. senin ailen şöyleydi böyleydi diye yüzüne vurur öyle her şeyini anlatma dedi. oysa ben sevdiğim insanla sıkıntımı paylaşmak isterim ama ablamın bu sözü gelecek için korkuttu beni. özellikle evli arkadaşlara soruyorum eşlerinizle böyle bir durum yaşadınız mı ? böyle şeyler anlatmak normal mi yoksa eline koz mu vermiş olursunuz ablamın deyimiyle...

Ablaniz cok hakli.

Ozellikle aileyle yasanan sıkıntılar kesinlikle iceride kalmali.

Diyelim ileride esinizin bir akrabasiyla sorun yasadiniz.

Erkekler zaten arada kalmayi sevmezler, asabiyet derecesine gore sen kendi ailenle anlasamiyorsun zaten deyiverirler.

Yani bu hic de uzak bir ihtimal, olmayacak sey degil.

Siz sorunlarinizi halletmis hatta coktan unutmus olursunuz ama bunlari paylastiginiz kisiler unutmazlar, akillarinin bir kosesinde kalir.

aslında ablamı çoğu şeyde haklı bulurum danışırım ama son zamanlarda yaşadığımız sorunlar nedeniyle böyle söylemiş olabileceğini düşünmüştüm açıkçası

Aynen öyle.

Gelecekte senin ablanla aran düzelir ama sevgilin asla anlattıklarını unutmaz.

Tecrübeyle sabit.

Aynen öyle.

Gelecekte senin ablanla aran düzelir ama sevgilin asla anlattıklarını unutmaz.

Tecrübeyle sabit.
peki ben ne anladım bu işten. sevdiğimle tüm derdimi paylaşmak isterim. erkekler neden kullanır ki en ufak şeyde bunu. adaletsizlik değil mi bu... o zaman içimize atacağız her şeyi yada buraya yazacaız

peki ben ne anladım bu işten. sevdiğimle tüm derdimi paylaşmak isterim. erkekler neden kullanır ki en ufak şeyde bunu. adaletsizlik değil mi bu... o zaman içimize atacağız her şeyi yada buraya yazacaız

Eee canım... açıkçası sen de kullanacaksın

Yani ilerde tartıştınız diyelim, sen de ona annen için böyle demiştin şimdi şöyle söylüyorsun diyeceksin.

Nitekim dünya böyle dönüyor bizde olmaz diye düşünme.

Mesela ben bir arkadaşımla tartışsam hemen anlatırdım.

2 gün sonra ben arkadaşımla sorunumu çözerdim.

Eşim , o zamanlar sevgilim, ben o kızı sevmiyorum, o seni üzdü, onunla neden görüşüyorsun diye başımın etini yerdi.

Artık anlatırken oldukça dikkatli kelimeler seçiyorum.

aslında ablamı çoğu şeyde haklı bulurum danışırım ama son zamanlarda yaşadığımız sorunlar nedeniyle böyle söylemiş olabileceğini düşünmüştüm açıkçası

İnanin bu sefer de hakli.

Az evvel de yazdigim gibi erkekler mesele ciksin istemezler, kafalari sıkıntı kaldirmaz.

Ozellikle uzun iliskiler ve evliliklerde yoksa cicim aylarinda öl deseniz ölürler her zorlugu asarlar.

Esiyle ailesi arasinda kalmak erkek icin ölümdür.

Esine haklisin dese ailesi, ailesine haklisin dese esi yer adamin basini.

Garibim de ne yapsin bir cikar yol arar ve eski defterler acilir, sizin sabika kaydiniza bakilir, siz ablanizla da sorun yasamissinizdir ve gecimsizsinizdir.

Bunu ille de koz olarak kullanmak diye yorumlamayalim da erkekler bizim kadar pratik dusunemedikleri icin isin icinde siyrilmak uzere elindeki verileri kullanirlar diyelim.

Sonuc olarak erkek arkadasinizla dertlesmeye devam ama aile ici meseleler simdilik mahreminiz olsun cunku o simdilik aileden biri degil.

Kol kırılır yen içinde kalır.

Ufak tefek sorunlar, sürtüşmeler tabii ki anlatılır ama daha ciddi konuları anlatmam. İleride yüzüme vuracağından değil, aileme laf ettirmem çünkü. Ben ne kadar anlaşamasam da ailem sonuçta. Elin adamı gelip anneme babama dayıma laf edemez.

ben paylaşma taraftarıyım. sonuçta eş sevgili her neyse.. bunlar bizim en yakınlarımız en iyi dostumuz olmalı.belki biz beraber büyüdüğümüzden 10 yıllık bi beraberlıgın getırdgı guven samımıyet dostluk netıcesınde ona karşı bu kadar rahatım bılemıyorum ama yine de insan elını tuttugu öptüğü sevdgi adamla herseyini paylaşabilmeli. ben en azından dertlesmek isterm anlatmak isterım. kendi aılem oldgu için yorum yapılmasını pek istemem ama dinlesin isterm :) ki o da zaten hep "o senın baban, o senın abin" vs gbi yaklaşır olaya.yangına körükle gitmeyenlerden =) yani bence paylaşmalısın ama asla ne olursa olsun aılen hakkında söz söyleme hakkını ona vermemelisin. o benim aılem dıye dimdik durup tepkini belirt ki ailene söz söyleme yetkisi bulunmasın =)

ben her şeyi anlatıyordum kelimesi kelimesine
ama eşim zaten ailemi sevmezdi iyice düşman oldu.
bi de o bana doğru dürüst birşey anlatmıyor.
bu yüzden ben de artık sır küpü gibi olup hiç bahsetmiycem babamlarla falan olan durumlardan eşime.

nerdeyse bir senelik evlilik tecrübem, iki senelik nişanlılık ve öncesinde de beş yıllık bir flort dönemimi eğer tecrübeden sayarsan, ablana kesinlikle katılıyorum.. ailenle birbirini ye ama eşine sevgiline asla yansıtma, bu bana büyüklerimin her zaman tavsiyesi ögüdü olmuştur. ailenle ilgili olumsuz olan şeyleri olabildiğince yansıtmamaya çalışmalısın bana kalırsa, bu hem maddidir hem manevi.. bunun yararını görürsün ileride.. yarın bigün inşallah olmaz ama olur da onun ailesiyle ilgili bir sıkıntı çıkarsa sen birşey söylediğinde sana karşılık senin aileni kullanıpta laf söyleyemez...

Ablan doğru söylemiş ne olursa olsun yarın öbür gün ablanla can ciğer olursun elin ya da sevgilin de ama sana böyle yapmıştı ne çabuk unuttun der başına kakar.halbuki aile arasında olan şeyler unutulabilir geçebilir.hangimiz anne babamıza sonsuza dek küs kalıyoruz ki.birşeyler anlatın ama her ayrıntıyı değil

o kadar mantıklı geldi ki söyledikleriniz. hatta abla sen misin diyesim geldi o da buralara takılır arada

benim de zoruma gider açıkçası... şimdilik bir şey demiyor ama bu evlenince yüzüme vurmayacağı anlamına gelmez

benimki de öyle o senin ablan öyle deme falan diye uyardı hep. şimdilik sorun yok ama benim kaygım geleceğe dair

Ablan haklı, erkeğe her şey anlatılmaz. Bizim ailemiz, biz kızar kavga eder sonra yine canciğer oluruz. Ama erkek unutmaz. Yarın öbürgün ablanla yaşadığı bir sorunda ablanın tarafını tutsan "sen değilmiydin ablandan şikayet eden" diyebilir. Ya da ailene tepkili olabilir, saygı duymayabilir.msen aileni ne kadar el üstünde tutarsan karşındaki insan da o kadar tutar.

tecrübelerin hepsi benzer şeyler. insan sevgili iken anlamıyor bunu sanırım. hep diyor ki ablam evlenince 10 günde tanırsın 10 yılda tanımadığın adamı. katılıyorum açıkçası evlilik çok farklıdır eminim

Ablan coook hakli erkekler(esler) bugun destek oldugu bir konuyu yarin size koz olarak kullanabiliyor.cok sinir bozucu ama boyle.ailenle aran nekadar kotu olursa olsun herseyini anlatma anlatsan bile erkek arkadasinin olumsuz kirici hakaret iceren bir yorum yapmasina sakin ama sakin izin verme

estağfurullah tecrübeden sayılmayacak gibi değil :) ben ablamda gördüm sadece bunu ama dedim ki onun eşindedir belki bu koz olarak kullanma sorunu. demekki her evlilikte olabiliyor

Anlatirken dikkatli olmak gerek ablam şöyledir annem hep böyledir babam su kadar kötüdür dememek gerek bir anlik sinirle pat pat konusmanin anlamı yok.. Çünkü gün gelip ailenle bir sorunu olursa diyecek ki sen bile demiyor muydun ablam şöyle annem boyle diye baslayacak.

Tartisip barisacaksiniz zaten anlatirken bos yere tartistik canim skkin demek yeterli

bilmem.. biz 9 senedir beraberiz, 3 seneye yakındır da evliyiz.
şu son 1-2 ayda bu hale geldi.
ondan önce yaşadığım sorunlarda beni teselli eder, o senin baban vs. derdi
şimdi öyle demiyor, başlıyor saydırmaya zaten baban şöyle kardeşin böyle dedi diye.
ben de onun ailesine biraz söyleniyorum haklı olsam bile zoruna gidiyor.
9 seneden sonra taktik değiştirip bu defa tek bir yorum yapmamaya karar verdim.
ama şu bi gerçek evlendikten sonra erkekler nedense kendi ailelerini daha üstün görmeye, daha fazla kıymet vermeye başlıyorlar.
bence dozunda anlat sen sıkıntılarınızı.

Benim de eşimin de tutumu aynı bu konuda.
Ailemle ilgili durumları eşime, eşimle yaşadıklarımı da aileme anlatmam.
Böylesinin evliliğimiz için en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…