merhaba kızlar bu benim için pek dert değil ama sormak istedim. ailenizle ilgili özel şeyleri veya yaşadığınız sorunların sizler eşlerinizle veya sevgililerinizle ne kadarını paylaşıyorsunuz ? tabi eş farklı sevgili farklı da.. mesela son zamanlarda ablamla çok sorun yaşadım o kadar bunaldım ki erkek arkadaşıma mesajda olsun telefonda olsun anlatıp dertleştim çünkü aynı şehirde değiliz. ablam da tesadüf eseri (ki telefonumu özellikle karıştırdığına inanıyorum) mesajlarımda bu anlattıklarımı görmüş. bana dedi ki işte sen böyle anlatıyorsun da yarın öbür gün evlenince başına kakar. senin ailen şöyleydi böyleydi diye yüzüne vurur öyle her şeyini anlatma dedi. oysa ben sevdiğim insanla sıkıntımı paylaşmak isterim ama ablamın bu sözü gelecek için korkuttu beni. özellikle evli arkadaşlara soruyorum eşlerinizle böyle bir durum yaşadınız mı ? böyle şeyler anlatmak normal mi yoksa eline koz mu vermiş olursunuz ablamın deyimiyle...
Al birini vur ötekine . Bilemiyorum ya bir çok kişi anlatma demiş ama ben olsam anlatır içimi döker rahatlaarım sonuçta ondan başka kime açıcamiki buçuk yıldır birlikteyiz. ailem konusunda hep öyle deme o senin annen ablan baban vs. dedi. ama en yakın arkadaşımla kısa bir dargınlık yaşadık sonrasında barıştık haliyle. bu sefer ne zaman kızla bir yere gidecek olsam iğneliyor. o sana şöyle yaptı böyle yaptı niye gidiyorsun onunla falan diyor
çok korkunç olurdu bu sözleri duymakeş, arkadaş, ortak, sırdaş, dost... bugün can ciğer olduğunuz insanla yarın kanlı bıçaklı olabilirsiniz, hayat bu. kesinlikle paylaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. insanoğlu çiğ süt emmiş, bazı insanlar arkadaşlıklarını bile bitiremiyor kolay kolay, "karşı tarafta sırlarım var, açık ederse ne yaparım" diye. emin olun sizin samimiyetle söylediğiniz şeyi bugün sevgi ve merhametle karşılayan kişi yarın en ufak tartışmanızda koz niyetine kullanıp yüzünüze vurabilir. "sen zaten böyle bir aileden geliyorsun, ailen ne ki sen ne olasın" ya da "senin böyle böyle bir zaafın vardı, kendi ağzınla söylemiştin" gibi. üç tane altın kural var, uygulayanın sırtı yere gelmez, kafası her daim rahat olur:
1.insanlara güvenmeyin.
2.zayıflıklarınızı, zaaflarınızı belli etmeyin.
3.çatlasanız da patlasanız da kişisel ya da ailevi sırlarınızı kimseyle paylaşmayın.
çok yüzeysel geçiyorum sorunlarımı anlatırken. moralin niye bozuk sorusunu duyarsam yani. sorunumu anlatırken aileme karşı ne düşündğümü nasıl kızdığımı söylemek yerine ailemle sorun yaşamanın beni ne denli üzdüğünü, ne hissettirdiğini anlatıyorum. böyle olunca benim ruh halime yoğunlaşıyoruz ve cephe alınmıyor kimseye. annen şöyle ablan böyle diyemiyor haliyle...Al birini vur ötekine . Bilemiyorum ya bir çok kişi anlatma demiş ama ben olsam anlatır içimi döker rahatlaarım sonuçta ondan başka kime açıcamsenin içinde öyledir eminim
anlattığın kişi sadece dinleyip destek olmakla kalırsa sorun olmaz eminim :)ben anlatıyorumyanlış bişi evet ama dayanamıyorum yine de bişi olduğunda ilk onla paylaşma ihtiyacı duyuyorum
ileride bunları yaşayacağımı sanmıyorum sizler ve ablam sayesinde :) sizin gibi tecrübeli kişilerden yanıt almak istedim o yüzden özellikle evli arkadaşlar dedim sorumda ... çok teşekkür ederim ilgi gösteren herkese :)Ablan cok dogru soylemis, altina imzami atarim.
Benim bi dostum var sevgiliyken ailesinin yaptigi her seyi sevgilisine anlatirdi. Kizim yapma boyle evlenince bu adam basina kakar derdim derdi ki "ayyy bizim gizlimiz saklimiz yookkk herseyimiz ortaktir askitomlaa"
Sonra evlendi tabi her evlilikte oldugu gibi sorunlar yasaniyor. Adam ne diyo biliyo musun "sen ananla babanla ablanla da gecinemiyodun hep kavga ediyosunuz ayni evde yasarken sen gecimsiz bi insansin sorun sende benimle de gecinemiyosun"
Simdi diyor asude ne kadar hakliymissin sen derdin de inanmazdim falan.. Sen de ilerde aynen bunu yasayacaksin
Bir Kızılderili atasözü der ki,
kocana dötünün bir tarafini gosteriyosan, diger tarafini saklayacaksin.
merhaba kızlar bu benim için pek dert değil ama sormak istedim. ailenizle ilgili özel şeyleri veya yaşadığınız sorunların sizler eşlerinizle veya sevgililerinizle ne kadarını paylaşıyorsunuz ? tabi eş farklı sevgili farklı da.. mesela son zamanlarda ablamla çok sorun yaşadım o kadar bunaldım ki erkek arkadaşıma mesajda olsun telefonda olsun anlatıp dertleştim çünkü aynı şehirde değiliz. ablam da tesadüf eseri (ki telefonumu özellikle karıştırdığına inanıyorum) mesajlarımda bu anlattıklarımı görmüş. bana dedi ki işte sen böyle anlatıyorsun da yarın öbür gün evlenince başına kakar. senin ailen şöyleydi böyleydi diye yüzüne vurur öyle her şeyini anlatma dedi. oysa ben sevdiğim insanla sıkıntımı paylaşmak isterim ama ablamın bu sözü gelecek için korkuttu beni. özellikle evli arkadaşlara soruyorum eşlerinizle böyle bir durum yaşadınız mı ? böyle şeyler anlatmak normal mi yoksa eline koz mu vermiş olursunuz ablamın deyimiyle...
çok korkunç olurdu bu sözleri duymakailen ne ki sen ne olasın.. ne kadar küçük düşürücü. sanırım aynı şey aile için de geçerli sevgilinle aranda geçen ufacık sorunu bile söylersen aranızda halletseniz bile onlar haliyle korumacı davranıp cephe alabilirler. bu iki arada dengeyi korumak çok önemli
iki buçuk yıldır birlikteyiz. ailem konusunda hep öyle deme o senin annen ablan baban vs. dedi. ama en yakın arkadaşımla kısa bir dargınlık yaşadık sonrasında barıştık haliyle. bu sefer ne zaman kızla bir yere gidecek olsam iğneliyor. o sana şöyle yaptı böyle yaptı niye gidiyorsun onunla falan diyor
Boyle yapiyorsan sıkıntı olacağını zannetmiyorum tatlımçok yüzeysel geçiyorum sorunlarımı anlatırken. moralin niye bozuk sorusunu duyarsam yani. sorunumu anlatırken aileme karşı ne düşündğümü nasıl kızdığımı söylemek yerine ailemle sorun yaşamanın beni ne denli üzdüğünü, ne hissettirdiğini anlatıyorum. böyle olunca benim ruh halime yoğunlaşıyoruz ve cephe alınmıyor kimseye. annen şöyle ablan böyle diyemiyor haliyle...
Çok çok haklısınız... Hiç böyle düşünmemiştim. Sevgilimin babası da böyle tartışır eder bana anlattikca babasından soğuyorum. Çok farklı bir açıdan bakmamı sağladınız teşekkürlerayni arada kalmisligi ben de yasiyorum su siralar. bi yandan diyorum ki boyle planli programli yaşanmaz o senin sevgilin guvendigin insan, neden kendini dizginleyesin ki, bi yandan gercekten acaba bu benim için ilerde sıkıntı olur mu..
bi taraftan da soyle bir durum var ki, mesela sevgilim babasiyla kavga ediyor ve gelip bana anlatiyor babam soyle dedi boyle dedi diye. ben kiziyorum onlari nasil der diye dusunuyorum icimden. iki gun geciyor sevgilim babasinin yaptıklarını soylediklerini unutuyor affediyor ama ben unutamiyorum. o bana anlattikca kavganin hararetiyle babasini kotuledikce ben babasina kinleniyorum. bunu bizzat yasadim ve sanirim artik kavga ettiginde gelip bana anlatmamasini isticem..
Ayyy çok fenaa.çokta özelinizi dökmeyin karşınızdaki kişiye , benım arkadaşımın sevgilisi bu hataya düşmüş dayım eşini aldatıyo faceden bir kadınla konuşuyo demiş ,arkadaşımda gidip adamın karısına söylemiş böyle böyle diye, çıkan olaylarıda tahmın edersiniz anlattıgına pişman etti, dertleşmişti zavallı çocukta güya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?