Eşimle akraba ziyareti tartışmalarımız

ne alaka fedakarlik falan ahahahahah ilahi
kendi akrabalarima bile gitmem ben,esime de pesinen söylerim evlilik öncesi yani zırt pirt gidecekse hic evlenmem bile.
cok itici davraniyorsunuz gercekten,adamin sizi kaale aliyor olmasina sukredin.

Zaten benim de sürekli akraba gezelim arayı soğutmayalım gibi bir derdim yok. Sadece bayramlar ve insanlar bizi davet ettiğinde arıza çıkarmasın diyorum ayrıca kimse sürekli bizi davet etmiyor 7 ayda iki ya da üç kez davet aldık. Şimdi lütfen kendinizi benim yerime koyun davet edildiğimiz yere nasıl gitmeyelim ya da ne bahane bulalım ben çok utanıyorum ve geriliyorum davet reddederken ya da eşim adına reddederken.

Yoksa ben birdenbire hadi kalk teyzeme çaya hadi babanneme hal hatır sormaya gidelim diyen biri hiç değilim ben kendim sevmem o kadarını

zorlamayin adami, sizin akrabalariniza gitmek zorunda degil, anne babanizi satiyormus o yeterli. amca, teyze, kuzen karisrirmayin, gidin siz gorusun, adamin uzerine fazla gidiyorsunuz

Anladığım kadarıyla zaten eşiniz fedakarlık yapıp ziyaretlerine gidiyor. Ama biraz da siz fedakar davranıp beraber gitme arzunuza ket vurup eşinizi darlamasanız?

Arada bir yapılan eşli toplanmalarda eşimi yalnız birakmam, arkadaşlarıyla da hep birlikte bulusuruz aynı şey bana yapılsın istemem ama bende de aile bağları çok kuvvetli olmadi hiç, öyle devamlı gelip gitmeli akraba ilişkilerimiz olmadı. Esimin ailesi de tam tersi ama bu konularda eşim beni zorlamadi hiç. Yaptığınız yanlış bişey, adam sizin didilarininizin didisiyla vakit geçirmek zorunda değil.

Haksızsın. Esinin annene babana da bir sorumluluğu yok ki,adam yine de kendini sorumlu görüp bayram ziyaretine gidiyormus. Esinin iyi yönleri varken,birakta akraba sevmeme,kalabalik ortam sevmeme gibi bir yönü de olsun. Gormeyiver sende..
Bende esimle memleketine teyzesine dayisina dedesine vs gitmiyorum artık. Tek gidiyor,ama annesi ve kizkardesiyle görüşüyorum. Seninle evlendi sonucta akrabalarinla degil.
Esini degistiremezsin.Aglamak falan cok abartı geldi bana

Bencede abartıyorsun. Bizde de tam tersi bu durum. Sosyal biri deilim eşimde sever akrabalara git gel yapmayı ama benim karakterim de bunu kaldırmıyor. Gidiyorum ama bi dozu var herşeyin. Eşimde bana ısrar etse darlanıyorum yani. Kimse mecbur deil ki. Herşeye zorlama bence görüşürsün ama dozunda. Eşin de senin gibi olmak zorunda deil adam hoşlanmıyor belki. Önemli olan sizin evliliginiz öncelikle.

Selam canım
20 senelik evliyim aynı anlattığını yaşıyorum 20 senedır değiştiremedım çok kavgalarımız oldu çok yıprandık sana abla tavsiyesı hiç uğraşma evliliğiniz yıpranmasın kendın gıt herkez zamanla alışıyor bu duruma zaten gerçekten değişmiyorlar çünkü

Kimse kimseyle silah zoruyla evlenmiyor zaten. Evlenildiyse ve en onemlisi evliliğe devam etmek isteniyorsa fedakarlık yapılmak zorunda evet. Adam, "ben gitmiyorum sen de gitmeyeceksin sil akrabalarını onlar da gelmesin" dememis amma abarttiniz. Akrabalarin evimize gelsinler gitsinler, sen de git ama beni zorlama demiş sadece gayet makul birşey.
Benim de arkadaş çevrem azdır ama kimseyi kesip yemedim. TEHLİKELİ miyim bilemedim.

Gelmiyosa zorlama kendin git.sen onun akrabasına gitmezsin.

Valla abartmiyorsunuz da kabullenmiyorsaniz durum vahim.boyle insanla evlilik çok zor.hadi akraba muhabbeti nedir bilmiyor olabilir ama kısıtlı arkadaşı olan insanlar bana hep tehlikeli gelmiştir
Ne alaka?
Gercekten merak ettiğim icin soruyorum,yanlış anlamayın ama,kısıtlı arkadaşı olan insanlar tehlikeli,çevresi genis,sosyal insanlar melek,düzgün iyi mi oluyor?
Cok enteresan bir bakış açısı gerçekten. Neden tehlikeli olsunlar ki?

Benim eşim de aynı . Anne baba dışında kimseyle görüşmek gidip gelmek istemez akraba olarak ama hak veriyorum ona
Eşinize de hak veriyorum sizin bütün akrabalarınızı gezmek zorunda değil . Evliliği için kendini değiştirmemeli.Zamanla akrabalarınız da anlayacaktır . Anlamazlarsa da kendileri bilir .)

Siz neden fedakarlık yapıp eşinizi olduğu gibi kabul etmeyi denemiyorsunuz? Olduğu gibi kabul etmek fedakarlık bile değil aslında, olması gereken. Siz olması gerekeni yapmayıp bir de fedakarlık bekliyorsunuz.

Akraba ziyareti eşinizin ailesiyle görüşmekle aynı şey değil.
Büyük olaylar yaşanmadığı sürece anne-baba ile görüşmek gerekir. Bunun sıklığından memnun değilseniz eşinizle konuşarak orta yol bulabilirsiniz.
Ama hala, dayı, kuzen vs anne-baba gibi önemli değil.

Ben hayatımın minimum 30 senesinde tanımadığım, muhabbetini sevmediğim, yaşıtım olmayan ya da kafa yapımın uyuşmadığı insanlarla eşimin hatırı için görüşmem.
Evlenmeden önce beni tanıdığı halde "değiştiririm" diye düşündüyse geçmiş ola. Diğer odaya geçip ağlayabilir, umurumda olmaz.

Aynı konu "eşim akrabalarıyla görüşmüyorum diye kavga çıkarıp ağlıyor" şeklinde açılsaydı kocanız şu an ağır linç yiyor olurdu.
Israr edip ağlayarak sadece evliliğinize zarar verirsiniz.
Sakince anlatın beklentinizi. Yine de reddederse yapabileceğiniz bir şey yok.

İyi de ben zaten kendim gibi bir adamla evlendim , ikimizde ayni seylerden keyif aliyoruz , yapmayi sevmedigimiz seyler de ayni yani bizim boyle sorunlarimiz yok

Ve kesinlikle abartmiyorum , esim icin anne babasini sevmesem de haftada bir giderim beraber vakit geciririm ama diger akrabalariyla asla ( bayram seyran vs haric ) , ben kendi akrabalarima da gitmiyorum

Fedakarlik baska seydir , daha onemli mevzularda olur , boyle basit bir konuda fedakarlik yapilmaz

Size uymayan bir adami degistireceginize size uyaniyla evlenseydiniz , ben ne esimi degistirmeye calisiyorum ne de kendim onun icin degisirim , ben boyleyim , kabul ederek evlendi , zorla nikah masasina oturtmadim sonucta

Esinizle anlasma yapin sadece bayramlarda aile buyuklerine (anne baba amca hala dayi ) gidin onun disinda sizi davet ederlerse tek gidin benim esim bayramda kendi abla abisine bile gitmek istemez sadce ablasina zorla goturuyorum annesigile bile ayda bir zorla goturuyorum kendi tarafimada gelirse gelir gelmezse ben gidip aksama kadar oturup geliyorum. Sizde tek gidin ama baytamlarda gelmek zorunda bi aileyseniz siz oda sizin buyuklerinizi saymak zorunda

Kendisini çok sayıda arkadaş sevmiyormuş gibi gösterip aslında kimsenin arkadaş olmak istemediği insanlar yok mu sizin etrafınizda? Benim etrafımda var ...arkadaş sevmezler akraba sevmezler ama aslında kimse onları sevmez.sosyallesemezler..sevinci acıyı paylasamazlar..bilmem hala size enteresan geliyor mu yazdiklarim

Neden sordum soyle izah edeyim,benim esimin ailesi de ev oturmasina bayilir,esim de oyleydi baslarda. Ben de tam tersi davetsiz gitmekten hoslanmam,surekli icli disli olmayi sevmem. Esimin kiz kardesi her pazar bize gelince kayislar koptu bende. Ben bir defa gitmeden o elli kere gelmisti.

Sizin evde verdiginiz davetler yeterli. Kadinlar olarak siz yillardir tanisiyorsunuz kendi ailenizle,cagirin gonlunuzce agirlayin. Erkeklerin ev oturmasina gitmesi cidden cok banal oluyor. Ayda yilda bir tamam ama inanin ayda bir bile fazla. Anne babalariniz zaten geliyormus,esiniz sizin gitmenize de bir sey demiyormus,zorlamayin adami.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…