Peki.soylemek istediğim şeyle sizin anladiginiz farkli.siz birilerinin arkadaşı olabilmeyi becerebilmissiniz.bunu beceremeyip ben herkesle arkadaş olmam çok insan sevmem diyenler var.Kimse kimseyle silah zoruyla evlenmiyor zaten. Evlenildiyse ve en onemlisi evliliğe devam etmek isteniyorsa fedakarlık yapılmak zorunda evet. Adam, "ben gitmiyorum sen de gitmeyeceksin sil akrabalarını onlar da gelmesin" dememis amma abarttiniz. Akrabalarin evimize gelsinler gitsinler, sen de git ama beni zorlama demiş sadece gayet makul birşey.
Benim de arkadaş çevrem azdır ama kimseyi kesip yemedim.TEHLİKELİ miyim bilemedim.
Hayır böyle insanlar yok etrafımda,genelde kimselerle gorusmeyi tercih etmeyenler,menfaatci insanlarla ugrasmak istemeyen,ya da dost kazığı denilen seyi yasamış,felegin cemberinden geçmiş,ya da hayat telasina düşmüş insanlar. Arkadaş akraba sevmeyip sosyal olanlar da var. Bana 2 3 tane dost yeter diyorlar. Sizin cevrenizdekiler belkide etrafina güvenmeyen tipler olabilir,hakli olma olasiliklari da yüksek malesef. Devir kötü.Kendisini çok sayıda arkadaş sevmiyormuş gibi gösterip aslında kimsenin arkadaş olmak istemediği insanlar yok mu sizin etrafınizda? Benim etrafımda var ...arkadaş sevmezler akraba sevmezler ama aslında kimse onları sevmez.sosyallesemezler..sevinci acıyı paylasamazlar..bilmem hala size enteresan geliyor mu yazdiklarim
Ne mutlu size.dost kazığı yemeden herkese kusur bulup uzak duran ve kimsenin arkadaş olarak sevmediği insanlardan bahsediyorum israrla.insan sevmiyorum diye gezenlerden....guven kısmına gelince kimseye kosulsuz güven yok.Hayır böyle insanlar yok etrafımda,genelde kimselerle gorusmeyi tercih etmeyenler,menfaatci insanlarla ugrasmak istemeyen,ya da dost kazığı denilen seyi yasamış,felegin cemberinden geçmiş,ya da hayat telasina düşmüş insanlar. Arkadaş akraba sevmeyip sosyal olanlar da var. Bana 2 3 tane dost yeter diyorlar. Sizin cevrenizdekiler belkide etrafina güvenmeyen tipler olabilir,hakli olma olasiliklari da yüksek malesef. Devir kötü.
Yoo ne alakası var yahu arkadasim neden zit olmak zorundaymışım gibi düşüneyim ki merak ettim sadece. Tabiki kazik yemedim deseniz inanmazdim bende kim inanir ki. Onlar ben insan sevmiyorum diye gezenler mutsuz kiskanc onyargili insanlar. Bende cok yeni insanlara açık değilim,eskiler yetiyor mesela ama kalkipta insan sevmem demek biraz sacma. Onlarin kendiyle sorunu var bence arkadaşımNe mutlu size.dost kazığı yemeden herkese kusur bulup uzak duran ve kimsenin arkadaş olarak sevmediği insanlardan bahsediyorum israrla.insan sevmiyorum diye gezenlerden....guven kısmına gelince kimseye kosulsuz güven yok.
Evet sizin bahsettiğiniz gibi dost kazığı yiyenler insanla ugrasmak istemeyenler illa ki vardır dönem dönem herkesin tercihidir bu.simdi ben hayatımda hiç kazık yemedim desem bana ne kadar inanirsiniz?bu yüzden o kadar da zit olmak zorundaymisiz gibi yorumlamayin.
Hemen ben red bahanesi buldum size. “Eşimin iş yeri çok yoğun, yetiştirmesi gerekenler var o yüzden ben geldim” diyin, bitti gitti. Niye problem yaptınız ki?Zaten benim de sürekli akraba gezelim arayı soğutmayalım gibi bir derdim yok. Sadece bayramlar ve insanlar bizi davet ettiğinde arıza çıkarmasın diyorum ayrıca kimse sürekli bizi davet etmiyor 7 ayda iki ya da üç kez davet aldık. Şimdi lütfen kendinizi benim yerime koyun davet edildiğimiz yere nasıl gitmeyelim ya da ne bahane bulalım ben çok utanıyorum ve geriliyorum davet reddederken ya da eşim adına reddederken.
Yoksa ben birdenbire hadi kalk teyzeme çaya hadi babanneme hal hatır sormaya gidelim diyen biri hiç değilim ben kendim sevmem o kadarını
Evlenirken çift oluyorsun ama oraya buraya yalnız gitmek zorunda kalıyorsun; o zaman neden evlenilir ki? Eşler her şekilde birbirinin yanında olmalı bana göre, evlilik demek bu demektir. Ben her yere dul gibi yalnız gideceksem neden evliyim; böyle insanı def edip öyle yalnız gitmek daha mantıklı. Erkeklerin evlilik kurumu ile ilgili konularda baya eksiklikleri var ve tamamlamak yerine yok sen yalnız git, yok beni zorlama ben kendi akrabalarıma gitmiyorum senin akrabalarına mı gidicem gibi saçma sebepler sunuyorlar. Senin ailen düzgün ve aile ilişkileri güçlü olan bi aile olmayabilir; birbirinize değer vermeyip görüşmüyo olabilirsiniz de herkesi kendiniz ve kendi aileniz gibi sanmasanız keşke. Siz gayet haklısınız konu sahibi, eşiniz size yakışan uyumlu bir eş olmayı becerebilir umarım.Merhaba. ben 7 aylık evliyim. Eşimle tabiki her evlilikte olan tartışmalarımız oluyor. Ama bu tartışmalarımız arasında beni en çok yıpratan akraba ziyaretleri, gidip gelme mevzuları.
Şöyle ki benim ailem birbirine çok bağlıdır teyzelerim kuzenler hatta dıdının dıdısı bile hep birliktedir. Gidilip gelinir toplu yemekler gezmeler organize edilir.
Eşimin aile kültürü ise tam tersi. Eşim bazı kuzenlerini doğru dürüst tanımıyor bile. Çok kalabalık bi aileler. Ama bayramdan bayrama görüşüyorlar. Onda da en yakınlar ile yani.
Şimdi sorun şu biz bu konuda çatışma yaşıyoruz. Ben tabiki evlenmeden önceki hayatımı sürdüreyim akrabalarımdan çıkmayayım gibi bir derdim yok.
Ama bazen babaannem teyzem amcamla falan bizi davet ediyorlar. Ama eşim asla gitmek istemiyor. Ağlıyorum davet ettiler ayıp diye zor bela kırk takla atarak götürüyorum.
Ama çok yoruldum artik. Ben seni akrabalarıma götürüyor muyum sen de beni zorlama. Bize gelsinler bişey demiyorum. Sen de git ama beni zorlama ben kendi akrabalarımla görüşmüyorum ki seninkilerle görüşeyim diyor.
Bu durum beni çok yıprattı kızlar. Şimdiden ramazan bayramını düşünüyorum. Çünkü sadece anne babamı ziyaret edecek başka kimseye gitmek istemicek. Bekli saatlerce dil döküp ağlamam gerekecek. Kendini sadece anne babama karşı sorumlu hissediyor başka kimseyle görüşmek istemiyor.
Zaten sosyal biri değil. Arkadaş çevresi kısıtlı bana veya akrabalarıma özgü bir durum değil bu. yine de çok kafama takıyorum. Herkes bu konuda bizim dedikodumuzu yapıyor gibi görüyorum. Annem de üzülüyor neden böyle yapıyor bu çocuk diye.
Biz ikimiz çok güzel gezip eğleniyoruz ama başkalarını istemiyor. Mesela kalabalık bir aile pikniğine gidelim desem gelmez.ya da ramazanda benim iş yerimde eşlerle birlikte katıldığımız iftar programları düzenleniyor. Eminim ki biz gitmicez. Herkes karı koca geliyor ben tek nasıl gideyim zehir olur bana o yemek.
Sizce çok mu abartıyorum eşimin dediği gibi kişiliğine hakaret mi ediyorum. Yoksa haklılık payım var mı benim durumumda olan var mı ne yapılabilir
Kullanmayın şu dul kelimesini yaEvlenirken çift oluyorsun ama oraya buraya yalnız gitmek zorunda kalıyorsun; o zaman neden evlenilir ki? Eşler her şekilde birbirinin yanında olmalı bana göre, evlilik demek bu demektir. Ben her yere dul gibi yalnız gideceksem neden evliyim; böyle insanı def edip öyle yalnız gitmek daha mantıklı. Erkeklerin evlilik kurumu ile ilgili konularda baya eksiklikleri var ve tamamlamak yerine yok sen yalnız git, yok beni zorlama ben kendi akrabalarıma gitmiyorum senin akrabalarına mı gidicem gibi saçma sebepler sunuyorlar. Senin ailen düzgün ve aile ilişkileri güçlü olan bi aile olmayabilir; birbirinize değer vermeyip görüşmüyo olabilirsiniz de herkesi kendiniz ve kendi aileniz gibi sanmasanız keşke. Siz gayet haklısınız konu sahibi, eşiniz size yakışan uyumlu bir eş olmayı becerebilir umarım.
Lafın gelişi dedim. Evliyken dulluk benimki, boşandıktan sonrası için değil.Kullanmayın şu dul kelimesini ya
7ayda 2 3 kere davet cok degil tabi ama esiniz nasil baslarsa oyle gider diyip tedbir almak istiyor olabilir siz kendiniz gidin aksamsa eger mesai cikti midesi rahatsiz arkadasi hasta olmus ziyarete gitti falan diyin bu arada nefret ederim akrabaya gitmek icin zorlanmaktanZaten benim de sürekli akraba gezelim arayı soğutmayalım gibi bir derdim yok. Sadece bayramlar ve insanlar bizi davet ettiğinde arıza çıkarmasın diyorum ayrıca kimse sürekli bizi davet etmiyor 7 ayda iki ya da üç kez davet aldık. Şimdi lütfen kendinizi benim yerime koyun davet edildiğimiz yere nasıl gitmeyelim ya da ne bahane bulalım ben çok utanıyorum ve geriliyorum davet reddederken ya da eşim adına reddederken.
Yoksa ben birdenbire hadi kalk teyzeme çaya hadi babanneme hal hatır sormaya gidelim diyen biri hiç değilim ben kendim sevmem o kadarını
Siz kendi kendinize sonunuzu getireceksiniz bu kafayla giderseniz.Merhaba. ben 7 aylık evliyim. Eşimle tabiki her evlilikte olan tartışmalarımız oluyor. Ama bu tartışmalarımız arasında beni en çok yıpratan akraba ziyaretleri, gidip gelme mevzuları.
Şöyle ki benim ailem birbirine çok bağlıdır teyzelerim kuzenler hatta dıdının dıdısı bile hep birliktedir. Gidilip gelinir toplu yemekler gezmeler organize edilir.
Eşimin aile kültürü ise tam tersi. Eşim bazı kuzenlerini doğru dürüst tanımıyor bile. Çok kalabalık bi aileler. Ama bayramdan bayrama görüşüyorlar. Onda da en yakınlar ile yani.
Şimdi sorun şu biz bu konuda çatışma yaşıyoruz. Ben tabiki evlenmeden önceki hayatımı sürdüreyim akrabalarımdan çıkmayayım gibi bir derdim yok.
Ama bazen babaannem teyzem amcamla falan bizi davet ediyorlar. Ama eşim asla gitmek istemiyor. Ağlıyorum davet ettiler ayıp diye zor bela kırk takla atarak götürüyorum.
Ama çok yoruldum artik. Ben seni akrabalarıma götürüyor muyum sen de beni zorlama. Bize gelsinler bişey demiyorum. Sen de git ama beni zorlama ben kendi akrabalarımla görüşmüyorum ki seninkilerle görüşeyim diyor.
Bu durum beni çok yıprattı kızlar. Şimdiden ramazan bayramını düşünüyorum. Çünkü sadece anne babamı ziyaret edecek başka kimseye gitmek istemicek. Bekli saatlerce dil döküp ağlamam gerekecek. Kendini sadece anne babama karşı sorumlu hissediyor başka kimseyle görüşmek istemiyor.
Zaten sosyal biri değil. Arkadaş çevresi kısıtlı bana veya akrabalarıma özgü bir durum değil bu. yine de çok kafama takıyorum. Herkes bu konuda bizim dedikodumuzu yapıyor gibi görüyorum. Annem de üzülüyor neden böyle yapıyor bu çocuk diye.
Biz ikimiz çok güzel gezip eğleniyoruz ama başkalarını istemiyor. Mesela kalabalık bir aile pikniğine gidelim desem gelmez.ya da ramazanda benim iş yerimde eşlerle birlikte katıldığımız iftar programları düzenleniyor. Eminim ki biz gitmicez. Herkes karı koca geliyor ben tek nasıl gideyim zehir olur bana o yemek.
Sizce çok mu abartıyorum eşimin dediği gibi kişiliğine hakaret mi ediyorum. Yoksa haklılık payım var mı benim durumumda olan var mı ne yapılabilir
Boşanan insanlar bekar olur artık kimliğe bile böyle yazılıyor. Bekarlık diyelim arkadaşım dul kelimesini unutalım unutturalım artıkLafın gelişi dedim. Evliyken dulluk benimki, boşandıktan sonrası için değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?