Eşimle akraba ziyareti tartışmalarımız

Peki.soylemek istediğim şeyle sizin anladiginiz farkli.siz birilerinin arkadaşı olabilmeyi becerebilmissiniz.bunu beceremeyip ben herkesle arkadaş olmam çok insan sevmem diyenler var.

Her zaman değilde önemli zamanlarda akrabalara eşinle gidersin bu konuda anlaşın sürekli gelip gitme sevmıyorsa zorlama sen zaten mutlusun kım lafını yaparsa yapsın

Hayır böyle insanlar yok etrafımda,genelde kimselerle gorusmeyi tercih etmeyenler,menfaatci insanlarla ugrasmak istemeyen,ya da dost kazığı denilen seyi yasamış,felegin cemberinden geçmiş,ya da hayat telasina düşmüş insanlar. Arkadaş akraba sevmeyip sosyal olanlar da var. Bana 2 3 tane dost yeter diyorlar. Sizin cevrenizdekiler belkide etrafina güvenmeyen tipler olabilir,hakli olma olasiliklari da yüksek malesef. Devir kötü.

benim eşim de böyle. benim ailemin olduğu yerde yaşıyoruz ama bir tek anne babamla görüşürüz geniş aile toplanmalarına genelde ben katılırım senede bir eşim de gelir. Niye zorlayayım ki? Ne alaka yani bunun fedakarlıkla bu konusa fedakarlık yapmayı gerektirecek bir şey yok koskoca adam istemiyosa gelmez.

Ne mutlu size.dost kazığı yemeden herkese kusur bulup uzak duran ve kimsenin arkadaş olarak sevmediği insanlardan bahsediyorum israrla.insan sevmiyorum diye gezenlerden....guven kısmına gelince kimseye kosulsuz güven yok.
Evet sizin bahsettiğiniz gibi dost kazığı yiyenler insanla ugrasmak istemeyenler illa ki vardır dönem dönem herkesin tercihidir bu.simdi ben hayatımda hiç kazık yemedim desem bana ne kadar inanirsiniz?bu yüzden o kadar da zit olmak zorundaymisiz gibi yorumlamayin.

Yoo ne alakası var yahu arkadasim neden zit olmak zorundaymışım gibi düşüneyim ki merak ettim sadece. Tabiki kazik yemedim deseniz inanmazdim bende kim inanir ki. Onlar ben insan sevmiyorum diye gezenler mutsuz kiskanc onyargili insanlar. Bende cok yeni insanlara açık değilim,eskiler yetiyor mesela ama kalkipta insan sevmem demek biraz sacma. Onlarin kendiyle sorunu var bence arkadaşım

Bayramda gidiversin eşinız akrabalarıniza normal zamanda sık gidiyorsanız siz tek gidin. 6 ayda 1de eşinızle giderseniz sorun olmaz. Bende eşinizin kafasında biri olarak aynen bor yapıyorum.

Hemen ben red bahanesi buldum size. “Eşimin iş yeri çok yoğun, yetiştirmesi gerekenler var o yüzden ben geldim” diyin, bitti gitti. Niye problem yaptınız ki?

Senin yerinde olmak isterdim.
Aynen ben de herkesle cok görüşmüyorum onlarin akrabalryla mi sk goruscem..

Niye sürekli ağliyorsunuz?
Ayrica zorlamayin adami, cok onemli yerlere gelsin yeter. Biri beni bu kadar zorlasa ters teperim, hele bunu aglayarak yaparsa iyice irite olurum

Adam iyi sabrediyo valla babam onemli gunlerde tum akrabalarla telefonla konusuyo yetmiyo elimize tutusturuyo konusturuyo o kadar sıkılıyorum ki anlatamam. Baskıya hic gelemiyorum. Bir gun patlayıverir oda.

Gitmezsen akrabalarin dedikodunu yaparlar diye mi esini surukluyorsun? Bir de esin gitmeyecegim dediginde aglayip zirlayarak mi dedigini yaptiriyorsun? Cocuk gibi.
Ben esini hakli buldum. Gitmek istemedigim yere beni de zorla goturseler hic hosuma gitmez. Adam evinde vakit gecirmek istiyor belki. Anne babaya gidilir, tamam da, amca haka teyze...ye falan gitmek istemiyorsa gitmemeli.

Evlenirken çift oluyorsun ama oraya buraya yalnız gitmek zorunda kalıyorsun; o zaman neden evlenilir ki? Eşler her şekilde birbirinin yanında olmalı bana göre, evlilik demek bu demektir. Ben her yere dul gibi yalnız gideceksem neden evliyim; böyle insanı def edip öyle yalnız gitmek daha mantıklı. Erkeklerin evlilik kurumu ile ilgili konularda baya eksiklikleri var ve tamamlamak yerine yok sen yalnız git, yok beni zorlama ben kendi akrabalarıma gitmiyorum senin akrabalarına mı gidicem gibi saçma sebepler sunuyorlar. Senin ailen düzgün ve aile ilişkileri güçlü olan bi aile olmayabilir; birbirinize değer vermeyip görüşmüyo olabilirsiniz de herkesi kendiniz ve kendi aileniz gibi sanmasanız keşke. Siz gayet haklısınız konu sahibi, eşiniz size yakışan uyumlu bir eş olmayı becerebilir umarım.

Kullanmayın şu dul kelimesini ya

7ayda 2 3 kere davet cok degil tabi ama esiniz nasil baslarsa oyle gider diyip tedbir almak istiyor olabilir siz kendiniz gidin aksamsa eger mesai cikti midesi rahatsiz arkadasi hasta olmus ziyarete gitti falan diyin bu arada nefret ederim akrabaya gitmek icin zorlanmaktan

İnsanları zorlayıp durmaktan ne anlarsınız bilmem. Adam sonuna kadar haklı. Kendi akrabasını bile görmeye meraklı olmayan adam sizin akrabanızı görüp ne yapsın? Kendine vakit ayırmak varken tanımadığı insanlara niye zırt pırt kalkıp gitmek istesin ? Gerçekten eziyet. O adamın yerine kendimi koyuyorum da... çok sürmez patlaması.
Tek başına gidin işte tüm sülalenize. Ne var yani...

Siz kendi kendinize sonunuzu getireceksiniz bu kafayla giderseniz.
Ortayol bulmanız lazım adamı bıktırmadan ziyaretlerinizi yapın, herkese tek tek gidince bıkıyor demek ki olabildiğince toplu ortamlarda görüşün

E Esrossss Yorumları okumaya dayanamadım açıkcası. Herkes eşinizi haklı görmüş. Kusura bakmasın kimse hiçte haklı değil.
Siz öyle büyümüş alışmışsınız. Tamam oda uzak kalmaya alışmış. Ama yanlış olan onun tavrı. Onun değişmesi lazım. Yarın bigün oda dayı olacak amca olacak dede olacak. Kimse gelmesin mi. İnsan ne ekerse onu biçer.
Ağlayarak değiştiremezsiniz. Belki sakince konuşmayı denerseniz zamanla sizi anlar.

Elin en iyisinden akrabanın en kötüsü iyi olur der annem. Başına iş gelse ilk onlar koşar . Yerden mi bittik biz. Otmuyuz Allah aşkına.
Bu kadar yobaz olunmaz. Evlilik karşılıklı uyumu gerektirir. O aileyi sahiplenmeyi gerektirir. Sanki hastalıklıymış gibi davranılmaz....

Herkes ne kdr değişmiş. Toplumsal kültürümüz ne kdr değişmiş. Benim 6 teyzem 4 dayım var. Ve hepsinin en az dört çocugu var. Hepimizin yaşıt kuzenleri var mutlaka . Bizde bebek olunca hayırlı olsuna gidilir veya hastalıkta vs geçmiş olsuna gidilir. Yeni gelin ve damatlarda buna uyum sağlar. Kuzenlerim eşimi abi gibi severler. Veya ben yengeleri öyle severim ki sık sık arar görüşürüz.
Hatta yeni nesil kopuk büyümesin diye ayda bir birimizin evinde toplantı olur. Torunlar toplantısı. Öyle eğlenceli güzel geçerki. Hatta yazları piknik yaparız. 100 kişiyi bi parkta piknikte hayal edin harika valla. Ben gurbette yaşıyorum. Memleketime gittiğimde kimin davetine gidecegimi şaşarım. Sağolsun herkes ilgilenir.
Bir düğünümüz olur salonlara sığmayız.
Cenazeye gittik eşimle, eşim diyor ben ilk defa böyle cenaze gördüm diyor. Bütün gençler çalışıyor üç öğün yemekli misafir oluyor diye şaşırdı. Onlarda üç günde dağılırmış herkes. Hatta gelinler falan gitmezmiş cenazeye.

Bazı kuzenlerimle yengem benden sık görüşür. Başka memleketten geldigi halde hemde. Bi sıkıntısı olsun herkes dört koldan yardımcı olur. Teyzelerime teyze demez teyzem der. Kendi öz teyzesi gibi sever.

Aile akraba önemlidir. Eğer sizin aile düzeninizi bozacak şekilde art niyetli müdahele edilmiyorsa akrabanın varlıgı nasıl kötü olabilir ki.
İyi kimse evinize gelmesin, siz dul kadın gibi her yere tek gidin veya gitmeyin... böyle hayat mı geçer yahu.
Ağaç yaprağıyla gürler der büyüklerimiz.
Misafir olan evde birlik olan ailelerde bereket olur. Yorulsanda huzurlu olursun.

Hoş eşinin annesine bile (onu doğuran büyüten o yaşa kadar getiren hastayken başında sabahlayan insana) ayda bir gitmeyi ödül gibi görüyor artık insanlar...
Yarın bi gün huzur evine bırakılır veya yalnız başınıza yaşlanırsanız bu günleri hatırlarsınız.

Sevmek zorunda değil ama herkes saygı duyup alışmaya çalışmalı bence...
Ayrıca sünnettir akraba ziyareti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…