EŞİMLE ANLAŞAMIYORUZ NEREDEYSE HİÇBİR KONUDA

Net haklısınız.

İşe gidip geliyor sanıyordum birkaç gündür bir yere girmemiştik hafta başından beri abisindeymiş ben yeni öğrendim.
Arabayı evin önünde hiç mi kontrol etmediniz? Ya da eşiniz bunun için özel bir çaba mı sarfetti?
Normalde her kadın eşinin işe arabayla mı, toplu taşımayla mı gittiğini bilir.
Aranızda büyük bir iletişimsizlik var galiba.

Başka anlaşamadığınız konu ne?
Bu tek başına yetmez. Pratikte haklısın ama aritmatikte olayı incelemek lazım. Şöyle ki haberin olsaydı aynı tepkiyı verir miydin?Yani olay sadece haberinin olmaması mı? yoksa senin arabanı onun kullanması mı? Dürüst olman lazım cevaplarda.

İşe gidip geliyor sanıyordum birkaç gündür bir yere girmemiştik hafta başından beri abisindeymiş ben yeni öğrendim.
Geçmiş konularınıza baktım da eşiniz cidden sinir bozucu. Tamam iyi bir insan olabilir de iyilik yaparken neden sizinle kötü olmayı tercih ediyor? Böylelerine biliyorsunuz el iyisi denir. Gerekirse evdeki karısını kırar, yalan söyler ama başkalarına iyilik yapıyorum diye sömürülür gönüllü olarak.

Sizin de dediğiniz gibi arabayı satsın, kredi borcunuzu kapatın ve ayrı bir yerde eşinizin haberi olmadan maaşınızı biriktirin. Asla 3 kuruş vermeyin. Ve eve dair tüm giderleri bırakın eşiniz ödesin. Madem o kadar iyi bir insan, sizden 5 kuruş almasın hatta size harçlık versin.

Süresiz olarak vermezdim ama ara sıra almasına bir şey demezdim.

Senin gibi kadınlara hayranım.çatır çatır sinmemişsin.sen haklısın bu günden sonra asla ortak birşey alma .evlilikte senin paran benim parammı olur diyenlere aldırma hakkını yedirme kimseye.aile tabikide desteklenir ,abinin bir hastası olur o dönem arabala gerekir verilirde,seninde kullandığın bir arabayı sormadan vermesi çok saçma.hemde keyif için verilmesi.böyle tipler ,kendi kirada oturur yarın birgün abisi ev alacağım para gerekir der bütün birikimini abisine verir.sormadan o nedenle asla ortak hesap filan açma.

Arabayı siz kullanmıyorsunuz anladığım kadarıyla. Nerede olduğundan haberiniz bile yok.
ne kadar süre ile abiye emanet verildi bilmiyorum, ama sizin ihtiyacınız olduğunda abisinin arabasını aldıysanız vakti ile, verilebilir. Ki iş için verilmiş. Adam keyfine gezmiyormuş. Benim kardeşim istese ben de veririm.

size danışmadan verilemez, bu konuda herkesle hem fikirim.
Siz hayır dersiniz diye mi sormadı?
Yoksa normalde de sizin düşüncelerinizi yok sayan biri mi?

Malesef bizim erkeklerin çoğu bu zihniyette. Ortak almış da olsak arabayi sadece kendi hak sahibiymis gibi davranirlar. Bende cok benzerini yaşıyorum. Arabayi tamamen yarı yarıya ödeyerek aldik ama şuan kullanmak için kendisinden izin alıyorum resmen. Aldığım günlerde de mirin kirin .... Demem o ki bizim erkekler %70 hep aynı kafa

Gündüz alsın akşam getirseydi en azından bu şekilde kabul ederdim. Birde abisinin araba alacak parası fazlasıyla var ama beğenmediği için almıyor.

Eşinizin size danışmadan arabayı vermesi doğru değil o konuda haklısınız

Ama anladığım kadarıyla araba size nerdeyse hiç lazım olmuyor
Sizde kalsa da kullanmayacakmışsınız zaten
1 haftadır sizde olmayan arabayı fark etmemeniz bana bunu düşündürttü
Eşiniz de sanırım eskiden abinin arabasını kullandığı için kendini borçlu hissediyor
Bir de evlilikte senin paran benim param muhabbetleri bana çok ters

Ama eşinizle başka ne sorununuz var bilemiyorum
Belki hepsinin toplamında tepkinizde tamamen haklısınızdır

Ben bugünkü şartlarda kendi adıma sorun çıkarmazdım.
Yani ilk defa oluyorsa, bir daha böyle bir şeye kafasına göre kalkışmaması gerektiğini anlayacağı dilden anlatırdım.
Eliniz ayağınız değilmiş araba, eş ailesi sorunu vs yoksa boşverin. Varsa insanın dolup her şeye sinir olması mümkün.
Tamam olmasa daha iyi ama olunca da çok kavga gürültülük bir konu değil.

Gündüz alsın akşam getirseydi en azından bu şekilde kabul ederdim. Birde abisinin araba alacak parası fazlasıyla var ama beğenmediği için almıyor.
Araba evin kapısında olsaydı ne fark edecekti sizin için? Abime gündüz al akşam bırak demeye utanırdım ben olsam. Saçmalık..
Fazlasıyla parası beğendiği arabaya yetmiyor demekki. Bu sizin hesabınız degil. Eşinizin size sormaması dışında sorun yok.
Eşinizin niye sormadığını da anlayabiliyorum.

bence sizin en ufak anlaşmazlıkta benim param, sat getir vs diye kendinizi ortaya atmanız daha büyük sorun.
Evlilikte ekonomik mevzuların bu şekilde çirkinleşmesi her iki taraf için de yaralayıcı oluyor.

ben dün yurtdışından gelen arkadaşlarıma eşime danışmandan, gelecekleri tarihte evimiz boş olacağı için bizde kalabileceklerini söyledim mesela.
hatta araç lazımsa benimkini alın da dedim.
söyliyim de beyime boşasın beni

ben kullanılmayan arabanın bu kadar sorun olmasını anlamıyorum.
Hani işe araba ile gidip gelseniz sonuna kadar haklısınız.
yada çocukları okula getir götür yapıyorsunuzdur vs.. ama şu durumda,
Abin kullanmasın da kapıda dursun demek bana tuhaf.

Bence gayet doğru demişsin. Büyük ihtimalle aynısını yapardım. Mesele arabanın verilmesinden çok kafaya göre iş yapılıp yok sayılmak diye düşünüyorum

Sat öde borcu demişsiniz ama bunu yaptiracaginiza inanmadım...ben buradan inanmadiysam eşiniz hiç inanmamıştır.
Haklisiniz tabiki kesinlikle.
Arabayı satacak kadar gözü kararttiysaniz anahtarı getirmeden asla geri adım atmayın. Yapmayacaginiz şeyleri de söylemeyin.

O kadar haklısınız ki. Evlilikte edinilen mallar hukuken eşlerin ortak malıdır. Haliyle de size danışmadan yapması bence büyük hata. İstemedi mi arabayı abisinden? Siz işe araçla gitmiyor musunuz? Bu arada araç ödünç vermeyi hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Taksi diye bir şey var çok lazım olan taksi kullansın. Benim çok yakın arkadaşım yine yakın bir arkadasımın aracını perte çıkardı (ki sahibi aracı satılığa çıkarmıştı önceden), kaza yapan çok mahçup oldu, asla lafını yapacak insanlar olmadıkları halde haliyle bir süre ‘araçsız’ kaldılar ve sıkıntı yaşadılar. Trafik bu her şey olabiliyor.

Son düzenleme:
Tamamen kendi paramla araba aldım buna rağmen birkaç gün kardeşime verecek olsam eşime söylerim onun bir planı var mı sorarım yani. Siz bir de uğruna çalışıp yorulduğunuz malınız konusunda hiç yerine konuluyorsunuz ne kadar ayıp. Anladığım kadarıyla arabayı günlük olarak eşiniz kullanıyor. O zaman siz niye borç ödüyorsunuz ki ya arabayı siz alın siz kullanın her gün ya da satın gitsin. Hatta verin ilanı internete başlasınlar eşinizi aramaya. Abisini de arayın arabayı satıyoruz getir deyin. Eşiniz haketmiş bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…