- 21 Ağustos 2015
- 31.905
- 96.850
- 598
- 38
- Konu Sahibi booksmoney
-
Net haklısınız.Önceden çok uyumlu bir çift olduğumuzu düşünürdüm ama sanırım insan evlenmeden göremiyor uyumlu olup olmadığını. Gelelim şimdiki konuma öncekileri anlatıp konuyu dağıtmak istemiyorum. Araba aldık ve borcun yarısını ben ödüyorum ayrıca ehliyetim var yani araba kullanabiliyorum.
Eşim bana sormadan abisi araba alana kadar arabayı abisine vermiş. Gerekçesi de zamanında bende onun arabasını kullandım. Ama ben bunu günler sonra öğrendim asla bana sorma gereği duymadı. Kavga ettiğimde de sen nankörsün dedi bana. Ne yani parasını ödediğim arabayı kullanamadığım için neden nankör oluyorum ben? Tamam belki eşimde zamanında arabasını kullanmış olabilir ama günlerce haftalarca değil günü birlik alıp geri veriyordu. Ama benim asıl sorunum bana sormadan böyle bir şey yapmış olması yani ben eş*k başı mıyım parasını ödediğim arabadan haberim bile yok. Çok sinirliyim günlerdir benimle konuşmuyor birde kendini haklı görüyor.
Sat arabayı kapat borcu ben seninle birikim falan yapmıyorum bana sorma gereği duymadığın için dedim.
İşe gidip geliyor sanıyordum birkaç gündür bir yere girmemiştik hafta başından beri abisindeymiş ben yeni öğrendim.Arabayı abisine verdiğinden nasıl haberiniz yoktu?
Arabayı evin önünde hiç mi kontrol etmediniz? Ya da eşiniz bunun için özel bir çaba mı sarfetti?İşe gidip geliyor sanıyordum birkaç gündür bir yere girmemiştik hafta başından beri abisindeymiş ben yeni öğrendim.
Başka anlaşamadığınız konu ne?Önceden çok uyumlu bir çift olduğumuzu düşünürdüm ama sanırım insan evlenmeden göremiyor uyumlu olup olmadığını. Gelelim şimdiki konuma öncekileri anlatıp konuyu dağıtmak istemiyorum. Araba aldık ve borcun yarısını ben ödüyorum ayrıca ehliyetim var yani araba kullanabiliyorum.
Eşim bana sormadan abisi araba alana kadar arabayı abisine vermiş. Gerekçesi de zamanında bende onun arabasını kullandım. Ama ben bunu günler sonra öğrendim asla bana sorma gereği duymadı. Kavga ettiğimde de sen nankörsün dedi bana. Ne yani parasını ödediğim arabayı kullanamadığım için neden nankör oluyorum ben? Tamam belki eşimde zamanında arabasını kullanmış olabilir ama günlerce haftalarca değil günü birlik alıp geri veriyordu. Ama benim asıl sorunum bana sormadan böyle bir şey yapmış olması yani ben eş*k başı mıyım parasını ödediğim arabadan haberim bile yok. Çok sinirliyim günlerdir benimle konuşmuyor birde kendini haklı görüyor.
Sat arabayı kapat borcu ben seninle birikim falan yapmıyorum bana sorma gereği duymadığın için dedim.
Geçmiş konularınıza baktım da eşiniz cidden sinir bozucu. Tamam iyi bir insan olabilir de iyilik yaparken neden sizinle kötü olmayı tercih ediyor? Böylelerine biliyorsunuz el iyisi denir. Gerekirse evdeki karısını kırar, yalan söyler ama başkalarına iyilik yapıyorum diye sömürülür gönüllü olarak.İşe gidip geliyor sanıyordum birkaç gündür bir yere girmemiştik hafta başından beri abisindeymiş ben yeni öğrendim.
Süresiz olarak vermezdim ama ara sıra almasına bir şey demezdim.Başka anlaşamadığınız konu ne?
Bu tek başına yetmez. Pratikte haklısın ama aritmatikte olayı incelemek lazım. Şöyle ki haberin olsaydı aynı tepkiyı verir miydin?Yani olay sadece haberinin olmaması mı? yoksa senin arabanı onun kullanması mı? Dürüst olman lazım cevaplarda.
Gündüz alsın akşam getirseydi en azından bu şekilde kabul ederdim. Birde abisinin araba alacak parası fazlasıyla var ama beğenmediği için almıyor.Arabayı siz kullanmıyorsunuz anladığım kadarıyla. Nerede olduğundan haberiniz bile yok.
ne kadar süre ile abiye emanet verildi bilmiyorum, ama sizin ihtiyacınız olduğunda abisinin arabasını aldıysanız vakti ile, verilebilir. Ki iş için verilmiş. Adam keyfine gezmiyormuş. Benim kardeşim istese ben de veririm.
size danışmadan verilemez, bu konuda herkesle hem fikirim.
Siz hayır dersiniz diye mi sormadı?
Yoksa normalde de sizin düşüncelerinizi yok sayan biri mi?
Araba evin kapısında olsaydı ne fark edecekti sizin için? Abime gündüz al akşam bırak demeye utanırdım ben olsam. Saçmalık..Gündüz alsın akşam getirseydi en azından bu şekilde kabul ederdim. Birde abisinin araba alacak parası fazlasıyla var ama beğenmediği için almıyor.
Bence gayet doğru demişsin. Büyük ihtimalle aynısını yapardım. Mesele arabanın verilmesinden çok kafaya göre iş yapılıp yok sayılmak diye düşünüyorumÖnceden çok uyumlu bir çift olduğumuzu düşünürdüm ama sanırım insan evlenmeden göremiyor uyumlu olup olmadığını. Gelelim şimdiki konuma öncekileri anlatıp konuyu dağıtmak istemiyorum. Araba aldık ve borcun yarısını ben ödüyorum ayrıca ehliyetim var yani araba kullanabiliyorum.
O kadar haklısınız ki. Evlilikte edinilen mallar hukuken eşlerin ortak malıdır. Haliyle de size danışmadan yapması bence büyük hata. İstemedi mi arabayı abisinden? Siz işe araçla gitmiyor musunuz? Bu arada araç ödünç vermeyi hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Taksi diye bir şey var çok lazım olan taksi kullansın. Benim çok yakın arkadaşım yine yakın bir arkadasımın aracını perte çıkardı (ki sahibi aracı satılığa çıkarmıştı önceden), kaza yapan çok mahçup oldu, asla lafını yapacak insanlar olmadıkları halde haliyle bir süre ‘araçsız’ kaldılar ve sıkıntı yaşadılar. Trafik bu her şey olabiliyor.Önceden çok uyumlu bir çift olduğumuzu düşünürdüm ama sanırım insan evlenmeden göremiyor uyumlu olup olmadığını. Gelelim şimdiki konuma öncekileri anlatıp konuyu dağıtmak istemiyorum. Araba aldık ve borcun yarısını ben ödüyorum ayrıca ehliyetim var yani araba kullanabiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?