eşimle anlaşmazlık

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.196
198
Fazla uzun yazmayacağım, özetle yeni taşındığımız ve kış yaz devamlı oturmayı planladığımız bir yazlık ilçedeki ve site içerisinde olan evimizin tek balkonunu eşim camla kapatmak istiyor. Israrla istiyor. Bense kesinlikle istemiyorum. Boğulacak gibi oluyorum. Tabi ki eşim buna karşı olduğumu biliyor ama sürekli gündeme getiriyor, usta çağırıp fiyat istiyor. Hayır dememe rağmen bu konuyu sürekli yeniden açıyor. Diyorum ki burası onun da evi onun da hakkı var ama ben gerçekten istemiyorum. Böyle bir durumda ne yapmak gerek?

O oturacağı zaman kapatsın. Zaten açıkta kullanılabiliyor o camlar

Allah Allah normalde kadınlar kapattirmak ister erkekler karşı çıkar yazlık yerde mis gibi efil efil balkon kapattirilir mi hiç
İlle kapatilacaksa katlanır cam olabilir. Pimapen degil de. İstediğiniz zaman tamamen katlanip kenara çekilebiliyor.

Gecen Instagramda bir kapali balkon gördüm. Istenilen vakit camlar tamamen kenara aciliyor. Bunlar ne kadar tutuyor bilmiyorum ama güzel bir alternatif olabilir. Esiniz neden kapatmak istiyor ki?
Eşim genel olarak balkon sevmiyor, eski evimizin de balkonunu kapattırmıştı. Argümanı kışın da balkonda oturabilelim diye. Bu sefer ise kedilerimizi bahane ediyor. Beni ikna için zayıf tarafımdan yakalamaya çalışıyor. Buraya yeni taşındık ve güvenli olmadığı için kedilerimizin dışarıya çıkmasını istemiyoruz, kediler de meraktan sürekli dışarıya kaçmaya çalışıyorlar. Kedinin balkondan kaçması çok kolay. Kedi balkona çıkmasın diye sineklik yaptırdık ancak yazın balkonu çok kullanacağız ve girip çıkarken kediyi balkona kaçırabilme olasılığımız yüksek. Ben de diyorum ki biz dikkat ederiz, sinekliği kapalı tutarız. Misafir gelirse o zaman da kedileri üst kata çıkarırız orada takılırlar. Ama eşim ikna olmuyor.

İki balkonumda cam balkon. Katlanılır , tamamen açılabilir yani. O şekil mi istiyor eşiniz ? Yoksa Pimapen tarzı ise o sıkıntı.
açılabilir cam da olabilir diyor, gerçi bunlar daha maaliyetli ama ben yine de pek istemiyorum, hem temizliği sorun olur hem de eşim onları bana açtırmaz, yine kedi kaçar diye; yani yaptırırsak sürekli kapalı oturacağız yine de.

Evet onların maliyeti çok daha yüksek. Ama anladığım kadarı ile sizin asıl sorun eşiniz. Direnmeye devam o vakit. :)

Cam balkon yaptırın tamamen açılabilir. Kışın kapatır yazın açarsınız. Veya ne zaman ne gerekli olursa. İki tarafın da istediği olur

Eşinizin düşüncesi daha mantıklı geldi bana. Kışın da oturmak için kapatmak iyi olabilir, ayrıca cam balkonlar tamamen açılıyor istediğiniz zaman. Yazın açarsınız camları tamamen, sinekliği kapatıp yine kediler için dikkat edersiniz. Açık balkonda oturulamayacak yılın daha uzun kısmı için de oturabileceiğiniz balkonunuz olur hem.

Annemin kedileri var. Onlar balkonda takilmayi sevdigi icin aslinda kediler icin de güzel olur diye düsünüyorum, ama güvenli olmasi lazim tabi. Esinizin tutumunu biraz garipsedim. Habi balkon sevmiyorsa icerde oturabilir

Annemin kedileri var. Onlar balkonda takilmayi sevdigi icin aslinda kediler icin de güzel olur diye düsünüyorum, ama güvenli olmasi lazim tabi. Esinizin tutumunu biraz garipsedim. Habi balkon sevmiyorsa icerde oturabilir
Ben de aynısını dedim, kapatacaksan oranın balkon olmasının hiç bir anlamı yok, içerisi ile aynı olur yani.

Kışın kapatıp yazın açarsınız ne olacak. Bence çok iyi olur. Yazları katlayıp bir köşeye çekersiniz, rahat rahat oturursunuz. Yazın zaten kapalı bırakmak neredeyse imkansız olur. Hele ki güney cepheyse. Kediler için de çok güvenli. Bence bir sorun yok gibi :)

Sizin nasıl bilemiyorum tabi ama benim bir düşüncem var bu konuda. Evde yapılacak her şeye ben karar veriyorum zaten eşimin de çok önemsediği bir şey değil evle ilgili olaylar o benim beğenmemi ister sadece. O yüzden eşim evle ilgili bir şey isterse ikiletmem yaparız hemen. Zaten 4 senede 4 şey istememiştir mesela ama istediği değişimleri hemen yaparız. Ben 500 tane şey isterken, en ufak detaya bile kendim karar verirken ona bunu yapmamak haksızlık gibi geliyor. En abuk subuk isteklerini bile yaparız. sürekli reddedilen insan bir süre sonra evden kopuyor, isteksiz oluyor bu kez de evle ilgilenmelerini bekliyoruz. Ki cam balkon orta yolu bulunur bir şey. Açılır kapanır yaparsınız olur biter. Bunu anlaşmazlık meselesi yapmayın bence

açarsak kedi yine kaçar.

bence eşinizin bahanesini "balkon filesi" fikri ile çözümlendirin, hem açık hava, hem kediler için güvenli, kesinlikle cam balkondan daha iyi, sizde rahat edersiniz.

Katlanan camlarin temizligi sorun degilki cok kolay katlaya katlaya siliyorsunuz esinizinde cam acmasina karismasi cok sacma camlari acarlende ona sormayiverin

Tüm yaşadığım evlere taşınmadan önce ilk işim katlanır balkon yaptırmak olurdu,seviyorum balkon kültürünü istediğim zaman açayım yağmurda toz duman havada kapatayım içeride kullanılabilir olsun,balkon mobilyası camlara ahşap görünümlü panjur perde hafif battaniye saksılarım çiçeklerim dışarıda güzel yağan yağmur yanımda kedilerim ve kitabım mis değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…