Eşimle araba sorunu

Fena halde ev hanımıyım ve arabam yok. Ay kocamın da yok. Bana araba alma vaadi de yok.
Motivasyonum eksik hemşire:)))
Ahaha bende tam o motivasyon ama ağlanacak haldeyim.
Bırak arabayı, benim koca benimkini altımdan aldı 1 yıldır.
Hala kendine alacak da ben arabama kavuşacağım diye bekliyorum, bir de adamın işi bu ama araba nerede, yoğğğ ajsjsjsjsj😂😂😂

Hala kendine alacak da ben arabama kavuşacağım diye bekliyorum, bir de adamın işi bu ama araba nerede, yoğğğ ajsjsjsjsj😂😂😂
Araba konusunda travmam var benim.
Geçen bahardı, manava gittim pazar arabamla. Girişe bıraktım pazar arabasını. Başladım alışverişe. Bayaa şeyler almışım. Sebzeler, kavun karpuz falan derken ağır oldu yani. Kasada tartan kız da dedi bunları nasıl taşıyacaksınız? Dedim arabaya yükler götürürüm merak etmeyin.
Ödememi yaptım bana yardım etmek için benden önce kavunu karpuzu kaptı kapıya geldi. Arabanız hangisi dedi. O esnada pazar arabam da kızın sol yanında ayağının dibinde. Bakışımla "burda" dedim. Uzunca bir süre sustuk karşılıklı.
Ben gene de arabamı seviyorum 😂

en azından ailesine vermemiş sizinki kendi biniyor 😅 benimki arada onlarada veriyor ben minibüsle işe gidereken

Hayırlısı ne bileyim haksızlığa uğradığımı düşünüyorum koca delisi değilim açıkçası sadece ailesi böyle yaparken benimkinin lüks gelmesi sinirimi bozdu:
Araba isteğinizde sorun yok, günümüz gerekliliği.
Ama atladığınız nokta var, vergisi belli, günümüz benzin fiyatı belli.
Alıp da sizden götürecekleri var, şuan bir ev içinde iki aracın olması sağlam bir maddi duruş ister.
Her gün kullanacaksınız, astarı yüzünü geçecek yani.
Siz kendinize hediye olarak istiyorsunuz muhtemelen ve adam da her aklı selim insan gibi bunları düşünüyordur, maliyetini.

Geçen bahardı, manava gittim pazar arabamla. Girişe bıraktım pazar arabasını. Başladım alışverişe. Bayaa şeyler almışım. Sebzeler, kavun karpuz falan derken ağır oldu yani. Kasada tartan kız da dedi bunları nasıl taşıyacaksınız? Dedim arabaya yükler götürürüm merak etmeyin.
Ödememi yaptım bana yardım etmek için benden önce kavunu karpuzu kaptı kapıya geldi. Arabanız hangisi dedi. O esnada pazar arabam da kızın sol yanında ayağının dibinde. Bakışımla "burda" dedim. Uzunca bir süre sustuk karşılıklı.
Ne güzel pozitifsiniz siz ya enerjinize bakış açınıza hayran kaldım kocama öfkem azaldı 😀 burç ne merak ettim

Şuan en akılcı hareket, arabası olanlar gözü yaşlı durumda😂
Ne varsa insanın kendinde var, çekersin gelir durursun sabit kalır.
Diğeri öyle mi, basarsın gitmez ‘benzin’ diye ağlar ahshs

Ne güzel pozitifsiniz siz ya enerjinize bakış açınıza hayran kaldım kocama öfkem azaldı 😀 burç ne merak ettim
Allah düşmanıma vermesin bacım ailecek başak burcuyuz. Kocanıza öfkeniz niye azalıyor ya o araba hakkınız🥰😃

Üstüme olmasına gerek yok ben İstanbul trafiğinde işe rahat gitmek için istedim biliyor bunu
İstanbul'da yaşıyorsunuz, geçiminden sorumlu olduğu bir evladı var, halihazırda geçindirmek zorunda olduğu bir ailesi var ve siz 30-35 bine iyi bir kazanç mı diyorsunuz?

annenizin evinden döndünüz mü son durum nedir eşinizle
Kendi geldi yalvardı, anneme kardeşine verdiği araba borcundan bahsettim, para yoksa bana alınmasın ama onada benden habersiz veremez diye. Oda eşime böyle bişey yapıyosan bizde kızımıza alırız ama sen yanlış yapıyosun evinin rıskı rızasız verilmez dedi. Etkili oldu baskındır eşim ama haklı buldu annemi özür diledi bendende. Ama durumda ilerleme yok oyalıyor almıyor

İstanbul'da yaşıyorsunuz, geçiminden sorumlu olduğu bir evladı var, halihazırda geçindirmek zorunda olduğu bir ailesi var ve siz 30-35 bine iyi bir kazanç mı diyorsunuz?
Yani aylık taksitleri kendim ödeyecektim biraz kemer sıkıp, lüks yaşantım yok dışarı da çıkmayı verir alışveriş yapmazdım ben bunu göze aldım. Belki o ay yetemediysem arada destek atardı ama içinden gelmedi konu bu aslında oyaladı aklından bile geçirmedi bu fikri

Yani aylık taksitleri kendim ödeyecektim biraz kemer sıkıp, lüks yaşantım yok dışarı da çıkmayı verir alışveriş yapmazdım ben bunu göze aldım. Belki o ay yetemediysem arada destek atardı ama içinden gelmedi konu bu aslında oyaladı aklından bile geçirmedi bu fikri
Ben de diyorum ki vergisini, sigorta kaskosunu ve benzinini kim ödeyecekti?
Yıllık araç masraflarından haberiniz var mı?
Sattığınız dönemdeki gibi değil hiçbir şey.
Bunu kaldırabilecek misiniz?

Şuan en akılcı hareket, arabası olanlar gözü yaşlı durumda😂
Ne varsa insanın kendinde var, çekersin gelir durursun sabit kalır.
Diğeri öyle mi, basarsın gitmez ‘benzin’ diye ağlar ahshs
Geçen hafta memleketten dönerken gördüm, 35 liraydı benzin. Otobüs şoförü benzinciden geri çıktı benzin almadan.
Dedim herhalde bundan sonrasını katırlarla devam etcez ahahahhhahahah

Geçen hafta memleketten dönerken gördüm, 35 liraydı benzin. Otobüs şoförü benzinciden geri çıktı benzin almadan.
Dedim herhalde bundan sonrasını katırlarla devam etcez ahahahhhahahah
Semt değiştirmek 200 liradan başlıyor, sarılın güzelce mis gibi pazar arabanıza.
Hatta yer varsa binerim ben😂
Varlığa sövüldüğü tek dönemdeyiz herhalde…

Semt değiştirmek 200 liradan başlıyor, sarılın güzelce mis gibi pazar arabanıza.
Hatta yer varsa binerim ben😂
Varlığa sövüldüğü tek dönemdeyiz herhalde…
Hakkınız var, bu akşam balkonda hortumla yıkadım arabamı. Canım sarı papatyam benim

Kendi geldi yalvardı, anneme kardeşine verdiği araba borcundan bahsettim, para yoksa bana alınmasın ama onada benden habersiz veremez diye. Oda eşime böyle bişey yapıyosan bizde kızımıza alırız ama sen yanlış yapıyosun evinin rıskı rızasız verilmez dedi. Etkili oldu baskındır eşim ama haklı buldu annemi özür diledi bendende. Ama durumda ilerleme yok oyalıyor almıyor
Anneniz neden karıştı ki bu sizin meseleniz. Çok abes kaçmış hatta belki de bi çuval incir berbat olmuş. Eşiniz annenizin karşısında belli etmemiş olabilir ama bence artık inat olsun diye bile araba konusuna yanaşmayabilir.
Bence siz araba bakmaya başlayın. Alabileceğiniz gibi olan arabaları eşinize anlatın ama sakin sakin. Bence bu işin altında bi iş var. Anca iş ciddiye binince öğrenebilirsiniz. Eşinizin sizin bilmediğiniz bir borcu olabilir veya işleri yolunda gitmiyor olabilir. Hiç biri değilse kıyameti koparmakta haklısınız ne demek kendi ailesine verip eşini mağdur etmek

Ama çok zor ya, benim arabayı 2 sene önce 480 e almıştık şu an 1 milyonu geçmiş durumda, o zaman almasaydık şu an gerçekten çok çok zordu almamız. Ama ailesi konusunda haklısınız sizin rızanız dışında yardım etmemeli.

Hakkınız var, bu akşam balkonda hortumla yıkadım arabamı. Canım sarı papatyam benim
Çocuklarım olmasa bisiklet alacağım, hem sağlık hem ekonomik mis ya.
Belki bu maddi kaygılar hepimizi böyle faydalı şeylere iter, doğaya insanlığa yararımız dokunur.

Hala bekliyorum ‘canım kıskanma kocişim aldı’ diye gelen pembik bir ev hanımı, çıkmadı iyi mi😂

Ben de diyorum ki vergisini, sigorta kaskosunu ve benzinini kim ödeyecekti?
Yıllık araç masraflarından haberiniz var mı?
Sattığınız dönemdeki gibi değil hiçbir şey.
Bunu kaldırabilecek misiniz?
Ben 1500e sigorta kestirir kasko yapmazdım o dönem. Ama şuanda biz bu konuyu bile masaya yatıramadık. Çünkü zaten gercekci tavırda tamam dememiş adam beni çocuk oyalar gibi kandırmış. Ailem destek olurdu farklı sıkıntılarımız olduğunda babam bize sattığı evinden borç verdi, geri ödedik velhasıl onun ailesinin içine girdikçe kullanma sorumsuzluk hallerini farkettim ben. Başkalarına gelince para var buna sıkılıyorum aslında

Ama çok zor ya, benim arabayı 2 sene önce 480 e almıştık şu an 1 milyonu geçmiş durumda, o zaman almasaydık şu an gerçekten çok çok zordu almamız. Ama ailesi konusunda haklısınız sizin rızanız dışında yardım etmemeli.
Evet ben yiyemedim buyrun siz yiyin gibi hissediyorum ve daha çok diretiyorum hırstan

Back
X