Eşimle araba sorunu

Ben 1500e sigorta kestirir kasko yapmazdım o dönem. Ama şuanda biz bu konuyu bile masaya yatıramadık. Çünkü zaten gercekci tavırda tamam dememiş adam beni çocuk oyalar gibi kandırmış. Ailem destek olurdu farklı sıkıntılarımız olduğunda babam bize sattığı evinden borç verdi, geri ödedik velhasıl onun ailesinin içine girdikçe kullanma sorumsuzluk hallerini farkettim ben. Başkalarına gelince para var buna sıkılıyorum aslında
Sizin meseleniz araba değil, evlilikte varlığına dair herhangi bir iz, sizin için bir çaba, uğraş.
Anlamıştım…

Altınlarınızı satmayın, hatta para pulunuza iyi sahip çıkın, bir zaman sonra buraya gelir ‘filmdelisi’ sen demiştin, dersiniz.
Çocuk işi ise komple rafa kalksın.

Çocuklarım olmasa bisiklet alacağım, hem sağlık hem ekonomik mis ya.
Belki bu maddi kaygılar hepimizi böyle faydalı şeylere iter, doğaya insanlığa yararımız dokunur.

Hala bekliyorum ‘canım kıskanma kocişim aldı’ diye gelen pembik bir ev hanımı, çıkmadı iyi mi😂
Ya o değil de, aklıma şey geldi. Bir laf vardı ya arabaların arkasına yazılan.
Miras değil alın teri diye
Benim eski pazar arabamın brandasında Miras yazıyordu 😂😂😂😂
Markası oymuş, hâlâ her yerde görüyorum onlardan.
Ben de uykum gelmesine rağmen o çiğ çiğ yiyecek ev hanımlarını bekliyorum sabırsızlıkla. Kitabımı bile bıraktım konuya odaklandım😃

Anneniz neden karıştı ki bu sizin meseleniz. Çok abes kaçmış hatta belki de bi çuval incir berbat olmuş. Eşiniz annenizin karşısında belli etmemiş olabilir ama bence artık inat olsun diye bile araba konusuna yanaşmayabilir.
Bence siz araba bakmaya başlayın. Alabileceğiniz gibi olan arabaları eşinize anlatın ama sakin sakin. Bence bu işin altında bi iş var. Anca iş ciddiye binince öğrenebilirsiniz. Eşinizin sizin bilmediğiniz bir borcu olabilir veya işleri yolunda gitmiyor olabilir. Hiç biri değilse kıyameti koparmakta haklısınız ne demek kendi ailesine verip eşini mağdur etmek
Konusu açıldı ben evden annemlere küsüp gittiğim için oradaki tartışmamızda. Öyle müdahil oldu oda kendisi anneme açıklama yapınca kadın konuştu. Sessiz sakindir annem hatta cazgırlık etme demişliği bile var onlara verilen parayı söyleyince. Bu işin altındaki iş aile baskısı olabilir diye düşünüyorum çünkü onlardan çok çekiniyor ağızlarına bakıyor. Sizce olabilirmi

Sizin meseleniz araba değil, evlilikte varlığına dair herhangi bir iz, sizin için bir çaba, uğraş.
Anlamıştım…

Altınlarınızı satmayın, hatta para pulunuza iyi sahip çıkın, bir zaman sonra buraya gelir ‘filmdelisi’ sen demiştin, dersiniz.
Ne sezdiniz merak ettim objektif yorum duymak istiyorum. Sorun bendemi ondamı sizce

Ben de uykum gelmesine rağmen o çiğ çiğ yiyecek ev hanımlarını bekliyorum sabırsızlıkla. Kitabımı bile bıraktım konuya odaklandım😃
ahahaha
Konu sahibi alırsa ‘kocasının hediyesi’ yazdırsın bari.
Ben yiyecektim de işte kocamın çöktüğü aklıma geldi, yiyemedim heves kursağımda kaldı😂😂😂

Evet ben yiyemedim buyrun siz yiyin gibi hissediyorum ve daha çok diretiyorum hırstan
Çekirdek ailesinin ihtiyaçlarını ön planda tutmayacak insan evlenmesin bi zahmet ya. Şu devirde İstanbul'da yaşamak için bordo bereli olmak lazım buna rağmen olanı da kök ailesine yediriyorsa bi gözden geçirin evliliği. Benim eşim de ailesine inanılmaz paralar yediriyor ama benden kısarak yapsaydı sakin sakin devam edemezdim.

Konusu açıldı ben evden annemlere küsüp gittiğim için oradaki tartışmamızda. Öyle müdahil oldu oda kendisi anneme açıklama yapınca kadın konuştu. Sessiz sakindir annem hatta cazgırlık etme demişliği bile var onlara verilen parayı söyleyince. Bu işin altındaki iş aile baskısı olabilir diye düşünüyorum çünkü onlardan çok çekiniyor ağızlarına bakıyor. Sizce olabilirmi
Valla olabilir. O zaman aile ortamındayken konuyu arabaya getirip beğendiğiniz arabayı gösterseniz bakalım tepkisi ne olacak eşinizin zaten diğerleri de hemen belli ederler kendilerini. Ondan sonra haklı bi şekilde kavga edebilirsiniz işte

Çekirdek ailesinin ihtiyaçlarını ön planda tutmayacak insan evlenmesin bi zahmet ya. Şu devirde İstanbul'da yaşamak için bordo bereli olmak lazım buna rağmen olanı da kök ailesine yediriyorsa bi gözden geçirin evliliği. Benim eşim de ailesine inanılmaz paralar yediriyor ama benden kısarak yapsaydı sakin sakin devam edemezdim.
Bizim başkasına para verecek lüksümüz yok güvencemiz yok adam tamda bunu anlamıyor işte. Ben gelecek kaygısıyla yaşıyorum deli givi bebek istiyordum ama yapamıyorum meselemiz tamda bu

Şu paragrafta günlerdir aradığım cevabı buldum. Kök aile.
Ne zaman aile desem eşim kendinden bahsettiğimi sanıyor. Yok kendi ailem diyorum, senin ailen benim diyor. Sinir hastası oldum karşılığını bulamadıkça. Eve gelir gelmez kök aile dicem ona. Annem ve babamla olan ailem artık kök aile😃
Allah razı olsun sizden de.

Anlamıştım…

Kendinizin çabası bekleniyor.
Elbet olabilir, imkanınız var alırsınız ama adam da saf değil yani, suya sabuna dokunmadan mal sahibi olacak.
Borca giren söylediğiniz gibi siz olacaksınız, evde sizin araba var diye kendisi çok daha fazla ailesine verebilecek vs vs.
Hoş şeyler değil.
Alırsanız da ailenizden destek alarak, onların adına alın.
Fazla hesapçı geldi bana eşiniz, oyalaması falan bunları akla getirdi.

Yatıyorlar uyandırmayın lütfen yeniyim daha usül bilmem 😅

Şu paragrafta günlerdir aradığım cevabı buldum. Kök aile.
Ne zaman aile desem eşim kendinden bahsettiğimi sanıyor. Yok kendi ailem diyorum, senin ailen benim diyor. Sinir hastası oldum karşılığını bulamadıkça. Eve gelir gelmez kök aile dicem ona. Annem ve babamla olan ailem artık kök aile😃
Allah razı olsun sizden de.
Bana siz mi diyon mucize 😂 bir şey değil tatlım 🫂

Valla olabilir. O zaman aile ortamındayken konuyu arabaya getirip beğendiğiniz arabayı gösterseniz bakalım tepkisi ne olacak eşinizin zaten diğerleri de hemen belli ederler kendilerini. Ondan sonra haklı bi şekilde kavga edebilirsiniz işte
Deneyeceğim tepkilerini ben de onlardan çekindiğini düşünüyorum aslında ama dillendirmedim hiç

İyi geceler herkese bu saatte mi aklına geldi diyeceksiniz bu salak konu ama uyuyamadım. Baştan sona kısa özet geçeyim sıkmadan. 1,5 senelik evliyim eşim serbest meslek yapıyor iyi sayılacak bir kazancı var 30-35 bin civarı. Benimde maaşım 15 bin bazen primle artıyor. Eşimin kendisine ait bir arabası var ve şahsi kendi kullanıyor. Benimde evlenmeden önce arabam vardı ama eşya borcundan satmak zorunda kaldım. Şimdi işe giderken çok zorlanıyorum ve bebek düşünüyorum bi güvence göreceğim o arabayı. Eşim söylediğimden beri beni 8 aydır oyalıyor ve evlilik yıldönümümüzde alacağım deyip almadı kandırdı çok üzüldüm. Bekliyordum saf gibi ciddi ciddi inanmışım. Geçen büyük bi tartışmamız oldu bu sebepten ve boşanma konusu geçti. Babası arabasının tüm masraflarını bize yaptırıyor. Kız Kardeşide bi altı ay önce araba almak için borç aldı ve eşimden ve ben bunu sonradan öğrendim delirdim sövdüm saydım annemlere gittim. Önceki evliliğinden bir evladı var benimde aklıma gelen onamı gelecek yapmayı düşünüyor bana güvenmiyormu o yüzdenmi böyle yapıyor çok doldum artık ailesi yüzünden ve istemsiz saldırıyorum sözlü hep. Oda bende sondayız sizce ben abartıyormuyum. Ha bu arada peşinatıda biriktirmiştim üstüne ekleyecekti sadece:KK43: değersiz hissediyorum çevreme bi bakıyorum ev hanımları bile aldırıyor bense hiçbişey haketmiyorum diyorum. O benden bişey istese imkanım varsa mutlaka alırdım dünya malı bu kadar kıymetlimi..
Ev hanımlarını neden kucumsuyorsunuz ? Maaşınız varmış alın kendi paranizla.Kardesine temelli para vermemiş adam borç vermiş.Cocuguna bırakacak falan üvey çocuğunuzla miras paylaşımı zorunuza gidiyorsa çocuksuz birini bulsaydiniz.

Ay bu gece çok güldürdün beni bombe gibisin 😘 Mersin sıcağı yaramış.
Yaramış mı, sıcaktan mı saçmalıyorum bilmiyorum ama memleket güzeldi ya. Kök ailemle ne kadan da mutluydum yer yatağımda 🤩
Anam karının 30 yıllık sünger yatağının konforu bu fahiş fiyatlı hazır yataklarda yok yemin ediyorum.
Efil efil esiyordu ah ah.
Burada balkona çıkmaya korkuyorum anormal sıcak. 24 saat klima açık.

Ev hanımlarını neden kucumsuyorsunuz ? Maaşınız varmış alın kendi paranizla.Kardesine temelli para vermemiş adam borç vermiş.Cocuguna bırakacak falan üvey çocuğunuzla miras paylaşımı zorunuza gidiyorsa çocuksuz birini bulsaydiniz.
Beklentimizi karşıladığın için teşekkür ediyoruz canı gönülden.

Back
X