Eşimle ayrılsam bir daha evlenmem diyen var mı?

Ben çok kısa ve mutsuz bir evlilik yaşadım ama evlilik yolunda ilerlemeye başladıktan boşanma sürecine kadar hiç bir zaman böyle şeyler düşünmedim. Ben mutsuzken ikinci olur mu nasıl olur düşünmedim de siz neden kafa yoruyorsunuz anlamadım. Çevrenizdekilerle konuşmanız da ilginç buraya konu açacak kadar bu olayı düşünmeniz de. Anlam veremedim.

Neyse daha fazla açıklama yapmak istemiyorum. Aynı şeylere aynı açıklamayı milyon kere yaptım.

Bende büyük konuşuyorum bu konuda.
Özellikle oglumu asla(tırnak icinde) üvey bir babayla buyutmem.
Ayrıca kimsenin çocuğunada bakmam.

Insanlar yillar geçtikçe daha tahammülsüz oluyorlar.
Yok 2.bahar yok hayat arkadaşı yok yaşlılık yalnız olmuyor bunların hepsi bahane.
Etrafında nekadar 2. Evliliğini yapan varsa hepsi maddi sıkıntı yüzünden yapiyor.
Basımda biri olsun!
Bana sahip çıksın!
Evim yok vs vs.

Helede maaşı falan olan biri neden 2. Evliliğini yapar hep dusunurum.
Rahat mı batar ki?
Elinde paran nekadar daha yasican otur ye iç gez.
Işın mi yok yae diyesim geliyor.

Evli erkekleri küçümseyecek kadar incelemiyorsunuz.Bekar erkekleri neden inceliyorsunuz madem? Sonuçta bekar da olsa erkek erkektir.

Fobileri bilirsiniz. Eşimin makyaj tiksintisi de fobi. O boyalardan midesi bulanıyor. Bayanlardan tiksinmesinin sebebi cinsiyetle alakalı değil bunun açıklamasını yaptım.
Fobi diyorum fobi, fobinin ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Hani delik fobisi olanlar var mesela bakamıyorlar falan... Eşim o kadar ileri derece değil ama kendisine o boyaların kremlerin parfümlerin vs değmesini istemiyor.
Ve bence çok çok mantıklı bir fobi. Ben de tiksiniyorum makyajdan eşim kadar olmasa da. Rujlu birinin beni öpmesini istemem yani.
Erkeklerden genel olarak tiksinmemin sebebi ise eşim dışında daha normal karakterli bir erkek görmedim. Benin tanıdıklarımın hepsi pis zihniyetliydi. Dışarıdaki herhangi bir erkek iyi de olabilir. Ama sonuçta tanımıyorum ne tür kişilikte olduğunu bilmiyorum. O sebeple genelleme yapıyorum. Ama tabii eşleriniz kocalarınız falan da bu genellemeye ister istemez dahil olduğu için bu kadar zorunuza gitti.
Bir kere kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Millette hayvan sevgisi yok olmadığı gibi eziyet ediyorlar. Bebek sevgisi yok. Vicdan yok insanların çoğunda vicdan. Hele ki günümüzde öz baba bile kızına neler yapıyor... E bir zahmet tiksineyim erkeklerden...
Neden düşünüp derdine düşüyorsun mutluysan diyorlar.
Çünkü soruyorlar! Bir şekilde konuyu oraya getiriyorlar!
Elli defa söyledim. Ben salak gibi herkese ay canim kocisim cok seviyorum bir tane benim kocisim diye anlatmıyorum!
Soruyorlar, evlilik nasıl, var mı pişmanlık diye.
Soranlar da teyzem, annem, en yakın arkadaşlarım vs...
Teyzem boşanma sürecindeydi mesela. Tekrar istiyor evlenmeyi. Ben de dedim ki biz ayrılsak ben asla evlenmezdim. Böyle bir konunun üstüne bunu söylemek garip olmasa gerek.
Neden mi evlenmem?
Benim bir kızım var. Herkes evlenebilir ikinci evlilik yapabilir saygım sonsuz hatta kafa yapısına uygun birini bulduysa ne mutlu der tebrik ederim.
Ama ben bu devirde erkeklere zaten hiç güvenmiyorken, neden birini tanıma zahmetine girip evleneyim? Birini tanımaya çalışmak çok yorucu ve evlenmeden gercek yüzü çıkmıyor genelde.
Bu zahmete niye gireyim yani? Bu benim tercihim.
Benim meselem bu. Ama konu nerelere geldi. Hey kk üyeleri resmen saldıracak yer arıyorsunuz ya.
Ben eşimi kaybedersem eğer, kızımı hayatımın odak noktası yaparım. Benim mutluluğum kızım olur başka erkeklere gerek görmüyorum istemiyorum.
Ama ısrarla büyük konuşuyorsun, efendim yanlış düşünüyorsun, yok efendim şöyle böyle...
Bu nedir ya. Beni fikirlerime bi rahat bırakın.
Sadece bir soru sordum. Benim gibi düşünenler var mı dedim. Yoksa eğer yazmanıza bile gerek yoktu.
Ama ağır geldi laflarım değil mi.
Halbuki benim şahsi fikirlerim ve karışmaya kimsenin hakkı yok.
Neyse ya. Sizlere daha fazla laf anlatıp kafa patlatamam.

Evli erkekleri küçümseyecek kadar incelemiyorsunuz.Bekar erkekleri neden inceliyorsunuz madem? Sonuçta bekar da olsa erkek erkektir.
Bu inceleme meselesi değil. Eğer inceleseydim kişi belirtirdim ama ben genelleme yapıyorum.

Bence psikolojik destek alın.
Eşinizi kaybetmeniz durumunda kızınız hayatınızın odak noktası olmak istiyor mu acaba? Onun da fikrini aldınız mı bu konuda?
Bunlar hastalıklı düşünceler.

Benim sizin konunuzda zoruma giden hiç bir şey Yok.
Ne kocanızın benden tiksinmesi umrumda, ne sizin kocamdan.
Ne kadar inkar etseniz de tam da kocişim tipi gibi görünüyorsunuz. Bu kadar iddialı bir mutluluk sıfatlarını başka tipten duymadım.

Nasıl yaşamak istiyorsanız yaşayın, ne güzel bulmuşsunuz birbirinizi.

E madem kendi düşüncem de beni baglar diyorsunuz, bağlayıp dursaydı kendi kendinize.

başkaları da düşüncelerini yazmış, sizin gibi düşünmüyorlar diye niye fikrinizi sormadım a getirdiniz ki?

Nedense bu yorum beni cok rahatsiz etti.
Esiniz ve siz böyle düsünebilirsiniz ama milyon cesit insan var sevmeyebilirsin. Icinden bu sekilde hissedebilirsin de, ama makyaji cok seven, parfümü cok sikan kadinlarin üye oldugu bir yerde bunlari yazmaniz yersiz olmamis mi sizce de?
Ha ben de ayni sekilde makyaj yapmam, esim de sevmez makyaji baska kadinin herhangi birseyini ama bu kadar yani kirlenmis gibi, midesini bulandiriyor, dalga geciyor yazma hakkini vermez.. Incitici, saygi duymak zorunda, sevmek hoslanmak zorunda degil.
Aranizda konusun da böyle bir ortamda da yazilmaz yani. Nefret kusuyor gibi cünkü bir taraftan da.

İlk mesajınızda kızınız olduğunuzu belirtseydiniz , kocamı benden başka çeken olmaz , beni de kocamdan başka çeken olmaz gibisinden laflar söylemek yerine insanlara makul gelebilirdi düşünceleriniz.Siz kızınız için değil de kocanızın yerine kimseyi koyamayacağınız imajı çizdiniz , diğer insanları "kendinizce" küçümseyerek.Bu da insanları irite etti haliyle.23 yaşında olduğunuz görünüyor profilinizde.Çalışmıyorsunuz da galiba.Eşinizden başka hayatınızda bir şey olmadığından böyle düşünüyorsunuz yüksek ihtimal.Kariyerli bir kadın olsanız bu şekilde düşüneceğinizi de sanmıyorum açıkçası.Burda sizi sadece 1 kişi mi anladı yani? Diğer üyeler anlamıyor o 1 üye anlıyor.Siz yanlış ifade ediyorsunuz kendinizi.

Hımm , genelleme yapabilecek kadar çok erkeği incelemişsiniz o halde.Genelleme 1 2 kişiyle yapılmaz zirâ , yapılsa da sağlıklı bir genelleme olmaz.
Eşimden önce rastlaştığım erkekler olsun, çocuklara tecavüz eden erkekler olsun, içip içip karılarını döven, aldatan erkekler olsun... İlla duyuluyor görülüyor herşey göz önünde zaten incelemeye gerek var mı? Saldıracak yer aramayın allah aşkına ya.

Benim anlatmaya calistigim da buydu. Buna bir tık yakın düşünüyorum 3nity
Ayrıca bana balık hafızalı diyen arkadaşı da kibliyorum.

:)
Güldüm.
Fazlaca alingansiniz ayrıca.
Allah eşinize kolaylik versin.
Balık hafızalı kolaylikla unutabilen kişiler için söylenir.
Bu bence çoğu zaman güzel bir şeydir.
Evliliğiniz içinde olumlu etkisi olmuş ki diğer tüm erkeklerden daha üstün kalmayi başarabilmiş eşiniz..

Neden bu kadar alındınız anlam veremedim yani. Açıkçası balık hafızalı olmak isterdim. Unutamamak en büyük sıkıntım. .

Burda herkes size hisler değişir. Insan yaşamam dediklerini yaşar.
Eşiniz o vakit sizi üzdü telafi etti ama bir gün tekrar çok üzüp bu kez telafi edemeyebilir demek istiyor.
Anlamak istemeyen sizsiniz.

Tekrar mutluluklar..

Balık hafızalı kaba bir terim ve bunu bilerek söylediniz bence. Daha üsluplu söyleyebilirsiniz 'unutkansın' diyebilirdiniz mesela.
Ki unutkan falan değilim buna ilk bakışta karar veremezsiniz.
Olayları çözmeyi bilip üstesinden gelmeyi başarıyoruz diyelim.
Herkesin yaşanmışlığı yaşadığı farklı. Benim hayatım bakış açım vs farklı. Ve ben burada düşüncelerimi yargılayın diye konu açmadım.
Fikirlerimden evlilik hayatımdan bahsettim ve benim gibi düşünen var mı dedim.
Sizden eleştiri isteyen olmadı ki.
Katılmıyorsanız fikirlerime benim gibi düşünmüyorsanız çıkarsınız konudan.
Benim gibi düşünenleri sordum ben sadece.

Eşim içinden öyle hissetse de bunu yansıtmıyor kimseye. Orada biraz yanlış tabir ettim olayı. Kadınlardan nefret ediyor demişim. Ama cinsiyet anlamında değil aksi halde benle de evlenmezdi.
Eşim sadece makyajdan tiksiniyor ve bu bir fobi. Elinde olan bir durum değil. Ama kimseyi aşağılayacak şekilde de davranmıyor. Yani nefreti kişilere yönelik değil. Yüzlerindeki boyayla temas etme durumu midesini bulandırıyor işte ne yapalım...

Evet yalniz yere gidecek sekilde aciklamissiniz. Benim esim de sevmez, yapinca soguk bile davranir bazen alisamaz, kaslarimi bile almam, sacimi boyamam. Esimle iliskimiz muazzam, hayatinda tek kadinim benden öncesi hic olmadi, yillardir beni bekledi evlendik. Ailem onun kadar yanimda olmamistir, cok güvenirim asla baska kadinlara bakmayacagini bilirim.Ama birsey oldu diyelim Allah korusun ve artik hayatimizda degil söylemek dahi istemiyorum o kelimeyi..
Ben baska bir erkekle olur muyum.. su an icin konusursam olmam cünkü iki tane kücük evladim var. Muhtemelen onlar evden cikana kadar bu eve baska bir erkegi sokmam imkansiza yakin.
Ama illa ki beraber yaslanmak isteyecegim biri olacaktir, ha belki de olmaz.
Ihtiyac duyarsam tabiki evlenirim ama evlatlarimin rizasi ve maddi manevi emniyetini sagladiktan sonra.

Çok uzatıldı konu ya. Gereksiz yorumlar yapıldı. Ben de yanlış ifade etmiş olabilirim bazı yorumlarda ama yine de bazı üyeler çok gereksiz yorumlar yaptı. Gayet açık bir soru sormuşum başlığa bile yazmışım. Herkesin buna cevap vermesi yeterliydi. Ama evlilik hayatımdan girip, aslında mutlu olmadığım mutsuzluğumu saklamaya çalıştığım gibi saçma sapan suçlamalarda bulundular. Fazla değil mi gerçekten?

Sıkıştınız şimdi laf değiştiriyorsunuz.ilk mesajınızda deseydiniz ki ben ikinci bir evliliği düşünmem kızım var,başka bir erkeği hayatıma sokmam vs.ama siz böyle demediniz ki.Eşimden ayrılsam asla başkasını düşünemem sevemem başkasıyla olamam dediniz ki eşine ya da sevgilisine aşık her insan o an böyle düşünür.herkes de tecrübeleri doğrultusunda aslında bunun geçici bir duygu durumu olduğunu zamanla değişebileceğini söylediler.hayat insanın karşısına neler neler çıkartıyor yapmam dediğini yapıyorsun ya da asla beklemem dediğin insan sana neler yaşatabiliyor.çevremizde ya da magazin dünyasında görmüyor muyuz peri masalı gibi evlilikler bitti zaman insanların ne kadar rezilleşebildiklerini.onun için sen asla böyle olmaz asla böyle düşünmem falan gibi büyük laflar etme.ayrıca iki yıllık bir zaman dilimi evliliğin oturup oturmadığı hakkında hüküm verecek bir zaman dilimi değildir.
Son olarak eşim gibi bir erkeğin olduğuna inanmıyorum demen ve bu tarz söylemlerin de ayrıca seni itici hale getirip iyice tepki almana sevep oldu.kimsenin sana saldırdığı falan yoktu.akşamdan beri yazmayayım diyorum dayanamadım artık.gerçi sen şimdi beni de mutsuzlukla falan suçlarsın da neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…