Eşimle ayrılsam bir daha evlenmem diyen var mı?

Kendinizi yalnis ifade etmeniz arkadaslari rahatsiz etmistir cok normal.
Bana yalniz izah ettim demistiniz ben de tamam dedim, aradaki konusmalari okumadim nasil ilerledi bu tartisma.
Onlara da hak verin siz de zaten yalniz ifade ettiginizi yazmissiniz, konu kapanir bu durumda, baska yere cekmenin tabiki de bir manasi yok.
Konusa konusa anlasiyoruz, arkadaslarin tepkisini görmen de normal, izah etmen de senin hatani düzelttigin anlamina gelir ki konu uzamaz.
Burada bircok tartisma uzuyor bazen yalniz anlatimlardan, anlasilmalardan dolayi, ben de cok icinde bulundum.
Sorunuza gelince de yazdim zaten, yine de kimse bunu tahmin edemez, evlilik bu. Zaman neler yasatir hic bilinmez.

Eleştiriye açık degilseniz konu acmayacaksiniz birincisi, sadece sizin gibi düşünenleri duymak istiyorsanız yalnız onlar yazsın diye not düsmeliydiniz bu da ikincisi..

Siz unuttuğunuz için ve affetme konusunda sorun yasamadiginiz için gözünüze harika görünen eşinizi diğer erkeklerden bu kadar üstün görmenizin anlamı yok.
Çünkü o da diğer kullar gibi hata yapan, karşılıklı olarak idareden evliliğini götüren birisi..

Haa hiç idare edemeyen durumu kurtaramayan herifler de çokça tabi..

Israrla anlamak istemediginizden daha yazmayacagim zaten mesleğim bunu bana öğretti :) Iyi forumlar..

konuyu okumadım.
başlığa istinaden cevap yazıyorum : ben!
ayrılabilsem bi, bi gitse başka bir şey istemiyorum.
evlenmeyi bırak, erkek sinek dahi istemiyorum çevremde..
öyle sıtkım sıyrıldı bu gönül işlerinden.
evi terk etti bakalım inşallah komple kurtulurum...

Hımm , eşiniz o çok kötü erkeklere göre iyi bir erkek o halde.Kötünün iyisi yani.O halde sizinki aşktan çok razı gelme psikolojisi demek ki.

Saldıracak yer arayan sizsiniz gibi duruyor.Bir soru sordum , verecek cevap bulamayınca saldırıya geçiyorsunuz.İfade yeteneğinizi geliştirmeniz gerek.Konunuzu okuyan üyelerin 1 tanesi hariç hepsi sizi yanlış anlamış olabilir mi? Siz kendiniz yanlış veya eksik ifade ettiniz.Kızınız için böyle yapmayı düşündüğünüzü ilk mesajınızda söyleseydiniz insanlar bu denli yanlış anlamazlardı ama siz en son mesajlarınızda düşüncenizi asıl sebebini söylediniz.İlk mesajda kocanızdan sonra evlenmeyecek olmanızın sebebi kocanızla olan harika uyumunuzken son mesajlarda kızınızı başka bir adamla büyütmemek oldu.Kendinizle çelişiyorsunuz , burdaki üyeleri de alttan alta küçümser gibi şeyler yazıyorsunuz.Bu sizin haddiniz değil.Yoksa tabii evlenin ya da evlenmeyin , hayat sizin , düşünce sizin ama buraya konu açıp üyeleri "anlamamakla" suçlayamazsınız.Siz eksik anlattınız.

Bir de bir soru sordum , büyütüldü diyorsunuz da.Konu başlığında soru sormuşsunuz , konu içeriğinde de eşinizle olan ilişkinizi yüceltip sonra da diğer kadın ve erkeklerden nefret ediyoruz gibi şeyler yazmışsınız.İçerikle konu bambaşka.Konu açma amacınız gerçekten merak mıydı yoksa ilişkinizi övüp egonuzu tanımadığınız kişiler aracılığıyla tatmin etmek mi , orası net değil işte.Gerçi kızınız için evlenmeyi düşünmüyormuşsunuz , eşinizle olan harika uyumlu ilişkinizden sonra daha uyumlu biri çıkmayacağı için değil.

Son düzenleme:

Haklıyım ki bu kadar çabaladınız değil mi kendinizi ifade edebilmek için. Ama size sizin gibi cevap vermeyeceğim, benden sonra yazan hanımlar çok güzel vermiş cevabınızı. Bir derdim var forumuna açtığınız hayatım mükemmel konulu derdimsinize istediğiniz gibi cevaplar alamadınız, yanlış(!) ifade ettiniz her şeyi ve sonunda insanlara saldırmaya başladınız, çünkü herkes sizi yanlış anladı. Bakın size konunuzun yanlış anlaşılmayacak versiyonunu yazayım o vakit;

"Merhaba hanımlar, eşimle çok şükür iyi giden bir evliliğim ve minik bir kızım var. Evliliğimden memnunum ve bunu bana soranlara karşı dile getirmem insanları rahatsız ediyor, yanlış düşünüyorsun, aşkınız bitecek vesaire gibi şeyler söylüyorlar. Geçiştirmeye çalıştığımda ısrarla sorular soruyorlar. Diğer erkekleri bilmiyorum ama şu an içinde bulunduğum ilişki sebebiyle eğer bir gün evliliğim biterse başkasıyla evlenemem gibi geliyor, çünkü hem minik bir kızım var hem yeniden tanışma derdi var hem de bir sürü başka şey. Kocamı çok seviyorum ve onun gibi birini bulabileceğimi düşünmüyorum. Bunu söylediğimde insanlar beni yanlış anlıyor." vesaire vesaire anlatabiliyor muyum? Sizin için içerik ürettim resmen daha ne yapabilirim.

Kimse gerizekalı değil burada. Siz doğru anlattınız da hepimiz yanlış anladıysak affola. Ama hakarete varan yorumlar yazdınız, eşinizin fobisinden bahsederken kendi düşüncenizin de o yönde olduğunu söylediniz, eşiniz dışında kalan tüm erkekleri küçümsediniz ama zaten yaptığınız şeyleri daha fazla yazmaya gerek görmüyorum. Mutsuz değilim, güzel bir ilişkim var, burada birinin mutluluğuna üzülecek kadar "boş" bir insan da değilim. Eğer fikir size ait ve eleştiriye açık değil ise burada paylaşmayacaksınız. Çünkü konuyu yazarken yorum istiyorsunuz. Yanlı yorumlar yazın lütfen diye belirtebilirdiniz bu kadar rahatsız olacaksanız. Kafamda şu an yorumları okudukça soğuk soğuk terleyip kendini haklı çıkarmaya çalışan gergin bir kadın canlanıyor, üzgünüm bu imaj kazı ne kadar çevirirseniz çevirin yanacak.

Herkesin eşi kendine değerlidir. Başkalarının çok sevdiği eşi de bana göre katlanılacak erkek değil mesela. Kendi huyuma suyuma göre, kafa yapıma göre bana değerli gelen tek erkek eşimdir. Bana göre diyorum. Size göre eşim çekilmez bir insan olabilir de olmayabilir de.
Ama bana göre anlaşabileceğim sevebileceğim tek erkek eşimdir. Eşimi sevdiğim için üstün görmem gayet doğal. Eşini seven her bayan böyle düşünür bence.
O yüzden diğer erkekleri küçümsememi anlayamayışınız saçma. Neyse iyi günler.

Konumda yanlış anlaşılacak ya da ifade edemeğim bir nokta göremiyorum ben. Gayet açık yazdığımı düşünüyorum. Sadece ilerideki yorumlarda yanlış ifade ettiğim kısımlar oldu.
Kızımdan en başta bahsetsem ne, bahsetmesem ne. Varsayalım ki bir kızım yok. Ben yine evlenmezdim o yüzden kızım olduğunu belirtme gereği duymadım. Ayrıca kıvırmamı gerektirecek bir şey de söylemedim. Sadece yanlış ifade ettiğimi ettiğimi fark ettiğim kısımları düzelttim ve ekleme yaptım ama bu size göre çevir kazı yanmasın oldu. Ve kimseye saldırmadım. Asıl saldıranlar sizlersiniz anlamamakta ısrar ediyor, yanlış ifade ettiğim kısımlardan çok sivri dille eleştiriyorsunuz. Genel konuşuyorum sadece siz değil, birçok üye. Hakaret boyutuna bile vardı balık hafızalı dediler resmen.
Eleştiriden rahatsız olmuyorum. Kırıcı ve sivri dilli eleştirilerden, hadsiz yorumlardan rahatsız oluyorum.
Kimse seviyesini bilmiyor gerçekten.
Yorumların çoğunu ben bile okumadım. Kim bilir neler var ve okusam başım ağrır okumaya değer görmüyorum bile bazı kişilerin yorumlarını.
Size son olarak konuyu özetleyeyim.
'Eşimi çok seviyorum. Eşimle iyi veya kötü ayrılırsak, hiçbir şekilde başka bir evlilikle başımı belaya sokmaya niyetim yok. Erkeklerden genel anlamda hoşlanmıyorum. Alıcı gözle bakmıyorum o çok yakışıklı denilen erkekler gözümde bir hiç değerleri yok bana göre çünkü ben eşimi seviyorum. Ve boşansam bile başkasına bakmam bu konuda çok netim. Çocuğum olmasa bile bakmam. Bir çok sebebi var bunun tekrar tanışma tanıyabilme vs hiç tekrar girmek istemem o meselelere.
Ama çevremdekiler bana fikrimi sordukları zaman, ve ben bu fikirlerimi açıkladığım zaman bunu saçma buluyorlar. Hep neden olmasın, belki daha iyisi de çıkar falan diyen kişiler var çevremde....
Ve ben de merak ediyorum, benim gibi düşünen yok mu?'
Düzeltecek olsam konuyu bu şekilde düzeltirdim.
Ne bir eksik ne bir fazla.
Ay bir soru sorayım dedim, başım ağrıdı ya.

Eşim birkaç huyu dışında çok takdir ettiğim bir insan. Ben ona ciddi anlamda saygı duyuyorum. O birkaç huyunu da söyleyeyim. Doğru bildiği dışında başkalarını dinlemeye pek meyilli değil-di ama bunu biraz törpüledi. Hastalık rahatsızlık gibi konularda biraz fazla rahat. Hastaneye gitmesi gerekirken gitmeyi pek istemez. Bir de 'bazen' 'bazı' konularda çok konuşuyor. Bu huyları dışında bana göre hiçbir eksisi yok. Düşüncelidir romantiktir ilgilidir ortamlarda nasıl konuşacağını nasıl davranması gerektiğini bilir bana kızgınsa bile. Neyse daha fazla övmeyeyim yanlış anlaşılacak. Buldumcuk olacağım.
Size göre kötünün iyisi olsun.
Başkalarının eşim için ne düşündüğünü bilmem ama biz birbirimizi el üstünde tutuyoruz. Biz birbirimizin şansı olduğunu düşünüyoruz ve bunda samimiyiz.
Herkesin eksileri var. Bana göre eşimin eksilerinin yanındaki artıları o eksileri fazlasıyla telafi ediyor.
Burada amacım yüceltmek değildi. Sadece sorduğum soru doğrultusunda o açıklamayı yapmam gerekirdi. Fikirlerim sonuçta.

K
Sadece kızım için değil ayrıca. Şunu da belirteyim o zaman. Kızım olmasa bile tekrar evlenmeyi düşünmem. Kızım olduğunu da o yüzden belirtme gereği duymadım. İstemiyorum yani ihtiyacım olduğunu hiç düşünmüyorum..
Bunun neresini anlamak zor. Sevmiyorum ya erkekleri. Sevmek zorunda da değilim.

Mune konumu rica etsem kapatır mısın?
Daha fazla gereksiz yorum duymaya ihtiyacım yok.

Ben asosyal bir insanım birkaç arkadaşım var sadece onları tutuyorum hayatımda. Ama asosyal olmayı kendim seçtim önceden böyle değildim çok sosyal bir insandım. İnanın şimdi kafam çok rahat. İnsanların iki yüzlü hallerini çekmek zorunda kalmıyorum.
Ayrıca benim de elbet bir işim var. Bebeğime bakıyorum onu kendi ellerimde dilediğim gibi büyütüyorum benim için bundan daha önemli bir iş yok. Birkaç sene sonra belki çalışabilirim mecbur kalırsam. İçimden gelmiyor çalışmayı sevmiyorum evde kitap okumak, anime izlemek ders çalışmak varken çalışmak pek iç açıcı değil benim için şu an.
Kısacası, ben insanların kötülüklerinden sıkıldığım için kendi isteğimle içe döndüm.
Bunda erkeklerin payı büyük. Çalışsam kariyerim olsa yine de aynı düşünürüm çok sabitim bu konuda.
@Mune artık konumun kapanmasını istiyorum.

Bana göre kötünün iyisi demedim , siz tecavüzcüleri örnek verip eşim onlara göre iyi dediğiniz için öyle yazdım.Eşinizi kimse tanımıyor burda , siz ne diyorsanız onu diyorum ben aslında.Neyse size iyi akşamlar dilerim.

Ayni senin gibi dusunen amcamin kizi ve esi vardi okdr mutlulardi ki kusursuz ask ve sevgiyle baglilardi herkes onlari ornek gosterirdi yanliz enistemin bi hatasina kadar kuzenimi aldatinca boyle bosanma uzerine bence baskasina guvenebilirmi bilemem ama evlenilir yani sonuc olarak bence nasil bosandigin onemli baskasiyla evlenip evlenenemeye karar verebilmek icin.rabbim yasatmasin mutlulugunuz daim olsun

Abi ne boş konu
Eşimi çok seviyorum ayrılsam asla evlenmem
Bu neyin kafasıdır.

Eşim onlara göre iyi demedim. Sizde öyle yanlış bir algı oluşmuş. Dışarıdaki erkekler böyle pis zihniyetli, o yüzden tiksiniyorum dedim. Eşimle diğer erkekleri asla kıyas bile yapmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…