- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
Çok uzatıldı konu ya. Gereksiz yorumlar yapıldı. Ben de yanlış ifade etmiş olabilirim bazı yorumlarda ama yine de bazı üyeler çok gereksiz yorumlar yaptı. Gayet açık bir soru sormuşum başlığa bile yazmışım. Herkesin buna cevap vermesi yeterliydi. Ama evlilik hayatımdan girip, aslında mutlu olmadığım mutsuzluğumu saklamaya çalıştığım gibi saçma sapan suçlamalarda bulundular. Fazla değil mi gerçekten?
Balık hafızalı kaba bir terim ve bunu bilerek söylediniz bence. Daha üsluplu söyleyebilirsiniz 'unutkansın' diyebilirdiniz mesela.
Ki unutkan falan değilim buna ilk bakışta karar veremezsiniz.
Olayları çözmeyi bilip üstesinden gelmeyi başarıyoruz diyelim.
Herkesin yaşanmışlığı yaşadığı farklı. Benim hayatım bakış açım vs farklı. Ve ben burada düşüncelerimi yargılayın diye konu açmadım.
Fikirlerimden evlilik hayatımdan bahsettim ve benim gibi düşünen var mı dedim.
Sizden eleştiri isteyen olmadı ki.
Katılmıyorsanız fikirlerime benim gibi düşünmüyorsanız çıkarsınız konudan.
Benim gibi düşünenleri sordum ben sadece.
Hımm , eşiniz o çok kötü erkeklere göre iyi bir erkek o halde.Kötünün iyisi yani.O halde sizinki aşktan çok razı gelme psikolojisi demek ki.Eşimden önce rastlaştığım erkekler olsun, çocuklara tecavüz eden erkekler olsun, içip içip karılarını döven, aldatan erkekler olsun... İlla duyuluyor görülüyor herşey göz önünde zaten incelemeye gerek var mı? Saldıracak yer aramayın allah aşkına ya.
Fobileri bilirsiniz. Eşimin makyaj tiksintisi de fobi. O boyalardan midesi bulanıyor. Bayanlardan tiksinmesinin sebebi cinsiyetle alakalı değil bunun açıklamasını yaptım.
Fobi diyorum fobi, fobinin ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Hani delik fobisi olanlar var mesela bakamıyorlar falan... Eşim o kadar ileri derece değil ama kendisine o boyaların kremlerin parfümlerin vs değmesini istemiyor.
Ve bence çok çok mantıklı bir fobi. Ben de tiksiniyorum makyajdan eşim kadar olmasa da. Rujlu birinin beni öpmesini istemem yani.
Erkeklerden genel olarak tiksinmemin sebebi ise eşim dışında daha normal karakterli bir erkek görmedim. Benin tanıdıklarımın hepsi pis zihniyetliydi. Dışarıdaki herhangi bir erkek iyi de olabilir. Ama sonuçta tanımıyorum ne tür kişilikte olduğunu bilmiyorum. O sebeple genelleme yapıyorum. Ama tabii eşleriniz kocalarınız falan da bu genellemeye ister istemez dahil olduğu için bu kadar zorunuza gitti.
Bir kere kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Millette hayvan sevgisi yok olmadığı gibi eziyet ediyorlar. Bebek sevgisi yok. Vicdan yok insanların çoğunda vicdan. Hele ki günümüzde öz baba bile kızına neler yapıyor... E bir zahmet tiksineyim erkeklerden...
Neden düşünüp derdine düşüyorsun mutluysan diyorlar.
Çünkü soruyorlar! Bir şekilde konuyu oraya getiriyorlar!
Elli defa söyledim. Ben salak gibi herkese ay canim kocisim cok seviyorum bir tane benim kocisim diye anlatmıyorum!
Soruyorlar, evlilik nasıl, var mı pişmanlık diye.
Soranlar da teyzem, annem, en yakın arkadaşlarım vs...
Teyzem boşanma sürecindeydi mesela. Tekrar istiyor evlenmeyi. Ben de dedim ki biz ayrılsak ben asla evlenmezdim. Böyle bir konunun üstüne bunu söylemek garip olmasa gerek.
Neden mi evlenmem?
Benim bir kızım var. Herkes evlenebilir ikinci evlilik yapabilir saygım sonsuz hatta kafa yapısına uygun birini bulduysa ne mutlu der tebrik ederim.
Ama ben bu devirde erkeklere zaten hiç güvenmiyorken, neden birini tanıma zahmetine girip evleneyim? Birini tanımaya çalışmak çok yorucu ve evlenmeden gercek yüzü çıkmıyor genelde.
Bu zahmete niye gireyim yani? Bu benim tercihim.
Benim meselem bu. Ama konu nerelere geldi. Hey kk üyeleri resmen saldıracak yer arıyorsunuz ya.
Ben eşimi kaybedersem eğer, kızımı hayatımın odak noktası yaparım. Benim mutluluğum kızım olur başka erkeklere gerek görmüyorum istemiyorum.
Ama ısrarla büyük konuşuyorsun, efendim yanlış düşünüyorsun, yok efendim şöyle böyle...
Bu nedir ya. Beni fikirlerime bi rahat bırakın.
Sadece bir soru sordum. Benim gibi düşünenler var mı dedim. Yoksa eğer yazmanıza bile gerek yoktu.
Ama ağır geldi laflarım değil mi.
Halbuki benim şahsi fikirlerim ve karışmaya kimsenin hakkı yok.
Neyse ya. Sizlere daha fazla laf anlatıp kafa patlatamam.
Herkesin eşi kendine değerlidir. Başkalarının çok sevdiği eşi de bana göre katlanılacak erkek değil mesela. Kendi huyuma suyuma göre, kafa yapıma göre bana değerli gelen tek erkek eşimdir. Bana göre diyorum. Size göre eşim çekilmez bir insan olabilir de olmayabilir de.Eleştiriye açık degilseniz konu acmayacaksiniz birincisi, sadece sizin gibi düşünenleri duymak istiyorsanız yalnız onlar yazsın diye not düsmeliydiniz bu da ikincisi..
Siz unuttuğunuz için ve affetme konusunda sorun yasamadiginiz için gözünüze harika görünen eşinizi diğer erkeklerden bu kadar üstün görmenizin anlamı yok.
Çünkü o da diğer kullar gibi hata yapan, karşılıklı olarak idareden evliliğini götüren birisi..
Haa hiç idare edemeyen durumu kurtaramayan herifler de çokça tabi..
Israrla anlamak istemediginizden daha yazmayacagim zaten mesleğim bunu bana öğretti :) Iyi forumlar..
Haklıyım ki bu kadar çabaladınız değil mi kendinizi ifade edebilmek için. Ama size sizin gibi cevap vermeyeceğim, benden sonra yazan hanımlar çok güzel vermiş cevabınızı. Bir derdim var forumuna açtığınız hayatım mükemmel konulu derdimsinize istediğiniz gibi cevaplar alamadınız, yanlış(!) ifade ettiniz her şeyi ve sonunda insanlara saldırmaya başladınız, çünkü herkes sizi yanlış anladı. Bakın size konunuzun yanlış anlaşılmayacak versiyonunu yazayım o vakit;
"Merhaba hanımlar, eşimle çok şükür iyi giden bir evliliğim ve minik bir kızım var. Evliliğimden memnunum ve bunu bana soranlara karşı dile getirmem insanları rahatsız ediyor, yanlış düşünüyorsun, aşkınız bitecek vesaire gibi şeyler söylüyorlar. Geçiştirmeye çalıştığımda ısrarla sorular soruyorlar. Diğer erkekleri bilmiyorum ama şu an içinde bulunduğum ilişki sebebiyle eğer bir gün evliliğim biterse başkasıyla evlenemem gibi geliyor, çünkü hem minik bir kızım var hem yeniden tanışma derdi var hem de bir sürü başka şey. Kocamı çok seviyorum ve onun gibi birini bulabileceğimi düşünmüyorum. Bunu söylediğimde insanlar beni yanlış anlıyor." vesaire vesaire anlatabiliyor muyum? Sizin için içerik ürettim resmen daha ne yapabilirim.
Kimse gerizekalı değil burada. Siz doğru anlattınız da hepimiz yanlış anladıysak affola. Ama hakarete varan yorumlar yazdınız, eşinizin fobisinden bahsederken kendi düşüncenizin de o yönde olduğunu söylediniz, eşiniz dışında kalan tüm erkekleri küçümsediniz ama zaten yaptığınız şeyleri daha fazla yazmaya gerek görmüyorum. Mutsuz değilim, güzel bir ilişkim var, burada birinin mutluluğuna üzülecek kadar "boş" bir insan da değilim. Eğer fikir size ait ve eleştiriye açık değil ise burada paylaşmayacaksınız. Çünkü konuyu yazarken yorum istiyorsunuz. Yanlı yorumlar yazın lütfen diye belirtebilirdiniz bu kadar rahatsız olacaksanız. Kafamda şu an yorumları okudukça soğuk soğuk terleyip kendini haklı çıkarmaya çalışan gergin bir kadın canlanıyor, üzgünüm bu imaj kazı ne kadar çevirirseniz çevirin yanacak.
Eşim birkaç huyu dışında çok takdir ettiğim bir insan. Ben ona ciddi anlamda saygı duyuyorum. O birkaç huyunu da söyleyeyim. Doğru bildiği dışında başkalarını dinlemeye pek meyilli değil-di ama bunu biraz törpüledi. Hastalık rahatsızlık gibi konularda biraz fazla rahat. Hastaneye gitmesi gerekirken gitmeyi pek istemez. Bir de 'bazen' 'bazı' konularda çok konuşuyor. Bu huyları dışında bana göre hiçbir eksisi yok. Düşüncelidir romantiktir ilgilidir ortamlarda nasıl konuşacağını nasıl davranması gerektiğini bilir bana kızgınsa bile. Neyse daha fazla övmeyeyim yanlış anlaşılacak. Buldumcuk olacağım.Hımm , eşiniz o çok kötü erkeklere göre iyi bir erkek o halde.Kötünün iyisi yani.O halde sizinki aşktan çok razı gelme psikolojisi demek ki.
Saldıracak yer arayan sizsiniz gibi duruyor.Bir soru sordum , verecek cevap bulamayınca saldırıya geçiyorsunuz.İfade yeteneğinizi geliştirmeniz gerek.Konunuzu okuyan üyelerin 1 tanesi hariç hepsi sizi yanlış anlamış olabilir mi? Siz kendiniz yanlış veya eksik ifade ettiniz.Kızınız için böyle yapmayı düşündüğünüzü ilk mesajınızda söyleseydiniz insanlar bu denli yanlış anlamazlardı ama siz en son mesajlarınızda düşüncenizi asıl sebebini söylediniz.İlk mesajda kocanızdan sonra evlenmeyecek olmanızın sebebi kocanızla olan harika uyumunuzken son mesajlarda kızınızı başka bir adamla büyütmemek oldu.Kendinizle çelişiyorsunuz , burdaki üyeleri de alttan alta küçümser gibi şeyler yazıyorsunuz.Bu sizin haddiniz değil.Yoksa tabii evlenin ya da evlenmeyin , hayat sizin , düşünce sizin ama buraya konu açıp üyeleri "anlamamakla" suçlayamazsınız.Siz eksik anlattınız.
Bir de bir soru sordum , büyütüldü diyorsunuz da.Konu başlığında soru sormuşsunuz , konu içeriğinde de eşinizle olan ilişkinizi yüceltip sonra da diğer kadın ve erkeklerden nefret ediyoruz gibi şeyler yazmışsınız.İçerikle konu bambaşka.Konu açma amacınız gerçekten merak mıydı yoksa ilişkinizi övüp egonuzu tanımadığınız kişiler aracılığıyla tatmin etmek mi , orası net değil işte.Gerçi kızınız için evlenmeyi düşünmüyormuşsunuz , eşinizle olan harika uyumlu ilişkinizden sonra daha uyumlu biri çıkmayacağı için değil.
Sadece kızım için değil ayrıca. Şunu da belirteyim o zaman. Kızım olmasa bile tekrar evlenmeyi düşünmem. Kızım olduğunu da o yüzden belirtme gereği duymadım. İstemiyorum yani ihtiyacım olduğunu hiç düşünmüyorum..Hımm , eşiniz o çok kötü erkeklere göre iyi bir erkek o halde.Kötünün iyisi yani.O halde sizinki aşktan çok razı gelme psikolojisi demek ki.
Saldıracak yer arayan sizsiniz gibi duruyor.Bir soru sordum , verecek cevap bulamayınca saldırıya geçiyorsunuz.İfade yeteneğinizi geliştirmeniz gerek.Konunuzu okuyan üyelerin 1 tanesi hariç hepsi sizi yanlış anlamış olabilir mi? Siz kendiniz yanlış veya eksik ifade ettiniz.Kızınız için böyle yapmayı düşündüğünüzü ilk mesajınızda söyleseydiniz insanlar bu denli yanlış anlamazlardı ama siz en son mesajlarınızda düşüncenizi asıl sebebini söylediniz.İlk mesajda kocanızdan sonra evlenmeyecek olmanızın sebebi kocanızla olan harika uyumunuzken son mesajlarda kızınızı başka bir adamla büyütmemek oldu.Kendinizle çelişiyorsunuz , burdaki üyeleri de alttan alta küçümser gibi şeyler yazıyorsunuz.Bu sizin haddiniz değil.Yoksa tabii evlenin ya da evlenmeyin , hayat sizin , düşünce sizin ama buraya konu açıp üyeleri "anlamamakla" suçlayamazsınız.Siz eksik anlattınız.
Bir de bir soru sordum , büyütüldü diyorsunuz da.Konu başlığında soru sormuşsunuz , konu içeriğinde de eşinizle olan ilişkinizi yüceltip sonra da diğer kadın ve erkeklerden nefret ediyoruz gibi şeyler yazmışsınız.İçerikle konu bambaşka.Konu açma amacınız gerçekten merak mıydı yoksa ilişkinizi övüp egonuzu tanımadığınız kişiler aracılığıyla tatmin etmek mi , orası net değil işte.Gerçi kızınız için evlenmeyi düşünmüyormuşsunuz , eşinizle olan harika uyumlu ilişkinizden sonra daha uyumlu biri çıkmayacağı için değil.
Ben asosyal bir insanım birkaç arkadaşım var sadece onları tutuyorum hayatımda. Ama asosyal olmayı kendim seçtim önceden böyle değildim çok sosyal bir insandım. İnanın şimdi kafam çok rahat. İnsanların iki yüzlü hallerini çekmek zorunda kalmıyorum.İlk mesajınızda kızınız olduğunuzu belirtseydiniz , kocamı benden başka çeken olmaz , beni de kocamdan başka çeken olmaz gibisinden laflar söylemek yerine insanlara makul gelebilirdi düşünceleriniz.Siz kızınız için değil de kocanızın yerine kimseyi koyamayacağınız imajı çizdiniz , diğer insanları "kendinizce" küçümseyerek.Bu da insanları irite etti haliyle.23 yaşında olduğunuz görünüyor profilinizde.Çalışmıyorsunuz da galiba.Eşinizden başka hayatınızda bir şey olmadığından böyle düşünüyorsunuz yüksek ihtimal.Kariyerli bir kadın olsanız bu şekilde düşüneceğinizi de sanmıyorum açıkçası.Burda sizi sadece 1 kişi mi anladı yani? Diğer üyeler anlamıyor o 1 üye anlıyor.Siz yanlış ifade ediyorsunuz kendinizi.
Bana göre kötünün iyisi demedim , siz tecavüzcüleri örnek verip eşim onlara göre iyi dediğiniz için öyle yazdım.Eşinizi kimse tanımıyor burda , siz ne diyorsanız onu diyorum ben aslında.Neyse size iyi akşamlar dilerim.Eşim birkaç huyu dışında çok takdir ettiğim bir insan. Ben ona ciddi anlamda saygı duyuyorum. O birkaç huyunu da söyleyeyim. Doğru bildiği dışında başkalarını dinlemeye pek meyilli değil-di ama bunu biraz törpüledi. Hastalık rahatsızlık gibi konularda biraz fazla rahat. Hastaneye gitmesi gerekirken gitmeyi pek istemez. Bir de 'bazen' 'bazı' konularda çok konuşuyor. Bu huyları dışında bana göre hiçbir eksisi yok. Düşüncelidir romantiktir ilgilidir ortamlarda nasıl konuşacağını nasıl davranması gerektiğini bilir bana kızgınsa bile. Neyse daha fazla övmeyeyim yanlış anlaşılacak. Buldumcuk olacağım.
Size göre kötünün iyisi olsun.
Başkalarının eşim için ne düşündüğünü bilmem ama biz birbirimizi el üstünde tutuyoruz. Biz birbirimizin şansı olduğunu düşünüyoruz ve bunda samimiyiz.
Herkesin eksileri var. Bana göre eşimin eksilerinin yanındaki artıları o eksileri fazlasıyla telafi ediyor.
Burada amacım yüceltmek değildi. Sadece sorduğum soru doğrultusunda o açıklamayı yapmam gerekirdi. Fikirlerim sonuçta.
Eşim onlara göre iyi demedim. Sizde öyle yanlış bir algı oluşmuş. Dışarıdaki erkekler böyle pis zihniyetli, o yüzden tiksiniyorum dedim. Eşimle diğer erkekleri asla kıyas bile yapmam.Bana göre kötünün iyisi demedim , siz tecavüzcüleri örnek verip eşim onlara göre iyi dediğiniz için öyle yazdım.Eşinizi kimse tanımıyor burda , siz ne diyorsanız onu diyorum ben aslında.Neyse size iyi akşamlar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?