Eşimle barışmak istiyorum, ne yapmalıyım, onu kaybetmek istemiyorum

Kızım niye mesaj attın o zaman eve geldiğinde konuşabilir miyiz diye sorsaydın. Eğer konuşamayız derse de ne yemeğini yapardın ne çamaşırını yıkardın evde o yok gibi yaşamaya devam ederdin bu belli ki kaşınıyor. Boşanmaz bo şan maz. Bundan dolayı boşanmaz yani eğer altında başka sıkıntılar varsa sana söylemediği(başka biri) bu sebepten sadece boşanmaz.

Erkekler başka biri olmadıkça ve çok huzursuz bir evliliği olmadıkça rahatını bozmaz. Daha adım atma şuna

Kendini hemen salona kapatiyor, kesinlikle konuşmak istemiyor şu anda, zamanı gelince konuşuruz cevabını bir türlü anlam veremiyorum ben sabah evden çıkana kadar bekliyor kalkmak için. Yani tamam kafasını toplamak istiyorsa anlarım, ama ne kadar daha, başka biri yok hayatında bundan eminim, çünkü bunu yapmaz, o zaman derdi, doğrudan, başka biri var diye ve giderdi direkt.

Onun tam katır inadı var, şimdi arkadaşım diyor ki, zamanı gelince konuşuruz diyorsa ayrılmak için değildir. Zaten ayrılcak olsa çoktan ayrılırdı ve beklemez konuşmak için, konuşcak bişeyler de olmaz , ama ben işte içime öyle kuruntu yaptım ki artık inanmiyorum, ayrılmak için konuşacağına inaniyorum.

Ben eşinizin sizi süründürdüğünü ve bundan da zevk aldığını düşünmeye başladım. Aklınca sizi böyle terbiye(!) ediyor. Yokluğu ile cezalandırıp, boşanma korkusuyla hareketlerinizi kendi kontrolüne almış gibi. Sizin adınıza üzüldüm çünkü bu krizi atlatırsınız sizin çabalarınızla, ama en ufak bi tartışmada aynı şeyleri yapacak. İlişkinizde hiç bi zaman o hatalı olmayacak. Umarım yanılıyorumdur.

Sende onu umursama güzel ve dikkat çekici giyin salın evin içinde extra bakımlı ve çekici olun boşanırsa neyi kaybedecek bi görsün hiç mi muhabbetiniz yok gidip sorsanız ben konuşmak istiyorum şimdi konuşalım diye

Zamanı gelince konuşuruz dedi bugün, başka bir şey demedi

Bende ilk öyle düsündüm, hani aklinca beni cezalandiriyor sanki, yoklugu ile ve bosanma korkusu ile. Ama artik sanki ciddi ayrilmak istiyor gibi hissediyorum.. ortada aldatma yok, yani ciddi bir sorun yok aslinda, sadece ben onu biraz hirpaladim diye cok kizdi. Bunun icin de onca fedakarlik yaptiklarimi hice sayip bosanacaksa bilemiyorum. Kizgin olmayi denedim kendimce, hani bosarsa bosasin deyip. Ama cok koyuyor o düsünce bana, biz evlenirken iyi günde kötü günde diye söz verdik sonucta. Onun zor zamanlarda ben onu yalniz birakmadim, her kararinda arka ciktim destekledim.

Defolsun gitsin öyle adamı ben kapıya koyarım. Sakın tek bir adım atma daha da böyle sürerse boşanma işini hızlandırsak müsait olamıyorsan ben gidip dilekçe vereyim de.
Müsait cok zamani vardi aslinda, izin gününü bile degistirmisti, coktan hazirlayip esyalarini da toplamak icin yeteri kadar zamani vardi

Defolsun gitsin öyle adamı ben kapıya koyarım. Sakın tek bir adım atma daha da böyle sürerse boşanma işini hızlandırsak müsait olamıyorsan ben gidip dilekçe vereyim de.
Ben 15 senelik evliyim ve az da olsa tecrübeme dayanarak diyorum.ki bir erkeğe ben dilekçe vereyim dersen düzelecek.olani da yıkarsın. Hani eskiler hep der ya evlilikte bir taraf taş ise diğer taraf toprak olacak ki carpistiginda ses çıkmasın.Bu demek değildir ki hep kadin sessiz kalsin.kolay olan yıkmak zor olan inşaa etmektir.Bir kadının evliliği için savaşması asla gururunu incitmez aksine evligini kurtardığı için gurur duymalı kendisiyle.

Ben düzelmesi için demedim zaten boşanması için dedim. Ufacık olan her şeyde eş ben boşancam diyip haftalarca konuşmuyorsa, kadın özür dilediği halde yine yüzünü bile göstermiyorsa, tüm alttan almalara rağmen her kavgada boşanacam diyorsa bu şekilde evlilik devam etmez. Aynı şeyi ben de yaşadım 3. Kez bana yaptığında ben bu çocuk oyuncağı değil ota boka boşanacam diyorsun diyip herşeyimi toplayıp ayrıldım evden boşanmayı kafama koymuştum ondan sonra düzeldi. Ben düzelsin diye yapmamıştım oysa ki. İnsan kendini bu şekilde bir yere ait hissetmiyor benim evliliğimin herhangi bir sevgililikten farkı olmayacaksa niye evlendim ki? Evlilik emek ister ama tek taraflı değil. Erkek bağırır susarsın alttan alırsın bu ayrı bir şey ama ota boka durmadan boşanıcam demesi ayrı bir şey. Ben böyle bir evliliğe emek vermem. Çünkü hiçbir şey tek taraflı gitmiyor bu hayatta

boşanırsa da boşansın ya bunun için boşanılır mı? bu kadar kaybetmekten korktuğunuzu görürse tepenize biner ki binmiş de. bu kadar abartılacak bişey yapmamışsınız. ezdirmeyin kendinizi. keyfinize bakın cok üzülmüs gibi takılmayın

Aslinda cok seviyor, zaten bu yüzden de cok öfkeli, sevmeseydi evlenmezdik bile. Haklisin üstüne gidilmesinden hoslanmaz, cok bunaltiyorsun der, biraz kendi haline birakip sakinlesmesini bekleyecegim.
Tek ailem sensin diye eşine de diyor musun?
Bazı insanlar bunu sevgi sözcüğü değil de bi sorumluluk gibi algılıyor; benden başkası kimsesi yok diye bilinçaltında bi kısıtlılık durumu yaşıyorlar. Beni bunaltıyorsun demesine bir de bu açıdan bak:)
Aranız düzelince de bu konuları bence konuş ve özellikle her tartışmada boşanma konusunun geçmemesini dile getir.

Yani ben ona öyle demiyorum, anneannemi kaybettiğim zaman, kimsem kalmadı artık demiştim, o zaman kendisi demişti, senin ailen benim diye...

Onun yaninda, yani evde zaten bisey belli etmiyorum. bosanacak olsa coktan harekete gecmez miydi zaten, neyi bekliyor onu da anlamiyorum ki, bitiren insan digerlerin de dedikleri gibi pilisini pirtisini toplayip gitmez mi?

2018 de böyle bir konu açmışsın demekki 2018 den beri nişanlılıktan beri değişen bir şey yok tıpatıp aynı sıkıntıları yaşıyorsun. O zaman tavrını koymamışsın sizden bir şey olmaz bence. Eşin seni sürekli bununla tehdit edecek sen de habire ne yapabilirim diye konu açacaksın. Ya böyle sürüp gider ya da adam sıkılıp boşanır. Senin bırakacağın zaten yok

Sanirim haklisin, o zaman nisanliydik, ve 2 ay süren zor bir sürec sonrasi barismistik ve sonrasinda evlendik. O zamandan beri de hic böyle büyük kavgamiz olmamisti tekrar. Bende biraz kendime hakim olmam gerek. O zaman gitmemisti evden, esim beni cok seviyor aslinda fakat simdi öfkesi agir basar diye korkuyorum acikcasi. Olur da insallah barisirsak ben onunla konusacagim cünkü bende böyle uzun süre dayanamam. Evliligimiz tabiki de hep böyle gecmesini istemem.
Ben evliligimiz huzurlu ve mutlu devam etmesini dilerim tabikide, esim de cogu zaman aslinda arkadaslarina hep bahseder, fedakarligimdan sevgimden, onu her kosulda arka ciktigimdan. Bunlar insallah onun icin önemini yitirmez. Aslinda o daha cok onu biraz hirpaladigim icin cok kizgin.. Kardesi bana onun su an bana cok kizgin oldugunu ve benim biraz zamana birakmami tavsiye etti.. Ikizi ne de olsa ama tabi ki ayni kisilik degiller. Halen mahkemeye fln da gitmedi yani yada dilekce yazmadi. Belki gercekten aklinca ceza veriyor bana, yada iyice düsünüp ayrilmaya karar verecek emin degilim artik bu noktada. gerci ayrilacak olan da coktan giderdi ama her gün eve geliyor. Bilemiyorum artik ne düsünecegimi ve acikcasi aglamak icin bile cok yoruldum artik. Kafasindan gecenleri bilsem keske, bende ona göre kendime bir yön cizsem diyorum. Biz esimle tanistigimizda ben cok hayata küsmüs ve herseyden vazgecmis biriydim, evimden odamdan adim bile atmazdim, beni adeta yeni bir insana cevirdi zamanla. O da bunu iyi biliyor, belki bunu kullaniyor su anda öfkelendigi icin. Kiskanctir da kendisi aslinda belli etmese bile, Rusca kursuna gidiyordum gecen kis ve kurstan biriyle sohbet ederken görünce de kiskanmisti, itiraf etmek istemedi ama kiskandigini. Ne diyebilirim bilmiyorum artik, zamana birakacagim her seyi, hayirlisiysa barisacagiz umarim..

Senin işin çok çok zor umarım iyi olur sen de biraz kendine engel olmaya çalış, her şey karşılıklı ama kadın biraz daha yapıcı olmalı evlilikte. Erkekler yapı olarak zaten sinirli onu idare etmeli ama sen daha çok zorluk çıkarıyorsun anlatmalarına bakılırsa. Boşanma olcağını düşünmüyorum şu an ama adama bi zaman tak edip gideceğini düşünüyorum bu şekilde devam edersen. Erkek sabredip birden gidiyor gidince de tamamen siliyor. Bekle bakalım biraz daha ne olacak ben de merak ediyorum ne kadar daha dayanabilecek küs kalmaya ALLAH yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…