Eşimle Baş Edemiyorum :)

Dedigi gibi ailesi senden surekli hizmet beklemiyorsa ogullarinin kendilerine hizmet etmesini tuhaf karsilamiyorsa ve tani ev daginik diye arkandan konusmuyorlarsa hakli

Eşinizi kutlarim. Eşiniz size empati yapmanızı sağlamış fakat sizin o yaptığını misilleme olarak algılamasının sizin dusuncelerinizde bı skinti var sanırım kendi ailenize nasıl davranıyorsun iz eşinin ailesinede aynı şekilde davranmalısiniz ben olsam bende kırıldım kendinizi eşinizin yerine koyun. Eşinizin dediği gibi onlarda aileniz izin almasına gerek olucagini sanmıyorum en azından benim fikrim bu eviniz daginksa 2 dk toplarsiniz hepi topu oturacakları 2 3 saat :))

Ben seni anladım çünkü bu sorunları bizde yaşadık, ve bende senin gibi iyi ağırlayayım aman temiz olayım vs diye düşünürdüm ama kazın ayağı öyle olmuyor...Hep misafirlikler buluşmalar son anda çıkıyor. Ben de senin gibi yorgun olunca durgun oluyorum ama 6 senelik evlilikte şöyle çözdüm; iş dışında minimum yorgunluk yaratıyorum kendime. Kolay yemekler yapmak, yardımcı almak, evin düzenini oturtmak vs vs gibi. Evliliğin ilk zamanları zaten zor oluyor, bir de herkesin beklentisi.

Evin temiz olursa zaten gelene çay yapar, bir de hazır bir şeyler alır ikram edersin oldu bitti:) Ben en son kv ye kendi yaptığım kek yanında hazır börek yedirdim farketmedi bile çok güzel olmuş diyordu Eşlerimiz de çok benzermiş ama kv ye şükret, bir önceki konuya da baktım attığı mesaj bile zarif...Benimki bırak kibarlığı, ararım açmaz mesaja dönmez en son kapıyı açmadı düşün. Bayram kutlamasına aradığımda ağzına geleni sayan bir insan...

Ocak ayındaki konunda (ki cok benzer sorunlar) o kadar guzel yollar gosterilmis, akillar verilmis ki sana, anlamis ve uygulamis olsaydin su konuyu kesinlikle acmazdin..
Ne istiyorsun? Derdin ne tam olarak? Ne kv ler kocalar okuyoruz şurada, insan bi sukreder, sorun üretip durmaz..
Bu kafayi değiştirmezsen evliligindeki güven, sevgi ve saygının sonu iyi degil, Allah korusun, bizden söylemesi..
Biraz empati, biraz iyi niyet lutfen..

Adam haklı yanı senın kı kardeste onun kı leylek yavrusu mu? Sız acıkca ben hatalıyım yazısı yazmıssınız sadece hızmet mı mesele altı ustu bı cay. Hadı gelenler sızın kardesınız onun amcasının torunu degıl ya onunda kardesı can sıkıntısından dert mi edındınız kendınıze naptınız ben anlamadım. Bunları takmayın

Maalesef kadınlarımızda kocam ailesini silsin, ama benim ailem bize yapisik yaşasin sendromu var. Kulaga hos geliyor olabir , ama uzun vadede evlilik biter bu mantıkla. Onunki de anne, onunki de kardeş. Sizden once uzuuunn senelerini, sevincini, kederini paylastigi insanlar.
Biraz elini vicdanına koyarak davranmak lazım.

Eşiniz sonuna kadar haklı bence isteklerini kilifina uydurmak olarak görüyorsunuz sizde aynı onun gibi kilifina uydurunca sorun olmuyor da eşiniz yapınca neden sorun oluyor.

Eşinizin size misilleme yapması zorunuza gitmiş o kadar. Bence böylelikle onunda konularla ilgili ne kadar rahatsız olduğunu anlamalisiniz.

Biraz empati yapmalisiniz.

Eşinizin size sergilediği davranışı son derece haklı buldum ben. Şu açıdan değerlendiriyorum eşim bana kırıcı ve anlayışsız davrandıgında aynı konu onun lehine oldugu zaman ben de onun davranışını ona uyguluyorum bunun sebebi de benim hissettiğim şeyi onun da hissetmesini sağlamak aksi takdirde benim kırıldıgımı ya da zoruma gittiğini net bir şekilde anlatmanın başka bir yolu oldugunu zannetmiyorum. Başka türlü bana hak vermeyecek bırakın hak vermeyi anlamaya bile çalışmayıp kendini haklı bulacak. Eşiniz de kendi hissettiğini size yaşatmak istemiş bence onu anlamanız için. Evlilik ya da arkadaşlıklarda empati yapmak çok önemli.

Herkesten tek tek alıntı yapamayacağım maalesef.

Eski konumda söylenenleri dikkate aldım ve arayı düzelttim onu belirteyim öncelikle.

Buraya her yaşadığım olayı konu olarak açmıyorum, sadece bakış açımın farklı veya yanlış olabileceğini düşündüğüm konularda fikir almak için konu açıyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evliliğimde sadece buraya yazdığım olayları yaşamadım yani. Yeri geliyor haksız olduğumda özür diliyorum, yeri geliyor haklı olduğum konularda eşim gönlümü alıyor. Evliliğimde de sürekli sorunlar var diye düşünmeyin. Söylediğim gibi işin içinden çıkamadığım durumlarda fikir alıyorum .

Herkese iyi veya kötü yorumları için tekrar teşekkür ederim. Konudan alacağımı aldım, konu kilitlenirse sevinirim.

İyi ki işler sarpa sarmadan buraya yazmışsın yoksa adamı suçlu görüp daha olayları büyütecekmişsin. Eşin çok haklı tarafsız bakamadığın için kendi isteklerin doğrultusunda hareket ettiğinden göremiyorsun. Kısaca “sana yapılmasını istemediğin şeyleri başkasına yapma”

Huuuu Prenses esin çooook haklı
Sayenizde düzeniniz bozulmuş.
Evlilikte fedakarlıklar yapılmalı aile olmak budur.
Eşini seven kadın ailesini de sever.

Ailesini sevmeyen,hor gören, onlara bir türlü eli kalkmayan kadın Eşini de sevmiyordur bana göre ..

Haklı adam.. Ne münasebet... Senin kardeşin gelmesin aramadan.. Ama benimki gelebilir.. Ben bunun için sana sormam.? Belki adam evde rahat olamıyor sizin kardeşiniz olduğunda . Nasıl ki siz rahat olamıyorsunuz.. Aynı şey.. Empati ..

Ne güzel yazmışsınız.Tabi anlayabilene..

Ikinizde birbirinize sormadan bi şeyler yapmamanızı tavsiye ederim ki kalbi kırılan birisi olmasın. Eşine yapma dediğini sende yapmazsan bir sorun kalacağını sanmıyorum

Esin hakli esine sabir versin Allah senin kardesinse onunda kardesi cok bencilce hareket

Esiniz sonuna kadar hakli
Ne kadar akilli uslu cevaplar vermis ve gerekceler sunmus size ama bunu misilleme olarak algilamaniz hic iyi degil. Yanlis yapmissiniz.
Gönlünü alin,boyle yaparsaniz ailenizden tabiki sogur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…