Evet sağlam konuşmam lazım gerçekten. Ciddiyetten anlıyor öyle minnoş minnoş bir şeyi çözemedim zaten, ne zaman ciddi biraz sert konussam kendine geliyoO zaman karşına alıp,sağlam bir konuşma yapmalısın.Hatta bir tatil planı yap,illa çok para harcamanıza gerek yok,ucuz yollu da oluyor.
Parasiz dışarı çıkmam der ama parası var.Al işte aynısı, dışarı çıkınca illa para saçılmalı sanki. Ya hu evde yaptığımız sohbeti gidip dışarıda yapalım mis gibi piknik yaparız ne güzel diyorum, hosuna gitmiyor, sevmiyor. Ay napsam acaba
Sen yaparsın bunuEvet sağlam konuşmam lazım gerçekten. Ciddiyetten anlıyor öyle minnoş minnoş bir şeyi çözemedim zaten, ne zaman ciddi biraz sert konussam kendine geliyo
Sana araba alacağım mi desin tavukBenim oğlan da böyle Jane, pek dışarıyı sevmiyor. Hadi oğlum gezmeye gidelim diyorum istemiyor, “Boşver “ diyorGelirsen sana hot wheels araba alırım diyorum öyle geliyor
yapacak bir şey yok. kendi haline bırakınca da hiç oralı olmuyor. surat asıyorum falan anca öyleSormayın ya kendimi kötü hissediyorum sonra böyle zorla çıkınca
“Mutlu edersen beni , mutlu ederim seni .” desinSana araba alacağım mi desin tavuk
Yani bir sorun olduğunda oturup konusurum, görmezden gelmem ben.yanii 3 yıl olmuş siz daha iyi bilirsiniz tabii de siz bu duruma alışmaya çalışmak yerine onun gezmenize ayak uydurmaya alışması lazım sonuçta göstermeniz gereken anlayışı gösteriyorsunuz yorgun olduğu zamanlarda. sadece bir taraf diğerine uyum sağlamaya çalışmamalı. siz çok yıpranırsınız böyle. o da kendini zorlamaz sizin alıştığınızı düşünüp. benim eşim de zaman zaman uzun çalıştığı haftalar oluyor ama o zaman geçince sen de sıkıldın evde şuraya gidelim der. maddi durumum da çok iyi değildir bir parka gideriz bir çay içer geliriz. ama onu da ben zorlayamam çok çalışıyorken işimiz bile olsa kendim halletmeye çalışırım yorgun oluyor diye ama o da zamanı olunca benim ihtiyaçlarımı görür. ihtiyaçlarınızı anlamıyor onları görmezden geliyorsanız evliliğinizin bir ömür böyle gitmemesi gerektiğini bir düşünün bence. bir şeyler değişmeli. adamın karakteri değişmez ama sizin ihtiyaçlarınızı görmezden gelmeye alışmamalı.
Aynısını çok yaşadım, sabah çıktım akşama kadar gezdim. Kendisi de evde he akşama kadar, akşama doğru arıyor gelmiyor musun acabaa diyor, sen evde misin diyorumyapacak bir şey yok. kendi haline bırakınca da hiç oralı olmuyor. surat asıyorum falan anca öyleha bazen de arkadaşlarımla plan yapıyorum ya da kızımı alıp çıkıyorum o evdeyken. gelir misin diye sormuyorum da. akşama kadar gelmiyorum sap gibi kalıyor. sonra ertesi çıkmamda ben de geleyim bari diyor
annemler de çok şaşırıyor eşimin boş zamanını evde oturarak geçirmek istemesine. o hep çok yoruluyorum benim için dinlenmek uzanıp tv izlemek diyor. ama o da bi yerden sonra artık çekilmiyor. benimkinin hala çok yolu var ama ilerleme de gösterdi açıkçası. ama en fazla başarıyı onu sallamayıp kendim gezip dolaştığımda elde ettim. tavsiye ederim. hem kendin güzel vakit geçiriyorsun hem o yola gelmeye başlıyorAynısını çok yaşadım, sabah çıktım akşama kadar gezdim. Kendisi de evde he akşama kadar, akşama doğru arıyor gelmiyor musun acabaa diyor, sen evde misin diyorumhalamın evindeyken böyle bir şey yaşamıştık, halam da evde mi esin demişti evet diyince kuzenim falan şok oldu, evde duran erkek mi diye
Ben çıkarım, gezerim de, öyle çok para harcamam da bunun da farkında. Ucuz bir şekilde eğlenmeyi bilirim, ama bahaneleri fazla. Dedim ya maddi bahaneleri oluyor, eğer isterse bizim köyde çok güzel yerler var, mangalımızı alır gideriz ama ulasım sıkıntı uzak diyip duruyo. Uzak falan da değil bu arada, ben kendim otobüsle köyüme gider gelirim sık sık, gel annemlerde kalalım bir gün gideriz şuraya piknik falan yaparız diyorum ona ayrı bahanesi oluyor. Açıkçası benimle gezmeyi seven biri olsaydı bence çok güzel şeyler yapabilirdik, öyle pahalı şeyler de değil. Ama o sanıyor ki gezip tozmak sadece parayla. Monotonlaşmış bir evlilik, sonuçta ben seviyorum düşünmesi gerekiyorduİyi de sen babanın evinde keyfinde aleminde otururken "dur biraz da sorumluluk alayım, kocamın kıyafetlerini utuleyeyim her gün yemek düşüneyim" diye çile çekmeye mi evlendin? Kocanla gezip tozamayacaksan ne anladım bu evlilikten?
Ot gibi evde TV izle dur. Bu mu evlilik?
Bazı akşamlar 'termosa çay koydum,bugün çayı parkta icecez' desen evine yakın bir yer varsa yuruseniz nasıl olur? Ya da tasinir sandalyelerden alın, manzaralı bir yer buldu mu koyarsınız, orası sizin parkınız olur. Yürüyüşten adamın da zevk almasını sağlayacak , konuşmayı sevdiği konular açarsınız,böyle bir rutin olusur..ne bileyim , gerçi ben olsam böyle yapmaya da uyuz olurdum, sanki benle çıkmak kötü bir şey de onu Lafa tutup oyaliyorum gibi hissederdim,kalbim kırılirdı. İnsan karısıyla sohbet edip yürümeyi neden istemesin ki? Yorucu da madem sevgiliyken nasıl eşek gibi çalışsa da iki saat görmeye koşa koşa geliyordu, görünce yorgunluğunu atiyordu . Evlenince nasıl bir yorgunluk çöküyor bazı erkeklere
Benim babam da on numara bir adamdir. Eve yardım eder, çocuk bakar, tatlı dilini hiç ihmal etmez, kredi kartı esinde durur. Çiçek gibi bir koca. Ama tam bir ev kuşu. Yazın denize gitmez, pikniğe mangala gitmez, "hadi doluşun arabaya sahile gidiyoruz" demez. Düğüne, bayrama, cenazeye,hasata köye gidilmesi gerekiyorsa annemi yollar.
Annem ondan ümidi çoktan kesti Heralde ben kendimi bildim bileli bir yere gidecekse eşi dostuyla gidiyor. Pasaport çıkartıp yurtdışına bile tek gitti. Hala bazen şuraya buraya gidelim diyor (hem de şehir içinde, basit istekler) ama eşi tarafından duyulmuyor.
Ben de zamanında çok ısrar ederdim, hatta 'yarin bir gün evlenirim giderim,fırsatımız olmaz. Gel feribotla Marmara adasına gidelim,oteli de ben ayarlarim,arabaya da ihtiyacımiz yok, cumadan gidelim pazar dönelim , bir anımız olsun başbaşa' teklifinde bulunmuştum beş yıl önce (hala evlenmedim bu arada : p ) ona da yarım agiz tamam diyip beni oyaladı ve gelmedi (ben de kendim tatil yaptım) . Artık umudu kestim. Kendi taşınabilir mangalım, kendi hamak sandalyem ve kendi cadirim var. Sorup canımı sıkmıyorum bile.
Sizin için de ya konuşup ikna edeceksiniz, ya da kendinizi eylemenin yollarını bulacaksınız. Mesela yok mu yakın arkadaşınız, eşiniz 'cok yorgunum' diyorsa arkadaşlarla sosyalllesin. Birinin terasında okey oynayın, film falan izleyin, buyuksehirdeyseniz tiyatrolara gidin... En azından kendinizi eglendirin
Bunu son zamanlarda çok yapıyorum şey diyor ama sen evde durmuyorsun ki çıkıp gezelim desem. Her gün evdeydim simdi mi aklına geldi dedim en sonannemler de çok şaşırıyor eşimin boş zamanını evde oturarak geçirmek istemesine. o hep çok yoruluyorum benim için dinlenmek uzanıp tv izlemek diyor. ama o da bi yerden sonra artık çekilmiyor. benimkinin hala çok yolu var ama ilerleme de gösterdi açıkçası. ama en fazla başarıyı onu sallamayıp kendim gezip dolaştığımda elde ettim. tavsiye ederim. hem kendin güzel vakit geçiriyorsun hem o yola gelmeye başlıyor
Arkadaşları ile çıkma amacı is içinmiş, bir iş yapacaklarmış bilmem ne. Bilmiyorum artık bahane gibi geliyor bana da, yoruldum ne yalan söyleyeyimParasiz dışarı çıkmam der ama parası var.
Boşuna masraf olmasın der.
Çok üşeniyorum,zor geliyor der.
Sen kendin yap der.
Çok çok mecbur kalmadıkça alışverişe çıkmaz.
Ama arkadaşlarıyla da çıkmaz tek fark bu galiba.
Pandemi özellikle çok etkiledi
Resmen koltukra izi çıktı,kavga etmez işe yaramıyor ama konu uzamasin diye 1-2 kez çıkabilir eşin
Bazen benim eşimde iş için şu kişilerle çıkacağız der ama senede en fazla 2-3 kez.Arkadaşları ile çıkma amacı is içinmiş, bir iş yapacaklarmış bilmem ne. Bilmiyorum artık bahane gibi geliyor bana da, yoruldum ne yalan söyleyeyim
Anlıyorum ama ben de sık sık gezelim diyen biri değilim ki zaten. Haftada bir olur mesela bence. Geçen anlaşma yapıyoruz, ben haftada 1 2 diyorum, o diyor yok 2 haftada bir olsun.Eşiniz dışarıda vakit gecirmeyi sevmeyen biri anladığım kadarıyla, cok sosyal olmadigini da soylemissiniz belki kalabaliktan hoşlanmıyordur. Bazi insanlarin bu tarz fobileri oluyor evde sizinle rahattir mesela ama dışarda toplum icinde rahat edemiyordur. Bana biraz kişiligi ile alakali gibi geldi bu durum altinda başka sebep yattığını düşünmüyorum
susmak care olsa benimkine olurdu valla konusmaktanda yoruldum gerci ama bir kiziyorsun uc dort gun idare ediyor sonra gene ayni anliyorum seniBi dönem çok konuştum, o dönemde şu gün çıkacaz dedi çıktık da, bir iki böyle sürdü, yine aynı yere geldik. Sustuğum için. Ama sürekli konuşmak da bıktırıyor artık en son bir daha teklif falan etmeyecem dedim, niye öyle diyorsun ben istiyorum falan dedi acayip valla
Özellikle bu sene daha sıkıntı oldu ya, herşey ateş pahası oldu, etkileniyor o da ama ne bileyim insan eşiyle vakit geçirince en azından bir süre dünyadan uzaklaşır unutur bir şeyleriBazen benim eşimde iş için şu kişilerle çıkacağız der ama senede en fazla 2-3 kez.
Gerçekten çok sıkıcı bı durum.
Bizde tatildeyken sorun yok,mesela tatilde sürekli çıkarız gezeriz otururuz ama evde olunca asla çıkmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?