Eşimle çözemediğimiz sorunlar

Ama haklısın boyun eğmeyecem. Düzelmeyecek olan bir insan için ömrümü heba etmeyecem. Ama zor ama kolay hakkımda inşallah en hayırlısı olur. Sağolun

Siz kaçmış olabilir misiniz? Artık bunu düşünmeye başladım. Babanızdan bu kadar çekinmeniz, kesinlikle boşanmak istemenizi kabul etmemesi, annenizin sizin için bir şey yapmaması, eşinizin sizi yok sayması, hevesinin kaçması sıkılması... Yani bu kadar katı ataerkil adam kızını üniversiteye de göndermez. Eğer öyleyse yazın lütfen çünkü kaçmak dünyanın sonu değil, her zaman bir çıkış yolu vardır. Olmuşu değil olacağı konuşuruz.

Hayır canım ne kaçması. Üniversite son sınıfta sözlendim bitince düğünüm nişanım vs oldu.

Ama bana sen kendi elinle yaptın biz mi seni evlendirdik diyor. Boşanmış kadınlara ne gözle bakıyorlar. Artık burda rahat rahat yaşayabilecek misin diyor yani ona göre ben yoktan sebeplerden sorunu çıkarıyorum. Çünkü babam zamanında anneme çok zulm etti alkolşktş annemi döverdi ama çocuklarını çok severdi bizim iyi sağlıklı bir ev ortamımız olmadı. Belki de eşimi kendiyle kıyaslıyor. Anneme göre de babama göre de eşim iyi biri. Annem paragözün teki eşim bana para veriyor işte gezdiriyor diye ona göre ben çok şanslıyım. İşte herkesin evlilikten beklentisi farklı oluyor. Eşim yanımda olmadığı için bu kadar umursamaz olduğu için kendimi üzüyorum onlar bunu maalesef anlamıyor. Klasik Kürt aile yapısı dövmüyor sövmüyor yediriyor içiriyor ee daha ne istiyorsun diyorlar.

Ailemin kapısına defalarca gittim defalarca beni sadece geri gönderdiler. Babama dedim ki bari karşına al ciddi ciddi konuş dedim. Ne yaptı biliyor musunuz sanki arkadaşıymış gibi konuştu. Babamın annesi geçen sene vefat etti eşim taziyede çok uğraştı orda da onun gözüne girdi tabi. Ona göre o çok iyi ben olmuyorum ben geçimsizim

Zaten son zamanlarda sadece kullanmaya bakıyordum beni o buna itti paramı toplayıp gizli birikim yapmaya karar verdim. Yaptığım birikimleri hep biliyor. Bundan sonra eve harcadım deyip altın alacam. O bunu hakediyor

Konu sahibi, neredeyse bütün yorumlarınızı okudum ve anladım ki siz hala içinizde bir yerde eşinizin düzelebileceğini umut ediyorsunuz. Sizi de anlıyorum, severek evlenmişsiniz ve bir çok hayal kurmuşsunuz. Evlendiğinizde çok küçükmüşsünüz hem siz hem eşiniz. Genç yaşta evlenmek bu devrin gencine gitmiyor, eninde sonunda özgürlüklerinin kısıtlandığını düşünüp saçmalamaya başlıyorlar. Eşiniz hala çocuk, düzelir mi bilmiyorum ama alt tarafı bir kahve için bu kadar kimseyi gözü görmeyen kişiyi siz boşverin. Siz ona kahveye gitme dedikçe, onun kahveye aşkı artıyor. Bu hep böyledir. Burada bir sürü konu var, işte annesine bağımlı, bilgisayar oyunlarına bağımlı, arkadaşlarına bağımlı erkek vs. Kadınlar yapma dedikçe aralarındaki toksik aşk daha da büyüyor. Planlarınızı eşinize, onun ailesine, babasına anlatmayın. Böyle açık açık söylerseniz alır tabi altınlarınızı. Suçlulukta duymayın, bu ülkede boşanmış bir kadın olmak her halükarda zor. Normalde böyle söylemem ama eşiniz gibiler hakediyor. Kimsenin hayatı bedava değil.

Evet. Bunu güçsüz olduğum için değil içimde bir yerde hala ona karşı hissettiklerim sebep oluyor. Ama asla değmiyor biliyorum. Ben kötü bir şey yapmadım. Yanlışı bana yapan o. Dediğim gibi 1 hafta bekleyebilecek miyim bilmiyorum. Bekleyemezsem mecburen ailemle konuşacam. Çabalamayan biri için ben tek taraflı nereye kadar mücadele edebilirim. Kim ister mutlu yuvası bozulsun.

Cocuk da istemiyorduysa evlenmek icin neden bu kadar acele etti? Heralde evlenmeden önce sevismediniz. Heves geçince oyuncagini bi kenara atmis ilgisi baska yere kaymis bir oglan cocugu gibi duruyor eşiniz burdan bakinca. Şu aşamada yapabileceginiz bir sey yok gibi duruo. Tek çare umursamamayi ogrenmek ve kendi ekonomik özgürlüğünü inşaa etmeye odaklanmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…