Babanızın arkanızda durmasına gerek yok. Anladığım kadarı ile bir mesleğiniz var ama işiniz yok. Bu süreçte neden evde oturuyorsunuz. Neden bir işe girip kendi başınızın çaresine bakmaktansa aileden neden medet umuyorsunuz.Boşanmak çok büyük bir karar. Ve ben son kavga da o yola nispeten girdim. Ama tekrar bizi barıştırdılar. Babam bu konuda hiç arkamda durmadı. Bir yandan da çaresizim. Eşimi seviyorum ama dediğiniz gibi onu cam kenarında beklemekten çok sıkıldım. Bu arada bana da arkadaşlarınla çık gez diyor. Ama her gün nereye gidebilirim.
Ya bu kadar kolay olsa sizce beklermiyim. Ben Diyarbakırlıyım. Kürt ailelerinde boşanmak çok büyük bir şey. Beni bu kültür içinde olanlar anlar. Ben yanlış bulsamda buradaki insanlar boşanma deyince dünyanın sonu gibi davranıyor. Bana rahatlık vermezlerBabanızın arkanızda durmasına gerek yok. Anladığım kadarı ile bir mesleğiniz var ama işiniz yok. Bu süreçte neden evde oturuyorsunuz. Neden bir işe girip kendi başınızın çaresine bakmaktansa aileden neden medet umuyorsunuz.
Atanmış olsaydım kimse bana karışmaya cüret bile edemezdi. Ben öyle düşünüyorum en azından. Girsem bir yerde düşük maaşa yine çalışırım. Ama bu eşşek için hem kendimi o işte kullandırtacam hemde eve gelip evin sorumluluğunu da boynuma alacaktım. O yüzden gidip 15 bine çalışmak istemedimBabanızın arkanızda durmasına gerek yok. Anladığım kadarı ile bir mesleğiniz var ama işiniz yok. Bu süreçte neden evde oturuyorsunuz. Neden bir işe girip kendi başınızın çaresine bakmaktansa aileden neden medet umuyorsunuz.
Ben de Erzurumluyum. Boşanırken hiç kimse umurumda olmadı hatta boşandıktan sonra söyledim. Ama haklısınız her ailenin dinamiği farklı. En azından ufak ufak da olsa küçük işler yapın ki acil durum paranız olsun. Umarım atanırsınız umarım her şey gönlünüzce olur.Ya bu kadar kolay olsa sizce beklermiyim. Ben Diyarbakırlıyım. Kürt ailelerinde boşanmak çok büyük bir şey. Beni bu kültür içinde olanlar anlar. Ben yanlış bulsamda buradaki insanlar boşanma deyince dünyanın sonu gibi davranıyor. Bana rahatlık vermezler
Amin. Allah razı olsunBen de Erzurumluyum. Boşanırken hiç kimse umurumda olmadı hatta boşandıktan sonra söyledim. Ama haklısınız her ailenin dinamiği farklı. En azından ufak ufak da olsa küçük işler yapın ki acil durum paranız olsun. Umarım atanırsınız umarım her şey gönlünüzce olur.
Görümcene helal olsun..harbi kızmış..ama işte kimi eşten kimi aileden çeker..seninki adam olmadıktan sonra ailesi bal börek olsa yenmez..Ablası da öyle söyledi. Sen milletin kızını alıp kullanacaksın sonra da ben sıkıldım gitsin diyeceksin. Sen defolup gideceksin dedi. O da erkek olan beni bu evden çıkarsın dedi. Ablası da bir ateşe bakar bu evi yakarız sen yinede tek oturamazsın dedi. O da ben keyfime bakarım kocalıkta yapmam bu saatten sonra istediğim gibi girip çıkarım bu eve dedi. Ben çoğu şeyi unuttum bile o kadar laf söyledi ki aklımda kalan bunlar. Ha şey dedi borcum harcım bitmeden tatile gitmek istiyor onu da yapıyorum vs. Dedi yoksa götürmesin. Sabahtan akşama kadar ailesinin maddi durumunu öven bir insan bu. Bende ona göre istiyorum. O zaman her yerde biz zenginiz diye gezinmeyeceksin. İşte bir ara bakamıyorsan evlenmeseydin demiştim. Asgari ücretle çalışıyor ailesine güvenerek evlendi. Zaten nişanlıyken sorun bu yüzden çıktı. Bana iş kuracaklarını söyledi ama yapmadılar. El altından para verdiler işte dolabımızı doldurdular kayınbabam bir dükkanın kirasını da ona verdi bu şekilde işte. Şimdi benimle evlenerek sahip olduklarını bensiz kullanmak istiyor
Benim lise yıllarında kimya öğretmenim vardı bak matematik değil kimya. Kadın eşinden ayrıldı iki ufak çocukla ve tek başına özel derslerle büyüttü. Şimdi yaşadığım şehrin özel eğitim kurumlarından birinde büyük ortak.Ya bunlar bahane değil ki yaşadığımı söylüyorum. Özel ders veriyordum. Yaz gelince bitti yani. Boşanmak istiyorum ama gidecek yerim yok. Çalışmak istiyorum başvuruyorum okullar kontenjan dolu diyor. Elimden gelen bu
Diyarbakır’da bir kurum bana 5 bin teklif etti geçen sene. Haftanın 2 günü gel 5 bin dedi. Yeni mezun olduğum için ve aylık yol paramı bile karşilamıyor. Eskişehir gibi bir yerde bunlar normal. Ama bir ilçede benim gibi kaç tane var biliyor musunuz? Öğretmenlik eskiden itibarı olan bir meslekti. Şuan bizi köpek yerine bile koymuyorlar. Bedava çalış gel tecrübe edin sonra seneye maaşlı başla diyor bana. Siz olsanız kabul edermisinizBenim lise yıllarında kimya öğretmenim vardı bak matematik değil kimya. Kadın eşinden ayrıldı iki ufak çocukla ve tek başına özel derslerle büyüttü. Şimdi yaşadığım şehrin özel eğitim kurumlarından birinde büyük ortak.
Kimya gibi bir alandan yürüdü.
Hatta ismini de söyleyeyim Eskişehir şehir kolejinin sahibi gönül Gökmeydan. Kadın sıfırdan buraya geldi coğrafyada özel dersler vererek.
Matematik gibi bir alanda asgari ücret bile yok dersen işte bu düpedüz bahanedir.
Benim lise yıllarında kimya öğretmenim vardı bak matematik değil kimya. Kadın eşinden ayrıldı iki ufak çocukla ve tek başına özel derslerle büyüttü. Şimdi yaşadığım şehrin özel eğitim kurumlarından birinde büyük ortak.
Hatta ismini de söyleyeyim Eskişehir şehir kolejinin sahibi gönül Gökmeydan. Kadın sıfırdan buraya geldi coğrafyada özel dersler vererek.
Matematik gibi bir alanda asgari ücret bile yok dersen işte bu düpedüz bahanedir.
zaten konu sahibi bahane üretiyor sürekli. Ben de öğretmenim, devletteyim ama bir bir matematik öğretmeni atanamasa bile özel derslerle alır yürür. Bence konu sahibi hem çalışmak istemiyor hem de boşanmak istemiyor. Çok güzel önerilerde bulunuldu burada hepsini bahane ile savuşturdu.Benim lise yıllarında kimya öğretmenim vardı bak matematik değil kimya. Kadın eşinden ayrıldı iki ufak çocukla ve tek başına özel derslerle büyüttü. Şimdi yaşadığım şehrin özel eğitim kurumlarından birinde büyük ortak.
Eğer tek çıkış yolum buysa evet.Diyarbakır’da bir kurum bana 5 bin teklif etti geçen sene. Haftanın 2 günü gel 5 bin dedi. Yeni mezun olduğum için ve aylık yol paramı bile karşilamıyor. Eskişehir gibi bir yerde bunlar normal. Ama bir ilçede benim gibi kaç tane var biliyor musunuz? Öğretmenlik eskiden itibarı olan bir meslekti. Şuan bizi köpek yerine bile koymuyorlar. Bedava çalış gel tecrübe edin sonra seneye maaşlı başla diyor bana. Siz olsanız kabul edermisiniz
Ben çalışmak istemesem tekrar 4 yıl okumayı niye düşüneyim? Sağlık asla bana göre bir alan değilken. Onu bile göze aldım. 3 tane özel ders öğrencim vardı yaz gelince onlarda gittiler ders ücreti 500 tl aylık 12 bin kazancım oldu bu süreçte bu kadarzaten konu sahibi bahane üretiyor sürekli. Ben de öğretmenim, devletteyim ama bir bir matematik öğretmeni atanamasa bile özel derslerle alır yürür. Bence konu sahibi hem çalışmak istemiyor hem de boşanmak istemiyor. Çok güzel önerilerde bulunuldu burada hepsini bahane ile savuşturdu.
Öyle tabii. Benim eşim de 8 sene özelde dershanede çalıştı. Haftada 40 saat derse girermiş mesleğin ilk yıllarında asgari ücrete. Bir kaç sene içinde daha iyi kurumdan teklif almış. Biz tanıştığımızda şubeleri olan bir kurumun iyi özel dersi olan hocasıydı.zaten konu sahibi bahane üretiyor sürekli. Ben de öğretmenim, devletteyim ama bir bir matematik öğretmeni atanamasa bile özel derslerle alır yürür. Bence konu sahibi hem çalışmak istemiyor hem de boşanmak istemiyor. Çok güzel önerilerde bulunuldu burada hepsini bahane ile savuşturdu.
Merkezde oturmuyorum. İlçedeyim gidiş geliş yapmam lazım iş bulursam. Birde hemşirelik kazandım geçen senede kazanmıştım gitmemiştim. Bu sefer okumazsam pişman olur muyum diyorum? İşe girersem okuyamam.Eğer tek çıkış yolum buysa evet.
Önünüzde iki yol var ya bu saygısız adamın evcili gibi kapıda onu bekleyeceksiniz yada az para demeyip işe girip isim yapmaya çalışacaksınız. Diyarbakır merkezde eminim çok kazanan oek çok öğretmen vardır. Ve hepsi hemen hop çok kazanmadı. Önce isim yapmanız lazım. Özel okullarda isim yapmaya başlarsanız özel dersten çok geliriniz olur.
Ya hayıflanıp evde koca yolu bekleyip bekar kayınla aynı odada uyuyacaksınız. Yada kendinize bir hayat kuracaksınız. Biraz zaman ve emek harcarsınız ama bir çıkış yolu olur.
İsim yapan kişiler zaten şuan çok iyi kazanıyor. Ama o işimi yapmak için gençlere fırsat tanınmıyor şuanÖyle tabii. Benim eşim de 8 sene özelde dershanede çalıştı. Haftada 40 saat derse girermiş mesleğin ilk yıllarında asgari ücrete. Bir kaç sene içinde daha iyi kurumdan teklif almış. Biz tanıştığımızda şubeleri olan bir kurumun iyi özel dersi olan hocasıydı.
Sonra atandı. Başka bir şehire geçtik. İki üç sene hiç özel ders bulamadı piyasaya hemen giremedi. Ama şu an devlet maaşı kadar da özel ders alıyor kış döneminde. Sabırla oluyor yani bu işler
Benim anlamadığım ayrı eve çıkacak paranız yok, ama üniversite okuyacak paranız var. Babanız ve eşiniz sizi okutacak mı yani?Merkezde oturmuyorum. İlçedeyim gidiş geliş yapmam lazım iş bulursam. Birde hemşirelik kazandım geçen senede kazanmıştım gitmemiştim. Bu sefer okumazsam pişman olur muyum diyorum? İşe girersem okuyamam.
Babam evli olmama rağmen aylık 4 bin bana gönderiyordu sırf atanmadığım için bir şey istersem kendim alabileyim diye. Benim babam iyi bir insan sadece geri kafalı bu konuda fazlasıyla. Babam okutmasa bile şuan kolumda 70 gram altınım var. Onların kasasında da satmadığım 90 gram altınım var. 300 gram altınımı eşime verdim araba aldı. En kötü kolumdakileri satar okurumBenim anlamadığım ayrı eve çıkacak paranız yok, ama üniversite okuyacak paranız var. Babanız ve eşiniz sizi okutacak mı yani?
Zaten okuma kararına tartışmadan önce eşim tamam demişti. Artık ona da tamam demeyecek umrumda değil ne olursa olsun 4 yılda olsa bu sefer okuyacam. İsterse bunu bahane etsin bu saatten sonra köpek. Kendisi ailesinin parasına güveniyor benim güvendiğim kimse yok.Benim anlamadığım ayrı eve çıkacak paranız yok, ama üniversite okuyacak paranız var. Babanız ve eşiniz sizi okutacak mı yani?
Ee hanfendi sizin paranız var. Boşanıp yeni bir düz kurmak için yeterli. Niye yapmıyorsunuz o zaman imkanım yok diyorsunuz?Babam evli olmama rağmen aylık 4 bin bana gönderiyordu sırf atanmadığım için bir şey istersem kendim alabileyim diye. Benim babam iyi bir insan sadece geri kafalı bu konuda fazlasıyla. Babam okutmasa bile şuan kolumda 70 gram altınım var. Onların kasasında da satmadığım 90 gram altınım var. 300 gram altınımı eşime verdim araba aldı. En kötü kolumdakileri satar okurum
Ayrı eve çıkacak param yok demedim ailem izin vermez iş o raddeye gelirse ailem tabiki beni yanına alır ama o raddeye gelene kadar beni çok yıpratacaklarBenim anlamadığım ayrı eve çıkacak paranız yok, ama üniversite okuyacak paranız var. Babanız ve eşiniz sizi okutacak mı yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?