eşimle eski karısı

değil mi adam ayda 1 görüyor çocuğu,neyine yetmiyor ki

evlenmeyin hanımlar evlenmeyin,çocuklu adamlarla evlenmeyin kaldıramayacaksanız

Yukarıdaki yazınız dikkatimi çekti de yazma gereği duydum. Sizden gizli işler döndüğünü düşünmeniz bile kendinize güveninizin kalmadığını gösteriyor. Fotoğrafların nerde çekildiğine bile aşırı tepkilisiniz. Böyle davranırsanız eşinizi kaybedersiniz. Bile bile eşinizi eski karısına göndermiş olursunuz. Eşinin kendisini sevdiğinden emin olan insan böyle tepkiler vermez çünkü...

o mantıkla, çocuklu adam da daha önce hiç evlenmemiş bekar bir kadını kaldıramayacaksa, ona olan sorumluluğunu taşıyamayacaksa evlenmesin bekar kadınla o zaman

Arkadaşlar 5 yaşındaki çocuğun facebook'u mu olurmuş falan yazmış, hatta bunu eski eşle görüşme aracı olarak eski karısının bir oyunu olarak yazanlar var. Arkadaşlar, görüşmek isteyen facebookta görüşmez zaten. Bunun telefonu var, skpe denilen bir şeyi var, var da var... Çok kıskançsınız ve kesinlikle güvensizsiniz.

Bunu kaldıramayacaksan neden evlendin o zaman boşanmış ve çocuklu bir adamla? Unutma bu gün o çocuğun başına gelen yarın senin de çocuğunun başına gelebilir, Allah korusun tabi kimse böyle bir şey istemez ama, biraz empati kur. İnsaf ya ayda bir kez görüşüyorlarmış ve de farklı bir şehirdelermiş. Allah bilir aynı şehirde olsalardı senin kıskançlık krizlerini tahmin bile edemiyorum.

Ortada fol yok, yumurta yok. Topu topu bir facebook hesabı. Sana neden söylenmemişmiş. Bu mu derdin? Sor o zaman: hayatım tabiki de çocuğunla görüşeceksin ama bana söylememen beni üzdü. Neden benden sakladın? diyebilirsin. Farkında mısın belki eşin sana söylememekle hata yapmış olabilir, ki muhtemelen senin kıskanç biri olduğunu bildiğinden seni yıpratmamak için yapmıştır, ama eşinin yaptığı bir hata ise sen de aynı hatayı yapıyorsun eşinden gizli gizli işler yapmakla... Çok da masum değilsin yani....

Okul toplantisidir,
bir spor gosterisidir,
herhangi ozel bir andir,
bir hastaliktir...
hepsi eski eslerin gorusmesi cocugun gelisimi icin bir arada olmasi gereken durumlardir ve buna yeni es asla mudahele edemez.

Ortak facebook acmak nedir Allah askina??
Birde bunu savunan bile var:)
Facebook kadar gereksiz bir paylasim sitesinde ortak hesap acicak kadar iyi anlasan insan bosanmadan bi zahmet cocugu birlikte buyutsun..

Ya burada ortak face filan açılmamış ki ortak face açmışlar görüşüyorlar diyorsunuz annesi çocuğuna face açmış tamam el kadar çocuk ne anlar face dan ama albüm gibi düşünün artık herşey bilgisayar ortamında. Oraya çocuklarının resimlerini yüklüyorlar eşine de demiş ki ben face açtım çocuğumuz adına oradan ekleyebilirsin fotoları. Eğer muhabbet edecek olsalar zaten birbirlerinin face adresini ekler görüşüşürler, telde skype de görüşürler anlayamazsınız. Eşiniz anlaşamamış ki boşanmış, sizinle evlenmiş sevmiş böyle güvensiz olursanız evliliğinizi yürütemezsiniz evlenirken çocuğu olduğunu biliyordunuz değil mi, bu durumda çocuk için eski karısıyla görüşmek durumunda olacağını da tahmin etmeniz gerekirdi ki öyle olmalı. Eşler ayrıldı diye ne çocuktan uzak durmalı baba ne de eski eşiyle görüşmezlik yapmalı. Tabi ki mesafe olması lazım ama burada gerçekten kıskanacak birşey göremedim. Sizinle zaman geçiriyorsa, aranızda kişisel problemler yoksa bence sorun etmeyin. Bazıları da bekar kadınla evlenmenin sorumluluğunu taşıyamayacaklar evlenmesin demiş tamam da adam saklamamış ki önceden evlendiğini çocuğu olduğunu ne alakası var hayatından çıkarması mı lazım tamamen eski karısını ve çocuğunu illa görüşecekler çocuk var arada ama samimiyet derecesi önemli ha çok samimi konuşmalarını yakalardı sürekli eski karısıyla görüşürdü eşini ihmal ederdi haklısınız ama boşandı diye yeni bir hayata hakkı yok, iyi biri olsa boşanmazdı filan bu düşünceler yanlış.

imza prenses006

boşandı diye yeni bir hayata hakkı yok elbette denmiyor ama herşey yeni eşten beklenilmesin, tüm fedakarlıklar kabullenmeler yeni eşten bekleniyor. yeni bir hayata hakkı var eşin ama yeni eşin de evlilikten beklentileri hayalleri umutları var. ona yapılan haksızlık ne olacak? yukarda alıntı yaptığım arkadaşın da dediği çocukla ilgili önemli konular haricinde eski eşlerin diyaloğu gereksiz ve yeni eşe haksızlıktır.

Çocuk haricinde kocasıyla eski karısının diyologları var demiyor ki konu sahibi zaten. Facebook'a çocuğun resimleri yüklenmiş o kadar. Eski karısının kötü bir niyeti olsaydı kendi Facebook'una eklerdi zaten eski eşini. Onun dışında birbirleriyle görüştükleri yok anladığım kadarıyla ya da adamın yeni eşine ilgisinin azlığı da yok. Ya da eski eşinden olan çocuğunu şimdiki çocuğuna tercih ettiği de yok.EEE sorun ne anlamadım. Küçücük sübyandan mı kıskanıyor konu sahibi kocasını?

Tüm fedakarlıklar yeni eşten bekleniyor denmiş yukarıda da anlamadım hangi fedakarlık? Hangi haksızlık? 5 yaşındaki çocuğunu ayda bir gören bir babanın facebookta oğlunu görmesi yeni eşe bir fedakarlık mı? Çok saçma...

ben haksızlık olur diye genel anlamda söyledim. bu konuya özel söylemedimayrıca 5 yaşındaki çocuk face.den ne anlar, bu eski eşin yaptığı bir gereksizlik bana göre. konu sahibi de durumdan haberdar edilmemiş. tesadüfen öğrenmiş. bence kadının eski kocasıyla iletişimde kalmayı istediğinin bir işareti bu. yoksa babası zaten çocuğu görüyor büyüdüğünü gelişimini önemli gelişmeleri vb. face olmadan da takip edebilir bana göre. karşılıklı resim yüklemek bence gereksiz, ne yani bi o resim yüklicek bi o. aralarında bi bağ varmış gibi.

Son düzenleme:
ben de bir hata yaparak çocuklu bi erkekle beraber oldum. ayrıldık. inanın yaşamak gerekiyor. ben de bu ilişkiye başlarken herşeyi kabullenebilirim zannettim. ama sevince bazı şeyler kabullenilememeye başlıyor. büyüdükçe büyüyor içinizde. yaşanılan ilişkiye de yazık oluyor.

Son düzenleme:

Evet 5 yaşındaki bir çocuk ne anlar face'den, doğru. Ama bunu öyle düşünmeyin, albüm gibi düşünün. Ayda bir de çocuğu görmek onun gelişimini takip etmek değildir. Eski eş ile aralarında bir şey devam edebilecek gibi olsa idi inanın boşanmazlardı, arada bir çocuk var çünkü. Hiç bir kadın çünkü kolay kolay boşanmak istemez. Burda çoğu kadın var eşinden şiddet gördüğü halde hala çocukları için evliliklerini devam ettiren. Neden boşandılar onu da bilmiyorum, beni de ilgilendirmez zaten. Aralarında ufak bir sevgi kırıntısı kalan boşanmaz. Konu sahibi gereksiz kıskanıyor. Böyle yapması onun kendini ikinci kadınmış gibi görmesinden bence.
Ben konu sahibini de düşünmüyorum, sonuçta bir erişkin o. Kendi kendine bazı şeylerle başa çıkabilecek yaşta.
Ben o çocuğa üzülüyorum. Ayda bir babasını görüyor bir baba modeline ihtiyacı varken.

Eski eşin kötü bir niyeti olsaydı zaten kendi hesabından çocuğunun fotoğrafını paylaşırdı, adam da ordan takip ederdi.

Adamın hal ve tavırlarından zaten anaşılır ama bu tip gereksiz ve abartı kıskançlıklarla konu sahibi istemeden adamın aklına esli eşini sokuyor ve eski eşine itiyor kocasını.

Açıkça neden kocasının ondan böyle birşeyi gizlediğini sorsun? Ne gerek varki resimlere bakıp titreme krizleri geçirmeye. Kendi evlad babasını ayda bir görseydi o ne yapardı acaba?

Şunu da belirtiyim o çocuk olduğu sürece eski eşle iletişim daima olacaktır. Çocuk için. Olmalı da zaten. Size tuhaf gelebilir ama bunu isterseniz uzmanlara da sorun. Boşanan çocuk değil ki, eşler... Bunu kaldıramayan bekar biriyle evlensin lütfen...

o zaman o da gitsin evlenmiş ayrılmış çocuğu olan biriyle evlensin o mantıkla bakmamamız gerekir bence olaya.

o zaman o da gitsin evlenmiş ayrılmış çocuğu olan biriyle evlensin o mantıkla bakmamamız gerekir bence olaya.

Aslında evet kocası da ayrılmış biriyle evlenseydi, bu tip sorunlar olmazdı. çünkü daha önce boşanmayı yaşayanlar bu durumu daha iyi anlarlar.
Ben olaylara tek taraflı bakmam hiç bir zaman. Konu sahibi istiyor ki hiç görüşme olmasın, böyle bir şey olamaz. Ortada çocuk olduğu sürece eski eşle iletişim daima olacaktır, o da bunu anlamalı. Aynı şey onun için de geçerli. Evlilikler bitecek diye başlamaz hiç bir zaman. Kolay kolay da bitirilmez inan. Artık bıçak kemiğe dayandığında bitirilir, hele de çocuk varsa. Böyle bir şeyin kimsenin başına gelmesini istemem ama ola ki konu sahibi de boşandı, adam da gitti üçüncü evliliğini yaptı, yeni eşi de görüşmelerini istemiyor. Çocuğunu dahi görmesini istemiyor diyelim ki. O zaman konu sahibi bunu kaldırabilecek mi? Olaylara yorum yaparken her açıdan bakılmalı, özellikle çocuk varsa, bu durumda erişkinler bir şekilde başının çaresine bakabildikleri için, daha çok çocuk açısından değerlendirmeli.
Sanırım sen bekarsın. o yüzden bu kadar kolay geliyor sana herşey. Çocuk sahibi olsa idin bir anne olarak daha farklı taraftan bakardın olaya. Anne her zaman evladını düşünür. Burda konu sahibi de aslında yuvasını ve evladını düşünüyor, kocasının eski eşine döneceğini düşünerek panik olmuş bir durumda. Yok öyle bir şey ama o yuvasının yıkılacağı endişesi içinde. Anlıyor musun?
Ortada tek bir gerçek var. Boşanmış bir ailenin çocuğu o 5 yaşındaki sübyan. Ve o çocuk ömür boyu baba özlemi ile yaşayacak. Özlemini ayda bir birkaç saat gördüğü babası ile gidermeye çalışarak... O ayda birleri sabırsızlıkla bekleyerek...

öyle mi yapsam çok sert olmaz mı ??
şifreyi biliyorum zaten ??*

niye sert olsun o senin esin,hem ne diye eski karisiyla ortak hesap filan aciyormus!ben kapiya esyalarini da koyardim hesap acmayi bi kenara birakip direk onun evine yerlessin ne sacma sey ya.

Amacım seni yargılamak değil, herkes hata yapabilir ama geçmişte yaptığın bir hata ile bunu ilişkilendirmeye çalışarak yorum yapıyorsun. Sen de o zamanlar sadece kendi mutluluğunu düşünerek evli bir adamla beraber olmuşsun. Ne o adamın karısını ne de çocuklarını düşünmüşsün... Sadece kendini... Aynı şey senin de başına gelebilirdi. Sen de evli olabilirdin, çocukların ve eşinle mutlu olduğunu zannettiğinde bir de öğreniyorsun ki eşin başkasıyla beraber...Kaldırabilecek miydin o zaman? Ya o çocukların? Diyelim ki eşin o kişiyi sevip senden boşanıyor ve o kişiyle evleniyor. O kişi de eski eşinin çocuklarını görmesini istemiyor. Bir de böyle düşün. Çocuklarının yerine koy kendini... Sadece biraz empati....

ben evli adamla birlikte olmadım arkadaşım. evlenmiş boşanmış ve eski evliliğinden bir çocuğu olan bir adamla birlikte oldum.

evet derdim gerçekten sadece bu başka birşey olsaydı onu da mutlaka yazarım emin olun...
ayda bir görmesini çok gördüğümden yazmadım ben onu siz yanlış anladınız
isterse hergün görsün .... ben buna mani olma amacında değilim ...
otobüsle 15 saat uçakla 2 saat lik mesafede olan iki ayrı şehirde yaşıyorl
evladını düşünen anne yada baba bu kadar uzak ta yaşamayı tercih etmezdi ..
kadın ı o şehre bağlayan kendi anne babası yada çok önemli bir durumu yoksa ki bnildiğim kadarıyla yok babadan bu kadar uzak bir şehre taşınmazdı ....
aynı şehirde kalayım çocuğum babasını hafta sonları görsün yada bir hafta babada bir hafta bende kalır vs evladım babaya daha yakın olsun demeyen anne face book ta koyduğu fotolarla ortak hesapla mı
bilinçli ilgili evladını düşünen anne oluyor ....
ayda bir görüyor derken zaten yeterli anlamında yazmadım ben onu ...koydukları fotolar böyle günlük çocuğun gelişiyle ilgili şeyler değil ....
tabi ki ben de biliyorum ....bir babanın çocuk için ne derece önemli olduğunu ...
fedakarlık öyle face book la olmaz işte ....arkadaşlar tüm iyi niyetimle yazıyorum bunları ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…