eşimle eski karısı

değil mi adam ayda 1 görüyor çocuğu,neyine yetmiyor ki

evlenmeyin hanımlar evlenmeyin,çocuklu adamlarla evlenmeyin kaldıramayacaksanız

ayda bir görmesi benim verdiğim bir karar değill..
lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın .... isterse hergüm görsün evladını buna bişey demiyorum ...
imkanları öyle olduğu için ayda bir görüyor az önce de yazdım otobüsle 15 ssaat uçakla 2 saat lik hergün de uçak yok haftanın belli günleri oluyor ....bazen yer bulamıyorsun vs.. vs..
benim kaldıramadığım evladını görmesi de değil....
kadın ın ilgili anne profili çizmesi ...
evladını düşünen ilgili anne evladını babadan bu kadar uzak mesafe ye taşımaz .....eğer makul sebepleri varsa biişey diyemem ama bildiğim kadarıyla da hiç bir makul sebebi yok ...

Bir de şöyle bakın o zaman olaya eğer eşinizle görüşmek, tekrar bir şeyleri başlatmak, sizden ayırmak ve bunun için çocuğu kullanmak gibi bir niyeti olsaydı o kadar uzağa taşınmazdı. Yakınında olur sürekli arar aman çocuk hastaladın, yok çocuğun müsameresi var yok seni görmek istiyor gibi şeylerle görüşürdü eşinizle ama almış çocuğunu gitmiş siz resim yükledikleri face dan kıskanıyorsunuz şu durumda çocuğunu ayda bir kere görüyorsa kadını da o kadar görüyor. Hem bir kadın başka şehirde onu bağlayan bir şey yoksa neden gitsin bilediği etmediği yere illa bir sebebi vardır gitmesinin neden babasından ayırmak istesin çocuğu cezalandırmak desek face da çocuğu adına hesap açtığında resimlerini buraya koyalım demez belki de çektiğim resimlere buradan bakabilirsin manasına ismini vermiştir hesabın hani ayda bir kere görebiliyormuş ya. Ben işi yada başka nedemi olmadığı sürece o kadar uzak yere bir bayanın gideceğini düşünmüyorum nasıl geçiniyor mesela ailesi orada değilse ve çalışmıyorsa ayrıca madem çocuk uzak yaz tatillerinde, sömestrlerde gelip sizde kalabiiyor mu buna müsaade ediyor musunuz görüşmeleri için herşeyi yapıyor musunuz bunu da merak ettim.

Arkadaş zaten evli ve çocuklu olduğunu bile bile evleniyor. Yani baba zaten uzakta olduğu için ayda bir görebiliyormuş çocuğu, bir de kadının eklediği resimleri babası da görsün diye hesabın adını vermiş. Burada eşten sadece anlayış bekleniyor ayda bir de olsa görmesin mi çocuğunu elbette bekar biriyle evlenmek gibi olmaz ki boşanmış biriyle evlenmek bunu göze almak lazım. Burada kadının hayalleri umutları mı yıkıldı ne tür bir haksızlık yapıldı anlamadım ben sürekli eski karısıyla görüşür, eşine zaman ayırmaz tüm hayatı çocuğundan ibaret olur filan tamam haklısınız ama öyle bir şey de yok. Yani bu kadar da olur artık adam daha önce evlendiğini ve çocuğu olduğunu saklamamış ki. Yani ortada bir diyolog yok öyle olacak olsa kadın 15 saatlik mesafeye taşınmaz. Bir beraber resim yüklemek resimlere bakmakta ne var Allah aşkına anlamıyorum ben adam dizinin dibinde uzak olan eski eşi evliliklerinde sorun yok daha sorun edecek ne var.?

Canım Benim,aslında konuna yorum yapmıştım ama ne yaptın acaba diye bakarken yorumları okudum.Bazen insanı konu açtığına açacağına pişman ediyorlar.Vurun abalıya gibi olmuş.
Senin yazdıklarından,anladığım kadarıyla düzgün giden bir evliliğin,iyi bir eşin var.Eşinden razı olduğuna göre de,kıskançlık gibi bir probleminiz yok.
Eşinin boşanmasının,eski eşle ayrı memleketlerde yaşamasının,çocuğunu ayda bir görmesinin suçlusu ve sorumlusu sen değilsin.Şartlar öyle gerektirmiştir,öyle olmuştur.Bunun üzerine lakırdı etmek bile yanlış.Boşanmış erkekle evlenilmez,çocuk varsa kabulleneceksin,baştan seçmeseydin gibi laflara hiiiiiiçççç itibar etme.Kimin ne zaman ne olacağını bilemeyiz.O evlenmem diyenlerde boşanmış,ya da dul bir kadın olabilirler bir gün Allah göstermesin.Boşanmış bir erkekle evlenmiş olmak senin tercihin,ama bu tercih herşeye hee demeni,kabullenmeni gerektirmez.Boşanmış erkek kötüdür diye birşey de yok.Onunlailetişimi olmamıştır,elektriği uymamıştır seninle uyar.Hani diyorlar ya eski eşle anlaşabilseydi boşanmazlardı,tehlike değil.Geç onları.Bu hayatta herşey olur.Eski eş,boşamış,istememiş bile olsa,bir başkasıyla mutluluğunu hazmedemeyebilir.Senin eşinin eski karısı için demiyorum genel olarak söylüyorum.İcabında kıskanabilirsin de eşini her kadından belirli ölçüde.Eski eş veya değil.Sonuçta kadın.Yok çocuk için,çocuk istemiştir,çocuk birlikte görmek ister..... gibi şeyler derler insanlar.Bak boşanmış anne babanın bir çocuğuyum ve sana diyorum ki,annesi veya babası ölen,veya gurbette çalışan çocuklar,annesiz ya da babasız yaşamaya nasıl alıştılarsa;boşanmış anne babanın çocuğuna da iki ayrı hayat olduğu empoze edilmeli.Çocuk buna alışmalı.Bu babası çocuğu görmesin demiyorum.Her an her ortamda anne babası yanyana olamaz onu idrak etsin diye diyorum.

Yorumlarından gözlemlediğim kadarıyla çok kıskanç bir insan değilsin.Derdin de kıskanmak değil,senden gizli birşey yapılması.Haklısın.Yanlış.Çokta gerekli bir durum değil.Facebook sahibi olmayanlar napıyor,çocuğunun resimlerini göremiyorlar mı?Eşin art niyet düşünmemiştir,yaptığının yanlış olduğunun dabelki farkında değildir.Ama oturup birşekilde,kızmadan ona bu hesaptan haberdar olduğunu ve rahatsız olduğunu anlatabilirsin.Ya hiç bir kötülük,sebep olmasa bile huzursuz olman,hoşuna gitmemesi bile yeterli bir sebep.Eşin de eski karısı da senin varlığın doğrultusunda hareket etmesini bilecekler.Sen evlisin o adamla.Sözkonusu ortak çocukları dahi olsa,senin haberin olmaksızın hiçbirşey yapmamalılar.Sen eşini ve çocuğunu kabullendin.Eşinin eski karısını değil.

Feysbuk da ne be?! Oldu olacak karşılıklı oyun sitelerinde batak poker okey oynasınlar? Doğru dürüst çocuğunu gidip görsün, hatta alıp getirsin çocuğu, çocukla sizde vakit geçirin. Gerçi bence endişeleneceğiniz bir durum yok ortada ama yine de yakışıksız bir iş olmuş bu feysbuk hesabı.
Gereksiz.

tşk ederim nazlıdeniz yorumlarınız çok hoşuma gitti ...

Zamane dertlerinden biri daha...
Facebook şifresiyle beraber anne babanın paylaşabileceği başka şifreler de geldi aklıma.
Mesela okul ve sınav şifreleri gibi.Bundan kaçış yok galiba.

Ben senin yerinde olsam benim de hoşuma gitmezdi.
Öte yandan babayla ayrılmış olsam ve babası çocukla ilgili olsa,şifresini herhalde verirdim.

Yanlış anlamadıysam eşinin facebooku yokmuş.
Yani bu şifre ona verilmese,facebooka girip resimleri göremeyecek.
Tercih yapmak gerekirse facebook açıp eski eşini ekleme ihtimalinden daha iyi gibi geldi bana.

Çocuğun profili herkese kapalıymış.Demek ki sırf babası görsün diye albüm niyetine yapılmış.
Zararsız görünüyor ama rahatsız olduysan açıkça söyleyip başka yol bulmasını isteyebilirsin.
Ama tabii o diğer yol hoşuna gider mi bilemem.Sonuçta mutlaka bir iletişim kanalı kullanılacak.

hep diyorum boşanmış adamlarla evlenmeyin sonra pişman olursunuz diye adam gibi adam olsa zaten boşanmaz sonra gidip bekar kız peşinde koşmaz ama neredeee sonra bak üzülüyorsunuz böyle....

adam gibi adam olsa boşanmaz ne demek? biz kadınlar aldatılınca, şiddet görünce, mutsuz olunca vs boşanmıyor muyuz? boşanmak erkeklerin de hakkı değil midir?

yorumlarınıza hayranım gerçekten...

bu durumu açıkladım eski sayfalarda ama söyleyeyim boşanmalar büyük oranda erkek kaynaklıdır mahkeme kayıtlarında görebilirsiniz ben boşanmış adamın masumiyetine inanmam hele hemen bekar kız peşinde koşuyorsa...

Sizde evlenirken ,bir cocuklu adamla evleniyorum,neler yasarim diye hesap etmeliydiniz..
Cocugun ne gunahi var
Babasini istedigi zaman gormek ve babasininda onu istediginde gormek en dogal hakki

Bir bağ yokmu?sizce

Zorunlu birşey için birlikte bişeyler yapmaları doğal bence -eğitim gibi- ama böyle gereksiz birşey için ortak birşeyler yapmak bana hoş gelmedi.Zaten erkeklere hatta artık kadınlara güvenmem böyle bir durumu da kabul etmem,eşimle konuşurdum çocuk ikisinin çouğu olabilir çok seviyorlardır çocuklarını ama o zaman ayrı ayrı paylaşsınlar. Bu nedir? Benim bu tepkim ağır gelebilir malum insanlar geniş mezhepli aldatılmak bile normal geliyor kusuruma bakmayın

Zor bir durum. Çocuğun annesiyle babası ayrı. Kadın sanaldada olsa çocuğuna bir ailesi olduğunu hissettirmeye çalışmış olabilir. Normalde nasıl eşinize karşı? Lakayit mi?

Değilse şayet büyük reaksiyonlar vermeden konuşun eşinizle sakin sakin. Çocuk için belki ama sindiremiyorum, istemiyorum diyin. Gerçekten kötü niyet olmayabilir ama hoş değil...

Ya kusura bakmayın ama nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz anlamış değilim. Size ne uzakta olmasından? O kadın neden uzakta yaşadığı ile ilgili size hesap vermek zorunda mı, size açıklama yapmak zorunda mı? Kadının geçimini siz mi sağlıyorsunuz? Size ne nerde yaşarsa yaşar, isterse yurt dışına gider...Kadının uzakta olması kötü bir anne olduğunu mu gösteriyor? Kaldı ki çocuğa bakan da babası değil, annesi. Siz nasıl bu kadar hasetsiniz anlamadım. Evladını düşünen bu kadar uzak mesafeye taşınamaz demişsiniz ya o zaman kocanız onlara yakın yere taşınsın, neden kadın size uyacak ki?
Alt tarafı bir facebook resimlerini bile kaldıramıyorsunuz, yakın olsalar siz Allah bilir o çocuğu döversiniz de...

Kadın kendi hesabının şifresini vermemiş ki... Kadınla görüşüldüğü de yok... EEE, sorun ne?
O zaman siz kocanızın o çocuğa olan ilgisini kıskanıyorsunuz.... Belki de kocanızın sevgisini sadece kendi çocuğuna göstermesini bekliyorsunuz.O yüzen bu kıskançlığınız.
Başka bir anlamı olamaz bunun. Yazık ya, kadının yuvası yıkılmış, üstüne küçücük masum bir çocuk kalmış, kendince sebeplerden uzakta tek başına yaşıyorlar, siz tutmuş uzakta olduğu için kadına kötü anne damgası vuruyorsunuz....PESSSS...

Yurtdışında mısınız ?

Türkiyede 15 saatlik yol 1000 km dir, 1000 km ise 1 saatlik uçak yolculuğudur ki, Türkiyede 2 saate yaklaşan uçak yolculuğu yoktur.

Ben mesafenin bir önemli olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki çocuğunu görmek istiyorsa bu babanın problemi. Bilet bulamama sorunu falan üvey anneye düşmez bence. Burda problem olan çocuğun ne kadar uzakta olduğu değil, konu sahibinin bazı şeyleri kaldıraramaması, eski eşi kötü annelikle suçlayarak kendini haklı çıkarmaya çalışması...

Son düzenleme:
Kısaca konu sahibi herşeyin içinde olmak istiyor, herkes ona hesap versin istiyor. Babanın ilk eşinden olan çocukla ilgili tüm kararların bile ona sorulmasını istiyor.... Hazmedememe meselesi yani...

Bir karı-koca boşanabilir, eşler başka bireylerle yeniden hayatlarına başlayabilir ancak ilk evlilikte ortak bir çocuk varsa anne-babalık bitmez! O çocuğun mezuniyetine anne/baba gitmeyecek mi? eğitim başarılarını birlikte karşılamayacak mı? Çocuğun mutluluğunu düşünmek gerekli bu noktada, face açılmış olması bile sizi bu kadar rahatsız ediyorken diğer zamanlarda ne yapacaksınız? Siz çöpsüz bir üzüm almadınız ki, evlendiğiniz adamın bir çocuğu ve o çocuğun da bir annesi var, ve bu hayatınızın sonuna kadar değişmeyecek.. Zaman zaman da anne/baba mutlaka bir araya gelmek zorunda kalacaklar. Bunu dostça yapabilirler, zaten aralarında ki eş ilişki bitmemiş olsaydı eşiniz sizinle yeniden başlamazdı... Bence onların ortak anlarına müdahele etmek yerine dahil olmayı deneyin derim...

çocuk 5 yaşındaysa siz 3 sene sonra tanıştıysanız sizin de çocuğunuz varsa nasıl oluyor bu iş
çok ucu ucuna yaşanması lazım bunların bu zamana sığdıysa

zamanında yediğiniz hurmalar olmasın bugün yaşadıklarınız
dua edin de sizler de eski eş olmayasınız
hele de çocuğuyla tek başına yaşamak zorunda kalan bir eski eş

Son düzenleme:

oh ne ala,kadının yaşayacağı yere bile siz mi karar vereceksiniz

bir face hesabına bile takılan bir insansınız,yakın otursalar eminim her hareketlerine,her karşılaşmalarına da takılırdınız.ayrıca kadının ilgisiz bir anne olduğunu nereden çıkardınız:44:

bir de 5 yaşındaki çocuğun face hesabı olur mu diyorsunuz.benim yeğenimin 3 yaşından beri var.önceki 1 yılında da annesinin face'ini karıştırıyordu.kendince paylaşımlar yapıyordu
sonra kendisine face açtılar.3 yaşından beri kullanıyor.şu anda 6 yaşında benden fazla bilgili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…