değil mi adam ayda 1 görüyor çocuğu,neyine yetmiyor ki
evlenmeyin hanımlar evlenmeyin,çocuklu adamlarla evlenmeyin kaldıramayacaksanız
evet derdim gerçekten sadece bu başka birşey olsaydı onu da mutlaka yazarım emin olun...
ayda bir görmesini çok gördüğümden yazmadım ben onu siz yanlış anladınız
isterse hergün görsün .... ben buna mani olma amacında değilim ...
otobüsle 15 saat uçakla 2 saat lik mesafede olan iki ayrı şehirde yaşıyorl
evladını düşünen anne yada baba bu kadar uzak ta yaşamayı tercih etmezdi ..
kadın ı o şehre bağlayan kendi anne babası yada çok önemli bir durumu yoksa ki bnildiğim kadarıyla yok babadan bu kadar uzak bir şehre taşınmazdı ....
aynı şehirde kalayım çocuğum babasını hafta sonları görsün yada bir hafta babada bir hafta bende kalır vs evladım babaya daha yakın olsun demeyen anne face book ta koyduğu fotolarla ortak hesapla mı
bilinçli ilgili evladını düşünen anne oluyor ....
ayda bir görüyor derken zaten yeterli anlamında yazmadım ben onu ...koydukları fotolar böyle günlük çocuğun gelişiyle ilgili şeyler değil ....
tabi ki ben de biliyorum ....bir babanın çocuk için ne derece önemli olduğunu ...
fedakarlık öyle face book la olmaz işte ....arkadaşlar tüm iyi niyetimle yazıyorum bunları ...
boşandı diye yeni bir hayata hakkı yok elbette denmiyor ama herşey yeni eşten beklenilmesin, tüm fedakarlıklar kabullenmeler yeni eşten bekleniyor. yeni bir hayata hakkı var eşin ama yeni eşin de evlilikten beklentileri hayalleri umutları var. ona yapılan haksızlık ne olacak? yukarda alıntı yaptığım arkadaşın da dediği çocukla ilgili önemli konular haricinde eski eşlerin diyaloğu gereksiz ve yeni eşe haksızlıktır.
bunlar burada karşılıklı fotoğraf yüklüyorlar ....((
çok kötü oldum onlaarı görünce anlatamam ben mi abartıyorum ama çok fena sinir oldum ...
benim resmen nikahlı kocamla bir face im bile yok(
ama adam eski karısıyla ortak face açmış beynimden vurulmuş gibiyim((
ne yapayım allah aşkına yardım edin((
tşk ederim nazlıdeniz yorumlarınız çok hoşuma gitti ...Canım Benim,aslında konuna yorum yapmıştım ama ne yaptın acaba diye bakarken yorumları okudum.Bazen insanı konu açtığına açacağına pişman ediyorlar.Vurun abalıya gibi olmuş.
Senin yazdıklarından,anladığım kadarıyla düzgün giden bir evliliğin,iyi bir eşin var.Eşinden razı olduğuna göre de,kıskançlık gibi bir probleminiz yok.
Eşinin boşanmasının,eski eşle ayrı memleketlerde yaşamasının,çocuğunu ayda bir görmesinin suçlusu ve sorumlusu sen değilsin.Şartlar öyle gerektirmiştir,öyle olmuştur.Bunun üzerine lakırdı etmek bile yanlış.Boşanmış erkekle evlenilmez,çocuk varsa kabulleneceksin,baştan seçmeseydin gibi laflara hiiiiiiçççç itibar etme.Kimin ne zaman ne olacağını bilemeyiz.O evlenmem diyenlerde boşanmış,ya da dul bir kadın olabilirler bir gün Allah göstermesin.Boşanmış bir erkekle evlenmiş olmak senin tercihin,ama bu tercih herşeye hee demeni,kabullenmeni gerektirmez.Boşanmış erkek kötüdür diye birşey de yok.Onunlailetişimi olmamıştır,elektriği uymamıştır seninle uyar.Hani diyorlar ya eski eşle anlaşabilseydi boşanmazlardı,tehlike değil.Geç onları.Bu hayatta herşey olur.Eski eş,boşamış,istememiş bile olsa,bir başkasıyla mutluluğunu hazmedemeyebilir.Senin eşinin eski karısı için demiyorum genel olarak söylüyorum.İcabında kıskanabilirsin de eşini her kadından belirli ölçüde.Eski eş veya değil.Sonuçta kadın.Yok çocuk için,çocuk istemiştir,çocuk birlikte görmek ister..... gibi şeyler derler insanlar.Bak boşanmış anne babanın bir çocuğuyum ve sana diyorum ki,annesi veya babası ölen,veya gurbette çalışan çocuklar,annesiz ya da babasız yaşamaya nasıl alıştılarsa;boşanmış anne babanın çocuğuna da iki ayrı hayat olduğu empoze edilmeli.Çocuk buna alışmalı.Bu babası çocuğu görmesin demiyorum.Her an her ortamda anne babası yanyana olamaz onu idrak etsin diye diyorum.
Yorumlarından gözlemlediğim kadarıyla çok kıskanç bir insan değilsin.Derdin de kıskanmak değil,senden gizli birşey yapılması.Haklısın.Yanlış.Çokta gerekli bir durum değil.Facebook sahibi olmayanlar napıyor,çocuğunun resimlerini göremiyorlar mı?Eşin art niyet düşünmemiştir,yaptığının yanlış olduğunun dabelki farkında değildir.Ama oturup birşekilde,kızmadan ona bu hesaptan haberdar olduğunu ve rahatsız olduğunu anlatabilirsin.Ya hiç bir kötülük,sebep olmasa bile huzursuz olman,hoşuna gitmemesi bile yeterli bir sebep.Eşin de eski karısı da senin varlığın doğrultusunda hareket etmesini bilecekler.Sen evlisin o adamla.Sözkonusu ortak çocukları dahi olsa,senin haberin olmaksızın hiçbirşey yapmamalılar.Sen eşini ve çocuğunu kabullendin.Eşinin eski karısını değil.
hep diyorum boşanmış adamlarla evlenmeyin sonra pişman olursunuz diye adam gibi adam olsa zaten boşanmaz sonra gidip bekar kız peşinde koşmaz ama neredeee sonra bak üzülüyorsunuz böyle....
çocuğun büyüdüğünü görüyor zaten ..yurt dışında yaşamıyorlar ki dediğim gibi ayda bir görüyor ...
yanında büymemesinin sebebi ben değilim .....ayrılırken bunları hesap etmelilerdi ...
ben haksızlık olur diye genel anlamda söyledim. bu konuya özel söylemedimayrıca 5 yaşındaki çocuk face.den ne anlar, bu eski eşin yaptığı bir gereksizlik bana göre. konu sahibi de durumdan haberdar edilmemiş. tesadüfen öğrenmiş. bence kadının eski kocasıyla iletişimde kalmayı istediğinin bir işareti bu. yoksa babası zaten çocuğu görüyor büyüdüğünü gelişimini önemli gelişmeleri vb. face olmadan da takip edebilir bana göre. karşılıklı resim yüklemek bence gereksiz, ne yani bi o resim yüklicek bi o. aralarında bi bağ varmış gibi.
Bir bağ yokmu?sizce
ayda bir görmesi benim verdiğim bir karar değill..
lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın .... isterse hergüm görsün evladını buna bişey demiyorum ...
imkanları öyle olduğu için ayda bir görüyor az önce de yazdım otobüsle 15 ssaat uçakla 2 saat lik hergün de uçak yok haftanın belli günleri oluyor ....bazen yer bulamıyorsun vs.. vs..
benim kaldıramadığım evladını görmesi de değil....
kadın ın ilgili anne profili çizmesi ...
evladını düşünen ilgili anne evladını babadan bu kadar uzak mesafe ye taşımaz .....eğer makul sebepleri varsa biişey diyemem ama bildiğim kadarıyla da hiç bir makul sebebi yok ...
ayda bir görmesi benim verdiğim bir karar değill..
lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın .... isterse hergüm görsün evladını buna bişey demiyorum ...
imkanları öyle olduğu için ayda bir görüyor az önce de yazdım otobüsle 15 ssaat uçakla 2 saat lik hergün de uçak yok haftanın belli günleri oluyor ....bazen yer bulamıyorsun vs.. vs..
benim kaldıramadığım evladını görmesi de değil....
kadın ın ilgili anne profili çizmesi ...
evladını düşünen ilgili anne evladını babadan bu kadar uzak mesafe ye taşımaz .....eğer makul sebepleri varsa biişey diyemem ama bildiğim kadarıyla da hiç bir makul sebebi yok ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?