- Katılım
- 10 Eylül 2018
- Mesajlar
- 1.291
- Emoji Skoru
- 3.424
- Puanlar
- 133
- Konu Sahibi Kurkmantolumado
- #341
İşte konu sahibi ceketi alsaydı imkan sunmuş olacaktı imkan sunmamak için aldirmamişİmkan nerede?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İşte konu sahibi ceketi alsaydı imkan sunmuş olacaktı imkan sunmamak için aldirmamişİmkan nerede?
Tabi iyi yapmışsınız adamcağız mutsuz olmasınHiçbir şey almadan döndüm yine mutsuz olmasın diye .
Ben kendim doktorum, tıp okumak sınıfsaldır dediğim için burada çok linç yemiştimKesinlikle böyle. Elitlikle bu karıştırılıyor. İyi bir lisede öğretmenim. Babasının şirketi olan çocuklar asla tıp yazmıyor sıralaması tutsa bile. Ekonomi vs. okuyorlar. Tıp alt ve orta sınıfın hayalini süslüyor ancak. Doktorun yaşam standardı da bi zahmet diğer mesleklere göre yüksek olsun. Hakkıdır.
Elitsin ama 6+4 yılın ağır derslerle, sınavlarla geçiyor. 24 saatlik nöbetlerin var. Bayramda, gece, hafta sonu çalışma ihtimalin var. Hasta yakınlarından şiddet görüyorsun. Sürekli bir Cimer’e şikayet edilme/dava açılma riski. Bu nasıl elit sınıf işi? Allah kolaylık versin.Ben kendim doktorum, tıp okumak sınıfsaldır dediğim için burada çok linç yemiştim
Daha fazla katılamazdım bu mesajınıza
Yazık varlık içinde yokluk cekiyorsun ben 6 bin kira alıyorum çok şükür içimde bişey bırakmıyorum kırana göre harcama yapıyorumHerkese merhabalar .Önceki açtığım konulara benzer bir konuyla geldim. Yine bir paradoksun içindeyim. Konu eşimle harcama alışkanlıklarımizın ve fikirlerimizin farklılığı. O mu,cimri ben mi kolay harcıyorum inanın buna çok kafa yorar oldum .Kısaca bugün yaşadığımızı özetleyeyim .Aylık hane gelirimiz asgari ücretin yaklaşık 7 8 katı.ikimizde çalışıyoruz o fazla kazanıyor. Bugün eşim bir ceket istediği iicn mağazaya girdik .İhtiyacı da vardı. İkinci ürüne indirim oranı yüksek olduğu için ben de bakinmaya denemeye başladım. Benim de yoktu. Denedim çok yakıştı bana da ona da bu üçüncü bakışımız falan gelip gidip deniyor ama almıyor. Ben almayayım sana alalim hadi ben ortak olayım dedim yok.ikimize de alalım ben kendiminkini ödeyeyim dedim yok.bir ceket almak için bu kadar ayak diremesi ve düşünmesi normal mi bana kalsa ben alıp çıkacağım bitecek .Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin dedi .Normal mi bütün bunlar .Kendime bir şey aldığım an surat düşüyor.Moral bozuluyor. Kendine zaten almıyor iki jeanle seneyi kapatıyor. Nolur yardım
Evet ikimizin de ilk evliliigi benden birkaç yaş büyük kendisiÇok merak ettim eşinizin ilk evliliği misiniz?
Tabi canım hangi zengin doktor olmuş yaElitsin ama 6+4 yılın ağır derslerle, sınavlarla geçiyor. 24 saatlik nöbetlerin var. Bayramda, gece, hafta sonu çalışma ihtimalin var. Hasta yakınlarından şiddet görüyorsun. Sürekli bir Cimer’e şikayet edilme/dava açılma riski. Bu nasıl elit sınıf işi? Allah kolaylık versin.![]()
Bekar evinde yaşarken bile bu kadar ince ince hesap yapmazdık; herkes eve ekstra bi şeyler alırdı birlikte yiyelim içelim diye, ikram olsun diye. Ortak alışveriş olurdu zaten ama bazen bittiği ve acil gerektiğinde ekmek, su, tuz, salça vs gibi evin temel ortak ihtiyaçlarını bi kişi gelirken alırdı, diğerlerinden asla para istemezdi, vermeyi teklif edince saçmalamayın ne olacak der geçerdi.Hayretle okudum, böyle adam çekilir mi ya?
Hem daha fazla maaş alacak, hem her şeyi ortak ödeyecek ama evde yapılacak işlere gelince yok diyecek, oh ne ala!
Kesin bakalım yaptığınız yemeğin, temizliğin parasını madem.
Şimdiye kadar nasıl soğumadınız, boşamadınız o da ilginç.
Kesinlikle bu evlilik değil, ev arkadaşlığı.
O zaman kavga çıkıyor evde .Kira faturalar hatta kullanmama rağmen sırf bindiğim için arabanın giderlerine de ortağım. Alışveriş yapınca diyorki kendine alıyorsun ama arabanın giderlerinde beni yalnız bırakıyorsun.Kiyafete var arabaya yok
11.000 tl idi ceket gerçek deri uzun yıllar giyerim diye düşündüm ama alamadım. Hep böyle oluyor .Neye elimi atsam fazla ya ihtiyacım yok ya deyip 5 kez düşünüyorum. Bazen alırken hiç ses etmiyor .Ama sonrasında da bak,bu,ay da sana şunu aldık ha hadi gene iyisin vs diyor
Ben hiç rahatsızlık duymam neden duyayım ev hanimi değilimki kendi gelirim var benim.Bunun için okudum .Ama eşim o kafada değil sorunlar orada başlıyor .Sizin gelirinizi bilmiyorum ama bizim evimize giren gelire göre o rakam çok ulaşılabilirBütün yazdıklarınızı okumadım ama boşan boşan diyenlere katılmıyorum. Klasik bir Türk erkeği işte kıyafet üstünde paralanmadıkça yenisini almaz. Daha çok tasarruf konusunda anlaşamıyorsunuz gibi geldi bana. Bir ceket için 11bin vermek yani ne bileyim. Ben öyle harcamalar yapmaktan rahatsızlık duyarım mesela. Size normal geliyor olabilir. Kişisel tercih bir şey diyemem. Ama ev giderlerine ortak olmanızda ne gibi bir sakınca var ben anlamadım. Kıyafete var arabaya yok doğru söylüyor yani. Çoğu kadın araba masraflarını eşinin hobi harcaması gibi görüyor. Halbuki ortak bir mal. Siz de kullanın arabayı. Sigortasını yaptırın, muayeneye götürün. Ha en çok o kullanıyorsa benzin parasını kendisi versin tabi ama senelik sabit harcamalara dahil olabilirsiniz.
Bu normal değil işte bana göre de normal değil. Alışverişi kendine yapıyorsun üzerine başına kendi payından öde diyor .Ortak havuzdan her ay ayırdığı alışveriş parası var o da bir şeye yetmiyor. Bir jean olmuş 2000 tl .Ne demek sen bana sonra ödersin? Siz evli değil misiniz?
Ne görüp yaşadığını Ne öğütler aldığını inanın ben de çok merak ediyorum keşke öğrenebilsem nasıl yetiştirildi de bu noktaya geldiBekar evinde yaşarken bile bu kadar ince ince hesap yapmazdık; herkes eve ekstra bi şeyler alırdı birlikte yiyelim içelim diye, ikram olsun diye. Ortak alışveriş olurdu zaten ama bazen bittiği ve acil gerektiğinde ekmek, su, tuz, salça vs gibi evin temel ortak ihtiyaçlarını bi kişi gelirken alırdı, diğerlerinden asla para istemezdi, vermeyi teklif edince saçmalamayın ne olacak der geçerdi.
Karı koca arasında böyle hesapların olması korkunç. Bu herif ne görmüş, ne yaşamış, ne öğütlemişler de acaba eşini ailesi olarak değil de rakibi olarak görüyor? Bu zihniyet değişmez, kendisini normal görüyor zaten, bir de kadına beleşçi, israfçı, asalak muamelesi yaparak manipüle ediyor.
Siz bu adamla devam edersiniz konu sahibi, biz buradan ne söylesek boş.
Klasik Türk erkeği dediğiniz kıtlık bilinci ile yetişmiş babalarımız hatta dedelerimiz. Yeni nesil erkek kendine bakıyor, giyimine kuşamına özen gösteriyor.Bütün yazdıklarınızı okumadım ama boşan boşan diyenlere katılmıyorum. Klasik bir Türk erkeği işte kıyafet üstünde paralanmadıkça yenisini almaz. Daha çok tasarruf konusunda anlaşamıyorsunuz gibi geldi bana. Bir ceket için 11bin vermek yani ne bileyim. Ben öyle harcamalar yapmaktan rahatsızlık duyarım mesela. Size normal geliyor olabilir. Kişisel tercih bir şey diyemem. Ama ev giderlerine ortak olmanızda ne gibi bir sakınca var ben anlamadım. Kıyafete var arabaya yok doğru söylüyor yani. Çoğu kadın araba masraflarını eşinin hobi harcaması gibi görüyor. Halbuki ortak bir mal. Siz de kullanın arabayı. Sigortasını yaptırın, muayeneye götürün. Ha en çok o kullanıyorsa benzin parasını kendisi versin tabi ama senelik sabit harcamalara dahil olabilirsiniz.
Ben sizinle konuşmadım. Beni aşağılamaya hakkınız yok. Kavga etmek için lütfen başka bir üye seçin kendinize.Siz evlilikte maddi manevi sömürülmeyi içinize sindiriyor, kendinize yakıştırıyor olabilirsiniz. Her kadın sizin gibi köle zihniyetli değil.
Niye kavga edelim? Benim öyle bir niyetim yok. Görüş paylaşıyoruz.Ben sizinle konuşmadım. Beni aşağılamaya hakkınız yok. Kavga etmek için lütfen başka bir üye seçin kendinize.