• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Bütün yazdıklarınızı okumadım ama boşan boşan diyenlere katılmıyorum. Klasik bir Türk erkeği işte kıyafet üstünde paralanmadıkça yenisini almaz. Daha çok tasarruf konusunda anlaşamıyorsunuz gibi geldi bana. Bir ceket için 11bin vermek yani ne bileyim. Ben öyle harcamalar yapmaktan rahatsızlık duyarım mesela. Size normal geliyor olabilir. Kişisel tercih bir şey diyemem. Ama ev giderlerine ortak olmanızda ne gibi bir sakınca var ben anlamadım. Kıyafete var arabaya yok doğru söylüyor yani. Çoğu kadın araba masraflarını eşinin hobi harcaması gibi görüyor. Halbuki ortak bir mal. Siz de kullanın arabayı. Sigortasını yaptırın, muayeneye götürün. Ha en çok o kullanıyorsa benzin parasını kendisi versin tabi ama senelik sabit harcamalara dahil olabilirsiniz.
Sizin konunun tamamına hakim olmadan yorum yaptığınızı düşünüyorum

Bütün yazdıklarınızı okumadım ama boşan boşan diyenlere katılmıyorum. Klasik bir Türk erkeği işte kıyafet üstünde paralanmadıkça yenisini almaz. Daha çok tasarruf konusunda anlaşamıyorsunuz gibi geldi bana. Bir ceket için 11bin vermek yani ne bileyim. Ben öyle harcamalar yapmaktan rahatsızlık duyarım mesela. Size normal geliyor olabilir. Kişisel tercih bir şey diyemem. Ama ev giderlerine ortak olmanızda ne gibi bir sakınca var ben anlamadım. Kıyafete var arabaya yok doğru söylüyor yani. Çoğu kadın araba masraflarını eşinin hobi harcaması gibi görüyor. Halbuki ortak bir mal. Siz de kullanın arabayı. Sigortasını yaptırın, muayeneye götürün. Ha en çok o kullanıyorsa benzin parasını kendisi versin tabi ama senelik sabit harcamalara dahil olabilirsiniz.
Ne harika fikirler öyle. Siz öyle yapmaya devam edin de millete tavsiye etmeyin. Bir cimri de sizsiniz galiba. Selametle.

Anneler kızlarını kendi ayakları üstünde dursun kimseye muhtaç olmasın diye okutup meslek sahibi yapıyorlar o kadınlar da gidip elin adamını besleyip mal sahibi yapıyor. Eşinizin yaptığını anneniz yapsa vay ailem benden para istiyor dye söylenirsiniz karşı çıkarsınız ama bu adama karşı gelemiyorsunuz. Bu konun sonunda ne olacak biliyor musunuz konu sahibi adamla sözde! konuşacak rest çekecek beş yıldır düzelmeyen adam birden tamam senin istediğin gibi olsun diyecek ve konu çözüme kavuşacak!

Ne harika fikirler öyle. Siz öyle yapmaya devam edin de millete tavsiye etmeyin. Bir cimri de sizsiniz galiba. Selametle.
Ben geçen ay arabama 10bin lira masraf yaptım arıza sebebiyle. O yüzden kıyaslama yapıyorum. Arabanın da kadınların katılması gereken bir gider olduğunu, kadınların da araba sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden cimri diyebilirsiniz. Sizin seçiminiz. Ayrıca hanımefendi pek boşanacak gibi değil ısrar etmeyin artık isterseniz 🙂

Ben geçen ay arabama 10bin lira masraf yaptım arıza sebebiyle. O yüzden kıyaslama yapıyorum. Arabanın da kadınların katılması gereken bir gider olduğunu, kadınların da araba sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden cimri diyebilirsiniz. Sizin seçiminiz. Ayrıca hanımefendi pek boşanacak gibi değil ısrar etmeyin artık isterseniz 🙂
Araba kullanmasın kadınlar mı dedim nerede dedim? Evde tek araba var. Adam arabaya binebilmesi için tüm masraflarına ortak olmasını istiyor. Bunun neresi normal? Ne pırıl pırıl evlilik sistemi. Herşeyi ikiye böl. Eve kahve makinesi alınsın onu bile ikiye böl ama ev işlerine gelince , tüm işleri ikiye bölme. Hadi ordan.

Kendine 10 bin harcamak yanlış ama araba masrafına katılsın. Ayağına bot alamasın ama kocası beyi mutlu etmek için kiranın yarısını ödesin. Dışarda yiyeceği üç kuruşluk yemek boğazına dizilsin ama evde eşinin hizmetini dört dörtlük görsün. Sonra köle zihniyeti deyince kızıyorlar.

Ben de tam bunu soracaktım.
Harcamaları gereksiz görüyor,
Peki ortak bir amacınız mı var?
Amaçlarınız ne mesela?
Eviniz kendinizin mi, ev mi almak istiyorsunuz?
Araba yükseltmek mi, yazlık mı, dünya turu mu?
Birlikte maddi hedefleriniz neler?
Ortak amaç ev almak yurt dışına çıkmak birkaç ülke var aklımızda

Araba kullanmasın kadınlar mı dedim nerede dedim? Evde tek araba var. Adam arabaya binebilmesi için tüm masraflarına ortak olmasını istiyor. Bunun neresi normal? Ne pırıl pırıl evlilik sistemi. Herşeyi ikiye böl. Eve kahve makinesi alınsın onu bile ikiye böl ama ev işlerine gelince , tüm işleri ikiye bölme. Hadi ordan.
Ben sizi anlıyorum. Genel bir tartışma olsaydı sizi haklı bulurdum. Fakat konu sahibi sizin düşündüğünüz kadar korkunç dramatik bir evlilik problemi yaşıyor gibi gelmedi bana. Daha doğrusu onun için bu söyledikleriniz boşanmak için yeterli bir sebep olmayabilir. Beni ikna etmeye çalışmanız size klavye başında vakit öldürmekten başka bir şey kazandırmaz

O zaman kavga çıkıyor evde .Kira faturalar hatta kullanmama rağmen sırf bindiğim için arabanın giderlerine de ortağım. Alışveriş yapınca diyorki kendine alıyorsun ama arabanın giderlerinde beni yalnız bırakıyorsun.Kiyafete var arabaya yok

Bu ornekleri verdiğimde ben hayatıma ortak olan birini aradim bütün yükü bana bırakan birini değil hemen şu an öylesini bulabilirsin istiyorsan diyor. Yani kadın eve katkı sunmuyorsa bu net bir şekilde erkegi somurmektir mantığı böyle işliyor

Ücretsiz izine ayrılmam gerekirse diye para biriktiriyorum .Çünkü eşim sadece zaruri ihtiyaçlarımı karşılar .
Şoklar içinde okudum, 2.sayfadan sonrasına da bakmadım. Bacım sen bunları nasıl normalleştirdin? Siz eş, yol arkadaşı değilsiniz ki siz ev arkadaşısınız. Ne demek ücretsiz izin alırsam sadece zaruri ihtiyaçlarımı karşılar! Başlarım öyle adama! Evlenmeseymiş totosu yemiyorsa. Siz çalışamayacak durumda olsanız adam size bir tane çöp almayacak demek ki. Ee ben neden böyle adamla evli kalayım ki? Böyle adama insanda ne sevgi kalır ne sayı. Hele ki "öylesini bulabilirsin istiyorsun" cümlesi çok ağır!
Sizi çok güzel manipüle etmiş, normali anormali karışmış bu işin.
Ayrıca eşinize söyleyin madem bu kadar ortak ediyor her şeyi maaş oranına göre bölsün. Kira 50 bin ise 25 bin sizden 25 bin kendisinden koymasın. Kendi maaşı yüksekse kendisi daha fazla katkıda bulunsun bi zahmet! İnsan benzin parasını da ortak ödetmez yahu, ne garip türler var.

Ortak amaç ev almak yurt dışına çıkmak birkaç ülke var aklımızda
Bunu ötelemek yerine neden yapmıyorsunuz? 5 senedir evliymişsiniz illa ki birikirdi bu zamana kadar ev parası ya da kredi çekseniz ödenirdi. Aşağı yukarı sizin kadar para giriyor evimize hem evimizi ödüyoruz yüklü bir ödeme hem yurtdışına gidiyoruz. Kalan olursa da paşa gönlüme harcıyorum valla. Biriktir biriktir ama ortada icraat yok? Ev almak ya da gezmek için biriktirmiyor bence eşiniz dümdüz cimri. Siz de buna inanmış durumdasınız

Ben sizi anlıyorum. Genel bir tartışma olsaydı sizi haklı bulurdum. Fakat konu sahibi sizin düşündüğünüz kadar korkunç dramatik bir evlilik problemi yaşıyor gibi gelmedi bana. Daha doğrusu onun için bu söyledikleriniz boşanmak için yeterli bir sebep olmayabilir. Beni ikna etmeye çalışmanız size klavye başında vakit öldürmekten başka bir şey kazandırmaz
Seni niye ikna etmeye çalışayım?🙈🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Bunu ötelemek yerine neden yapmıyorsunuz? 5 senedir evliymişsiniz illa ki birikirdi bu zamana kadar ev parası ya da kredi çekseniz ödenirdi. Aşağı yukarı sizin kadar para giriyor evimize hem evimizi ödüyoruz yüklü bir ödeme hem yurtdışına gidiyoruz. Kalan olursa da paşa gönlüme harcıyorum valla. Biriktir biriktir ama ortada icraat yok? Ev almak ya da gezmek için biriktirmiyor bence eşiniz dümdüz cimri. Siz de buna inanmış durumdasınız
Benim arkadaşlarım da karı koca mühendis, evlerine konu sahibinden çok para giriyor ama bir çocukları çok meşhur (yani gereksiz kazık :D ) bir kreşte, öbürü de bebek eve bakıcı geliyor. Bebeğe rağmen geçen yıl 2 kere Avrupa'da tatile gittiler. Ev alırız diye tatili ötelemek de garip, ki zaten yeşil pasaportlulardır büyük ihtimalle (memurlar ikisi de diye anladım).

Sen bu konuyu niye açtın ki. Bizi sinir etmek için mi 😂 kocanın cimri olduğunu öğrenmenin bize faydası ne? Amaç? Çözüm yok. Girişim yok. Sıkıldım.
Valla mülk alacaklarmış , yurtdışı gezisi planlıyorlarmış. E madem memnunsun kocadan, niye konu açtın? Herkes hakettiği hayatı yaşarmış. Bu hayatı değiştirmeyi düşünmüyorsa yani. Mutluluklar dileyin kızlar. Başka konulara yazalım. Hiç olmazsa bir faydamız olur başka üyelere.

Şu sitede devamlı ev kadınlarını küçük görenlerin hepsi keşke bu üyenin konusunu okusa. Çalışan kadın çalışmayan kadın değil mesele. Ekonomik ve duygusal şiddet gören kadın, görmeyen kadın var.
Bütün masraflari bir kişiye yıkmak da normal değil.tamam adam yüce gönüllüdür ama bu durumu haklı çıkartmaz.

Back
X