• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Valla mülk alacaklarmış , yurtdışı gezisi planlıyorlarmış. E madem memnunsun kocadan, niye konu açtın? Herkes hakettiği hayatı yaşarmış. Bu hayatı değiştirmeyi düşünmüyorsa yani. Mutluluklar dileyin kızlar. Başka konulara yazalım. Hiç olmazsa bir faydamız olur başka üyelere.
Gerçekten almak isteyen 5 yılda bir mülkün ucundan tutardı bence. Konu sahibi kocası ev için para biriktiriyor sanıyor sadece. Tamam belli bir peşinat gerekiyor ama ev birikimle değil borçla alınır.
Yurtdışı gezisini de yıllık planlamayla gidebilirlerdi bu zamana kadar. Aksiyon yok, kocanın konu sahibini para biriktirdim diye darlaması var

Ben geçen ay arabama 10bin lira masraf yaptım arıza sebebiyle. O yüzden kıyaslama yapıyorum. Arabanın da kadınların katılması gereken bir gider olduğunu, kadınların da araba sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden cimri diyebilirsiniz. Sizin seçiminiz. Ayrıca hanımefendi pek boşanacak gibi değil ısrar etmeyin artık isterseniz 🙂
Benim ayrı arabam vardı uzun yıllar. Vergisini vs ben ödüyordum tabi ki o ayrı. Ama şu an evde tek araba var. E ben de biniyorum yolcu olarak diye, masraflarının yarısını ödeyeceğim ha?cidden trajikomik. Kadınlar olarak başka kadınlar daha fazla ezilsin diye ne harika fikirler öne sürüyorsunuz? 🙈🙈🙈 Eşitlik adı altında, köle kadınlar devri başlatılıyor.

Adam işten dönünce yemekleri yapıyor mu, ütüsünü yapıyor mu? Çamaşır yıkayıp kurutup katlıyor mu? Evi süpürüyor mu iki günde bir? Banyoyu temizliyor mu? Nevresimleri kim değiştiriyor? Avizeleri kim siliyor? Kapıları?🧐🧐🧐Halıya birşey dökülse siliyor mu? Tatlı yapıyor mu haftada 2 gün? Kışlık hazırlık yapıyor mu derin dondurucuya? Perdeleri kim yıkıyor ? Tencere tava 15 günde bir ovulması lazım. Kim ovuyor? Buzdolabını temizliyor mu? Sebzeleri ayıklayıp doğrayıp dolaba kim atıyor? Dolap içlerini kim yapıyor? Balkonu kim temizliyor? Makineler bile bakım temizlik istiyor. Kim temizliyor çamaşır bulaşık makinesini? Süpürge tozlarını kim boşaltıyor? Daha onlarca şey sayılır. Ha bunların yarısını evdeki adam yapıyorsa o zaman istesin benzinin de yarısını. Hoş evlilikte gene de istenmez ya neyse.

Benim ayrı arabam vardı uzun yıllar. Vergisini vs ben ödüyordum tabi ki o ayrı. Ama şu an evde tek araba var. E ben de biniyorum yolcu olarak diye, masraflarının yarısını ödeyeceğim ha?cidden trajikomik. Kadınlar olarak başka kadınlar daha fazla ezilsin diye ne harika fikirler öne sürüyorsunuz? 🙈🙈🙈 Eşitlik adı altında, köle kadınlar devri başlatılıyor.
Eşitlik her zaman adalet değildir. Evlilik dediğimiz şey de bu kadar eşitlik kaldırmaz. Anlamsız ve çirkin hesaplar.

20 yaşımdan beri yaklaşık 20 senedir falan kendi arabam var. Bekarken kendim ödüyordum vergisini cartını curtunu. Evlendik eşim kendininkini öderken benimkini de ödedi geçti. Hiçbir şeyi yarı yarıya ödediğimiz olmamıştır. Bütün ödemeler, benim telefon faturama kadar her şey eşimdedir. Ay başında maaşı yatınca ödemeleri yapar, kalanı bana atar. Kredi kartı, alışverişler, geri kalan şeyler de benim hesaptan halledilir. Para yönetimi, yatırım, borç harç bende. Bu ay ne yaptın diye hesabını da sormaz. Gelip bana kahve makinasının yarısını öde dese terlikle kovalarım 😂

Hala beni ikna etmeye çalışıyorsunuz ☺️

Bütün yazdıklarınızı okumadım ama boşan boşan diyenlere katılmıyorum. Klasik bir Türk erkeği işte kıyafet üstünde paralanmadıkça yenisini almaz. Daha çok tasarruf konusunda anlaşamıyorsunuz gibi geldi bana. Bir ceket için 11bin vermek yani ne bileyim. Ben öyle harcamalar yapmaktan rahatsızlık duyarım mesela. Size normal geliyor olabilir. Kişisel tercih bir şey diyemem. Ama ev giderlerine ortak olmanızda ne gibi bir sakınca var ben anlamadım. Kıyafete var arabaya yok doğru söylüyor yani. Çoğu kadın araba masraflarını eşinin hobi harcaması gibi görüyor. Halbuki ortak bir mal. Siz de kullanın arabayı. Sigortasını yaptırın, muayeneye götürün. Ha en çok o kullanıyorsa benzin parasını kendisi versin tabi ama senelik sabit harcamalara dahil olabilirsiniz.
Ne klasik turk erkegi ya ne babam
Boyle ne kocam param kadar harcarım asgari ucretle gecinen icin 11 bin fazla olabilir ama maaslari yiksek 11 bin nedir ki yaninda 😳
Butun parami kendime harcarim esimin kartida bende dir cok buyuk biseyse onun kartiyla alirim esim tek laf etmez ne munasebet ben her seyimi onunla paylasicam parasini mi esirgeceyek ? Ben yemeyeceğim de kim yiyecek pardon

Bu forumdan tanıştığım aklı başında üyelerin fikirleri bana da çok faydalı oldu. Değiştirdim bazı şeyleri. Hepimiz değiştirmeliyiz. Bu erkek üstünlüğü merakı bitmeli artık. Ataerkil düzende yeterince ezildik yüzyıllardır. Bu adamlar var ya gideceğimizi bir anlasın bir emin olsun , geri adım atıyorlar. Atmayanlarıyla da evliliği sürdürmeye hiç gerek yok. Kadın kadının ezilmesini destekliyorsa 2026 da, vayyy halimize vayyy.

Egonuzu başka yerde tatmin edin. Burası forum. İstediğimiz kişiye cevap veririz. İstemiyorsanız gözardı edin beni .
Hayir bide ikna neden etmeye calisasin ki eminim kendilerini cok elit falan goruyorlardir bu kafadakiler hehdhrhr , ben sadece onlarin adina uzulurum 😂 . Cunku arabamin masrafiymis telefon faturammis bilmem ne esim
Bana boyle seylerin lafini etse saygim kalmaz erkek dedigin centilmen olur, eril olur.
Kariyerli zaten kendi ayaklari uzerinde duran kadinim , evde yemektir temizliktir o bu su her seyi yapicam , cocuk dogurucam yok esitlik diye beyefendinin parasina dokunmucam pehhh

Hayir bide ikna neden etmeye calisasin ki eminim kendilerini cok elit falan goruyorlardir bu kafadakiler hehdhrhr , ben sadece onlarin adina uzulurum 😂 . Cunku arabamin masrafiymis telefon faturammis bilmem ne esim
Bana boyle seylerin lafini etse saygim kalmaz erkek dedigin centilmen olur, eril olur.
Kariyerli zaten kendi ayaklari uzerinde duran kadinim , evde yemektir temizliktir o bu su her seyi yapicam , cocuk dogurucam yok esitlik diye beyefendinin parasina dokunmucam pehhh
Aynen katılıyorum. Bu kafada ki kadınlar , bir zaman beni de manipüle ettiler. Kendileri hep o şekilde yaşamışlar çünkü. Doğruyu bu sanıyorlar . Bir cinnetle çözdüm sorunumu , o akıl verenleri de hayatımdan çıkardım ya da mesafe koydum. Kendileri ezilsinler buyursunlar da, başkalarının da ezilmesini istemekten vazgeçsinler.

Ya allah aşkına arabayı ya kocası ya babası almıştır. Çalışmıyor masrafa ortak olamaz. Bütün yükleri eşlerinin üzerinde ama güya araba arızalanmışta masraf yapmış. Nerden bu değirmenin suyu diye sorsan kira gelirim var cart curt diye sıkacak. Ama çalışan kadın her masrafa ortak olsun diye çığırtkanlık yaparlar.

Şimdi ev hanımlarını aşağıladığım falan sanılacak, alakası yok. Kim kazanıyorsa kazansın evine, eşine, çocuğuna harcar, harcamalı. İster tek maaş, ister çok maaş. Hepsi evin, ailenin ortak geliridir. Hesap kitapla evlilik yürütülmez.

Bütün yazdıklarınızı okumadım ama boşan boşan diyenlere katılmıyorum. Klasik bir Türk erkeği işte kıyafet üstünde paralanmadıkça yenisini almaz. Daha çok tasarruf konusunda anlaşamıyorsunuz gibi geldi bana. Bir ceket için 11bin vermek yani ne bileyim. Ben öyle harcamalar yapmaktan rahatsızlık duyarım mesela. Size normal geliyor olabilir. Kişisel tercih bir şey diyemem. Ama ev giderlerine ortak olmanızda ne gibi bir sakınca var ben anlamadım. Kıyafete var arabaya yok doğru söylüyor yani. Çoğu kadın araba masraflarını eşinin hobi harcaması gibi görüyor. Halbuki ortak bir mal. Siz de kullanın arabayı. Sigortasını yaptırın, muayeneye götürün. Ha en çok o kullanıyorsa benzin parasını kendisi versin tabi ama senelik sabit harcamalara dahil olabilirsiniz.
Klasik Türk erkeği kendi kazancını ortak harcamalara açar, kadın ihtiyaç halinde verir. Hanzo olanlar ise kendi çalışmayıp kadını çalıştırır ve parasına da el koyar. İbre daha çok hanzoya doğru konu sahibininki.

Sizin de bütçeniz ayrıysa neden şaşırdınız ki ben bu kk de daha nelere şaşırcam du bakalım🤣
Maaşlarımız ayrı, harcamalar sonrası birikimini ya da harcamasını isteyen istediği gibi yapıyor.

Bunun dışında sen şunu verdin eşit ödeyelim, yarı yarıya gibi bir tutum sergilemiyoruz.

Birinin diğerinden fazla verdiği yerler var kalem kalem yazılmıyor. :)
Şaşırdığım kısım bunun apaçık dillendirilmesi. İçimden ben daha çok harcıyorum diye geçse de söylemeye utanırım açıkçası..

ohoo siz daha yurt dışı tatiline gitmek birkaç ülke görmek için bile bi para biriktirme masalının sonunu bekliyosunuz?

para nerde inek mi içti noldu belli değil ben bu kadar para düşkünü sizi bu kadar takmayan lokmanıza kadar sayan birinin biriktirdiği paradan size zırnık vereceğini sanmam muhtemelen annesine babasına yolluyodur başkasının üzerine yapıyodur mal alsa da. Ev alıp sizi yarısına ortak etme fikri bile onun için kabus gibidir... Tatile gitseniz bile sen kendi paranı öde der ayrıca biriken paranın size hiçbir faydasının olacağını sanmam.

ohoo siz daha yurt dışı tatiline gitmek birkaç ülke görmek için bile bi para biriktirme masalının sonunu bekliyosunuz?

para nerde inek mi içti noldu belli değil ben bu akdar para düşkünü sizi bu kadar takmayan lokmanıza kadar sayan birinin biriktirdiği paradan size zırnık vereceğini sanmam muhtemelen annesine babasına yolluyodur başkasının züerine yapıyodur mal alsa da. Ev alıp sizi yarısına ortak etme fikr bile onun için kabus gibidir... Tatile gitseniz bile sen kendi paranı öde der ayrıca biriken paranın size hiçbir faydasının olacağını sanmam.
Kesinlikle ev alıp konu sahinini ortak etmez bu kafada bir adam.
Yurtdışı da ulaşılmaz bir şey sanki, bahsetitği gelire sahip, çocuksuz bir çift için. Onun içinde herkes kendi ödesin der, dediğiniz gibi.
Kendini bu evlilikten bir fayda ağladığına ikna edip sürdürmeye devam etsin.

Ne görüp yaşadığını Ne öğütler aldığını inanın ben de çok merak ediyorum keşke öğrenebilsem nasıl yetiştirildi de bu noktaya geldi
Travmaları davranışlarının nedeni olabilir ama bahanesi olamaz, sorunu varsa kendisi çözecek, anlatmışsınız anlamamış, umrunda da olmamış, bu yüzden sizin sorumluluğunuz değil bu, bir tane hayatınız var.

Back
X