konu sahibi, hala sevildiğini düşündüğün icin biraz mesai harcadim, eşinin nasil biri oldugunu madde madde yazacagim. belki parca parca olunca farkina varamamissindir. hepsini bir arada okuyunca anlarsin gercekleri;
•eski mesajlarindan birinde "cok geleneksel ve ataerkil biri" demissin. bu ulkede hangi ata esinden uc kurus para almis? geleneksel insanlar kadinin miras malindan alinan birseyde bile kendine hak gormez. ataerkil insanlar karısından para almaz.
•ustelik adam sizin ortaminiza girmezmis, ailenize gitmezmis, toreniniz davetiniz varsa yalniz birakirmis. ama kendi ailesini fazla gormek icin size "ben erken gidicem trenle gel" dermis, kendi arkadaslariyla bulusur, eskaza sizi oven olursa "hic oyle biri degil, disi seni ici beni yakar" diye karısını baskalarina kötülermiş. Sizi başkalarının yaninda ezmekten zevk alan, basarisiz oldugunuz seyleri elaleme kahkaha ile anlatan bir adam.
• onun ailesine tum tatilini vermek istemeyince "sen ne anlarsin senin maneviyatin yok, bayramda aile ile olunur" dermiş ama aileye onem veren bu koca yurekli adam sizin ailenize ugramak bile istemezmis.
•size maasini asla soylemezmis, birikimini vs bilemezmissiniz ama o sizin maasiniza kurusu kurusuna hakim ve birikiminiz olmadigi icin size hakaret edebiliyor
"seni beslemeye mi evlendim" diyor
•bosanma konusulunca "esyalari ben aldim sen git" diyor
•ev alinacak, birikiminiz olmadigi icin "e hepsini ben odeyeceksem sen niye varsin" diyor
•disarida yemek yeseniz alman usulu odetir
cidden bu adamin size deger verdigine inaniyor musunuz?
yasiniz 30, her kaynananin isteyecegi mesai saati az - tatili bol ve sevecen bir mesleginiz var.
bu adami tez vakitte bosasaniz zaten hayatiniza yeni birisi girer, evlenir coluk çocuğa karışırsiniz merak etmeyin.
bu adamdan cocuk yapmayi dusunmeyin bile. kimse cimri bir babasi olsun istemez.
ayrica adam ekonomiden anliyor vs demissin ama bir b.ktan anladigi yok.
32-33 yaslarinda muhendis. ekonominin en iyi oldugu donemlerde ise baslamis, faizlerin en düşük oldugu dönemde kac yillik calisanmis, gecen sene asgari ucretin 5 katini aliyormus.
ama altinda bir kuru arabasi var. bu mu yatirimdan anlayan adam? is hayatimin 3te biri issiz gecti, benim bile evim var kenarda, esim dostum asgarinin az ustunu alan insanlar evlendi ev aldilar, ablamlar tek maas dugun altınlarını peşinat yapip aldilar coktan bitti odemesi. bu insanlarin hicbiri asgari ucretin 5 katini kazanmiyor ama oyle ama böyle bir sekilde evlerini aldilar.
bazen once kucuk bir ev alip kiraya verip onun taksitleri bitince satip pesinat yaptilar vs vs ama bi sekilde yaptilar yani. ev yapamayan gitti enezden deniz kenari arsa aldi - degerlenince satma hayaliyle.
senin adam ne yapiyor? anca kissın
bu kadar cimrilikle parasinin bereketi de kaciyor.