• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Herkese merhabalar .Önceki açtığım konulara benzer bir konuyla geldim. Yine bir paradoksun içindeyim. Konu eşimle harcama alışkanlıklarımizın ve fikirlerimizin farklılığı. O mu,cimri ben mi kolay harcıyorum inanın buna çok kafa yorar oldum .Kısaca bugün yaşadığımızı özetleyeyim .Aylık hane gelirimiz asgari ücretin yaklaşık 7 8 katı.ikimizde çalışıyoruz o fazla kazanıyor. Bugün eşim bir ceket istediği iicn mağazaya girdik .İhtiyacı da vardı. İkinci ürüne indirim oranı yüksek olduğu için ben de bakinmaya denemeye başladım. Benim de yoktu. Denedim çok yakıştı bana da ona da bu üçüncü bakışımız falan gelip gidip deniyor ama almıyor. Ben almayayım sana alalim hadi ben ortak olayım dedim yok.ikimize de alalım ben kendiminkini ödeyeyim dedim yok.bir ceket almak için bu kadar ayak diremesi ve düşünmesi normal mi bana kalsa ben alıp çıkacağım bitecek .Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin dedi .Normal mi bütün bunlar .Kendime bir şey aldığım an surat düşüyor.Moral bozuluyor. Kendine zaten almıyor iki jeanle seneyi kapatıyor. Nolur yardım
Cocukken fakirlik mı çekti acaba. Bu olabiliyor ama kesinlikle kendinize alın acimayin. O da baktı olmuyor ses etmez. Kendinizi kısmayın. Onun beğendiği ceketi de o yokken hediye alın verin. Mutfak alışverişi restorant vs nasıl para harcama olayı?

Ev alacağız. Ondan paranın hepsi birikime gitsin istiyor .Ya da büyük bir kısmı
Valla böyle olunca giden hayattan oluyor. Kıyafet de alın tatile de çıkın. Bu yaşlarda yapmazsanız giden ömürden oluyor yazık. O onu diyorsa siz de bunu deyin. Niye onun dediği olsunki

O zaman kavga çıkıyor evde .Kira faturalar hatta kullanmama rağmen sırf bindiğim için arabanın giderlerine de ortağım. Alışveriş yapınca diyorki kendine alıyorsun ama arabanın giderlerinde beni yalnız bırakıyorsun.Kiyafete var arabaya yok
Arabamın kaskosu, Hgs, bakım giderleri vs eşimde. Yakıtını ben alıyorum (sadece ben kullandığım için). Cumartesi günü beraber yakıt istasyonuna girdik o ödedi.
Hayatı paylaşmak iyi güzel ama bu kadar çıkar peşinde olunca, boşanır kendi paramı çatır çatır yerim.
En azından gerizekalının tekiyle ugrasmamis olurdum.

Büyük konuşmak istemiyorum ama tahammül edemeyeceğim şeylerden biri cimri eş. Asgari ücretin 7 8 katı para geçiyorsa elinize maddi sıkıntınız da yoktur ayrıca insan yeri geliyor arkadaşına bile ceket hediye alıyor.Bir de insan sevdiğine birsey alınca mutlu olmaz mi😏

Herkese merhabalar .Önceki açtığım konulara benzer bir konuyla geldim. Yine bir paradoksun içindeyim. Konu eşimle harcama alışkanlıklarımizın ve fikirlerimizin farklılığı. O mu,cimri ben mi kolay harcıyorum inanın buna çok kafa yorar oldum .Kısaca bugün yaşadığımızı özetleyeyim .Aylık hane gelirimiz asgari ücretin yaklaşık 7 8 katı.ikimizde çalışıyoruz o fazla kazanıyor. Bugün eşim bir ceket istediği iicn mağazaya girdik .İhtiyacı da vardı. İkinci ürüne indirim oranı yüksek olduğu için ben de bakinmaya denemeye başladım. Benim de yoktu. Denedim çok yakıştı bana da ona da bu üçüncü bakışımız falan gelip gidip deniyor ama almıyor. Ben almayayım sana alalim hadi ben ortak olayım dedim yok.ikimize de alalım ben kendiminkini ödeyeyim dedim yok.bir ceket almak için bu kadar ayak diremesi ve düşünmesi normal mi bana kalsa ben alıp çıkacağım bitecek .Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin dedi .Normal mi bütün bunlar .Kendime bir şey aldığım an surat düşüyor.Moral bozuluyor. Kendine zaten almıyor iki jeanle seneyi kapatıyor. Nolur yardım
Eşiniz cimri. Valla ben de kendim kazanıyorum, istediğimi de alırım, kendi kazandığım paranın hesabını da kimseye vermem. Emek vermişim, harcarım, harcamam, kimseyi ilgilendirmez.. Ek olarak cimri insanlardan hiç haz etmem..

11.000 tl idi ceket gerçek deri uzun yıllar giyerim diye düşündüm ama alamadım. Hep böyle oluyor .Neye elimi atsam fazla ya ihtiyacım yok ya deyip 5 kez düşünüyorum. Bazen alırken hiç ses etmiyor .Ama sonrasında da bak,bu,ay da sana şunu aldık ha hadi gene iyisin vs diyor
Ekonomik şiddet görüyorsunuz. Farkında da değilsiniz.

Siz o surat asmasin diye boyle ezik gibi calistiginiz halde istedignizi almazsaniz oda boyle sizi manipule etmeye devam eder. Kendinize kart cikarin istediginizi alin maas oraniniza gore belli bir miktar ona gonderin gerisini hesap vermeden ister birikim yapin ister harcayin cocuk degilsiniz ayaklariniz yere
Bassin

Sorunun cevabı aileyle ilgili konularda mesafe kat ettim .Çoğu şey çabalarımla düzene oturdu .farkına vardı bazı şeylerin. Maddiyatta da aynını yakalar miyim .Motivasyon bu
4 yılda düzelmeyen adam son bir yılda düzeldi yani. Tek sorun maddi problemler kaldı. Kendinizi kandırıyorsunuz bence.

O zaman kavga çıkıyor evde .Kira faturalar hatta kullanmama rağmen sırf bindiğim için arabanın giderlerine de ortağım. Alışveriş yapınca diyorki kendine alıyorsun ama arabanın giderlerinde beni yalnız bırakıyorsun.Kiyafete var arabaya yok
Eşiniz açık ara bencil. Çocuk mocuk yapmayın. E yuh yahu arabaya binme parası nedir

Alıntı olmasa o yorumu görmezdim. Oha diyorum.
Su laftan sonra bi evlilik nasıl devam edebiliyor, nasil ayni yatağa girip erkek diye sevişiliyor benim aklım almıyor mesela. Git baska erkekle evlen diyen biri için cimrilik üstünden konu açmaya bile gerek yok bence.

Büyük konuşmak istemiyorum ama tahammül edemeyeceğim şeylerden biri cimri eş. Asgari ücretin 7 8 katı para geçiyorsa elinize maddi sıkıntınız da yoktur ayrıca insan yeri geliyor arkadaşına bile ceket hediye alıyor.Bir de insan sevdiğine birsey alınca mutlu olmaz b

Cocukken fakirlik mı çekti acaba. Bu olabiliyor ama kesinlikle kendinize alın acimayin. O da baktı olmuyor ses etmez. Kendinizi kısmayın. Onun beğendiği ceketi de o yokken hediye alın verin. Mutfak alışverişi restorant vs nasıl para harcama olayı?
Ceketi hediye alsam tepkisi ne olur bilemiyorum. Hediyelesmekten hoşlanmaz pek .Ama alacağım. Tepkisini merak ediyorum

Vallahi benim çalışan bir arkadaşım vardı. Kocası tüm masrafları karşılıyormuş, arkadaşımın tüm maaşı kendine kalıyormuş. Vallahi takdir etmiştim.

Tamam giderleri ortak karşılanmalı ama böylr adama da " helal olsun" denilir şimdi.
Bende kazancimi kendime ve oğluma harcıyorum. Eşim benden çok daha fazla kazanıyor, çocuk ve evin sorumluluğu bende. Ee birde üstüne para mı vermem lazım 😅

Eşiniz açık ara bencil. Çocuk mocuk yapmayın. E yuh yahu arabaya binme parası nedir
Yani her şeyi bir mantığa oturtuyor. Sık gezeriz seyahat ederiz .beraber geziyoruz sırf sen istediğin için gittiğim yerlerde oluyor km yapıyorum yoksa ben kendim gitmem oralara onun için beraber bir amaç için kullanıyoruz giderleri de arabanın beraber ödenir mantık bu

Esi çalışmayan iş arkadaslari var onlar karisinin her şeyini alıyor. Kıyas değil ama bazen dayanamıyorum eşi çalışmayanlar ne yapıyor acaba her şeyleri var kadınların diyorum .Öyle biriyle evlenseydin diyor
Gerçekten sizi üzmek istemem ama çalıştığım zaman tek bir kuruşuna kadar dokunmadan birikim yapıyordum eşimin bilgisi dahilinde çünkü kendi paramdan harcamamı istemezdi dokunma parana derdi ne istersen benim hesabımdan kartımdan al derdi. Sonra işten çıkarıldım 1 yıldır iş bulamıyorum çok üzülüyorum her seferinde ben ikimiz için çalışıyorum bu ikimizin parası üzülme diyen bir eşim var. Hane gelirimiz aynı bu arada bizde tutumlu olan benim tişört vs marka takıntım yoktur onları bile marka aldırır ona kalsa. Bu durum gerçekten nırmal değil ve bu cümrilik ötesi bir şey bana göre. Sevgiliyken de böyle miydi bu adam bu durum size normal mi geldi gerçekten çok üzüldüm:(

Esi çalışmayan iş arkadaslari var onlar karisinin her şeyini alıyor. Kıyas değil ama bazen dayanamıyorum eşi çalışmayanlar ne yapıyor acaba her şeyleri var kadınların diyorum .Öyle biriyle evlenseydin diyor
Bi tanıdığım bahsettiğiniz sıkıntının aynısını yaşadığı için boşandı.Tabi başka sorunlar da vardı.

Arabamın kaskosu, Hgs, bakım giderleri vs eşimde. Yakıtını ben alıyorum (sadece ben kullandığım için). Cumartesi günü beraber yakıt istasyonuna girdik o ödedi.
Hayatı paylaşmak iyi güzel ama bu kadar çıkar peşinde olunca, boşanır kendi paramı çatır çatır yerim.
En azından gerizekalının tekiyle ugrasmamis olurdum.
Kasko hgs mtv hepsi ortak olsun istiyor.Kendime araba alacağım diyorum giderlerini karsilayabileceksen al diyor

Eşimle evlendiğimden beri çalışmıyorum. Ev hanımıyım. Kartım var. Eşime bile sormadan ihtiyaçlarımı ya da ihtiyacım olmasa bile heveslendiğim herşeyi alırım ya da eşime aldırırım. Eşimin bu duruma hiç laf ettiğini duymadım. Çocuklarıma da aynı şekilde alırım aldırırım. Ailem okutacak, büyütecek, kendi bileziğin olsun eşine muhtaç olma dıyecek, çalışacağım ve bir ceket alacağım diye eşim mutsuz olacak. Sizi sevdiğine asla inanmıyorum. Bu kadar yük sorumluluk yükleyemez bir erkek kadına. İğrenç bir adam. Size söyleyecek laf zaten bulamıyorum. Kim ki o bu kadar sindiniz, korktunuz ihtiyacınız olan şeyi bile alamaz oldunuz kim ki o zübük

Back
X