• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Herkese merhabalar .Önceki açtığım konulara benzer bir konuyla geldim. Yine bir paradoksun içindeyim. Konu eşimle harcama alışkanlıklarımizın ve fikirlerimizin farklılığı. O mu,cimri ben mi kolay harcıyorum inanın buna çok kafa yorar oldum .Kısaca bugün yaşadığımızı özetleyeyim .Aylık hane gelirimiz asgari ücretin yaklaşık 7 8 katı.ikimizde çalışıyoruz o fazla kazanıyor. Bugün eşim bir ceket istediği iicn mağazaya girdik .İhtiyacı da vardı. İkinci ürüne indirim oranı yüksek olduğu için ben de bakinmaya denemeye başladım. Benim de yoktu. Denedim çok yakıştı bana da ona da bu üçüncü bakışımız falan gelip gidip deniyor ama almıyor. Ben almayayım sana alalim hadi ben ortak olayım dedim yok.ikimize de alalım ben kendiminkini ödeyeyim dedim yok.bir ceket almak için bu kadar ayak diremesi ve düşünmesi normal mi bana kalsa ben alıp çıkacağım bitecek .Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin dedi .Normal mi bütün bunlar .Kendime bir şey aldığım an surat düşüyor.Moral bozuluyor. Kendine zaten almıyor iki jeanle seneyi kapatıyor. Nolur yardım
Hayy maşallah bu ülkede bu gelir.

Neden peşin parayla alacaksın? Taksitle alsana. Bir anda onlarca bin tl vermektense her ay birkaç bin verirsin.

Duyurmak dediğin şeyi ev hanımları yapıyor ancak. Benim çevremdeki ev hanımları öyle. Çünkü para

Nerede çalışıyorsunuz bilmiyorum ama yeni mezun asgari ücretten hallice para kazanan arkadaşlarım inditex grubundan giyiniyorlar. Öyle aşırı pahalı, ulaşılmayacak markalar değil ki. Fiyatına göre kalitesiz bulduğum için benim çok tercihim değil mesela.
İspanyol marka diyelim meyvesi de olan .Tarz kesim her şeyiyle bana hitap ediyor .Alıyorum giyiyorum .Çalıştığım yerde oradan giyinen insan sayısı 2 .Devlet kurumunda çalışıyorum. Yani oradan giyinmenin lüks olduğu bir ortamdayim ama ben üniversitetede bile oradan giyinirdim.Standartlarimiz seninle farklı derler arkadaşlar. Böyle bir ortamda olduğum için de bazı şeyleri eşimin lehine kaniksıyor olabilir miyim?Suçluluk hissettme vs.

Nerede çalışıyorsunuz bilmiyorum ama yeni mezun asgari ücretten hallice para kazanan arkadaşlarım inditex grubundan giyiniyorlar. Öyle aşırı pahalı, ulaşılmayacak markalar değil ki. Fiyatına göre kalitesiz bulduğum için benim çok tercihim değil mesela.
Inditex neymiş diye baktım, öğrendim. 🤣🤣 Cidden o markalardan giyinmeyen azınlık kaldık.

İspanyol marka diyelim meyvesi de olan .Tarz kesim her şeyiyle bana hitap ediyor .Alıyorum giyiyorum .Çalıştığım yerde oradan giyinen insan sayısı 2 .Devlet kurumunda çalışıyorum. Yani oradan giyinmenin lüks olduğu bir ortamdayim ama ben üniversitetede bile oradan giyinirdim.Standartlarimiz seninle farklı derler arkadaşlar. Böyle bir ortamda olduğum için de bazı şeyleri eşimin lehine kaniksıyor olabilir miyim?Suçluluk hissettme vs.
Eşini haklı bulmak için 40 takla atıyorsun, atma. Eşin haksız, seni sevmiyor. Acı gerçekler...

Ben ev hanımıyım. Çalışmıyorum. Tekrar ediyorum ev hanımıyım. Çatır çatır harcıyorum. Hesap vermem. Masrafa dahil değilim. Aksine hep masraf çıkarıyorum. Sen çalışıyorsun ama yaranamıyorsun. Otur düşün bacım. Bu hayatı sen seçtin ama saçma bir hayat. Bekarlıktan farkı olmalı evliliğin. İnsanın kocası da erkek olmalı. Karısına hayatı kolaylaştırmalı. Sizinki tamamen ev arkadaşlığı modu.
Sizinki de normal değil bu da normal değil.

Bu ornekleri verdiğimde ben hayatıma ortak olan birini aradim bütün yükü bana bırakan birini değil hemen şu an öylesini bulabilirsin istiyorsan diyor. Yani kadın eve katkı sunmuyorsa bu net bir şekilde erkegi somurmektir mantığı böyle işliyor
O da normal değil sizinki de normal değil.

Herkese merhabalar .Önceki açtığım konulara benzer bir konuyla geldim. Yine bir paradoksun içindeyim. Konu eşimle harcama alışkanlıklarımizın ve fikirlerimizin farklılığı. O mu,cimri ben mi kolay harcıyorum inanın buna çok kafa yorar oldum .Kısaca bugün yaşadığımızı özetleyeyim .Aylık hane gelirimiz asgari ücretin yaklaşık 7 8 katı.ikimizde çalışıyoruz o fazla kazanıyor. Bugün eşim bir ceket istediği iicn mağazaya girdik .İhtiyacı da vardı. İkinci ürüne indirim oranı yüksek olduğu için ben de bakinmaya denemeye başladım. Benim de yoktu. Denedim çok yakıştı bana da ona da bu üçüncü bakışımız falan gelip gidip deniyor ama almıyor. Ben almayayım sana alalim hadi ben ortak olayım dedim yok.ikimize de alalım ben kendiminkini ödeyeyim dedim yok.bir ceket almak için bu kadar ayak diremesi ve düşünmesi normal mi bana kalsa ben alıp çıkacağım bitecek .Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin dedi .Normal mi bütün bunlar .Kendime bir şey aldığım an surat düşüyor.Moral bozuluyor. Kendine zaten almıyor iki jeanle seneyi kapatıyor. Nolur yardım
Bu evlilik değil , üzgünüm .Kendi paranız üstünde söz sahibi değilsiniz ,adam sizi kendince eğitiyor cimri ve anlayışsız.....

Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin dedi
Eşinizin cimriliğinden daha önemli bir sorun var bence. Sizi eş olarak benimsememiş. Şu diyaloglar hiç normal değil. Eşimle meslektaşız ama yan gelirleri de var, haliyle geliri benden daha fazla. Varımız yoğumuz bir. Ne demek borç alır gibi eşe geri ödemek falan. Bir de hepsini onun ödemesi gibi bir şey söz konusu bile değilmiş. Sebep? Evcilik oynuyorsunuz, kendinizi kandırıyorsunuz.

Son düzenleme:
Mango işte anladık orasını. O kadar kasmaya gerek yoktu 😂

Çevreniz de bir acayipmiş. Lcw’den falan mı alıyorlar iş kıyafetlerini?

Benim marka takıntım yoktur, kalite takıntım vardır. Kaliteli olduğuna inanırsam pazardan da alırım. Buna rağmen mangoya zaraya wuhuuu yapan bir ortamda hiç bulunmamışım sanırım. Dediğim gibi üç kuruşa çalışan insanların alışveriş yaptığı markalar bunlar genelde. Gelirine göre ayda üç tane alamaz da bir tane alır ama alır yani.

Annanemle kalan bir bayan var 50lerinde. Kadının babasından bir dul maaşı var, eşinden ayrı ve evi yok. Full annanemde kalmasına ve canı istemedikçe dışarı çıkmamasına rağmen kadın La Roche Posay güneş kremi kullanıyor, marka parfüm alıyor. Aslında bakarsanız gayet stadart ürünler sizin meyve markanız ya da Zara gibi... Teyzemlerin bu kadına göre durumu kat kat iyi. Ama teyzemi öldürseniz, uçurumun kenarına getirip itmek üzere tutsanız der ki Arko'nun suyu mu çıktı. Bu kendinize verdiğiniz değerle ilgili bir şey. Siz vermek isterken ve verebilecek imkanınız varken eşiniz tarafından manipüle edile edile doğrusunu unutmuşsunuz. Bu yaşınızda bir süpürge için, ceket için eşiniz tarafından onaylanmayı bekleyecekseniz yazık size.

Benimki de kendine kolay kolay bişey almaz ama ben kendime alınca surat yapmaz. Bi de neden parasını ödüyosunuz size alacağı ceketin onu anlamadım. Ben de çalışıyorum eşim de, eşimin bana hep borcu vardır benim ona hiç yoktur mesela :))))

Mango işte anladık orasını. O kadar kasmaya gerek yoktu 😂

Çevreniz de bir acayipmiş. Lcw’den falan mı alıyorlar iş kıyafetlerini?

Benim marka takıntım yoktur, kalite takıntım vardır. Kaliteli olduğuna inanırsam pazardan da alırım. Buna rağmen mangoya zaraya wuhuuu yapan bir ortamda hiç bulunmamışım sanırım. Dediğim gibi üç kuruşa çalışan insanların alışveriş yaptığı markalar bunlar genelde. Gelirine göre ayda üç tane alamaz da bir tane alır ama alır yani.
Evet lcw milla oralardan alırlar. Kıyafete yatırım yapmazlar .Para harcamazlar .Erkeği de kadını da ben mangoyla kabak gibi sırıtıyorum düşünün vakko,beymen network değil yani giyindigim yer

Zara mango ya gucci prada muamelesi yapma çok mu safsın rol mü yapıyorsun burda anlamadım markaları boşver sen adamın sana yaptığı muameleye bak kabul edilebilir değil eşin seni sevmiyor bu çok net

Herkesi düşük maaş grubunda vs sanıyor olamazsın değil mi? Maşallah dediğin para 250 bin Max. 2 mühendis maaşı bile değil.
Hayır gayet yüksek ülke şartlarında.bu tarz söylemler de bana yapmacık geliyor.ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor.milyonlarca kısmı işsiz, bir kısmı da asgari ücret bile verilmeyen günübirlik işlerde çalışıyor.zaten mühendislik büyük bir meslek bizim ülkede.niye bile diyorsunuz ki? Bundan yükseği zaten milletvekilliği.sırf standardımı yüksek göstereceğim diye normal falan diyemem valla.yüzde 5 falandır bu şekilde kazanan.birkaç anket bakmıştım onlarda da öyle diyor zaten.

Çok uzun ama kocamla hesap ayırmam
Ama canım isterse 20 bot alırım istemezse almam ona sormam çünkü neyi alıp almayacağımı bilirim fikir beyaz edemez

Am tekrar ediyorum kocama da bu benim param kendime sakladım yapmam ortak yaşarım ben böyle seviyorum kocadan para gizlemeyi doğru bulmuyorum ama kocam da benden gizlemez

Nasıl bir devlet kurumu ki Mango bile lüks ya hep yaşlılar mı var? 🥹

Back
X