• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Iyi bir fabrikada işçi maaşları 100k bandında. Bazı firmalar 1 ay tek 1 ay çift maaş ödüyor. Yan haklar + mesai vs vs derken mühendis maaşını geçen işçiler var. Tamam herkes iyi kazanmiyor ama asgari ücret alan işçilerin bile en kötü yardım parası+ mesai ücreti var. Yeterli mi değil fakat paranın pul olduğu dönemde bazı rakamlara vay anasını gözüyle bakmak saçmalıktan başka bişey değil.
Hangi fabrika o yahu cv göndereyim

Ne yapacağım ben peki bu cimrilikle nasıl baş edeceğim duzelir mi ? Elbette sevgide de cimri dediğiniz gibi basitleştiriyor dolaylı yoldan evliliği bazı söylemler. NE yapacağım
Bütçeni ayır bu kadar basit.

Ülke şartlarında 250 bin TL adı büyük, alım gücü düşük bir rakam ve evet beyaz yaka bir çift için ortalama bir kazanç. %5 demek saçma olur, standardımı yüksek göstermek gibi bir çabamda yok. Benim arkadaşlarımın çoğu mühendis, piyasaya hakimim. Bu durumda 2 mühendis %5 lik elit kısımda demek ki 😅 neyse sayende kaymak tabaka da olduğumuzu öğrenmis olduk.
Evet öyle oluyor.doktor, mühendis elit sınıftır zaten çoğu ülkede.en yüksek klasmandaki meslekler onlar.Sen mühendissin çevren de mühendis olacak tabi.ne var bunda? Eee git araştır internetten zor değil.istatistik diye birşey var.

Sen hala kendini suçluyorsun. Çok manipüle edilmişsin. Aşağı çekilmişsin. Belli ki kendine olan saygın ve güvenin kalmamış. Sana biz bir şey yapamayız. Ancak boş boş konuşup dururuz.
Benim bu başlığı açmaktaki asıl amacım insanlar bir sure sonra ilişki içerisinde körlesirler .Her anlamda .Eşim gerçekten cimri mi yoksa tutumlumu gelecek kaygısından onun dediği gibi bunu netlestirmekti .Dışarıdan bakabilmek col zor kendine de iliskine de .

Ülke şartlarında 250 bin TL adı büyük, alım gücü düşük bir rakam ve evet beyaz yaka bir çift için ortalama bir kazanç. %5 demek saçma olur, standardımı yüksek göstermek gibi bir çabamda yok. Benim arkadaşlarımın çoğu mühendis, piyasaya hakimim. Bu durumda 2 mühendis %5 lik elit kısımda demek ki 😅 neyse sayende kaymak tabaka da olduğumuzu öğrenmis olduk.
Ya şuna bi ek yapıcam müsadenle, hayat standardın da otomatik olarak yükseliyor ister istemez. Tamam iki ayda bir ev aldırmaz 250 bin ama zara mango vsvsvs bunları zaten kat be kat aldırıyor insana yani. Ulaşılabilir olan her şeyin tadı da kaçıyor hevesi kalmıyor insanın. Mühendisim ordan bildiriyorum bu yoruma puanım 10/10 benim. Ayrıca serbest meslek ticaretle uğraşan insan sayısı da azımsanmayacak kadar fazla onlar da deli gibi para kazanıyor beyaz yakayı falan silkeler atarlar o derece.

Neden peki bunlar kendiyle alakalı mı ben bunların eksikliğini sağlayacak bir davranışta bulunmadım..
Sizinle alakalı değil tabi ki. İstediğiniz kadar davranışlarınıza dikkat edin değişmeyecek şeyler bunlar.
5 yıldır evlisiniz, 55 yılda olsa bu adam size karşı aynı olacak.
Bilmiyorum gerçekten sevse, aşık olsa öyle evlense durum farklı olur muydu ama sizinleyken değişmeyeceği kesin.
Boşuna çözüm için uğraşıyorsunuz.

@Welldone0 gülme kız bavul topluyorum şu anda ahasgsghs

Herkesi düşük maaş grubunda vs sanıyor olamazsın değil mi? Maşallah dediğin para 250 bin Max. 2 mühendis maaşı bile değil.
Evet ayrıca yoksulluk sınırı zaten 101 bin 700 olmuş bu ülkede. Bnm eşim de döviz kazanıyor max bu şekilde zaten 200 bin normal.

İnce kazak olduğunu kim çıkardı? 🤔
Niye rezil olsun ya kime hava atıyor ki? Burada kimse kimseyi tanımıyor. Mevcut durumdan bahsederken çevremizden ve kendimizden örnek vereceğiz tabii ki. Evli ve zengin kocalı kadın diye gıcığın var anladık da gereksiz bir çıkış yani.
Onun yazdığı daha gereksiz.absürdlüğünü bir ben farketmiş olamam.ne alaka yani?.

Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin
Konuda en garip kısım bu siz evli olduğunuza emin misiniz ? Dolaba koyduğunuz şeylere isim de yazıyor musunuz

Herkese merhabalar .Önceki açtığım konulara benzer bir konuyla geldim. Yine bir paradoksun içindeyim. Konu eşimle harcama alışkanlıklarımizın ve fikirlerimizin farklılığı. O mu,cimri ben mi kolay harcıyorum inanın buna çok kafa yorar oldum .Kısaca bugün yaşadığımızı özetleyeyim .Aylık hane gelirimiz asgari ücretin yaklaşık 7 8 katı.ikimizde çalışıyoruz o fazla kazanıyor. Bugün eşim bir ceket istediği iicn mağazaya girdik .İhtiyacı da vardı. İkinci ürüne indirim oranı yüksek olduğu için ben de bakinmaya denemeye başladım. Benim de yoktu. Denedim çok yakıştı bana da ona da bu üçüncü bakışımız falan gelip gidip deniyor ama almıyor. Ben almayayım sana alalim hadi ben ortak olayım dedim yok.ikimize de alalım ben kendiminkini ödeyeyim dedim yok.bir ceket almak için bu kadar ayak diremesi ve düşünmesi normal mi bana kalsa ben alıp çıkacağım bitecek .Zaten ikimize birden alıp hepsini onun ödemesi gibi birsey bizde söz konusu bile değil. Ben alışverişte yapmak istedim kendime .önümüzdeki ay elime biraz toplu para geçecek istersen ben alayım sana paran gelince sen bana ödersin dedi .Normal mi bütün bunlar .Kendime bir şey aldığım an surat düşüyor.Moral bozuluyor. Kendine zaten almıyor iki jeanle seneyi kapatıyor. Nolur yardım
Cimri insanın sevgisi de cimridir.Sizin evlilikteki dinamiğiniz bu demek ki.Eşinizle alışverişe çıktığınızda kendinize birşey almayın.Başka zaman alın, fakat muhakkak kimsenin bilmediği bir birikim yapın.Dünyanın binbir türlü hali var.

Esi çalışmayan iş arkadaslari var onlar karisinin her şeyini alıyor. Kıyas değil ama bazen dayanamıyorum eşi çalışmayanlar ne yapıyor acaba her şeyleri var kadınların diyorum .Öyle biriyle evlenseydin diyor
Ben hamile kalınca işi bırakmak zorunda kaldım. Şuan evde bebeğime bakıyorum her şeyi eşüm karşılat bi kredi kartı da bende istediğimi alırıım neden bu kadar harcadın bunu niye aldın vs hiç duymadım asla sormaz gelirimizde sizinin yarısıdır veya yarısının az daha azıdır. Normal bir ilişkiniz yok eşiniz normal değil cimri hemde kötü kalpli cimri adam sevgisinde de cimridir

Sizinle alakalı değil tabi ki. İstediğiniz kadar davranışlarınıza dikkat edin değişmeyecek şeyler bunlar.
5 yıldır evlisiniz, 55 yılda olsa bu adam size karşı aynı olacak.
Bilmiyorum gerçekten sevse, aşık olsa öyle evlense durum farklı olur muydu ama sizinleyken değişmeyeceği kesin.
Boşuna çözüm için uğraşıyorsunuz.
Severek evlendi zaten güya onu söylemi öyle. Çok koştu peşimden ben istemedim ilk başta. Elde
Cimri insanın sevgisi de cimridir.Sizin evlilikteki dinamiğiniz bu demek ki.Eşinizle alışverişe çıktığınızda kendinize birşey almayın.Başka zaman alın, fakat muhakkak kimsenin bilmediği bir birikim yapın.Dünyanın binbir türlü hali var.
Öyle yapıyorum zaten o yokken alıyorum

Ciddi bir şekilde buladar senin paran benim param denmesi çok garip geldi.Bizde bütçe birdir bunun sadece şakası yapılır ki benim parama dokunmaz ama ben ailemiz için biriktirir ya da harcarım mesela.Eşim sadece kendine bir şey alınırken çok diretir aynı şekilde kıyamaz bir türlü ama bize ya da eve harcarken asla düşünmez ne istesek yapar istemedende düşünür.Onun için ona alınacak şeylere ben zorlarım ben alırım hep o bana ben ona kıyamam

Severek evlendi zaten güya onu söylemi öyle. Çok koştu peşimden ben istemedim ilk başta. E
Sevdiğinde sizi eş değil ev arkadaşı gibi falan görüyor en fazla.
Siz ne kadar şikayet etseniz de şuanki konfor alanınızdan dışarı çıkmayı asla düşünmüyorsunuz. O yüzden denecek çok bir şey yok.

Evet öyle oluyor.doktor, mühendis elit sınıftır zaten çoğu ülkede.en yüksek klasmandaki meslekler onlar.Sen mühendissin çevren de mühendis olacak tabi.ne var bunda? Eee git araştır internetten zor değil.istatistik diye birşey var.
Asgari ücretli çalışan yaklaşık %42 civarında. Bu oranın da yaklaşık yarısı kağıt üzerinde asgari ücret gösterilen, asıl geliri daha yüksek olan kişiler.

Ortalama gelir 55 bin lira civarıydı 2025 yılında. Bu yıl yaklaşık 70-75 bin olması bekleniyor.

Al sana istatistik.

Back
X