• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Annanemle kalan bir bayan var 50lerinde. Kadının babasından bir dul maaşı var, eşinden ayrı ve evi yok. Full annanemde kalmasına ve canı istemedikçe dışarı çıkmamasına rağmen kadın La Roche Posay güneş kremi kullanıyor, marka parfüm alıyor. Aslında bakarsanız gayet stadart ürünler sizin meyve markanız ya da Zara gibi... Teyzemlerin bu kadına göre durumu kat kat iyi. Ama teyzemi öldürseniz, uçurumun kenarına getirip itmek üzere tutsanız der ki Arko'nun suyu mu çıktı. Bu kendinize verdiğiniz değerle ilgili bir şey. Siz vermek isterken ve verebilecek imkanınız varken eşiniz tarafından manipüle edile edile doğrusunu unutmuşsunuz. Bu yaşınızda bir süpürge için, ceket için eşiniz tarafından onaylanmayı bekleyecekseniz yazık size.
Arko daha kaliteli bu arada.herlesin işi gücü statü olduğu için içeriğe bakan yok.

Benim eşimde kadın çalışmalı diyor ama böyle para hesabı da yapmıyor.mesela şuan ücretsiz izindeyim herşeyimi eşim karşılıyor ki normali de bu.ay cimri adamla ömür geçmez ya Allah sabır versin size.parayi mezara mi götürecek
Bunu anlatmaya çalışıyorum. Parayı ne yapacağız. Ev için gelecek için emekli olduğumuzda maaşlarımız eriyecek birikimler hep ondan diyor

İş arkadaşlarınız koluna taktığı altından mutlu olabilir, kıyafete para harcamak istemiyor olabilir, ölçütünüz onlar mı?
Kocanız eş olarak görmüyor siz yahu ötesi yok.
Arkadaşlar öyle giyinmiş, ev almış, araba almış bunların önemi yok.
Siz kullanmadığınız arabaya bütçe ayırmak zorundasınız, kocanız en ufak şey de başka erkeklere git o zaman diyor. Ne kadar ucuz bir karı koca ilişkiniz var farkında değilsiniz ya da anlamamazlıktan geliyorsunuz bu saçmalığa devam etmek için.

Yok yaşlılar yok herkes deli gibi mal peşinde. Bir an önce ev almak için altın yapıyorlar. Ev varsa yazlik ikinci araba öyle yani
Bizimkiler evini, arabasını, yazlığını çoktan yapmış. Yapmayan bile bu kadar hesap yapmıyor. (Mesela ben) Prada, Valentino, Beymen, Longchamp, Network vs. çok normal bizim öğretmenler odasında. Sizin gibisi de var tabii ki, eşinden izinsiz bir şey alamayan, ona içten içe üzülüyoruz mesela. Ama yaşlılar ayrı bir kategoride, onlarınkini normal görüyoruz. Çocuk okutuyorlar mesela üniversitede ya da sınava hazırlanan vs. Kolay değil, onlar kemer sıkmasın da kim sıksın?

Konu da bu değil zaten ama neyse djkdjd

Bizimkiler evini, arabasını, yazlığını çoktan yapmış. Yapmayan bile bu kadar hesap yapmıyor. (Mesela ben) Prada, Valentino, Beymen, Longchamp, Network vs. çok normal bizim öğretmenler odasında. Sizin gibisi de var tabii ki, eşinden izinsiz bir şey alamayan, ona içten içe üzülüyoruz mesela. Ama yaşlılar ayrı bir kategoride, onlarınkini normal görüyoruz. Çocuk okutuyorlar mesela üniversitede ya da sınava hazırlanan vs. Kolay değil, onlar kemer sıkmasın da kim sıksın?

Çok şaşırdım bizim iş yerinde bu markaların esamesi okunmaz .Eşim pradadan bir çanta alsam fiyatını öğrense kalp krizi geçirir 😅

Öğretmenler odasında mi? Bir ince kazak 7 bin lira.ne gerek var ki.

Ayy rezil etmişsin kendini 😁 konu o mu şimdi.tamam tamam kocan fakir değil aferin sana.
Niye rezil olsun ya kime hava atıyor ki? Burada kimse kimseyi tanımıyor. Mevcut durumdan bahsederken çevremizden ve kendimizden örnek vereceğiz tabii ki. Evli ve zengin kocalı kadın diye gıcığın var anladık da gereksiz bir çıkış yani.

İş arkadaşlarınız koluna taktığı altından mutlu olabilir, kıyafete para harcamak istemiyor olabilir, ölçütünüz onlar mı?
Kocanız eş olarak görmüyor siz yahu ötesi yok.
Arkadaşlar öyle giyinmiş, ev almış, araba almış bunların önemi yok.
Siz kullanmadığınız arabaya bütçe ayırmak zorundasınız, kocanız en ufak şey de başka erkeklere git o zaman diyor. Ne kadar ucuz bir karı koca ilişkiniz var farkında değilsiniz ya da anlamamazlıktan geliyorsunuz bu saçmalığa devam etmek için.
Ne yapacağım ben peki bu cimrilikle nasıl baş edeceğim duzelir mi ? Elbette sevgide de cimri dediğiniz gibi basitleştiriyor dolaylı yoldan evliliği bazı söylemler. NE yapacağım

Ne yapacağım ben peki bu cimrilikle nasıl baş edeceğim duzelir mi ? Elbette sevgide de cimri dediğiniz gibi basitleştiriyor dolaylı yoldan evliliği bazı söylemler. NE yapacağım
Sizi sevmiyor ve düzelmez.

Hayır gayet yüksek ülke şartlarında.bu tarz söylemler de bana yapmacık geliyor.ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor.milyonlarca kısmı işsiz, bir kısmı da asgari ücret bile verilmeyen günübirlik işlerde çalışıyor.zaten mühendislik büyük bir meslek bizim ülkede.niye bile diyorsunuz ki? Bundan yükseği zaten milletvekilliği.sırf standardımı yüksek göstereceğim diye normal falan diyemem valla.yüzde 5 falandır bu şekilde kazanan.birkaç anket bakmıştım onlarda da öyle diyor zaten.
Ülke şartlarında 250 bin TL adı büyük, alım gücü düşük bir rakam ve evet beyaz yaka bir çift için ortalama bir kazanç. %5 demek saçma olur, standardımı yüksek göstermek gibi bir çabamda yok. Benim arkadaşlarımın çoğu mühendis, piyasaya hakimim. Bu durumda 2 mühendis %5 lik elit kısımda demek ki 😅 neyse sayende kaymak tabaka da olduğumuzu öğrenmis olduk.

Eşinizin size yaklaşımını sadece cimrilik olarak adlandıramayız.
Size karşı sevgisi, saygısız, aidiyet duygusu, sahiplenme, bağcılık bir evlilikte olması gereken hiçbir şey yok.
Bunları da kendi kendinize olduramazsınız.
Yapılacak şey belli ama işimin hiç orasında değilsiniz. Verilecek bir öneri de yok.

Eşinizin size yaklaşımını sadece cimrilik olarak adlandıramayız.
Size karşı sevgisi, saygısız, aidiyet duygusu, sahiplenme, bağcılık bir evlilikte olması gereken hiçbir şey yok.
Bunları da kendi kendinize olduramazsınız.
Yapılacak şey belli ama işimin hiç orasında değilsiniz. Verilecek bir öneri de yok.
Neden peki bunlar kendiyle alakalı mı ben bunların eksikliğini sağlayacak bir davranışta bulunmadım..

Benim tanıdığım işçiler yazdığınızdan fazlasını kazanıyor ( eşimden biliyorum)
Iyi bir fabrikada işçi maaşları 100k bandında. Bazı firmalar 1 ay tek 1 ay çift maaş ödüyor. Yan haklar + mesai vs vs derken mühendis maaşını geçen işçiler var. Tamam herkes iyi kazanmiyor ama asgari ücret alan işçilerin bile en kötü yardım parası+ mesai ücreti var. Yeterli mi değil fakat paranın pul olduğu dönemde bazı rakamlara vay anasını gözüyle bakmak saçmalıktan başka bişey değil.

Sen hala kendini suçluyorsun. Çok manipüle edilmişsin. Aşağı çekilmişsin. Belli ki kendine olan saygın ve güvenin kalmamış. Sana biz bir şey yapamayız. Ancak boş boş konuşup dururuz.

Back
X