• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

Kesinlikle böyle. Elitlikle bu karıştırılıyor. İyi bir lisede öğretmenim. Babasının şirketi olan çocuklar asla tıp yazmıyor sıralaması tutsa bile. Ekonomi vs. okuyorlar. Tıp alt ve orta sınıfın hayalini süslüyor ancak. Doktorun yaşam standardı da bi zahmet diğer mesleklere göre yüksek olsun. Hakkıdır.
Arkadaşımın babasının fabrikası var ama pek elit bi aile diyemem ama para onlarda. Kız ne okudu özelde sosyoloji

Ekonomik şiddet görüyorsunuz, bu kavramı bir araştırın derim. Seven bir erkek asla böyle tartışmalara girmez eşiyle. Değil seven erkek, normal toplumsal erkek rolünü içselleştirmiş hiçbir erkek yapmaz. Sizi eş olarak değil bir araç olarak görüyor, bu diyaloglara eşiyle girmez normal bir erkek ancak ev arkadaşı/iş ortağıyla girer. Kazandığınızı harcamayacaksan ne diye çalışasınız, ne saçma.
Şöyleki sennerkek evi gecindirsin ben maasimi yerim gezeyim istiyorsun bu nerede yazıyor diyor .ve kendince bu şekilde yaşayan kadınları kan emici asalak olarak niteliyor
Senden boşanmıyor çünkü senden daha "tmm kocacım" diyeni bulamaz hem paranı yiyor hem hizmetini sağlayan vzr toplumda evli erkek seksini yapıyor bağırıyor çağırıyor bu karakterle birini bulmuş yeter yani. Evlilikte tabii ki ortak ben hiçbir zaman senin paran benim param demedim. Benim eşim lisede komilik yapıp bana kolye alan bi kişiydi. Sevgiliyken aynı evde yaşadık o zaman bile kirayı öderdi. Tabii bizim zamanızda kyk kredisine az ekleme yapıp kira ödüyordun. Biz evlendik sıfır masraf yaptık aileler yaptı ama eşya vs almadık evimize devam ettik. 2018 nikah 2019da düğünümüz oldu sonra pandemi patladı. İşsiz kaldı 5 6 ay ben geçindirdim evi o kadar zordu ki 23 24 yaşındaydım. Her kapı kapandı aileler iyi durumda ama destek olmadılar istemedik benim maaşım iyiydi. O da komisyonun komisyonu ile emlakçılık yaptı. Bi şekilde düzeldik adamı işten avansla bedelliye yolladım yahu ama hiçbir zaman o beni kısıtlamadı sen mangoya lüks diyorsun benim çantaları görsen şok olursun. Şuan yok ama eskiden stress oldukça harcadım durdum. Benim ailemin durumu iyiydi ne istesem alınırdı yani babam eski arabaya binerken bana 3 yaşında araba almıştı. Öğrenciliğim boyunca çalıştım lüks markalarda beymende kendimi de onlara layık gördüm salaklık işte şimdi bakınca. Evlenince aileden harçlık kesildi ki asgarinin nrredeyse yarısı kadar nafaka alıyordum babamdan. Ev borcuna girdik altın borcu inşaat usta masrafları mahvetti bi ara kredinin asgarisini eksi hesapla ödedik takla attırdık. Ne yaptık benim çift maaşım olduğu dönem oturduk ödedik. Onun maaşı borçlara benim maaşım eve. Yemek paramla yemek söylemedim markete gittim vs. Ama hiçbir zaman kısmadım biz borç içinde baliye gittik. En son arabayı yeniledik ki onun arabası eskiydi. Aylık 60 60 taksit vardı o ödedi ama araba benim. Eline toplu para geçer direkt borçları öderiz. Şuan çalışmıyorum istersen çalışma der. İş kurdu bana söz verdi kısmayacaksın diye. Ben de gözüm kapalı arabayı satalım diyorum tazminatımı vermeyi teklif ediyorum. Almıyor güvence diyor evliliğim en doğru demiyorum ama ben cimri adama dayanamam. Cimri adam sevmez. Adam asgari alsa borç olsa okey sen maaşını vermezsen bu evlilik değil derim ama senden kaçırdığını ne yapıyor??
Ev için biriktiriyor

Şöyleki sennerkek evi gecindirsin ben maasimi yerim gezeyim istiyorsun bu nerede yazıyor diyor .ve kendince bu şekilde yaşayan kadınları kan emici asalak olarak niteliyor

Ev için biriktiriyor
kaç para var?

Şöyleki sennerkek evi gecindirsin ben maasimi yerim gezeyim istiyorsun bu nerede yazıyor diyor .ve kendince bu şekilde yaşayan kadınları kan emici asalak olarak niteliyor.
Şunu merak ettim. Ev işlerine de böyle yaklaşıyor mu ??? Herşey ortak mi mesela

Sayılır değil işte. Madem para konusunda kadınlar kan emici oluyor iş konusunda da erkekler öyle oluyor diyip herşeyi kalem kalem eksiksiz yapacak.
Bi süpürge tutmakla olmuyor işte :rolleyes: tuvaleti temizliyor mu? camları siliyor mu? eğilip yerleri siliyor mu dip köşe? :KK51: bunları yap desen ''erkek adam o kadar temizlik yapar mı'' der ama kesin

Amerika'da/ İngiltere'de iyi bir okulda ekonomi okuyup işlerin basina geçmek varken neden tıp okusun ki? Bazı şeyler gerçekten sınıfsal. Mesela bir dönem Zoolog olma hayalim vardı, dünyanın bir sürü yerinde incelemeler yapmak istiyordum. Benim şartlarımda zooloji okusam aç kalirdim 😂😂😂 fabrikaya girip çalışacaktim mecburen
Ben de indiana jones
Amerika'da/ İngiltere'de iyi bir okulda ekonomi okuyup işlerin basina geçmek varken neden tıp okusun ki? Bazı şeyler gerçekten sınıfsal. Mesela bir dönem Zoolog olma hayalim vardı, dünyanın bir sürü yerinde incelemeler yapmak istiyordum. Benim şartlarımda zooloji okusam aç kalirdim 😂😂😂 fabrikaya girip çalışacaktim mecburen
Eskiden indiana jones filmlerine hayrandım. Genç kafası işte arkeolog olurum ne heyecanlı hayat derdim. Sonra baktım ki en düşük puanlı bölümmüş ülkemizde. Bu kadar kişi istemediğine göre vardır bir hikmeti dedim de yazmadım o zaman🙈🙈🙈

Ev için biriktiriyor
Bu kadar kısarak ev için neden hala gerekli para birikmedi peki? 5 yıldan bahsediyoruz, ev almak her yıl daha zor, kredi miktarları düşük faizler yüksek. Kusura bakma ama ev için biriktirseydi siz o evi alabilirdiniz

Bi süpürge tutmakla olmuyor işte :rolleyes: tuvaleti temizliyor mu? camları siliyor mu? eğilip yerleri siliyor mu dip köşe? :KK51: bunları yap desen ''erkek adam o kadar temizlik yapar mı'' der ama kesin
Ayy inşallah öyle bişey demezz.
Bu kadar para konusunda herşeyi biliyor ediyorsa cama da tuvalete de misafir hazırlığına da essek gibi koşacak yarı yarıya el atacak başka yolu yok olmamalı. Haa atmıyor mu o zaman temizlikçi tutacağız parasını ortak ödeyeceğiz

esiniz aylik ne kadar para biriktirmek istiyor? 220 bin tl eve giriyorsa 100-120 bin tl bandinda yatirima ayirmak mi istiyor?

120 bin tl ayrilirsa sene sonunda tl olarak 1.440 milyon eder. altin gumuste olursa 1.800lere ulasirsiniz. bir sene sonra da aynisini yapsaniz bir evin pesinati cikar.

bu turlu hesaplar mi yapiyor? size aylik toplam 100.000 tl kalirsa bu miktarin az oldugunu mu dusunursunuz?

Bu kadar kısarak ev için neden hala gerekli para birikmedi peki? 5 yıldan bahsediyoruz, ev almak her yıl daha zor, kredi miktarları düşük faizler yüksek. Kusura bakma ama ev için biriktirseydi siz o evi alabilirdiniz
Benim de katkım olmalıymış sadece kendi parasıyla alınmamaliymis ev ben almış oluyorum senin katkın ne o eve diyor .benim birikimi yok

Dedi 🫣🫣 @Lirosa ay ben daha fazla tahammül edemeyeceğim çıkıyorum konudan cidden ama ya bi insan bu kadar ezemez kendinim. ya ben adama bak verdim böyle herşeyime katlanani bulsam bende herseyinden faydalanirim yani boşversene.

Ayy inşallah öyle bişey demezz.
Bu kadar para konusunda herşeyi biliyor ediyorsa cama da tuvalete de misafir hazırlığına da essek gibi koşacak yarı yarıya el atacak başka yolu yok olmamalı. Haa atmıyor mu o zaman temizlikçi tutacağız parasını ortak ödeyeceğiz
''sen tutmak istiyorsun sen öde'' der :D konu sahibi araba almak istediği zamanda masraflarını sadece sen karşılayacaksan al demiş

Dedi 🫣🫣 @Lirosa ay ben daha fazla tahammül edemeyeceğim çıkıyorum konudan cidden ama ya bi insan bu kadar ezemez kendinim. ya ben adama bak verdim böyle herşeyime katlanani bulsam bende herseyinden faydalanirim yani boşversene.
Erek adam o kadar temizlik yaparmiya asla demistim ben öyle söylemleri hoc olmadı erkek şunu yapmaz bunu yapmaz

Benim de katkım olmalıymış sadece kendi parasıyla alınmamaliymis ev ben almış oluyorum senin katkın ne o eve diyor .benim birikimi yok
Ben olsam g.tüm derdim. Gerçekten bu adamla bir ömür geçirmek isteğine emin misin?
Maasin daha az olabilir ama herşeye ortaksın. Ev işleri sende? Her şekilde zarardasin

Back
X