• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle hep kavga ediyoruz

Iyide canim sana okadar fikir ve tavsiye verdik,hicbirine cevap bile vermedin. Sadece kavga amacli cevap veriyorsun. Senin durumun icin kafa yoran, okadar tavsiye veren insanlarin yorumlarina cevap bile vermdedin. Bizden ne bekledigini anlamadim acikcasi ben.

Okudugum kadarıyla bırcok arkadas aynı seyi söylemiş. Bir cogunun da haklı oldugunu dusunuyorum.Normalde bende mutfaga pek iyi bilen biri değilim cok sevıyorum yemek yapmayı da dıyemem ama evlenmeme az kaldı 1 ay ve yemeklerı artık ben yapıyorum ewet sevmıyorum ev ısı pek alısık değilim cunku üniv. dönemı ve ıs hayatı dönemı boyunca cok mutfakla ılgım olmamıstı ama bundan sonrakı hayatımda her daim olcagını bıldıgım ıcın elimden geldiğince öğrenmem lazım cunku bunu kendım ve sevdiğim adam ıcın yapacagım. İnsanların bazen yapmak ıstemedıgı seyler olur ama bunları yapmak zorundadır yanı görevıdır.Evet sevgi , aşk , evlilik salata veyaz temızlıge baglıdır dıye bırsey yok ama bunlarda senın görevın.

burdakı herkes senın alattıgın kadarını biliyor ve çogu kişi de aynı fıkırde bence bıraz düşünmelısın bu yazılanları kulak arkası yapma .Sonucta kişisel olarak senı tanımıyoruz o yuzzden uzaktan ama objektıf bir yorum yapıyoruzz

Canim insan herseyi sevmek zorunda degildir, sen salata yapmayi sevmezsin, bende nevresim ütülemesini sevmem mesela.
Sevmesekte sorumluluk almis bulunuyoruz ve bazi seyleri yapmak duumundayiz. Mutlaka senin esinin´de sevmedigi seyler vardir. Esin ise gitmeyi sevmese mesela ise gitmicekmi yani? Ama gidiyor cünkü sana karsi ve kendine karsi sorumluklari var. Esim toz aliyor, evi temizliyor demissin, hic düsündünmü peki esinde bunlari severekmi yapiyor acaba? Hic zannetmiyorum. Neden yapiyor peki? Sana yardimci olsun diye öyle degilmi? Bütün is sana kalmasin diye, yükün hafiflesin diye. Hayatta hep sevdigimiz seyleri yapamayiz, ama karsimizdaki insana deger veriyorsak onu seviyorsak ozaman salata yapmayi sevmesekte yapariz. Evlilik budur canim. Evlilik fedakarliktir :71:

evlilik o kadar kolay birşey olsa idi hiç kimse ayrılmaz ömrünün sonuna dek evli mutlu mesut kalırdı
evlilik taviz vermek demektir almasını biliyorsan vermesini de bileceksin sen karşındakinden anlayış isterken onunda isteklerine cevap vereceksin
yoksa gerçekten çekilmiyor hayat
fedakarlık yapmak kötü birşey de değil ayrıca seviyorsan yaparsın sevmesen bile aynı çatı altında kalmaya niyetliysen yaparsın
karşılık bekleyerek yapmak mutsuzluktan başka birşey getirmiyor
eğer istediklerini yaparsan bunu kendin için yapmalısın en basiti temizlik yapıyorsan bunu en iyi şekilde yaparsın ama onun için değil kendin için sevdiğin evin için...

Tatlım biz sana yardımcı olmaya çalışıyoruz ama sen bizi sürekli azarlıyorsun sanki. Çocuk sevmiyor olabilirsin, çocuk sahibi de olmak istemeyebilirsin -ki en hayırlısı bu olacaktır sanıyorum- zaten bizi ilgilendirmiyor bunlar.
Kocana kızgınsın ama ne kocalar var, tv'nin önünde çok durdu diye azarlayan, eşyalarını oraya buraya atıp toplamayan. Daha da kötüsü en ufak şeyler için karısının gözünün yaşına bakmayan. Mesleği de önemli değil kadıncıkların. Ne yüksek lisans mezunları gelip konular açtı burada.
Hem umumi bir yere konu açarsan her türlü yoruma da hazırlaman gerekir kendini. Eğer cidden hoşlanmıyorsan tavsiyelerden konu sorumlusuna özel mesaj atarsın kapatır konunu; sen de sıkılmazsın biz de...

Canim insan herseyi sevmek zorunda degildir, sen salata yapmayi sevmezsin, bende nevresim ütülemesini sevmem mesela.
Sevmesekte sorumluluk almis bulunuyoruz ve bazi seyleri yapmak duumundayiz. Mutlaka senin esinin´de sevmedigi seyler vardir. Esin ise gitmeyi sevmese mesela ise gitmicekmi yani? Ama gidiyor cünkü sana karsi ve kendine karsi sorumluklari var. Esim toz aliyor, evi temizliyor demissin, hic düsündünmü peki esinde bunlari severekmi yapiyor acaba? Hic zannetmiyorum. Neden yapiyor peki? Sana yardimci olsun diye öyle degilmi? Bütün is sana kalmasin diye, yükün hafiflesin diye. Hayatta hep sevdigimiz seyleri yapamayiz, ama karsimizdaki insana deger veriyorsak onu seviyorsak ozaman salata yapmayi sevmesekte yapariz. Evlilik budur canim. Evlilik fedakarliktir :71:

:1: :1: Ben de aksine bayılırım nevresim ütülemeye. Böyle illa ki jilet gibi olacak ütüsü. Yoksa uyku tutmaz beni.

bu arada merak edenler için söylim ben anestezi teknikeriyim. hasta bakıcılar,laboratuarda çalışan arkadaşlar sağlıkçı( laborantların çoğu kimya mezunu laborantlık bölümünü bitirenler hariç) değiller önce bunu çözelim. sağlıkçı olabilmek veya ben sağlıkçıyım diyebilmek için insanın elinde sağlık bakanlığından onaylı diploması olması lazım att, anestezi,hemşire ,radyoloji,fizyoterapist vs. dallarından birini bitirmiş olması gerekir.

ayrıca sen evi temizlemeyi bilmiyorsun ,salata yapmayı bilmiyorsun, sorumluluk sahibi değilsin neden evlendin diyen arkadaşlara şöyle cevap vermek istiyorum. insanların yemek,içmek,temizlik vs. ihtiyaçları olduğu gibi cinsel yönden de ihtiyaçları vardır? neden kimse bunu düşünmüyor? bir insan bişey yapamıyor,elinden bişey gelmiyor diye evlenemez mi? peki ya cinsel arzuları? ne yapsın peki beceriksiz insanlar zinaya mı başvursunlar sorarım size???????? kendilerini nasıl tatmin etsinler???ya da kendilerini hadım mı ettirsinler???? evlenmeseydin demek kolay tabi!!!!!!

vay anasını beeee evlılık sebebıne bak

Merhaba,canım benece sende hata bende sağlıkçıyım anlıyorum seni ama sen evlisin üstelik yarın öbür gün eşin çocukta isteyecek ozamanda ben sevmiyorum uğraşamammı diyeceksin.Evlilik başlı başına sorumluluktur sadece ev işi deyil sen ilk aşamada yan çiziyorsun valla.Biz çalışan kadın olabiliriz ama erkekler eşinin elinden bir tabak sıcak yemek ister sevmiyorum diye işin kolayına kaçma biz kadınlar istemezsem çalışmam sende bana bakmaya mecbursun diyoruz onlar bir lokma ekmek isteyince ev hanımı deyiliz diyoruz lütfen bence toparlan sen gayret et onunda senin çabanı görüp sana yardımcı olmasını sağla unutma artık sana hizmet eden annen yok yanında artık sen bir eş ve anne adayısın.:51:

bu arada merak edenler için söylim ben anestezi teknikeriyim. hasta bakıcılar,laboratuarda çalışan arkadaşlar sağlıkçı( laborantların çoğu kimya mezunu laborantlık bölümünü bitirenler hariç) değiller önce bunu çözelim. sağlıkçı olabilmek veya ben sağlıkçıyım diyebilmek için insanın elinde sağlık bakanlığından onaylı diploması olması lazım att, anestezi,hemşire ,radyoloji,fizyoterapist vs. dallarından birini bitirmiş olması gerekir.

ayrıca sen evi temizlemeyi bilmiyorsun ,salata yapmayı bilmiyorsun, sorumluluk sahibi değilsin neden evlendin diyen arkadaşlara şöyle cevap vermek istiyorum. insanların yemek,içmek,temizlik vs. ihtiyaçları olduğu gibi cinsel yönden de ihtiyaçları vardır? neden kimse bunu düşünmüyor? bir insan bişey yapamıyor,elinden bişey gelmiyor diye evlenemez mi? peki ya cinsel arzuları? ne yapsın peki beceriksiz insanlar zinaya mı başvursunlar sorarım size???????? kendilerini nasıl tatmin etsinler???ya da kendilerini hadım mı ettirsinler???? evlenmeseydin demek kolay tabi!!!!!!

vay anasını beeee evlılık sebebıne bak

size pes diyorum valla sadece cinsellik için evlenilirmi iyi öyle evlenenler ben sadece senin tek bir ihtiyacım için evleniyorum seninle sadece ve sadece yatakta görüşürüzmü diyecek evlilik ihtiyaça karşılamak değildir akkadaşım evlilik hayatın içindeki herşeyi paylaşmak için yapılır.Böyle saçma nedenlerle evlenilirse böylede saçma nedenlerlede ayrılınır.:50:

Evli bir kadından bu sözleri duymak ve böyle düşündüğünü bilmek ne kötü
aynı zamanda cok sacma. konu iyice saçma sapan bir hal aldı bence.
konu sahibinin sayesinde :97:

kızlar moralim çok bozuk.3,5 yıllık evliyiz hep salata ve temizlik yüzünden kavga ediyoruz. ben çalışan bir bayanım aynı zamanda sağlıkçıyım acil birşey çıkıyor kalmak zorundayım eve 21.00 -21.30 da gittiğim oluyor bazen o yorgunlukla oturup yerinden kalkası gelmiyor insanın. ben eşime bir türlü yaranamadım silip süpürsem beğenmez elimden alır kendi yapar, salata yaparım sıcak suyla mı yıkadın senişmiş der. yapmasan neden yapmıyorsun der? bu evlilik böyle gitmez ne yapmaya çalışıyor gerçekten anlayamıyorum.!!!! ben salata yemeyide yapmayıda sevmem. bu yaşa kadar herşey hep önüme geldi annem sen ders çalış ben yaparım diye diye bende hazıra alıştım şimdi çok zorluk yaşıyorum fakat düzeleceğimide sanmıyorum.sonuçta ben bir iş kadınıyım ev hanımı değilim ki???? gündelikçi tutsam onada mali durumlar engel oluyor?? ne yapacağımı bilemiyorum fakat bu şekilde fazla dayanabileceğimi sanmam açıkcası kızlar!!!!! ben daha vurdumduymazım eşim daha tertipili ve düzenli... ama ben bunları evlenmeden önce söylemiştim iş yapmayı sevmiyorum bir pazarım var onuda evde geçirmek istemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum akıl verin bana kızlar :((((((

Bende çalışan bi bayanım hemde yoğun çalışan bi bayanım
yemek yapmayı bende bilmiyodum nitekim yapa yapa öğrendim öncelikle bunu istemeniz arzulamanız lazım
yaptığınız yemeğe beğenen bi eşiniz olunca yemek yapmak daha zevkli gelicek eminim

peki sonnuç olarak ne düşünüyosunuz
hadi bu eşinizden ayrıldınız iyi biri çıktı karşınıza evlendiniz misal
o eşinizedemi yemek yapmıcaksınız ...

bide bilmiyorum diye bişeyi kabul etmiyorum ben
netiniz var yazın bi yemek ölçü ölçü tarifi çıkıyo
koyuyosunuz ocağa tencereyi o kadar .. bence biraz çaba sarfedip evliliğinizi kurtarın yoksa çıkmaza girmeniz eşinizi kendinizden soğutmanız an meselesi belkide eşiniz çabalama olayınızı görmediğiniz için sizee böle davranıyo

İyi de konu sahibinin fikirleri bu yönde olduğu için bu konuyu açmış. Katılırız veya katılmayız, ama ona bu düşüncelerin saçma gelmediği de ortada. Aslında bazı açılardan konu sahibinin fikirleri pek çok evli erkeğin evlilik anlayışı ile benzerlik gösteriyor bana kalırsa. Sevdiği/hoşlandığı erkekle cinsellik yaşamak için evlenmiş, dışarıda çalışmaya bir itirazı yok, evde de sevdiği işleri yapmak istiyor ve sevmediklerini de kendi canı ne zaman yapmak isterse o zaman yapmak istiyor. Çoğu erkek de tıpkı bu şekilde bakmıyor mu evlilik hayatına?

Sırf cinsellik için evlenen erkeklere nasıl da kızıyoruz değil mi?

Evlilik gibi kutsal bir bağı sadece cinsellik için kullanan kişilerde mi varmış çok ilginç,özellikle bir kadının böyle düşünerek evleneceği aklımın ucundan bile geçmezdi.Arkadaşlar daha neyi tartışıyorsunuz,ne tavsiyesi,ne aklı veriyorsunuz?Konu sahibi akıl verin demiş,yazıyoruz yazıyoruz,ben salata sevmem,ben çocuk sevmem,ben iş yapmayı sevmem,ben yorgunum.Her şeye bir cevabın var maşaallah,daha ne aklı istiyorsunki bizden anlamadım.Nasıl istiyorsan öyle yaşa o zaman,niye bizden akıl istiyorsun?Bu kadar kadın burada yardımcı olacağım diye vakit ayırıyor,yazıyor.Sanki buradaki kadınlar değersizmiş,sen onlardan üstünmüşsün gibi, her yazılana ters bir cevap veriyorsun.Siz anlamadınız diyorsun,biz zeka özürlü müyüz anlamayalım,sen anlatamamış olmayasın?Neyse dahada yazıp banlanmayayım,sinirlerim bozuldu ay:52:

sağol sena01 aynen senin dediğin gibi....benim düşüncelerimi paylaştım ben buyum kızlar isteyen istediğini diyebilir umrumda değil!!!! bushra84 ben konuyu anlatamadığımı değil ısrarla sizin bazı şeyleri anlayamadığınızı savunuyorum hala?????? burda ben dört dörtlüğüm herşeye yetişebiliyorum diyenlerede inanmıyorum asla!!!!

esinizde peygamber sabri olmasi lazim heralde.. bende doktorum.. bizim isimiz zor.. hemde cok zor.. sadece kurallar soyle; meslegini cok seviyosan cok parcaya bolunmeye enerjin yoksa , evlenmeyeceksin.. ya isin ya da evlilik.. !!! bu boyle.. evlenipte bana su lafi bu lafi dedi demeye hic mi hic hakkiniz yok.. evlilik cinsellik degildir..cinsellik bi parcasidir sadece.. siz sadece sirf bunun icin evlendiyseniz bencilsiniz... !! evlilikte kadinin ve erkegin sorumlulugu vardir.. yarin oburgun bebeginiz oldugunda napacaksiniz? yoksa evlenmenin aile kurmak oldugunu daha ogrenmedinizmi?

en guzeli, esinize yaptigi yardimlar icin tesekkur edin, basinizin taci edin onu.. bir kac lafi da duymayiverin ve o toz aliyosa sizde yardimci oluverin bi zahmet.. 5 dakikadan isten kimse olmez..

saatlerce calisan koca gun koca gece nobetlerde olan sadece bayan degil, o yorgunlukla eslerine bile yardim etmeye calisan erkek doktorlar biliyorum ben!!!!bi arkadasim nobetten ckiyo o yorgunlukla kafasina ziril ziril iki velet cekiyo. o insan degilmi?

picachu evlenmenin aile kurmak olduğunu ben zaten biliyordum ama hatırlattığın için sağol!!!!! evliliğin %90 ı cinselliktir. herkesin düşüncesi kendine benim düşüncem bu!!!!!

Back
X