Eşimle Konuşamıyorum

Ciao Bella

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
497
457
23
Merhaba

5 yıllık evliyim. Eşimle artık çok az konuştuğumuzu farkettim. Beraber bir şeyler yapmamız iyice azaldı ama artık muhabbet de etmediğimizi farkediyorum. Bu durum beni üzüyor ve sıkıyor. Severek anlaşarak evlendik ama neden bu hale geldik?

Benim gibi olan var mı? Bu durumu yenmek için tavsiye verecek olan var mı?

Teşekkürler

Eğer oturup konusmaya musait bir kisiligi varsa konusup çözüm bulmayi deneyin .Birbirinizden beklentilerinizi dile getirin .Tabii tek taraflı mümkün degil .Onun da farkinda olmasi gerekiyor .Haftalik aktiviteler belirleyebilirsiniz. Sinema günü, piknim günü, kahve saati vs gibi .

Merhaba

5 yıllık evliyim. Eşimle artık çok az konuştuğumuzu farkettim. Beraber bir şeyler yapmamız iyice azaldı ama artık muhabbet de etmediğimizi farkediyorum. Bu durum beni üzüyor ve sıkıyor. Severek anlaşarak evlendik ama neden bu hale geldik?

Teşekkürler

Ortak hobilere başlayın
Konuşacak konularınız olur

Merhaba

Teşekkürler
bizde pek konuşmayız , eşim pek konuşmayı sevmez aslında canı isterse çok gevezede olabiliyor ama genel anlamda herşeyi içinde yaşayan bir adamdır..
ama ben pek takılmıyorum illa konuşmak gerekmez anlaşmak için..

Eğer oturup konusmaya musait bir kisiligi varsa konusup çözüm bulmayi deneyin .Birbirinizden beklentilerinizi dile getirin .Tabii tek taraflı mümkün degil .Onun da farkinda olmasi gerekiyor .Haftalik aktiviteler belirleyebilirsiniz. Sinema günü, piknim günü, kahve saati vs gibi .

Evet aktivite zamanları belirleme fikrini bir düşüneyim... konuşulabilecek bir kişiliği var aslında huysuz anlayışsız biri değil ama sorunları görmezden gelme yönü var. Bi kaç kere söyledim konuşuyoruz sana öyle geliyor gibisinden cevaplar veriyor. Ona göre sıkıntı yok. Ama ben sıkılmaya başladım bu durumdan çok. Evlilik hayatım bana neşe vermiyor artık

bizde pek konuşmayız , eşim pek konuşmayı sevmez aslında canı isterse çok gevezede olabiliyor ama genel anlamda herşeyi içinde yaşayan bir adamdır..

Ya aynı evin içinde beraber aktivite de yapmaz hale geldik ama bir süre sonra... sıkıcılaşmaya başlıyor evlilik insan kendini yalnız hissediyor bi yerden sonra

Biz de 5 yıllık evliyiz canım. Dönem dönem bizim de az konuştuğumuz oluyor. Ben de eşimin elinden telefonu alıyorum, tv kapatıyorum sohbet açıyorum. Çok konuşkan bir eşim yok. Ön ayak olan benim yani. Bizim çocuk yok belki ondan daha tam monotonlaşmadık. Çocuk varsa o da sebep olabilir.

Çocuk var mı?
Genelde çocuktan sonra karı koca arasında iletişim azalıyor çünkü ondan sordum..

Eve biraz arkadaş grupları çağırın. sürekli anneler babalar gelmesin. ortam yapın. her haftasonuna arkadaş gruplarıyla plan yapın. haftaiçi bir güne de ortak kursa yazılın. bahsedebileceğiniz bir konu olsun.

Ya aynı evin içinde beraber aktivite de yapmaz hale geldik ama bir süre sonra... sıkıcılaşmaya başlıyor evlilik insan kendini yalnız hissediyor bi yerden sonra
eşinizden bagımsız takılın, çocuk varsa ona yogunlasın, ben bu ara çocugumla vakıt gecırıyorum bol bol kalan zamanda evın ıslerı kendı oz bakımım derken zaman gecıyor.
eşimle de yaptıgımız yemek yemek, arada film izlemek, ortak bır payda olan konu varsa konusmak o kadar hergun oturup saatlerce sohbet etmeyız evde kafa dınlerız daha cok ;)

Biz de 5 yıllık evliyiz canım. Dönem dönem bizim de az konuştuğumuz oluyor. Ben de eşimin elinden telefonu alıyorum, tv kapatıyorum sohbet açıyorum. Çok konuşkan bir eşim yok. Ön ayak olan benim yani. Bizim çocuk yok belki ondan daha tam monotonlaşmadık. Çocuk varsa o da sebep olabilir.

Evet telefon , playstation... kendi dünyasında gibi sanki gittikçe o dünyaya çekiliyor gibi ben de kendi kendime netten dizi izliyorum kitap okuyorum

Nadiren beraber bir şey yapıyoruz

eşinizden bagımsız takılın, çocuk varsa ona yogunlasın, ben bu ara çocugumla vakıt gecırıyorum bol bol kalan zamanda evın ıslerı kendı oz bakımım derken zaman gecıyor.
eşimle de yaptıgımız yemek yemek, arada film izlemek, ortak bır payda olan konu varsa konusmak o kadar hergun oturup saatlerce sohbet etmeyız evde kafa dınlerız daha cok :KK66:

İşte böyle aynen bizim de

Çocukla ilgileniyorum sonra o kendi dünyasında ben kendi

Ama bana çok sıkıvı gelmeye başladı bu düzen

Eve biraz arkadaş grupları çağırın. sürekli anneler babalar gelmesin. ortam yapın. her haftasonuna arkadaş gruplarıyla plan yapın. haftaiçi bir güne de ortak kursa yazılın. bahsedebileceğiniz bir konu olsun.

Evet bu ara hep aileyle ve bebekle takıldık

3.5 aylık bir bebeğimiz var

Arkadaşlarla daha çok takılmak lazım bu fikride düşüneceğim çok teşwkkürler

Back
X