Eşimle konuşmamız

içini döksün de adam kaçıyor resmen. üzerine kapıyı mı kilitlesin?
ayrıca konu sahibi hesap soracak kadar kuvvetli değil.
en fazla ağlar belki yalvarır.
Nasıl konuşacağını yazdım okumadınız mı? Evet zorla konuşacak kendisi için konuşacak. İnsanı konuştukları değil konuşamadıkları hasta eder. Eşinin ailesinin evinde konuşacak.

Ya kızlar herkes onurlu ol dik dur güçlü ol demiş . Size ah bi anlatabilsem geçen haftalarda çok yoruldugumda bana güçlü ol sen benim karimsin çünkü .. sabır daha sakin caliscagimiz zamanlarda gelcek diyen insan işten gelirken sizi çok özledim diyen insan ben nasıl yalvarmayi.m bu adama Allah aşkına. Anlayamıyorum ki . Tamam bugün geldiğinde hiç bişey söylemem aglayamiyorum da yemin ederim 2 gündür tek bişey yemedim su içiyorum sürekli süt için o da. En son yemeğimi eşimle AVM de yemistik . Yarın göreve gidecek bugün evde giderse gider avukata ondan sonra netlesir herşey hala bekliyorum salak gibi acaba diyorum..
seni de anlıyoruz. üzerindeki şoku atlatamıyorsun, aklından bin türlü şey geçiyor.

sana yazmamızın sebebi, aklını başına getirmek, ihtimalleri değerlendirmeni ve güçlü olmanı sağlamak.

yaparsın yapmazsın senin bileceğin iş.

kazanan veya kaybeden sensin, biz değil.

bekleyerek, ağlayarak bir şey elde edemeyeceğin açık. bunu farket.

Şuan orda ama gidip konuşamam bı yanım git derken diğer yanım bekle evinde diyor ayın 15 i geliyor kira odenecek faturalar var. Nasıl olcak odesem mı sorsam mı düşündükçe daha çok üzülüyorum. Bu adam geçen hafta balkona minder alalım otururuz yazın ferah ferah diyen adam yaz tatilinden bahseden ramazan zamanında ne yapacağız diyen adam. Herşey aklıma geliyor aglayamiyorum yavrumun yanında uyutcam şimdi inşallah uyur hemen kuzum bende rahat rahat bi deftere yazar da rahatlarim. Bi mektup yazicam ona eğer biterse ki bitti de evden gittiğimizde okusun o beni yaktı onun da ciğeri yanar belki.

Ben eşimden imam nikahı kiyilirken altın istemedim. Umreye gotur dedim. O bile kaldı.. ciğerim yanıyor

Bugün fındık kabuğunu doldurmayacak bir sebepten eşimle kavga ettik ve bayağı büyüdü. İki tane oğlum var, sabah konuşup, gülüyorduk eşim dedi ki artık ütün hiç bitmeyecek benimkinin üstüne çocukların ki de eklendi. Ben de güldüm büyüyünce onlara ütü yapmayı öğreteceğim dedim ki demez olaydım ne hakaretler ne küfürler anlatamam. Karı gibi ütü yapamazlarmış hepsi benim görevimmiş zaten ben de ütü yapmayı doğru düzgün beceremiyormuşum ben de bağırdım madem beceremiyorum bir daha asla ütünü yapmayacağım o zaman dedim. Hele bir yapma görüşürüz dedi. Ben de ne yapacaksın dövecekmisin dedim. Evet valla döverim diyo. Hayır hiç böyle biri değil normalde, birden ne oldu bu adama anlamıyorum. İki gündür sürekli beni eleştiriyor, küçümsüyor, sert erkek çabaları falan. Sabahtan beri ağlıyorum şimdi de aman değmez Allah a havale ediyorum dedim ama ben de o ütüyü yapmayacağım

Evet kızlar eşimin çok garip korkuları var, kısaca anlatmaya çalışacağım. Eşim dışarda iken eve ne zaman geleceğini haber vermiyor, eve gelince düzgünce söylüyorum, bi mesaj atıp "canım ben şu saatte geleceğim, merak etme “demek ne kadar zor olabilir diye, hemen tepki gösteriyor" sen beni emrin altına almak istiyorsun, beni avcunun içine almak istiyorsun "Ya da şöyle oluyor iki tane çocuğumuz var dışarda çok vakit geçiriyor, biraz çocuklarla ilgilen dediğimde" sabah, akşam dizinin dibinden ayrılmayım istiyorsun "diye çok sinirleniyor. Eminim ki birileri bunu dolduruyor. Bunu nasıl aşacağım, nasıl bir çözüm yolu bulmalıyım bilmiyorum.

İnanın çok kötüyüm. Konuyu açıp açmamakta da tereddüt ettim zaten şu an çok kötüyüm bazıları çok kırıcı yorumlar yapabiliyor. Bi akla bir çözüm yoluna ihtiyacım var artık. Eşim eve sürekli geç geliyor, arkadaşlarıyla dışarda vakit geçiriyor. İki çocuğum var. Baba gel artık eve, özledik demelerine rağmen yine de gelmiyor, geç geliyor. Aldatıyor falan demeyin arkadaşları ile takıldığından eminim. Çocukların ve evin her türlü sıkıntısı ile ben uğraşıyorum ama çok yoruldum artık. Konuştum, dua ettim, bağırdım çağırdım, konuşmadım, sustum, ağladım, umrumda değil gibi davrandım, yazı yazdım, her yolu denedim ama yok yok yok düzelmiyor, düzelmiyecekte. Sen bana karışamazsın falan diyor her konuşmanın sonu kavga ile bitiyor inanın çok yıprandım artık

Ya dünden beri kaç kez yazdım sildim bilmiyorum ama paylaşmak istiyorum ki eşim iki sene önce beni aldattı. Öğrendiğim an evi başına yıktım, kesinlikle boşanacağımı, tüm hayatımın ondan ibaret olmadığını, illaki benimde kendime göre bir hayatımın olacağını, kendisinin bulunmaz hint kumaşı olmadığını falan söyledim. İki gün ağlarım üçüncü gün unutur, önüme bakarım dedim. Kabullenmesi, çıldırdı, ayaklarıma kapandı, af diledi, yeminler etti. İki çocuğun hatırına affettim şimdi kuzu gibi. Diyeceğim şu ki onları hayatımızın merkezine koyup onlar olmazsa hiç bir şey yapamayacağımızı, biteceğimizi düşünmek ve onlara hissettirmek çok yanlış.

hepsini alt alta okuyunca, kocanın kuzu olduğuna emin misin?
bildiğin yüzsüz, seni sevmeyen, saymayan biri gibi görünüyor buradan.

Sağolun, eksik olmayın. O zaman siz şöyle yapın burda yorum yapanların teker teker konularını araştırıp "Ama sen de şöylesin, sen de böylesin" deyin zira bu şekilde elinize çok şey geçmiş olur. Ayrıca kimsenin evliliğinin dört dörtlük olduğuna da inanmıyorum.
Niye inanmıyorsunuz? Burda evliliğim 4 4 lük yazanlar sizin komşunuz mu eşiniz dostunuz mu? Da size hava atacak. Kimbilir kim buraya yazan . Kendi mutluluğunuzu başkası da mutsuz diye örtmeye çalışmak size bir şey katmaz kendinizi kandırırsınız. 4 4 lük evlilik var inanın ya da inanmayın.

Şuan orda ama gidip konuşamam bı yanım git derken diğer yanım bekle evinde diyor ayın 15 i geliyor kira odenecek faturalar var. Nasıl olcak odesem mı sorsam mı düşündükçe daha çok üzülüyorum. Bu adam geçen hafta balkona minder alalım otururuz yazın ferah ferah diyen adam yaz tatilinden bahseden ramazan zamanında ne yapacağız diyen adam. Herşey aklıma geliyor aglayamiyorum yavrumun yanında uyutcam şimdi inşallah uyur hemen kuzum bende rahat rahat bi deftere yazar da rahatlarim. Bi mektup yazicam ona eğer biterse ki bitti de evden gittiğimizde okusun o beni yaktı onun da ciğeri yanar belki.

Ben eşimden imam nikahı kiyilirken altın istemedim. Umreye gotur dedim. O bile kaldı.. ciğerim yanıyor
Herkesin karakteri farklı ama ben olsam konuşurdum sebebini öğrenir yoluma bakardım. Yalvar vs demiyorum sadece sebebini öğren diyorum.
Şoktasın resmen, asıl düşünmen gereken dışında şeyler düşünmenden belli

Nasıl konuşacağını yazdım okumadınız mı? Evet zorla konuşacak kendisi için konuşacak. İnsanı konuştukları değil konuşamadıkları hasta eder. Eşinin ailesinin evinde konuşacak.
dün çağırdı gelmedi ki ailesinin evine de.

Gerçekten samimi olarak soruyorum
hiç mi kavganız tartismaniz anlasamadiginiz konu yoktu
hep evde miydi bu adam
hiç mi dikkat çekecek soğukluğu yoktu
sanki bekliyorum gibisiniz bu durumu
siz niye bu kadar sakin sakin yalvariyorsunuz açın telefonu sayın yüzüne hincinizi

Gerçekten şok olarak okudum herşeyi planlar yapılıyor aeninle geleceğe dair Birden bire bitiyor eşin için hersey.. Kişilik bozukluğu var o halde başka açıklaması Yoktur. Aynı şey başıma gelse başka biri ihtimali ilk aklıma gelen olurdu seni artık sevmiyorum demesi çok zor bir durum Fakat Kadınlar aldatıldığını hisseder yada farklı birşeyler olduğunu isterse 24 saat sevgiye boğsun adam kalp kalbi hisseder . öyle birşey yok diyorsan Yoktur ama bu demek değil ki oleyy.!.. aldatılma tablosundan daha vahim durumlar da var hayatta , insan aklı pamuk ipliğinde birşey diyemiyorsun inşallah düşündüklerin karşına çıkmaz

mektup mu?
ikinci kadın olmayı kabul etmezsin değil mi?

Cok özel olabilir istersen cevap vermeyebilirsin ama cinsel hayatınız nasıldı hic bahsettin mi bilmiyorum tekrar sormus olabilitim ama denk gelmedim..Bence önemli bi detay?

Eylul insan malesef gercek yuzunu ayriliklarda gosteriyor.
Sana aciklama yapacak bir seyi yok. Ne diyebilir ki? mutlu giden yuvasi icin ne bahane uydurabilir ki?
devam etmek isteseydi konusurdu zaten. cabalar aciklama yapardi. bek su su huyunu begenmiyorum bu beni rahatsiz ediyor derdi. oysa susuyor. cunku soyleyecek hem bir bahanesi yok hem de devam etmek istemiyor.
Bu kadar kolay mı
Niye asil dursun cool dursun bu kadının içindeki fırtınayı coşturur sadece. İçinde tutmak hasta eder. Haykırması içindekileri dökmesi lazım.
Adam konuşma sus desin istediği kadar. Konu sahibi eşinizin ailesi ayarlasın o evdeyken gidin ve içinizi dökün. Sebebini söyleyene kadar da bırakmayın. Taş olsa meraktan çatlar. Neden bitti neden neden yani!
bence de

ben başka biri olduğunu düşünüyorum. konuyu okuduğumdan beri hep aklımda bu var. ailesi de kuzu gibi gayet herşeyi kabullenmiş, bu kız burada yalnız, gidelim yanında durup destek olalım demek yok, hala oğullarının yanındalar. bu yüzden konu sahibinin ailesinden biri gelip destek olmalı.

hiçbir şey net değil ama durduk yere yuvasını yıkan adamı kolay kolay boşamayın. tazminattır, nafakadır uğraşsın dursun.

Gerçekten şok olarak okudum herşeyi planlar yapılıyor aeninle geleceğe dair Birden bire bitiyor eşin için hersey.. Kişilik bozukluğu var o halde başka açıklaması Yoktur. Aynı şey başıma gelse başka biri ihtimali ilk aklıma gelen olurdu seni artık sevmiyorum demesi çok zor bir durum Fakat Kadınlar aldatıldığını hisseder yada farklı birşeyler olduğunu isterse 24 saat sevgiye boğsun adam kalp kalbi hisseder . öyle birşey yok diyorsan Yoktur ama bu demek değil ki oleyy.!.. aldatılma tablosundan daha vahim durumlar da var hayatta , insan aklı pamuk ipliğinde birşey diyemiyorsun inşallah düşündüklerin karşına çıkmaz
Bana bu konu en başından beri şöyle geliyor, mutaassıp ailelerin yaşı geldi diye evlendirdiği iki kişi ki birbirlerini sevebilirler o ayrı, adam içine girdiği çarkı zamanında kıramamış, belki daha evlenmeye bile hazır değildi, belki istediği bu derece basit bir aile hayatı değildi, eşiyle umreye falan gitmek istemiyordu belki. 10 aylık çocukları varmış adam belki çocuk bile istemiyordu ama baskıcı toplumda e vakti geldi çocuk yapalım dedi kadına. Kadın çocuk olunca sadece anne oldu ( ki bu türk kadınının huyudur) eş olmayı unuttu. adam belki daha farklı bi evlilik hayal ediyordu. Sonra avmde gezerken çocukla avm gezen bir aile babası olmak istemediğini anladı. Yani psikolojik bir yanı olmalı bu olayın yoksa çok saçma . Aldatma gibi gelmiyor bana. Adamın mutsuzluğunu çocuğa adanmış bir kadın farketmemiş gibi. E Eylulm

Gerçekten samimi olarak soruyorum
hiç mi kavganız tartismaniz anlasamadiginiz konu yoktu
hep evde miydi bu adam
hiç mi dikkat çekecek soğukluğu yoktu
sanki bekliyorum gibisiniz bu durumu
siz niye bu kadar sakin sakin yalvariyorsunuz açın telefonu sayın yüzüne hincinizi
Vardı evet ama küçücük ya. Dışarı cikcaz mesela saçlarımı yapicam makyajimi. Kaç dakika sürer diye sordu bende en fazla 15 dedim ohoo geç kalırız yavrum dedi hastaneye gidicektik ordan da atış yapmaya benim için. Her neyse bende ya ne var bunda senin gibi 2 dakika da mı hazirlaniyim. Saç makyajin yok diye söyleyince tamam diye trip atiyoduk ikimizde. Buydu son tartışma o da nisan 2 ydi sanırım

Bana bu konu en başından beri şöyle geliyor, mutaassıp ailelerin yaşı geldi diye evlendirdiği iki kişi ki birbirlerini sevebilirler o ayrı, adam içine girdiği çarkı zamanında kıramamış, belki daha evlenmeye bile hazır değildi, belki istediği bu derece basit bir aile hayatı değildi, eşiyle umreye falan gitmek istemiyordu belki. 10 aylık çocukları varmış adam belki çocuk bile istemiyordu ama baskıcı toplumda e vakti geldi çocuk yapalım dedi kadına. Kadın çocuk olunca sadece anne oldu ( ki bu türk kadınının huyudur) eş olmayı unuttu adam belki daha farklı bi evlilik hayal ediyordu. Sonra avm de gezerken çocukla avm gezen bir aile babası olmak istemediğini anladı. Yani psikolojik bir yanı olmalı bu olayın yoksa çok saçma . Aldatma gibi gelmiyor bana. Adamın mutsuzluğunu çocuğa adanmış bir kadın farketmemiş gibi. E Eylulm
Evet evladıma adadim kendimi normal bir anne gibi olması gerektiği gibi. Bana her zaman sen ne sabirlisin Allah güç kuvvet versin deyip duruyordu. Kendimi asla salmadim resmimi göndersem tanıyan olur brlki gerçi bu saatten sonra hiç bir önemi de yok ama . Es vazifemi yerine getirdim pantolonu bu utuledigim zaman teşekkür eden bi adamdı. Evet sıkıldı Erke n evlilik yaptı da bu kadar çabuk bı anda terketmeseydi bari

iki gündür kaldığım sayfayı not ediyorum ordan okumaya başlıyorum. ama hiç bişey yazamıyorum. Sürekli ''allahım lütfen güzel bir gelişme olsun'' diyerek yeniden giriyorum... Canım benim, nasıl bir sabrın nasıl bir yüreğin var senin.
Benim eşim de polis.. Senin gibi teşkilatla fazla içiçeyim eşimin arkadaşlarından falan dolayı. Polislerde biraz inat ve kararlılık var sanırım. Yani bu yıllarca benim gözlemim.
eşimin bir arkadaşı vardı bi dönem o da böyleydi. Eşim 5 te çıkardı o 8 e hatta 9 a kadar çalışırdı. (bürocular) Sonradan anladık, sırf eve gitmemek içinmiş. Oysa eşi de hamileydi evde, ilgiye en fazla ihtiyaç duyduğu dönem... EŞim irdelerdi, gitsene eve, karını yalnız bırakma falan.. yok gitmemek için türlü bahaneler... Ben dedim bunlar boşancak herhalde, durum ciddi.. uzun zaman böyle devam etti. eşim hep sordu problem ne diye, arkadaşı yok bişey dedi hep. ama hal ve hareketleri depresyon gibi görünüyomuş. Doğumdan sonra yavaş yavaş bi süzelmeler başladı. Hatta baya bi düzeldi ben boşanacaklar derken 2. çocuğu yaptılar ama şimdi de bu arkadaş erken çıkmak geç gelmek için bahaneler arıyor.
Anlatmaya çalıştığım şey inşallah böyle geçici bir depresyondur. Biliyorum ve eminim ki ayrılınca çoook pişman olacak, eğer böyle bişey olursa sakın yumuşama derim. evet şu an çok üzüntülüsün sessiz ve herşeye teslimiyetçi yaklaşımın var. buna saygı duyuyorum. Ama kararlarını ciddi şekilde eyleme döktüğü zaman, lütfen eğme başını ve güçlü ol.. ''Ben istemeye istemeye senin tercihlerini yaşadım, ayrıldıktan sonra hayatım artık benimdir'' dersin..

hepsini alt alta okuyunca, kocanın kuzu olduğuna emin misin?
bildiğin yüzsüz, seni sevmeyen, saymayan biri gibi görünüyor buradan.
Hiç bir şey diyemiyorum. Neden beni bu şekilde yaralayıp, üzmeye çalışıyorsunuz anlamadım. Evet doğr hepsini yaşadım ama şu an çok mutluyum şükür sorunların %90 ını çözdük, belki de eskileri hatırlatarak tekrar yaralarımı deştiniz, bir kadın bir kadına neden yapar bunu bilmiyorum.

Yalvar yakar olaylarını kastetmedım kesınlıkle ınsanın gururunu kırar o zaten. Ama bu kadar yılın hatrına en azından bı acıklamayı hakedıyor dıye dedım ben de. erkekler esının onsuz yaşayamayacagını düşünürler ama yuz ustu bırakıp gıderler. Mınnetının olmadıgını bılmelı ama sadece bosanmada degıl evlılık boyunca bılmelı. Burnunun yere ındırmıssın sen de tebrık ederım. Muzık dınleme olayı supermıs ben de yapayım onu :)

Ben yalvar yakar olayından kendimden örnek vermek istedim şimdi olay bu olunca sonucu iyi olmuyor demek istedim.
açıklama konusunda sana sonsuz katılıyorum ama adam kaçıyor adamın istediği gitmek buna izin verirse adam afallıyacak
1 2 hafta veya 2 ay arkadaşımız dayanırsa sonucu ortaya çıkacak boşluk oluşacak sonra eşini özlediğini anlayacak

Back
X