Eşimle maaş bölüşmesi yapamıyoruz

tuuuuuuba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
129
0
26
Ankara
2 aylık evliyim.çalışıyorum.eşimle maaşlarımız nerdeyse aynı miktarda.ama para bölüşmesi yapamıyoruz.siz nasıl yapıyorsunuz bi fikir verirmisinz lütfen :(

2 aylık evliyim.çalışıyorum.eşimle maaşlarımız nerdeyse aynı miktarda.ama para bölüşmesi yapamıyoruz.siz nasıl yapıyorsunuz bi fikir verirmisinz lütfen :(

merhaba. bende 2 yıllık evliyim çalışıyorum. ben eşimden yüksek maaş alıyorum. ama hiç problem yapmadık ikimizde. bölüşme diye birşeyde yok bizde. kredi kartlarına olan borçlarımızı öderiz kiramızı ayırırız. geri kalanıda kasaya koyarız. ayrımız gayrımız yok bizim. hatta eşim benden önce alır maaşını. aldığı gibi verir bana. dağılımları genelde ben yaparım

Borçlardan geriye para kalmıyor zaten :D Kalsada banka hesabında duruyor gerektiğinde oradan harcıyoruz nakit taşımıyoruz

bizde 1 senlik evliyiz.. baslarda sadece ben calisiyordum esim calismiyordu ve benim maasimla geciniyorduk.. hicbir zaman kötü hissetmesin diye para konusunda laf etmedim ona.. zaten maasim bankaya gelirdi ordan kesintiler olurdu ne bileyim taksit, elektrik, su vs. kendimize her kalan parayi ceker birlikte harcama yapardik.. yani ne bileyim senin paran benim param olmadi..
50 onun cebine giriyorsa 50 benim cebime girerdi :D
suandada tam tersi esim calisiyor ben calismiyorum ayni sekilde yapiyoruz.. birikimimizi yapiyoruz para konusunda hic bir sorun yok allaha sükür..

bizde sorun şu 2mzde maaşlarımızı aldığımzda aynı miktarda parayı biriktirelim diye bi kenara koyuyoruz ama o kendi parasını harcıyor ( neye harcadığınıda anlamş deilim sürekli bişiler deyip duruyo) bende para biriksin diye bakıyorum almak istediğim şeylere bakmakla kalıyorum olmuyo zoruma gidiyo :(

bizde sorun şu 2mzde maaşlarımızı aldığımzda aynı miktarda parayı biriktirelim diye bi kenara koyuyoruz ama o kendi parasını harcıyor ( neye harcadığınıda anlamş deilim sürekli bişiler deyip duruyo) bende para biriksin diye bakıyorum almak istediğim şeylere bakmakla kalıyorum olmuyo zoruma gidiyo :(

o zaman sende harca sana hesap sorarsa sen de aynı şeyi yapıyorsun ne oldu bunda ne sakınca var de

erkek olan o,zora o girsin

Ben evli değilim, hatta daha çook var.
Ama şunu söyleyeyim dedim: borçlar falan ödendikten sonra kalan parayı ikiye bölün, en mantıklısı :40:

bence ikinizde paranızı ortaya koyun ev kirası faturalar evin ihtiyaçları varsa borçlar kredi kartı vs ödendikten sonra geriye kalan parayı bankada biriktirin ama acil bir durum olmadıkça alınmaması gerektiği konusunda anlaşın.eşin sanırım pek para tutan biri değil bu nedenle eşinle bu konuda anlaş derim:31:

bizde de ayrı gayrı yok...ikimizde öğretmeniz yakın maaşlarımız ben çalışmıyorum doğum iznindeyim artı olarak eşimin ek dersi var iyi sayılır...

4 yıldır evliyiz ve gayet düzenli sorunsuz bir kasa hesabımız var...maaş gününde önce hesap kitap yaparız en ufak ihtiyaca (özel ihtiyaçlar da dahil) kadar...gelir gider elde kalan, kenara bırakılacak hesaplanır...ekstra alış veriş için bir miktar kumbaraya koyarız, sonra kalan parayı harçlık olarak paylaşırız (bayan olarak kozmetik vsvs ihtiyaçlarından dolayı benim harçlığım üç beş daha fazla oluyor ) ...çok açık şeffaf ve nettir, eşim sayesinde (ben pek para tutamam) bu şekilde bayağı bir borç ödeyip birikim yaptık...senin paran benim param yok bizde, bu ay elimize ne geçiyor, giderimiz ne diye hesaplarız...

bence ikinizde paranızı ortaya koyun ev kirası faturalar evin ihtiyaçları varsa borçlar kredi kartı vs ödendikten sonra geriye kalan parayı bankada biriktirin ama acil bir durum olmadıkça alınmaması gerektiği konusunda anlaşın.eşin sanırım pek para tutan biri değil bu nedenle eşinle bu konuda anlaş derim:31:

para tutmanın en iyi yollarından birisi altın olarak biriktirmekmiş bunu gördüm öyle kolay kolay kıyıpta, bozdurup harcayamıyor insan :))

para tutmanın en iyi yollarından birisi altın olarak biriktirmekmiş bunu gördüm öyle kolay kolay kıyıpta, bozdurup harcayamıyor insan :))

Para isleri beni bunaltiyor, ugrasmak istemiyorum. Esime biraktim para islerini.

Aldığınız maaşın bir kısmını ayırıyorsanız birlikte açacağınız ortak hesaba koyun.
Beraber gidilmediği sürece çekilmesin yasağı koyun.
Ya da arkadaşın dediği gibi altın alın bankaya yatırın.

Daha yeni evlisiniz, sakın kendinizden çok ödün vermeyin para konusunda.
Siz gereğinden fazla tutumlu davranırsanız, açık olur ve bu açığı eşiniz kullanır.
Buna alışırsa bir daha toparlayamazsınız.
Hep tasarruf eden siz, karşınızdakinin rahatlığına üzülen yine siz olursunuz.

dün eşimle bayağı bi konştuk.zor da olsa ikna ettim altın konusuna.ben bebeğimz içn yatırım yapmak istiyorum rahat büyüsün en iyi şekilde büyüsün diye dedm bebek konusunu duyunca yumuşadı tabi.aaah ahhh deli ediyo beni :)

Back
X