eşimle para yüzünden tartistik ..

Çalışan bir anne olarak söylüyorum üç küçük çocuklu evi çekip çevirmek hiç kolay Bi iş değil. Dışarıdaki birçok işten daha zor. Adam çalışıyorsa karısına değil evine ailesine bakıyor. Ama Üslubunuz söyledikleriniz bence de hoş değil,hele maddi durum eksideyken.

Donunu sadece çalışmayanlar mı yıkıyor

Ülkede birçok çalışan kadın da donları da yıkıyor çocuklara da bakıyor vs

Eşimden çok para da kazandım ama hiç başına kakmadım

Konu sıkışıklık varken alamamak değil yıllar önce verdiğini başa kakmak

Siralarmisin lutfen benim icin bu ay neler aldiniz?

Esine ne dersen de ama karsilik olarak para yuzunden tartisma yasama derim
Hakliyken haksiz durumdasin ve konu uzayip kirici hal almis
Kitaplara Ihtiyaciniz oldugunu belirtilerek bir serzeniste bulunsaydiniz tartisma cikmazdi duygusal bir yolla yani
Neyse olan olmus bence konuyu acin ona kitabi cok gordugu icin kirildiginizi bu yüzden ona yaptiginiz yardimlari dile getirdiginizi sinirlenince dusunemediginizi soyleyin

Üç çocukla ben de çalışmak istemezdim. Ama para da harcamazdım. Kitap alma sende. Bütçe kısıtlıysa 24 Euro da çok oluyor. Ben de ev geçindiriyorum o sorumluluğu almak çok zor. Ay başında en az fiks 10 fatura ödüyorum. Sonra ay sonuna kadar geçinecez diye uğraşıyoruz. Ay sonunda 10 tl de çok olabiliyor. Özellikle yazın tatile gidelim falan diyorsanız.

Söze nerden baslicami bilemedim =D çok snrlendim yaa.bacım kusura bakmada neyin kafası bu?madem almanya 10 liralik kitap yok sende okuma.kocan sen 24 Eu kitap oku diye almanların hakeretini cekmiyo orda.ben 21 yaşında evlendim 22 yaşında anne oldum.oğlumu sadece 5 ay emzire bildim.sonra hep calistim.oğlumada annem baktı.ben istanbuldayim.annem çanakkalede buarada.hic bi Zaman kocamın basina kakmadim.helâli hoş olsun.ben çocuğumun ilk adımlarını göremedim.ilk anne dediğini duyamadım.bilezikmis cartmis curtmus bunlar gelip geçici şeyler.sende calisablrsin istesen.kocana destek olablrsn sorun yaratmak yerine.en azından bi faydan olur kocana.he ben çalışamam diyosanda.otur evinde sorun çıkarma.3 tane çocuğum var diyosun.ben burda kim cocuk anlayamadim şahsen.

Kizcagiz bi 24 euro verip kitap almis o da suçlu çıkmış. Erkekler dedittiriyor bazen zorla yapilan iyilikleri. Diyene degil dedittirene bakin.

Ne 24 euroymus be... sanki 2400 yada 24000 harcamis gibi tepkiler. Sanki tr de yada baska bir yerde gelir dusik olsa bile 25 tl birsey verip almiyoruz. 24 euro ne ki ya bi kac ayda bi ilki bi kitap almis burnundan getirmis esi zaten. Birde burdaki yorumlar kizin burnundan getirmis.

24euro yazana kadar ₺ olarak yazsanız keşke
Madem eşin paranın lafını yapıyor sende o kadar para vericeğine bitirdikçe al
Bende kitap alıyorum 10 liraya buluyorum istediğim kitabı
80 lira 40 kuruş.
Ama bence Euro cinsinden ifade etmesi daha iyi olmuş çünkü yaşadığı yerin para biri Euro ve kazandığı da harcadığı da Euro cinsinden. Onlara 24 Euro bizdeki 24 TL gibi geliyor çünkü hayat Euro ile dönüyor, kur farkı diye bişey yok. Bizim burada konu sahibinin harcadığı miktarı TL cinsinden düşünmemiz doğru olmaz.

brfnmrt Mesajıma eklemeyi unuttum, konu sahibi 24 Euro'ya iki kitap almış. Biz onu TL cinsinden kendi ülkemizde düşünürsek 80 liraya internetten 4 tane falan alabiliriz düz hesap. Bizde kitapların çoğu ortalama 20-30 TL arası. Ben geçen sene Türkiye'de satışı olmayan İngilizce bir kitap aldım Londra merkezli bir siteden, o zamanın kuruyla 13 küsür dolar bir kitaba TL cinsinden 36 TL ödedim. Geçenlerde yine bişey alayım dedim, 44 Euro'ydu ve TL'ye çevrince 100'ün üstünde bir fiyat yapıyordu, almadım mesela pahalı geldi.

Bence 24 Euro bu kadar sorun olmamalı, bu kadar büyümemeliydi. Fakat şöyle bişey de var, bildiğim kadarıyla Almanya'da çalışmak Türkiye'de çalışmak kadar kolay ya da rahat değil. Bi kere halen ırkçılık var. Ve biz Türkiye'de onlarla kıyaslayınca daha rahat ve esnek iş koşullarına sahibiz.

24 euro ne fakir eder, ne zengin sık sık harcamalar yapmıyorsanız eşiniz terbiyesizlik yapmış bence , ben olsam bende yüzüne vururdum . Cocuk parasını siz kendiniz alın . Cocukların parasını kim alıyor . Ayrıca Avrupa'da calışmak için almanya bilmeniz lazım o kadar kolay olmuyor o işler . Cocuklara kim bakıcak . Eşiniz sacmalamış. Hiç özür dileme ve taviz verme.

Bak sen ya fedakar ana

Aynen. Bende hollandada yasadim. Tr de 25 tl ile ne yapabiliyorsan avrupadada 25 euro ile onu yapabiliyorsun. Bi markete girip icecek 2 cips aldiginda bile neredeyse 25 tl verip cikiyoruz. Bu kizcagizin kocasi sigara iciyormu merak ettim şimdi. Yada hicmi.keyfi icin 25 euro harcamamista kizin burnundan getirmism
Burdaki insanlarin kiza olan tepkisinide hayretler içinde okudum acikcasi. Nekadar abartmislar yok almsaydin, yok iyiligi yuzune vurmusmus. Erkekler kadınları kirarke birsey yok kadin kirdimi kiyamet kopuyor.
Senim mesaki alinti yaptim ama bu mesajim tabiki sana degil.

Tepki gösterenler muhtemelen TL'ye göre düşündüler. Türkiye'de şu an dediğim gib, 24 Eu'nun karşılığı 80 lira, Türkiye'de bütçe sıkışıkken kitaba 80 lira verilmiş olsaydı tepkiyi anlardım ama 24 Eu'yu 24 TL gibi düşünselerdi bence tepki göstermezlerdi. Başına kakma ile ilgili de biri bi yorum yazmıştı güzeldi, 24 Euro'yu başa kakan adama 2600 Euro'nun başa kakılması müstehak diye.

Aynen o yorumu bende begendim. Dogru demis arkadaş. 80 tl uzerinden değil o yorumlar. 10 tl falan filan. Neyse konu sahibide yok zaten ortalarda. Bosuna yazmaya gerek yok sanirim.

Biz Türkiye'de yaşıyoruz diye bişey bilmiyor değiliz Almanyalı bi komşumuz çok ucuza kitaplar alıp buraya gelirken getirip burda okuyor. Yani o fiyata bulunduğunu biliyorum. Neyse işte istediğiniz fiyata alın

kiz sana "sen türkiyede yasiyorsun, bisey bilmiyorsun" demedi ki, sadece 10 tl'lik kitap yok burda dedi....10 asagi yuraki 3€ yapiyor, ee 3€ya da kitap yok...birakta bunu almanyada yasayanlar bilsin komsun'da kitaplari pit pazardan alabilir ama orda cogu zaman eski ve kullanilmis kitaplar satiliyor, herkes ordan tercih etmeyebilir

Ne hikmetse ikisi de kaza olmuş hapa, spirale rağmen. Ben anlamıyorum neden maddi açıdan ferah içinde olanlar tek çocukla yetinirken durumu kötü olanların nasıl üçer dörder çocuğu oluyor ?
Yurt dışındaki Türklerin huyu maalesef, devlet para veriyor diye 3-4 tane doğuruyorlar en az, çok kızıyorum çocuk için verilen para sanki çok rahata erdiriyor çocuğun masrafları yanında. Ben Avrupa vatandaşıyım bu kadar doğurmuyorum. Ülkemin çocuk parasında gözüm yok çünkü.

Zamanında annemde babamda almanya'da beraber çalıştıkları halde ki kazançlarıda epey iyi olduğu halde ki bizde 4 kardeş olmamıza rağmen babam ne zaman ki ayakkabı, veya okul zamanı ve memlekete gidiş yapmak için alışveriş yaptığında alışverişe gitmeden bir gerglnlik yaratırdı ya morelimiz bozulurdu yada bizi ağlatırdı yada sinirli olurdu ondandır kendime söz verdim çok çocuk doğurmuyacağım diye , ki annemde çalışan kadındı ya diyeceğim senin durumun anneminkinden beter annem çok gururlu bir kadın , her zaman parası vardı şimdide durumu oldukça iyi , yani buna benzer daha ağır laflar duymak istemiyorsan çalışman gerek senin eşindede aşağlama potansiyeli mevcut ki çocukların henüz küçük

Allah askina genelleme yapmayin. En az 3-4 doguruyorlar yazmissiniz. Ben hic yeni kusakda olan 3-4 cocuklu türk tanimiyorum. Hem verdikleri cok fazla para degil zengin etmiyor. Ama eski kusak 60 larda 70 lerde gelenler öyle yapmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…