Donunu sadece çalışmayanlar mı yıkıyorAdam yıllardır bakıyor sana ! Böyle bir cümle okudum az önce , yahu bu adamın donunu kim yıkıyor yemeğini kim yapıyor,evini kim temizliyor , çocuklarına kim bakıyor.
Bazı çalışan kadınları anlamıyorum cidden ne bu aşağılama çabaları yok çalışmıyorsan alamazsın edemezsin hakkın yok vari konuşmalar.
O üç çocuğa bakıyorsa kusura bakmasın ama köle gibi çalışıp para getirecek tabi o eve.
elim sıkışık olunca ben bırakın kitabi bogazima girecek lokmayi bile hesapliyorum.24 euroyu başa kakan adama 2600euronun lafını etmek bence müstehaktır.
80 lira 40 kuruş.24euro yazana kadar ₺ olarak yazsanız keşke
Madem eşin paranın lafını yapıyor sende o kadar para vericeğine bitirdikçe al
Bende kitap alıyorum 10 liraya buluyorum istediğim kitabı
80 lira 40 kuruş.
Ama bence Euro cinsinden ifade etmesi daha iyi olmuş çünkü yaşadığı yerin para biri Euro ve kazandığı da harcadığı da Euro cinsinden. Onlara 24 Euro bizdeki 24 TL gibi geliyor çünkü hayat Euro ile dönüyor, kur farkı diye bişey yok. Bizim burada konu sahibinin harcadığı miktarı TL cinsinden düşünmemiz doğru olmaz.
Söze nerden baslicami bilemedim =D çok snrlendim yaa.bacım kusura bakmada neyin kafası bu?madem almanya 10 liralik kitap yok sende okuma.kocan sen 24 Eu kitap oku diye almanların hakeretini cekmiyo orda.ben 21 yaşında evlendim 22 yaşında anne oldum.oğlumu sadece 5 ay emzire bildim.sonra hep calistim.oğlumada annem baktı.ben istanbuldayim.annem çanakkalede buarada.hic bi Zaman kocamın basina kakmadim.helâli hoş olsun.ben çocuğumun ilk adımlarını göremedim.ilk anne dediğini duyamadım.bilezikmis cartmis curtmus bunlar gelip geçici şeyler.sende calisablrsin istesen.kocana destek olablrsn sorun yaratmak yerine.en azından bi faydan olur kocana.he ben çalışamam diyosanda.otur evinde sorun çıkarma.3 tane çocuğum var diyosun.ben burda kim cocuk anlayamadim şahsen.
Aynen. Bende hollandada yasadim. Tr de 25 tl ile ne yapabiliyorsan avrupadada 25 euro ile onu yapabiliyorsun. Bi markete girip icecek 2 cips aldiginda bile neredeyse 25 tl verip cikiyoruz. Bu kizcagizin kocasi sigara iciyormu merak ettim şimdi. Yada hicmi.keyfi icin 25 euro harcamamista kizin burnundan getirmism80 lira 40 kuruş.
Ama bence Euro cinsinden ifade etmesi daha iyi olmuş çünkü yaşadığı yerin para biri Euro ve kazandığı da harcadığı da Euro cinsinden. Onlara 24 Euro bizdeki 24 TL gibi geliyor çünkü hayat Euro ile dönüyor, kur farkı diye bişey yok. Bizim burada konu sahibinin harcadığı miktarı TL cinsinden düşünmemiz doğru olmaz.
Tepki gösterenler muhtemelen TL'ye göre düşündüler. Türkiye'de şu an dediğim gib, 24 Eu'nun karşılığı 80 lira, Türkiye'de bütçe sıkışıkken kitaba 80 lira verilmiş olsaydı tepkiyi anlardım ama 24 Eu'yu 24 TL gibi düşünselerdi bence tepki göstermezlerdi. Başına kakma ile ilgili de biri bi yorum yazmıştı güzeldi, 24 Euro'yu başa kakan adama 2600 Euro'nun başa kakılması müstehak diye.Aynen. Bende hollandada yasadim. Tr de 25 tl ile ne yapabiliyorsan avrupadada 25 euro ile onu yapabiliyorsun. Bi markete girip icecek 2 cips aldiginda bile neredeyse 25 tl verip cikiyoruz. Bu kizcagizin kocasi sigara iciyormu merak ettim şimdi. Yada hicmi.keyfi icin 25 euro harcamamista kizin burnundan getirmism
Burdaki insanlarin kiza olan tepkisinide hayretler içinde okudum acikcasi. Nekadar abartmislar yok almsaydin, yok iyiligi yuzune vurmusmus. Erkekler kadınları kirarke birsey yok kadin kirdimi kiyamet kopuyor.
Senim mesaki alinti yaptim ama bu mesajim tabiki sana degil.
Aynen o yorumu bende begendim. Dogru demis arkadaş. 80 tl uzerinden değil o yorumlar. 10 tl falan filan. Neyse konu sahibide yok zaten ortalarda. Bosuna yazmaya gerek yok sanirim.Tepki gösterenler muhtemelen TL'ye göre düşündüler. Türkiye'de şu an dediğim gib, 24 Eu'nun karşılığı 80 lira, Türkiye'de bütçe sıkışıkken kitaba 80 lira verilmiş olsaydı tepkiyi anlardım ama 24 Eu'yu 24 TL gibi düşünselerdi bence tepki göstermezlerdi. Başına kakma ile ilgili de biri bi yorum yazmıştı güzeldi, 24 Euro'yu başa kakan adama 2600 Euro'nun başa kakılması müstehak diye.
Biz Türkiye'de yaşıyoruz diye bişey bilmiyor değiliz Almanyalı bi komşumuz çok ucuza kitaplar alıp buraya gelirken getirip burda okuyor. Yani o fiyata bulunduğunu biliyorum. Neyse işte istediğiniz fiyata alın
Yurt dışındaki Türklerin huyu maalesef, devlet para veriyor diye 3-4 tane doğuruyorlar en az, çok kızıyorum çocuk için verilen para sanki çok rahata erdiriyor çocuğun masrafları yanında. Ben Avrupa vatandaşıyım bu kadar doğurmuyorum. Ülkemin çocuk parasında gözüm yok çünkü.Ne hikmetse ikisi de kaza olmuş hapa, spirale rağmen. Ben anlamıyorum neden maddi açıdan ferah içinde olanlar tek çocukla yetinirken durumu kötü olanların nasıl üçer dörder çocuğu oluyor ?
Yurt dışındaki Türklerin huyu maalesef, devlet para veriyor diye 3-4 tane doğuruyorlar en az, çok kızıyorum çocuk için verilen para sanki çok rahata erdiriyor çocuğun masrafları yanında. Ben Avrupa vatandaşıyım bu kadar doğurmuyorum. Ülkemin çocuk parasında gözüm yok çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?