eşimle para yüzünden tartistik ..

Biz Türkiye'de yaşıyoruz diye bişey bilmiyor değiliz Almanyalı bi komşumuz çok ucuza kitaplar alıp buraya gelirken getirip burda okuyor. Yani o fiyata bulunduğunu biliyorum. Neyse işte istediğiniz fiyata alın

Komsunuz nerden aliyor o kitaplari merak etdim? Madem öyle ucuza satan yer var bizede söyleyin bizde oradan alalim. YNi gercekten almanya da kitaplar 10 tl kadar tutmuyor ondan soruyorum

Komsunuz nerden aliyor o kitaplari merak etdim? Madem öyle ucuza satan yer var bizede söyleyin bizde oradan alalim. YNi gercekten almanya da kitaplar 10 tl kadar tutmuyor ondan soruyorum
Bende çok kitap düşkünü olduğum için kitaplar fiyatları Hakkı'nda muhabbet ederken söylemişti ben bi gece pazarında yazları 6-7 tl ye alıyorum oda ucuza aldığını söylemişti ama nerden aldın diye sormadım

Eşin , iş sıkıntısı , maddi sıkıntı derken bunalmış , normal zaman da da herşeyine karısan laf söyleyen biri değilse kırıcı olmadan konuşmam daha güzel olurdu . Şu parayı verdim , şu altını verdim gibi cümleler kurmasaydın keşke bunlar kadın -erkek farketmeksizin unutulmayacak şeyler .
Eşinin 3 ufak çocuğunuz varken çalışmanı beklemediğini sende yazmışsın zaten , ki bence de evden kazanç sağlayacak bir iş haricinde şu anda çalışman mümkün değil . Çocukları nereye bırakacaksınız ?

Eşinin gönlünü alabilirsin bence uygun şekilde konuşursan o da seni gönlünü alır umarım . Sonuçta müsrif biri değilseniz bi kitap almışsınız çok gelmemeli . Almanya şartlarında o paranın değeri ne kadar bilmiyorum ama ben kitaplara verilen paraya acımıyorum .

Tek maaşla 5 boğaz geçiniyor, tamam kitap okumak güzel birşey de şöyle bi durumda eksik kalsın kitabınız.
İlla kitap alacaksanız kişisel gelişim kitapları alın, kitap size birşeyler katsın.
Zira verdiği parayı başa kakmak, yetemiyorsan ek iş yap demekle olmuyor.
Madem çalışmıyorsunuz zarar etmeyin.

Almanyada yasadigina göre cok güzel kresler var orada, birsürü olanak var ama gitmis adama "ek is yap" diyorsun. Iyi madem sen git günde 12 saat calis yada 7 günün altisi calis sikiysa! Ya padisah soyundanmi geliyorsun? Elbette elini tasin altina sokacaksin. Hem calisip, hem iyi bir anne olunabiliyor. Yani bosuna kendini cocuklarin arkasinda saklama.

Ben calistigim halde surda 30 euro makjaja harcadigim paraya aciyorum, esime "cokmu acaba" diyorum. Sen gitmissin 1 maas ile 5 agiz doyarken bos yere 24 euro harciyorsun. Hayir madem kitap istiyorsun, cok güzel kütüphaneler var, ücretsiz kitap alabilirsin orda. Seni gercekten cok anlayissiz buldum.

Alman
Aldigim kitaplar turkce kitaplar almanca degil. Alman kutuphanedende kitap aliyorum merak etmeyin. Ustelik oturdugum yer kucuk bir yer dusundugunuz gibi fazla is imkani yok. Ustelik hicbir isveren benim istedigim saatlere uymaz

Alman

Aldigim kitaplar turkce kitaplar almanca degil. Alman kutuphanedende kitap aliyorum merak etmeyin. Ustelik oturdugum yer kucuk bir yer dusundugunuz gibi fazla is imkani yok. Ustelik hicbir isveren benim istedigim saatlere uymaz

Kücük yerde kimse calismiyormu? O kütüphanede eminim Türkce ve baska cesitli dillerde kitaplarda vardir. Arti kitap acil gereken birsey degil, ama o 24 euro yemege, faturalari ve baska yerlere gidebilir.

Senin istedigin saatler ne? Tek cocuklu kadin senmisin? Hersey her zaman istedigin gibi olmaz. Sanki benim canim sabah 6'da kalkmak istiyormu? Hayir ama bunu yapmak zorundayim. Istedigim hayati yasamak istiyorsam, yapmak zorundayim. Mesela sende gönül rahatligi ile kitap almak istiyorsan, calismak zorundasin.

Benim icinde makyaj malzemesine okdr para gereksiz. Kitap daha faydali diye dusunuyorum

Evet ama ben calisiyorum arti bütce konusunda sikisik degiliz. Buna ragmen yine esime danistim cünkü bende 30 euroyu makjaja harcamayi cok buluyorum. Bütce konusunda benim calismama ragmen sikisik olsak, asla almazdim mesela.

Sen 2600 euro vermissin bir kere
Adam yillardir bakiyor sana
Onu napsak bilemedim
Kitap okuman cok hos bir sey
Ama konu 24 euro degil bence
Kocaniza davranisiniz ..
Bir seyi gercekten merak ediyorum
O zaman ek is yapcaksin sende derken
Hic yuzunuz kizarmiyor mu
Boyle tabiri caizse cirkefce ,arsizca kurulan cumleler cok itici
Ben olsam sen .icini yay ben essek gibi calisayim yok yaaa derim
Oyle kafaya boyle tarak yani

Konu kitap alma meselesine donmus ama problem o değil.
Problem sizin adami kole yerine koymanız.
Yaptığınız iyiliği yüzüne vurmanız.
Ben demiyorum adam parayi getiriyor diye kul kole ol ayaklarına kapan. Ama en azından insan olmasından ötürü saygı duy. Anlayış göster. Git ek iş yap ne demektir. İnsan düşmanına söylemez böyle bir şeyi.
Ayrıca sanmıyorum ki bir baba veya bir koca için şunu alma, buradan kıs, param yok demek kolay bir şey olsun.
Yüzüne vurduğunuz para meselesini söylemiyorum bile. Ama parayi alıp kumar oynamış sanki. Yada başkasına yedirmis. Araba almış. Ona da siz binmişsiniz.
Ben esinizin yerinde olsam ay sonunda yaşadığınız evin kirasının yarısını sizden isterdim. Olmayan parayla ödeyin bakalım çaresiz kalmak nasıl olur

Aynı evin içinde yaşayan insanlarda harcamalar konusunda tartışmalar olabilir, normal. Bence ne büyütülecek ne gidip özür dilenicek bir durum. Ama kalkıp dışarıdan nasıl harcarsın o parayı oraya demeyi anlamıyorum. Çocuğun harçlığı fazladır ya o paradan. yetişkin bir insan eve giren paranın 100'de birini bile kendi gönlünce, zevki için harcayamaz mı? Kaldı ki kitap gayet iyi bir yatırım bence. Modası geçmez, bozulup atılmaz, tüketilmez vs. Bildiğin evladiyelik, üstelik kişisel gelişim kitabı olmasa dahi yararlı da. Ama diyelim ki konu sahibi 25 eurosunu daha farklı bir şekilde harcıyor, ne biliyim gidiyor her ay kendine bir bluz alıyor değişiklik olsun diye, ayda bir saç bakımı yaptırıyor ya da haftada bir paket sigara içiyor tek zevki, tek kişisel harcama kalemi bu. Kocası da bunun hakkında söylenmiş. Kadın yararlı birşeylere para harcamıyor diye yine haksız olmayacaktı. Hatta bence burada daha fazla hak verilicekti kendisine ama mesele bu değil. Bir yetişkin eve girene oranla makul bir parayı kendi insiyatifince değerlendiremiyorsa orda bir sıkıntı var.

Adam yıllardır bakıyor sana ! Böyle bir cümle okudum az önce , yahu bu adamın donunu kim yıkıyor yemeğini kim yapıyor,evini kim temizliyor , çocuklarına kim bakıyor.
Bazı çalışan kadınları anlamıyorum cidden ne bu aşağılama çabaları yok çalışmıyorsan alamazsın edemezsin hakkın yok vari konuşmalar.
O üç çocuğa bakıyorsa kusura bakmasın ama köle gibi çalışıp para getirecek tabi o eve.

eğer dediği kadar zordaysanız alışveriş yapmanızda uygun olmamış. evet hayat müşterek verilenin hesabının yapılmaması gerekir. ama bu gibi maddi durumlarda sıkıntı yaşanıyorsa alışverişi yapılacak olan şeyler hayati şeyler olmalı yeme içme çocukların ihtiyaçları gibi. maalesef ki durum bu. aslında para lafı yapmamış size siz öyle algılamışsınız. para mevzusu üzerinden konuşmuşsunuz ama lafını yaptığı şey aslında şu düşüncesizlik yaptığınızı vurgulamaya çalışmış konu maddiyat değil yani. maddiyata siz çevirmişsiniz. bende aynı sebeple bir kez tartışmıştım eşimle ordan biliyorum. ama sağolsun o beni anlamıştı çünkü para mevzusu yapmayacağımı bilir. sadece yapılması gereken mevcut paranın ilk etapta önceliklere ayrılması.

Bakaak biri varsa çalısın yada krese verip çalısın o lafin üstüne çalısırdım ben

kesinlikle katılıyorum 3 çocuklu bir anne olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…