Zengin etmiyor diye şaşırıyorum zaten.Allah askina genelleme yapmayin. En az 3-4 doguruyorlar yazmissiniz. Ben hic yeni kusakda olan 3-4 cocuklu türk tanimiyorum. Hem verdikleri cok fazla para degil zengin etmiyor. Ama eski kusak 60 larda 70 lerde gelenler öyle yapmis
Zengin etmiyor diye şaşırıyorum zaten.
Yurt dışındaki Türklerin huyu maalesef, devlet para veriyor diye 3-4 tane doğuruyorlar en az, çok kızıyorum çocuk için verilen para sanki çok rahata erdiriyor çocuğun masrafları yanında. Ben Avrupa vatandaşıyım bu kadar doğurmuyorum. Ülkemin çocuk parasında gözüm yok çünkü.
Çocuk için verdikleri para zengin etmiyor onu dediniz, ben de onu diyorum. Zaten çok olmadığı için bu para için doğuranlara şaşırıyorum.Kusura bakmayin. Anlamadim?
Türk vatandaşıyım aynı zamanda, iki memleketliyim. Olsun olmasın, bilmiyorum çocuk parası için doğurmak yanlış geliyor. Konuyla çok ilgili değil ama belirttim öylesineSen zaten yunan vatandaşı değil misin? Doğu avrupada bu kadar imkan yok malesef.
Türk vatandaşıyım aynı zamanda, iki memleketliyim. Olsun olmasın, bilmiyorum çocuk parası için doğurmak yanlış geliyor. Konuyla çok ilgili değil ama belirttim öylesine
Çocuk için verdikleri para zengin etmiyor onu dediniz, ben de onu diyorum. Zaten çok olmadığı için bu para için doğuranlara şaşırıyorum.
Asya ve Afrikalılar da yapıyor maalesef.Evet öyle ama bu dediginizi daha fazla bulgarlar yapiyor su an. Türkler yapmiyor ben cevremde hic tanimiyorum öyle birini... cocuklara da yazik para ugruna doguruyorlar.
İnanın o niyetle de doğuran var. Çocuğa verilen parayı alıp kendilerine harcıyorlar. Ama bunu yapan başka milletler de var tabii ki.Onun için doğurduklarını sanmıyorum. Türk kafası. Burdakiler niye doğuruyosa onlar da ondan doğuruyo.
Çalışan annelerin çocukları öncelikli olmuyor sanırımÇocuklarım önceliğim diyen kadınları gördükçe kendimi kötü anne gibi hissediyorum...
Ayrıca doğurup doğurup eşine 'ek iş bul' ve 'ben yemek yapıyorum, çocuk bakıyorum çalışıp bana bakacak' diyen kadınları gördükçe de çalıştığım için kendimi enayi gibi hissediyorum..
Yorumu yaptıktan sonra yanımda oturan eşime mesleği bırakıyorum bana bakacaksın diyeceğim bakalım tepkisi ne olacak :)
Tabiki öyle. Illaki ilk geler türkler yapmistir. Zaten calismak icin geldiler baktilar cocuk parasi diye birsey var o parada bu zamankine göre cok daha degerliydi eminim yapanlar vardir ama su zamanda da kimse yapmaz para icin. Bulgarlar akin etdi almanya ya onlar hep hamile ve cocuklu zatenOnun için doğurduklarını sanmıyorum. Türk kafası. Burdakiler niye doğuruyosa onlar da ondan doğuruyo.
Tabiki öyle. Illaki ilk geler türkler yapmistir. Zaten calismak icin geldiler baktilar cocuk parasi diye birsey var o parada bu zamankine göre cok daha degerliydi eminim yapanlar vardir ama su zamanda da kimse yapmaz para icin. Bulgarlar akin etdi almanya ya onlar hep hamile ve cocuklu zaten
Çocuklarım önceliğim diyen kadınları gördükçe kendimi kötü anne gibi hissediyorum...
Ayrıca doğurup doğurup eşine 'ek iş bul' ve 'ben yemek yapıyorum, çocuk bakıyorum çalışıp bana bakacak' diyen kadınları gördükçe de çalıştığım için kendimi enayi gibi hissediyorum..
Yorumu yaptıktan sonra yanımda oturan eşime mesleği bırakıyorum bana bakacaksın diyeceğim bakalım tepkisi ne olacak :)
Bu özellikle Fransa'da da var, tek bir ülkeyi kastetmiyorum. Tabii ki cahildir parası için yapan. Bilmeden değil görerek yorum yapıyorum, hiç bilmediğim bir kıta olsa neyse diyeceğim de...Konu nerden nereye gelmiş
Herkesin kendi kararı karışamayız kimin ne kadar çocuk yaptığına. Bende almanyadayım ve eskiler evet yapıyordu çocuk para içinmi artık bilmem. Ama yeni nesil ortalama 2 çocuktan fazla yapmıyor genelleme yapmak çok yanlış çocul parası için demek. Çocuk parası için yapan zaten cahil demektir. Bakabileceğine güveniyorsan yaparsın o para çocuğa yetmiyor aylık zaten. Bilip bilmeden yorum yapmak çok yanlış !!
Söze nerden baslicami bilemedim =D çok snrlendim yaa.bacım kusura bakmada neyin kafası bu?madem almanya 10 liralik kitap yok sende okuma.kocan sen 24 Eu kitap oku diye almanların hakeretini cekmiyo orda.ben 21 yaşında evlendim 22 yaşında anne oldum.oğlumu sadece 5 ay emzire bildim.sonra hep calistim.oğlumada annem baktı.ben istanbuldayim.annem çanakkalede buarada.hic bi Zaman kocamın basina kakmadim.helâli hoş olsun.ben çocuğumun ilk adımlarını göremedim.ilk anne dediğini duyamadım.bilezikmis cartmis curtmus bunlar gelip geçici şeyler.sende calisablrsin istesen.kocana destek olablrsn sorun yaratmak yerine.en azından bi faydan olur kocana.he ben çalışamam diyosanda.otur evinde sorun çıkarma.3 tane çocuğum var diyosun.ben burda kim cocuk anlayamadim şahsen.
Bulgarların ne işi var diyolar zaten AB ile alakası olmayan ülkeler listesinde baş çeker ya yok böyle bişeyEvet bulgar ve romen abye girince türklerin pabucu dama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?