eşimle para yüzünden tartistik ..

Allah askina genelleme yapmayin. En az 3-4 doguruyorlar yazmissiniz. Ben hic yeni kusakda olan 3-4 cocuklu türk tanimiyorum. Hem verdikleri cok fazla para degil zengin etmiyor. Ama eski kusak 60 larda 70 lerde gelenler öyle yapmis
Zengin etmiyor diye şaşırıyorum zaten.

Sen zaten yunan vatandaşı değil misin? Doğu avrupada bu kadar imkan yok malesef.

Sen zaten yunan vatandaşı değil misin? Doğu avrupada bu kadar imkan yok malesef.
Türk vatandaşıyım aynı zamanda, iki memleketliyim. Olsun olmasın, bilmiyorum çocuk parası için doğurmak yanlış geliyor. Konuyla çok ilgili değil ama belirttim öylesine

Türk vatandaşıyım aynı zamanda, iki memleketliyim. Olsun olmasın, bilmiyorum çocuk parası için doğurmak yanlış geliyor. Konuyla çok ilgili değil ama belirttim öylesine

Onun için doğurduklarını sanmıyorum. Türk kafası. Burdakiler niye doğuruyosa onlar da ondan doğuruyo.

Çocuk için verdikleri para zengin etmiyor onu dediniz, ben de onu diyorum. Zaten çok olmadığı için bu para için doğuranlara şaşırıyorum.

Evet öyle ama bu dediginizi daha fazla bulgarlar yapiyor su an. Türkler yapmiyor ben cevremde hic tanimiyorum öyle birini... cocuklara da yazik para ugruna doguruyorlar.

Çocuklarım önceliğim diyen kadınları gördükçe kendimi kötü anne gibi hissediyorum...

Ayrıca doğurup doğurup eşine 'ek iş bul' ve 'ben yemek yapıyorum, çocuk bakıyorum çalışıp bana bakacak' diyen kadınları gördükçe de çalıştığım için kendimi enayi gibi hissediyorum..

Yorumu yaptıktan sonra yanımda oturan eşime mesleği bırakıyorum bana bakacaksın diyeceğim bakalım tepkisi ne olacak :)

Onun için doğurduklarını sanmıyorum. Türk kafası. Burdakiler niye doğuruyosa onlar da ondan doğuruyo.
İnanın o niyetle de doğuran var. Çocuğa verilen parayı alıp kendilerine harcıyorlar. Ama bunu yapan başka milletler de var tabii ki.

Çalışan annelerin çocukları öncelikli olmuyor sanırım

Tabiki öyle. Illaki ilk geler türkler yapmistir. Zaten calismak icin geldiler baktilar cocuk parasi diye birsey var o parada bu zamankine göre cok daha degerliydi eminim yapanlar vardir ama su zamanda da kimse yapmaz para icin. Bulgarlar akin etdi almanya ya onlar hep hamile ve cocuklu zaten

Evet bulgar ve romen abye girince türklerin pabucu dama

Annem'in suçu babamın her istediğini yapması sanıyorlar ki onca çocuk doğur hep küçük ve sorunsuz kalacak , insan yaşarken öyle böyle sorunlar yaşıyor ama çocuk sorunu insanı bitiriyor , ölünceye dek çekiyorsun ama korkun endişen yok ise o halde çok çocuk doğuruyorsun hiç bana uygun değil insan iyice kendini tanımalı başkasının lafıyla çok çocuk doğurmamalı hayatta sorunlarla başbaşa kalakalıyorsun o akıl verenlerde yanıbaşında olmuyor

3 çocuk yapmak eşiyle ortak kararıysa orası bizi ilgilendirmez. Bu durumda zaten çalışması çok zor. Eşim benden 3 çocuk isteyip sonra kitap aldım diye laf etseydi ben daha beterlerini derdim.

Konu nerden nereye gelmiş
Herkesin kendi kararı karışamayız kimin ne kadar çocuk yaptığına. Bende almanyadayım ve eskiler evet yapıyordu çocuk para içinmi artık bilmem. Ama yeni nesil ortalama 2 çocuktan fazla yapmıyor genelleme yapmak çok yanlış çocul parası için demek. Çocuk parası için yapan zaten cahil demektir. Bakabileceğine güveniyorsan yaparsın o para çocuğa yetmiyor aylık zaten. Bilip bilmeden yorum yapmak çok yanlış !!

Bu özellikle Fransa'da da var, tek bir ülkeyi kastetmiyorum. Tabii ki cahildir parası için yapan. Bilmeden değil görerek yorum yapıyorum, hiç bilmediğim bir kıta olsa neyse diyeceğim de...
İyi geceler..

Madem bilerzik cart curt siz dd calismasaydiniz cocugunuzun yaninda kalsaydiniz

Mesela annemin yaşlı arkadaşların birisi bir baltaya sahip olamamış her yıl annesine kredi çektirir , sonra o işte tutmaz paraları batırır,
başka bir arkadaşı var ki annemin yaşı 73 arkadaşlarıda o yaşta
kadın duldu sırf oğlu ondan para istemesin diye evlendi , ama adam
pinti çıktı çarşıdan karnını doyurup eve birşey almıyormuş kadın boşanma derdinde şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…