Cocuklarimin biri 7, biri 5 kucugude bir bucuk yasinda kime birakipta nereye calismaya gideyim. Annelik en kutsal en zor gorev ztn. Ayrica butun yazilanlari okumamissin anlasilan. Ilk cocugum isteyerek oldu, ikimcisi dogum kontrol hapa ragmen, ucuncude hap guvenli degil spirale taktiriyim dedim. Oda ona ragmen oldu. Napsaydim hepsini aldirsamiydim?? InsafAlmanyada çocuklar küçükken de kreşe verilir.sen çalışmak istemiyorsun bahane uyduruyorsun üstüne para konularını sevmem diyorsun,üstüne gitsin ek iş yapsın diyorsun.oh ne ala gel keyfim gel...oturup çocuk doğurmuşsun anca
Ben konu sahibiyle muhattap oldum ok!kiz sana "sen türkiyede yasiyorsun, bisey bilmiyorsun" demedi ki, sadece 10 tl'lik kitap yok burda dedi....10 asagi yuraki 3€ yapiyor, ee 3€ya da kitap yok...birakta bunu almanyada yasayanlar bilsinkomsun'da kitaplari pit pazardan alabilir ama orda cogu zaman eski ve kullanilmis kitaplar satiliyor, herkes ordan tercih etmeyebilir
Size yalan borcum mu var?? Allah ol der olu verir. Cocugu ben kendim mi icime soktum ben mi yarattim yani?? Allah isterse nelere kadirdir. Benim cocuklarim onlar. Bu dunyada yiyecek ekmekleri varsa bu dunyaya gelirlerNe hikmetse ikisi de kaza olmuş hapa, spirale rağmen. Ben anlamıyorum neden maddi açıdan ferah içinde olanlar tek çocukla yetinirken durumu kötü olanların nasıl üçer dörder çocuğu oluyor ?
Kıta yı biliyorsunuz diye herkesin içini düşüncesini biliyorsunuz anlamına gelmez. Herkesin kendi sorunu yargılamak biZlere düşmez iyi gecelerBu özellikle Fransa'da da var, tek bir ülkeyi kastetmiyorum. Tabii ki cahildir parası için yapan. Bilmeden değil görerek yorum yapıyorum, hiç bilmediğim bir kıta olsa neyse diyeceğim de...
İyi geceler..
Cok haklisin tamamen demek istediklerimi dedin, coook ufak bir koyde oturuyorum. Is imkani sifir ustunde, alisverislik yerlere arabayla gidilmesi sart. Kucuk.bir firinimiz var onun disinda pek bise yok. Kres konusundada aynen oyle oluyor, yazdirisorsun acaba alincak mi alinmicak mi bilemiyorsun.1) almanyada ucuz kitabı: flohmarkt'tan (bit pazarı) almış olabilir. bir de almanların belli günlerde "evden eşya atma günü" orada bizim gibi kamyonla eşya taşıma pek yaygın değil. insanlar eşyalarını satıyor veya veriyor taşınırken bavulla taşınıyor. bazen de (mesela bahar temizliği zamanı) eşyaları kapnın önüne çıkarıyorlar isteyen alabiliyor. böyle şeyleri takip eden çok türk var. bi de internetten alacağınıza tr'den korsan alabilirsiniz
2) almanyanın şehirleri minnacık. hatta kadın resmiyette bir köyde bile yaşıyor olabilir (yazmamış ama) almanyanın koskoca frankfurtu münihi bile ankara kadar nüfusa sahip değil. Frankfurtun nüfusu 700 bin. kadın bir köyde yaşıyorsa orada iş bulması imkansıza yakın. ama tabi yakın bir yerlere gidip gelebilir çalışmak için. part-time çalışma çok yaygın mesela kadınlar için. çocukları kreşe başlatması bunun için termin yapması filan lazım tabi. orada 3 günde çocuğu kreşe yazdıramıyorsunuz. herşeyi 6 ay önceden planlamak gerekiyor. ha demeyle olmuyor öyle.
3) çocuklar için çocuk parası alıyordur illa ki bunları toplm gelire mi dahil etmiş anlamadım.
4) evliliklerde tartışmalar olur -evli değilim. ama önemli olan saygının korunmasıdır diye düşünüyorum. paranız az olsun ama saygınız az olmasın. ben sana zamanında verdiydim, yok sana ben bakıyorum gibi laflar olmasın. çok fena yerlere gidebilir bunun sonu. ben olsam kitap almak için para harcağımdan özür dilemezdim (ki olabilir saçma sapan bişeye de para harcanabilir, hatalar da olabilir, bi daha yapılmaz geçer gider) ancak ben sana şunu verdiydim sen bana bunu aldıydın gibi ticari hesap kitaba döktüysem işi, orada sanırım özür dilerdim. Eşimin öyle bir tavrı olursa onun da dilemesini beklerdim.
Bosver arkadasim kimseye kendini ispatlamak zorunda degilsin. :)))Size yalan borcum mu var?? Allah ol der olu verir. Cocugu ben kendim mi icime soktum ben mi yarattim yani?? Allah isterse nelere kadirdir. Benim cocuklarim onlar. Bu dunyada yiyecek ekmekleri varsa bu dunyaya gelirler
Pardonda, cocuk yapip yapmama kararini biz veremiyoz, Allah veriyor oluyor.Adam haklı, hem çalışmayıp hem şikayet edemezsiniz 5 kişiyi tek başına geçindiriyor adam kolay mı? İşte yabancıların hakaretleri, evde karısının başa kakmaları pek kolay olmasa gerek.
Şu yandan haksız, 3 tane çocuk yapmasaydınız 2 tane yapsaydınız siz de, bana göre 3. ve üstü çocuklar keyfi yapılıyor. Yaptıysa çalışırken söylenmeyecek. Kolay bakılmıyor işte, ebeveynlik kolay değil. Çocuklar kreş yaşına gelene kadar dişinizi sıkın madem, sonra işe girersiniz aile rahatlar.
Sağlıklılarsa gerisi geliyor, Allah bağışlasınPardonda, cocuk yapip yapmama kararini biz veremiyoz, Allah veriyor oluyor.
Cok tsk ederimne varmış 24 € luk siparişte.hiç bir gariplik yok kocası o paraya laf ederse hatun da saf gibi dinleyecek değil.çalışmak zorunda filan da değil.herkes haddini bilecek.başa kakmak tabii ki olmamalıydı ama bi söz vardır.söyleyene değil söyleyetene bak.3 çocuk büyütüyor özel zevki yok alt tarafı kitap alıyor.maddi olarak sıkıntı olmuşsa bile güzel bir üslupla konu sahibini uyarmalıydı.ben olsam özür dilemem bi daha ki sefere kitap ya da özel harcama yapıcam zamsn bi koşu eşimin fikrini alır çaltırmadan haber veririm
Amin Allah razi olsun, cumlemizin ins.Sağlıklılarsa gerisi geliyor, Allah bağışlasın
Benim oturdugum koyde yasaydiniz hak verirsiniz. Merak etmeyin ben 6 kalkmiyom 7 kalkiyom ama 7 den once 3-4 kez daha kalkmis oluyom. Ben evde cocuklarima calisiyom. Onlarin ilerde birer iyi insan olmalarina caba sarfediyom.Kücük yerde kimse calismiyormu? O kütüphanede eminim Türkce ve baska cesitli dillerde kitaplarda vardir. Arti kitap acil gereken birsey degil, ama o 24 euro yemege, faturalari ve baska yerlere gidebilir.
Senin istedigin saatler ne? Tek cocuklu kadin senmisin? Hersey her zaman istedigin gibi olmaz. Sanki benim canim sabah 6'da kalkmak istiyormu? Hayir ama bunu yapmak zorundayim. Istedigim hayati yasamak istiyorsam, yapmak zorundayim. Mesela sende gönül rahatligi ile kitap almak istiyorsan, calismak zorundasin.
Kendim icin sadece kitap, cocuklara kiyafet ayakkabi, mutfaga yiyecek bkdr.Siralarmisin lutfen benim icin bu ay neler aldiniz?
Yok ikimizde sigara icmiyoruz.Aynen. Bende hollandada yasadim. Tr de 25 tl ile ne yapabiliyorsan avrupadada 25 euro ile onu yapabiliyorsun. Bi markete girip icecek 2 cips aldiginda bile neredeyse 25 tl verip cikiyoruz. Bu kizcagizin kocasi sigara iciyormu merak ettim şimdi. Yada hicmi.keyfi icin 25 euro harcamamista kizin burnundan getirmism
Burdaki insanlarin kiza olan tepkisinide hayretler içinde okudum acikcasi. Nekadar abartmislar yok almsaydin, yok iyiligi yuzune vurmusmus. Erkekler kadınları kirarke birsey yok kadin kirdimi kiyamet kopuyor.
Senim mesaki alinti yaptim ama bu mesajim tabiki sana degil.
Bosver bacim sen burdaki yorumlara takilma.Yok ikimizde sigara icmiyoruz.
Bence dilemelisin. Eskiyi açarak hata etmişsin. Eğer ucu ucuna yeten bir bütçe varsa bişey alırken eşler birbiri ne sormalı. Eşin de kötü bişey dememiş. Benceözür dile fevri davranmışsın.Az önce netten 24 euroluk siparis verdim, bir kac kitap ismarladim. Esimde yine ne aldin ne gerek vardi simdi diye laf etmeye basladi. Kontomuz yani bankada paramiz biraz acikta. Ne grk var dedi fln filan ucu taas baska yerlere geldi. Ben 5-6 sene once araba almamiz icin bekarken birikimim vardi 2600 euro hic dusunmeden cektim o parayi verdim araba ariza cikardi bilezigimi bozdurdum. Bende simdi bunlari diyince zoruma gitti. Ben para dusunen bir insan degilim dedim ama zorla dedirtiyorsun dedim. Bi ton laf etti. Biliyodum bunu basima kalkacagni dedi, sen zorla dedirtiyorsun dedim. 24 eu cok goruyosun bana dedim. Ozel hayatimda kendim icin hicbirsey yapmiyorum. Ne arkadaslarla geziyorum ne alisveris ne zevk icin baska birsey. Esimle yapariz herseyi. Para yetismiyor diye sikinti yapiyor. Bende ozmn sende ek is yapacaksin dedim, isine gelince oyle diyorsun diyor. Elalemin karilarids calisiyor sen oturuyon diyor. Bende cocuklarim oncelik dedim, uc cocugumuz var. Hepsi daha kucuk. Oyle bir calismaya giderim diyor, birdaha yuzumu goremessiniz fln filan. Cocuklara babada olcaksin ozmn diyor. Ya ben para konusundan nefret ederim. Ben para duskunu insan degilim. Ama kendisi zora gelince stres yapiyor. Hem izin istuyoz hem o hem bu. Hepsi birden olmuyor. Mecbur caliscak ozmn. Benimde fazla calismami istemiyor acikcasi suan benim icin cocuklarim oncelik. Is flm dusunemem. Onuda anliyom zor sartlarda kazaniyor emek veriyor. Almanlarin hakaretlerini dinleyerek hergun bir laf sokmalar fln. Bizim icin mecbur. Sizce ne yapiyim ozur dileyim mi..
Kusura bakma da ben de yurtdışındayım,biliyorum burdaki düzeni insanları...bizim türkiyeden gelen kadınlar ha bire doğurur,ne dil öğrenir ne de çalışır...erkekler ise gece gündüz heryerde,tüm zor ve pis işlerde çalışır ev geçindirmek için...Cocuklarimin biri 7, biri 5 kucugude bir bucuk yasinda kime birakipta nereye calismaya gideyim. Annelik en kutsal en zor gorev ztn. Ayrica butun yazilanlari okumamissin anlasilan. Ilk cocugum isteyerek oldu, ikimcisi dogum kontrol hapa ragmen, ucuncude hap guvenli degil spirale taktiriyim dedim. Oda ona ragmen oldu. Napsaydim hepsini aldirsamiydim?? Insaf
Madem bilerzik cart curt siz dd calismasaydiniz cocugunuzun yaninda kalsaydiniz
Aynen. Bende hollandada yasadim. Tr de 25 tl ile ne yapabiliyorsan avrupadada 25 euro ile onu yapabiliyorsun. Bi markete girip icecek 2 cips aldiginda bile neredeyse 25 tl verip cikiyoruz. Bu kizcagizin kocasi sigara iciyormu merak ettim şimdi. Yada hicmi.keyfi icin 25 euro harcamamista kizin burnundan getirmism
Burdaki insanlarin kiza olan tepkisinide hayretler içinde okudum acikcasi. Nekadar abartmislar yok almsaydin, yok iyiligi yuzune vurmusmus. Erkekler kadınları kirarke birsey yok kadin kirdimi kiyamet kopuyor.
Senim mesaki alinti yaptim ama bu mesajim tabiki sana degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?