eşimle para yüzünden tartistik ..

olur ya evlilikte oyle seyler.
sen de cocuklarin stresi onda ison stresi .. ozur dile durumu ankat. aylik belli bi harcligin olsun olay tatliya baglansin

1) almanyada ucuz kitabı: flohmarkt'tan (bit pazarı) almış olabilir. bir de almanların belli günlerde "evden eşya atma günü" orada bizim gibi kamyonla eşya taşıma pek yaygın değil. insanlar eşyalarını satıyor veya veriyor taşınırken bavulla taşınıyor. bazen de (mesela bahar temizliği zamanı) eşyaları kapnın önüne çıkarıyorlar isteyen alabiliyor. böyle şeyleri takip eden çok türk var. bi de internetten alacağınıza tr'den korsan alabilirsiniz

2) almanyanın şehirleri minnacık. hatta kadın resmiyette bir köyde bile yaşıyor olabilir (yazmamış ama) almanyanın koskoca frankfurtu münihi bile ankara kadar nüfusa sahip değil. Frankfurtun nüfusu 700 bin. kadın bir köyde yaşıyorsa orada iş bulması imkansıza yakın. ama tabi yakın bir yerlere gidip gelebilir çalışmak için. part-time çalışma çok yaygın mesela kadınlar için. çocukları kreşe başlatması bunun için termin yapması filan lazım tabi. orada 3 günde çocuğu kreşe yazdıramıyorsunuz. herşeyi 6 ay önceden planlamak gerekiyor. ha demeyle olmuyor öyle.

3) çocuklar için çocuk parası alıyordur illa ki bunları toplm gelire mi dahil etmiş anlamadım.

4) evliliklerde tartışmalar olur -evli değilim. ama önemli olan saygının korunmasıdır diye düşünüyorum. paranız az olsun ama saygınız az olmasın. ben sana zamanında verdiydim, yok sana ben bakıyorum gibi laflar olmasın. çok fena yerlere gidebilir bunun sonu. ben olsam kitap almak için para harcağımdan özür dilemezdim (ki olabilir saçma sapan bişeye de para harcanabilir, hatalar da olabilir, bi daha yapılmaz geçer gider) ancak ben sana şunu verdiydim sen bana bunu aldıydın gibi ticari hesap kitaba döktüysem işi, orada sanırım özür dilerdim. Eşimin öyle bir tavrı olursa onun da dilemesini beklerdim.

Adam haklı, hem çalışmayıp hem şikayet edemezsiniz 5 kişiyi tek başına geçindiriyor adam kolay mı? İşte yabancıların hakaretleri, evde karısının başa kakmaları pek kolay olmasa gerek.
Şu yandan haksız, 3 tane çocuk yapmasaydınız 2 tane yapsaydınız siz de, bana göre 3. ve üstü çocuklar keyfi yapılıyor. Yaptıysa çalışırken söylenmeyecek. Kolay bakılmıyor işte, ebeveynlik kolay değil. Çocuklar kreş yaşına gelene kadar dişinizi sıkın madem, sonra işe girersiniz aile rahatlar.

o bu değilde " bakacak mecbur" diye düşünme

bu hayatta kimse kimseye mecbur değil ,,
yeri geldi mi o mecburiyetle ortadan kalkı veriyor..

tabi bu para harcamayacağın , ot gibi yaşayacaksın anlamında degill

Şu anki bütçeniz için kavga ederken 5-6 sene önceki çektiğiniz parayı gündeme getirmek gerçekten de başa kakmak oluyor. Siz istiyorsunuz ki 24 euronun hesabını yapmasın, ama o zaman sadece o 24 euronun hesabını yaptığı için bugünkü bütçeniz üzerinden tartışın. İnsan ileride sözünü edeceği fedakarlığı zaten hiç yapmamalı. Bugün haksızlığa uğradığınızı düşünüyor olsanız bile bu konu ayrı o zamanki konu ayrı, o konu olmuş bitmiş.

Siz tartışırken sadece özel hayatınızda hiç bir şey yapamadığınız, küçük bir alışveriş bile yapamamaktan çok bunaldığınızı dile getirmeliydiniz. Kaldı ki bugünkü bütçeniz bu küçük alışverişe de el vermeyebilir. 6 yıl önce olanı harcamışsınız, bugün olmayanı harcamak isteyip de bunu düne dayandırmak olmaz. Bence eski konuları gündeme getirdiğiniz için mutlaka özür dilemeniz gerekir. Bugünkü meselenizi ayrı olarak çözmeye çalışın ama dediğim gibi bugün bütçeniz yoksa ikinizin de dişinizi sıkması gerekiyor mecburen, hayat bu, herkes geçebiliyor böyle dönemlerden. O da ne yapıyorsa sizinle yapıyor, sizin dışınızda bir şey yapmıyor anladığım kadarıyla. Siz çocuklar olduğu için çalışamıyor, o kendi kazanıyor da sizinle beraber harcıyor madem, bugün biraz daha fedakarlık gösterip bu meseleleri sorun etmemeye çalışmalısınız. Umarım aşarsınız.

Son düzenleme:
ne varmış 24 € luk siparişte.hiç bir gariplik yok kocası o paraya laf ederse hatun da saf gibi dinleyecek değil.çalışmak zorunda filan da değil.herkes haddini bilecek.başa kakmak tabii ki olmamalıydı ama bi söz vardır.söyleyene değil söyleyetene bak.3 çocuk büyütüyor özel zevki yok alt tarafı kitap alıyor.maddi olarak sıkıntı olmuşsa bile güzel bir üslupla konu sahibini uyarmalıydı.ben olsam özür dilemem bi daha ki sefere kitap ya da özel harcama yapıcam zamsn bi koşu eşimin fikrini alır çaltırmadan haber veririm

sen haksızsın kaç sene önce araba parsı için bileziğini bozdurmuşsun onun lafını ediyosun adam kendi keyfiine almadı ki arabayı? 3 çocugun da olsa evde oturup koca parası ile geçinen bi ailesiniz durumunuzun yetmeyeceğini 3 çocuk yapana kadar düşünseydin şimdi çocuklar var çalışamam demek kolay. sen ek iş yap bizim burda ekmeğini taştan çıkaran ev hanımları var kafasına kakman çok ayıptı

24 euroyu başa kakan adama 2600euronun lafını etmek bence müstehaktır.

Bence siz oturup bir düşünün, evlilik yürütmek zor. Hele ki sizin yaptığınız gibi sıkışıklıkta bunu dile getirerek değil, tam tersi eşinize destek olarak yardımcı olmanız gerekirdi.

İnsan birşeyi yapmak istesin, kupkuru bir dağ, Gül bahçesi olur, eldeki olan imkanlarla, okumak cehaleti yokeder.

Siz isteyin yeter ki, okumak istiyorum deyin, elinizdeki kitapları nette başkalarıyla paylaşırsınız, siz de onlardan istediklerinizi alırsınız. böylece kitap almaya son!

Veya güzel bir yemek, tatlı, kek yapıyorsunuz, bunu bir cafeyle anlaşıp, sürekli onlara bunu yaparsınız. Elinize 50eu geçsin, miktar önemli değil. İnsan yeter ki yapmak istesin.

Almanyada çocuklar küçükken de kreşe verilir.sen çalışmak istemiyorsun bahane uyduruyorsun üstüne para konularını sevmem diyorsun,üstüne gitsin ek iş yapsın diyorsun.oh ne ala gel keyfim gel...oturup çocuk doğurmuşsun anca

Bende kitap hastasıyım klasiklerden almak isterdem 3 tlye bild buluyorum ama yabancı takip ettiğim yazarlar var en son kitabı en az 33 tl her yere bakarım en ucuzunu alırım. Her kitap ucuza bulunamaz tarzına göre değişiyor. Ama klasikler, eski kitaplar bedavaya bile bulunur. Bi de kitap değiş tokuşu yapan insanlardan da temin edilebiliyor. Eşim benim makyaj malzemelerime kızar ama kitabıma asla bi şey dememiştr. İhtiyaç ayrımı yapılmalı bence.

Bir de madem durumunut sıkışık birkaç kitap alma da birer birer al adam nerden baksan haklı, ben çalışmayım adam ek iş yapsın ne ala memleket sonra da eşim bana çocuklara zaman ayırmıyo diye konu aç adam çatlasın mı ne yapsın

Ilki isteyerek oldu, ikinci dogum kontrol hapa ragmen oldu, ucuncude hap guvenli degil diye spirale ye ragmen oldu. Ne yapsaydim aldirsamiydim?? Cok skr hepsi saglikli

Korunarak hamile kalmanın level atlamış hali, koruma konusunda birşeyleri yanlış yaptığın aşikar 4.de olur böyle giderse, hadi %1 ihtimal korunarak hamile kalınıyor da o %1 2 kere mi seni buldu

Olay çalışmıyorsun alamazsın değil durum kötüyse kendi çalışsa bile ayda bikaç kitap almak fazla,tek tek alabilir mesela, ayrıca başa kakma olayını başlatan konu sahibi,kendisinin de bindiği bir araba için ben şu kadar para verdim diye tartışmayı o zemine çeken kendisi

Donu yıkayan makina,çocuklarına kim bakıyo dediğin çocuklarda ortak çocukları

Ne hikmetse ikisi de kaza olmuş hapa, spirale rağmen. Ben anlamıyorum neden maddi açıdan ferah içinde olanlar tek çocukla yetinirken durumu kötü olanların nasıl üçer dörder çocuğu oluyor ?

Ayıp etmişsiniz. Tatlı dille orta yolu bulun. Ek iş yap demek kolay. Adam uğraşıyor. Emek veriyor. Fazlasını isterseniz kaçar gider sonra ... ev ekonomisini düzenleyip ona göre harcayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…