- 12 Eylül 2018
- 156
- 215
- 18
- Konu Sahibi Karmasiktt
-
Artık kendi evi olduğunun farkında değil sanırım eşiniz.Daha önceki konumda bahsetmiştim. 1 yıl bile olmadı evleneli. Ailesiyle keselerimizin ortak olmasından yakınmıştım. Bu konuyu aşamadık ve aşamayacağız da. Ailenin diğer üyeleri de çarşı pazar parasını bile eşimden istiyor. Ölene kadar bütün aileye bakmakla yükümlüyüz velhasıl ve karşı taraf ne isterse alınıyor, yapılıyor. Babasından maaş alan da var, emekli olan da var hala çalışan da var ama eşimi bırakmıyorlar. Manevi durum da böyle. Onlar istedi mi gidiliyor geliniyor hem para hem zaman bulunuyor Eşim onların hatalı hareketlerinde bile ağzınızı açık bırakacak bahanelerle onları korur, şaşarsınız. Ben soğuk ve mesafeliyim çünkü hiç hoş şeyler yaşatmadılar. Biz kiradayız hep de böyle olacak eminim. Eşim ev almayı sokağa para atmak gibi görüyor çünkü. Evimizin ihtiyaçları yerine onların ihtiyaçları gideriliyor. Bilgisayara ihtiyacım varken gidip annesine son model tv aldı. (mutfak hariç eş kişisi alıyor getiriyor hakkını yiyemem o konuda) Eşimin bana ayırdığı zaman yok denecek kadar az. Akşam 8 de anca eve geliyor. Telefon-tv-3 lü koltukta tüm gecesini geçiriyor. Gidip yatıyorum o hala koltukta. Gece 3 ü buluyor yatması. Kaç kere söyledim yok bağımlı mıdır nedir?! Ama arkadaşlarıyla buluşacaksa yemekten sonra zıpkın gibi hop hemen evden çıkayım da gideyim havasında. Evim temiz, yemeklerimi hep yaparım her gün taze pişmiş yemek yer Düzen olan bir ev görsün, aile ruhu hissetsin diye elimden geldiğince çabalıyorum. Beğenilen bir kişiyim akademik anlamda da çok başarılıydım işte puanım da yüksek atanmayı bekliyorum. Belki de ne de olsa evlendim kafasında bilemiyorum. Bir de eşimin çok maddiyatçı olduğunu gördüm evlendikten sonra. Hayatında her şey para ve daha çok kazanmak. Kazansa bile o kadar çok kapı var ki belini 20 sene de geçse doğrultamaz. Balayına bile gitmedik hep geçiştirildi. Ben bir pazar deniz kıyısında yürümek istiyorum diye ona zaman yok. Bugün için çıkmak istedim dışarı. "herkes eşi ile geziyor ben tek başıma yaşıyorum bu hayatı" dedim. "işim var bugün yoğunum" dedi. Allah'ın hikmeti ya sahilde burun buruna geldik. Geziyordu arkadaşlarıyla. Çok işin varmış gerçekten dedim. Suratına bile bakmadan uzaklaştım ordan. Hani bardağı taşıran son damla olur ya bugün o bardak taştı. En çok da kendime öfkeliyim bu insanla neden evlendim diye. 1 yılı tamamlamayı bekleyeceğim. Tüm yaşadıklarımı anlatamıyorum çok uzun olur diye ama ben böyle bir hayatı hak etmedim !!!
Keşke evlenmeseydim...
Sevgililik dönemi yaşadınız mi bilmiyorum ama başta da görmeniz gerekirdi. Gerçi bazı erkekler oyle iki yuzlu ki gerçek yüzü sonradan çıkıyor ortaya. Zaten bu kadar problem yaşarken bir de yeni evlilik de ilgisizlik cekilir dert değil. Neden 1 yıl bekliyorsun onu anlamadım?
Yalan söylediği için affetirmeye falan çalıştı mi kendini? Gerçekten de kv baya sinsi çıkmış. Allah sana sabir versin7 yıl flörtün ardından evlendik. İnsanların gerçek yüzlerini nasıl sakladığına inanamadım. Annesi de aynı idi. Evlenmeden önce kızım da kızım sonra anladım sinsice hareket ettiğini. Meğer oğlunun benle evlenmesini istememiş. Oğlu da rest çekmiş. O da oğlunu kaybetmemek için beni seviyor görünmüş. 1 yıldan önce anlaşmalı boşanmanın zor olduğunu duydum. Bu süre içinde iyice düşünüp taşınırım hem dedim. Atandıktan sonra esas herkesin gerçek yüzü ortaya çıkacak diye düşünüyorum.
Gülümsedi zordan. Ben buz gibiydim zaten. İşin kötüsü annem de yanımdaydı. İyice yerin dibine girdi. Karşılaşınca öpersin ya o an kulağına dedim çok işin varmış gerçekten diye. Hadi anne gidelim dedim. Yüzüne bile bakmadım. Artık fedakarlık yok. Benim de onun için ve ailesi için ayıracak hiç zamanım olmayacak bundan böyle. Güvenimi kaybettim tamamen.Ufff çok kötü olmuş gerçektensizi görünce ne yaptı peki.çok utanmıştır
Hayır hiçbir şey yapmadı. Geldi yine telefon tv kanepe üçlüsünde vakit geçiriyor. Küsene küsme gibi bir huyu vardır. Bu da onun zeytinyağı olma modeli. Yanımda annem de vardı o yüzden daha da rezil oldu. Eskiden çabalasın bir özür dilesin isterdim ama şuan hiçbir şey istemiyorum ondan.Yalan söylediği için affetirmeye falan çalıştı mi kendini? Gerçekten de kv baya sinsi çıkmış. Allah sana sabir versin
Keşke tanısaydın öyle evlenseydin demek olmuyor maalesef çünkü insanların herzaman değişebilme ihtimali var.Eğer sevgili olsaydınız hemen arkana bakmadan uzaklaş derdim ancak evli olduğunuz için birşey diyemiyorum.Ayrıca size işim vardi diyip sahilde karşılaşmanız gerçekten çok onur kırıcı peki kendini size affettrmek için birşey yaptı mı ?
Belki de bugünkü olay gözünüzü açmanız için fırsattır.
Evlenmeden önce de bilmiyor muydunuz huyunu? Esnaf mı?
Ben evli bir insan değilim size şunu yapın bunu yapın diyemeyeceğim ama sizi o kadar iyi anlıyorum ki ilgisizliği gerçekten haketmiyoruz birde üstüne üstlük size küsmüş yalan söylemiş olmasına rağmen olucak şey değil.Asla sesinizi yükseltmenden mesafeli davranın.Ben olsam gerçek manada gönlümü almadan feriştahı gelse yüzüne bakmazdım.Bazı insanlar gerçek kimliklerini öyle bir saklıyor ki hiç tanıyamamışım. Evlenmeye yakın bazı olaylarda keşke biri beni tutup omuzlarımdan silkeleseydi hata yapıyorsun evlenme deseydi. Bazen gözümüz kapalı yürüyoruz olaylara ben de öyle yapmışım herhalde. Küstüğüm için küstü bana. Öyle aklamaya çalışacak kendini kendince.
Size vakit ayıran sevgi dolu bir eş olsaydı iletişiminiz sağlıklı olsaydı ortak hesap aileye yardım vb konularda konuşarak orta yol bulabilir bu sebepten yuva yıkmayın derdim ama adam kıymetinizi unutmuş nasıl olsa evde hep elinin altında düşüncesiyle ilgisi dışarı kaymış. Bu başka kadın anlamında değil ama sizle oturup sohbet etmek etkinlikte bulunmak yanınızda uyumak falan cazip olmaktan çıkmış. Ben olsam ev işi yemek temizlik bilmemne diye kendimi paralamak yerine kendime vakit ayırır süslenip püslenip mutlu gözüküp ona pas vermezdim. Bir de öyle denerdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?