- 12 Eylül 2018
- 156
- 215
- 18
- Konu Sahibi Karmasiktt
-
Ben evli bir insan değilim size şunu yapın bunu yapın diyemeyeceğim ama sizi o kadar iyi anlıyorum ki ilgisizliği gerçekten haketmiyoruz birde üstüne üstlük size küsmüş yalan söylemiş olmasına rağmen olucak şey değil.Asla sesinizi yükseltmenden mesafeli davranın.Ben olsam gerçek manada gönlümü almadan feriştahı gelse yüzüne bakmazdım.
Şimdi olacak olan şöyle muhtemelen,
Eşiniz maddiyata önem veriyormuş
Siz atanacaksınız
O birden melek olacak. Bir süre böyle gidecek.
E artık güvenceniz var, yaşınızda geldi çocuk diyecek...
Sonra çocuk olunca eski haline dönecek.
Hatta Yüksek ihtimal sizi erken işe donmeye falan zorlayacak.
Bu sefer bebeğim çok küçük boşanmak nasıl olur sorusuyla boğuşacaksınız...
zor gerçekten.
NerelilerYüzüne bile bakma
Ekleme yapayım: Bence eşimin ailesi ben kazanmaya başlayınca eşimi daha fazla sömürmeye başlayacak. Evin masraflarını benim üstüme de yıkabilirler. Kirayı ödese bile market- kasap işleri evin başka ihtiyaçları üstüme kalır gibi geliyor. Zamanında teyzem de aynı şeyi yaşamış. Anneannem her gelişinde bir tomar para verirmiş teyzeme. Eniştem ve ailesi kira çıkışmadı diyerek elinden alırmış bir şekilde. Eniştem de eşim de aynı coğrafyanın, aynı kültürün insanı. Tesadüf olmasa gerek... Tabii ben teyzem gibi değilim orası ayrı :)
Siz ev arkadaşı gibi bir hayat yaşıyorsunuz. Eşiniz bir pazar gününü bile sizinle geçirmek istememiş.Neden bir yılın dolmasını bekliyorsunuz? Böyle bir adama bir kaç ay daha hizmet etmek için mi ? Tek bir gününü size harcamayan , yalan söyleyen ve evliliğin sorumluluğunu alamamış bir adama harcadığınız bir saniyeye bile yazık.
Siz sadece ortak evi paylaşıyorsunuz Aile birliği kuramamışsınız Bence atanmayı filan hiç beklemeden hemen ayrılın Atanınca siz mutlulukla ve eşiniz de alacağı paranın kokusu ile karşılıklı sarhoşluk içerisinde başınız dönecektir Ve herşey daha zor bi sürece girecektir Şimdi kolayken bitirin bu işiDaha önceki konumda bahsetmiştim. 1 yıl bile olmadı evleneli. Ailesiyle keselerimizin ortak olmasından yakınmıştım. Bu konuyu aşamadık ve aşamayacağız da. Ailenin diğer üyeleri de çarşı pazar parasını bile eşimden istiyor. Ölene kadar bütün aileye bakmakla yükümlüyüz velhasıl ve karşı taraf ne isterse alınıyor, yapılıyor. Babasından maaş alan da var, emekli olan da var hala çalışan da var ama eşimi bırakmıyorlar. Manevi durum da böyle. Onlar istedi mi gidiliyor geliniyor hem para hem zaman bulunuyor Eşim onların hatalı hareketlerinde bile ağzınızı açık bırakacak bahanelerle onları korur, şaşarsınız. Ben soğuk ve mesafeliyim çünkü hiç hoş şeyler yaşatmadılar. Biz kiradayız hep de böyle olacak eminim. Eşim ev almayı sokağa para atmak gibi görüyor çünkü. Evimizin ihtiyaçları yerine onların ihtiyaçları gideriliyor. Bilgisayara ihtiyacım varken gidip annesine son model tv aldı. (mutfak hariç eş kişisi alıyor getiriyor hakkını yiyemem o konuda) Eşimin bana ayırdığı zaman yok denecek kadar az. Akşam 8 de anca eve geliyor. Telefon-tv-3 lü koltukta tüm gecesini geçiriyor. Gidip yatıyorum o hala koltukta. Gece 3 ü buluyor yatması. Kaç kere söyledim yok bağımlı mıdır nedir?! Ama arkadaşlarıyla buluşacaksa yemekten sonra zıpkın gibi hop hemen evden çıkayım da gideyim havasında. Evim temiz, yemeklerimi hep yaparım her gün taze pişmiş yemek yer Düzen olan bir ev görsün, aile ruhu hissetsin diye elimden geldiğince çabalıyorum. Beğenilen bir kişiyim akademik anlamda da çok başarılıydım işte puanım da yüksek atanmayı bekliyorum. Belki de ne de olsa evlendim kafasında bilemiyorum. Bir de eşimin çok maddiyatçı olduğunu gördüm evlendikten sonra. Hayatında her şey para ve daha çok kazanmak. Kazansa bile o kadar çok kapı var ki belini 20 sene de geçse doğrultamaz. Balayına bile gitmedik hep geçiştirildi. Ben bir pazar deniz kıyısında yürümek istiyorum diye ona zaman yok. Bugün için çıkmak istedim dışarı. "herkes eşi ile geziyor ben tek başıma yaşıyorum bu hayatı" dedim. "işim var bugün yoğunum" dedi. Allah'ın hikmeti ya sahilde burun buruna geldik. Geziyordu arkadaşlarıyla. Çok işin varmış gerçekten dedim. Suratına bile bakmadan uzaklaştım ordan. Hani bardağı taşıran son damla olur ya bugün o bardak taştı. En çok da kendime öfkeliyim bu insanla neden evlendim diye. 1 yılı tamamlamayı bekleyeceğim. Tüm yaşadıklarımı anlatamıyorum çok uzun olur diye ama ben böyle bir hayatı hak etmedim !!!
Keşke evlenmeseydim...
Canım kendini suçlama içi bilinmiyorki ayrıca herkesin bi sorunu olur muhakkak.çok mutlu evlilik çok az kişiye nasip oluyor.burdaki yorumlara göre hemen karar verme.önce bi konuş düzeltmeye çalış terapiste gelirse onu sor.valla düşün tart öyle karar verHerkese vakit ayırıp derdime ortak olduğu için tek tek teşekkür ediyorum. İnanın o kadar büyük bir yıkım içindeyim ki sağlıklı düşünüp düşünmediğimi anlamak için size derdimi açtım. Görüyorum ki herkes aynı fikirde. Bugün yaşadığım olay beni çok sarstı. Büyütüyor muyum acaba dedim, büyütülmesi gerekiyormuş çünkü. Her anlamda aileme ve kendime denk birini seçmeliydim haklısınız. Ama dışardan bakan herkese karşı öyle bir göz boyamışlar ki çok saygın bir aile olarak etiketletmişler kendilerini. Derdimi okuyan,henüz evlenmemiş arkadaşlara da benim yaşadığım ders olsun. Çok iyi ölçün biçin.
Sonuna kadar haklısınız.Daha önceki konumda bahsetmiştim. 1 yıl bile olmadı evleneli. Ailesiyle keselerimizin ortak olmasından yakınmıştım. Bu konuyu aşamadık ve aşamayacağız da. Ailenin diğer üyeleri de çarşı pazar parasını bile eşimden istiyor. Ölene kadar bütün aileye bakmakla yükümlüyüz velhasıl ve karşı taraf ne isterse alınıyor, yapılıyor. Babasından maaş alan da var, emekli olan da var hala çalışan da var ama eşimi bırakmıyorlar. Manevi durum da böyle. Onlar istedi mi gidiliyor geliniyor hem para hem zaman bulunuyor Eşim onların hatalı hareketlerinde bile ağzınızı açık bırakacak bahanelerle onları korur, şaşarsınız. Ben soğuk ve mesafeliyim çünkü hiç hoş şeyler yaşatmadılar. Biz kiradayız hep de böyle olacak eminim. Eşim ev almayı sokağa para atmak gibi görüyor çünkü. Evimizin ihtiyaçları yerine onların ihtiyaçları gideriliyor. Bilgisayara ihtiyacım varken gidip annesine son model tv aldı. (mutfak hariç eş kişisi alıyor getiriyor hakkını yiyemem o konuda) Eşimin bana ayırdığı zaman yok denecek kadar az. Akşam 8 de anca eve geliyor. Telefon-tv-3 lü koltukta tüm gecesini geçiriyor. Gidip yatıyorum o hala koltukta. Gece 3 ü buluyor yatması. Kaç kere söyledim yok bağımlı mıdır nedir?! Ama arkadaşlarıyla buluşacaksa yemekten sonra zıpkın gibi hop hemen evden çıkayım da gideyim havasında. Evim temiz, yemeklerimi hep yaparım her gün taze pişmiş yemek yer Düzen olan bir ev görsün, aile ruhu hissetsin diye elimden geldiğince çabalıyorum. Beğenilen bir kişiyim akademik anlamda da çok başarılıydım işte puanım da yüksek atanmayı bekliyorum. Belki de ne de olsa evlendim kafasında bilemiyorum. Bir de eşimin çok maddiyatçı olduğunu gördüm evlendikten sonra. Hayatında her şey para ve daha çok kazanmak. Kazansa bile o kadar çok kapı var ki belini 20 sene de geçse doğrultamaz. Balayına bile gitmedik hep geçiştirildi. Ben bir pazar deniz kıyısında yürümek istiyorum diye ona zaman yok. Bugün için çıkmak istedim dışarı. "herkes eşi ile geziyor ben tek başıma yaşıyorum bu hayatı" dedim. "işim var bugün yoğunum" dedi. Allah'ın hikmeti ya sahilde burun buruna geldik. Geziyordu arkadaşlarıyla. Çok işin varmış gerçekten dedim. Suratına bile bakmadan uzaklaştım ordan. Hani bardağı taşıran son damla olur ya bugün o bardak taştı. En çok da kendime öfkeliyim bu insanla neden evlendim diye. 1 yılı tamamlamayı bekleyeceğim. Tüm yaşadıklarımı anlatamıyorum çok uzun olur diye ama ben böyle bir hayatı hak etmedim !!!
Keşke evlenmeseydim...
İns çocuk yoktur üzgünüm ama sizi zerre kadar sevmiyor bence böyle evlilik mi olur kafasına göre çıkıp gezsin gelsin tv falan resmen yok sayiyo sizi.Hayır hiçbir şey yapmadı. Geldi yine telefon tv kanepe üçlüsünde vakit geçiriyor. Küsene küsme gibi bir huyu vardır. Bu da onun zeytinyağı olma modeli. Yanımda annem de vardı o yüzden daha da rezil oldu. Eskiden çabalasın bir özür dilesin isterdim ama şuan hiçbir şey istemiyorum ondan.
Aynen.bebek falan düşünmeyin bu adamdan. yapmayın sakın. sonra bebek var diye bitiremezsiniz.
Benim yasadiklarimk yasamissin canim.benim konumda buna benzer. Ben dayanamadim artik biraktim geldim.simdi kopek giibi pesimde arayip duruyor.gitmeyecegim.ailemde gondermiyor. Iki gun kotu oldum suan iyiyim iyi dusun derimDaha önceki konumda bahsetmiştim. 1 yıl bile olmadı evleneli. Ailesiyle keselerimizin ortak olmasından yakınmıştım. Bu konuyu aşamadık ve aşamayacağız da. Ailenin diğer üyeleri de çarşı pazar parasını bile eşimden istiyor. Ölene kadar bütün aileye bakmakla yükümlüyüz velhasıl ve karşı taraf ne isterse alınıyor, yapılıyor. Babasından maaş alan da var, emekli olan da var hala çalışan da var ama eşimi bırakmıyorlar. Manevi durum da böyle. Onlar istedi mi gidiliyor geliniyor hem para hem zaman bulunuyor Eşim onların hatalı hareketlerinde bile ağzınızı açık bırakacak bahanelerle onları korur, şaşarsınız. Ben soğuk ve mesafeliyim çünkü hiç hoş şeyler yaşatmadılar. Biz kiradayız hep de böyle olacak eminim. Eşim ev almayı sokağa para atmak gibi görüyor çünkü. Evimizin ihtiyaçları yerine onların ihtiyaçları gideriliyor. Bilgisayara ihtiyacım varken gidip annesine son model tv aldı. (mutfak hariç eş kişisi alıyor getiriyor hakkını yiyemem o konuda) Eşimin bana ayırdığı zaman yok denecek kadar az. Akşam 8 de anca eve geliyor. Telefon-tv-3 lü koltukta tüm gecesini geçiriyor. Gidip yatıyorum o hala koltukta. Gece 3 ü buluyor yatması. Kaç kere söyledim yok bağımlı mıdır nedir?! Ama arkadaşlarıyla buluşacaksa yemekten sonra zıpkın gibi hop hemen evden çıkayım da gideyim havasında. Evim temiz, yemeklerimi hep yaparım her gün taze pişmiş yemek yer Düzen olan bir ev görsün, aile ruhu hissetsin diye elimden geldiğince çabalıyorum. Beğenilen bir kişiyim akademik anlamda da çok başarılıydım işte puanım da yüksek atanmayı bekliyorum. Belki de ne de olsa evlendim kafasında bilemiyorum. Bir de eşimin çok maddiyatçı olduğunu gördüm evlendikten sonra. Hayatında her şey para ve daha çok kazanmak. Kazansa bile o kadar çok kapı var ki belini 20 sene de geçse doğrultamaz. Balayına bile gitmedik hep geçiştirildi. Ben bir pazar deniz kıyısında yürümek istiyorum diye ona zaman yok. Bugün için çıkmak istedim dışarı. "herkes eşi ile geziyor ben tek başıma yaşıyorum bu hayatı" dedim. "işim var bugün yoğunum" dedi. Allah'ın hikmeti ya sahilde burun buruna geldik. Geziyordu arkadaşlarıyla. Çok işin varmış gerçekten dedim. Suratına bile bakmadan uzaklaştım ordan. Hani bardağı taşıran son damla olur ya bugün o bardak taştı. En çok da kendime öfkeliyim bu insanla neden evlendim diye. 1 yılı tamamlamayı bekleyeceğim. Tüm yaşadıklarımı anlatamıyorum çok uzun olur diye ama ben böyle bir hayatı hak etmedim !!!
Keşke evlenmeseydim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?