Eşimle tartışmamız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arabayla götürmüş canım ama arka tekerlekleri 4 tekere çevirince bagaja sığmamış. Sonra biz takışınca arka koltuğun oraya ters sokmuş ama araba pislenmişmiş
Ee ama yok artık, bir bisikletin arabaya sığmamasını aklım almamıştı zaten. Resmen kavga etmek için bahane yaratmış.

bir de bana vurur vurmaz ilk sen vurdun dedi ya “şerefsiz” dedim ben de. Evde kovdum ama gitmedi. Annemle aynı sokakta oturuyoruz gitmek istemiyorum eve.

çünkü o an farketti yanlış yaptığını ama hatasını kabul edip yaptığının sorumluluğunu almak yerine suçu size attı.
kendi kontrolsüzlüğünün sorumlusuda sizsiniz ona göre.

Koskoca bisikleti size verecek kendi arabayla eve dönecek, kabul etmeyince de sana ödetirim diye tehdit edecek. Bu ne prenseslik, bu ne minnoşluk ya.
Ayrıca ağzınızı tutup sıkan birini tabi ki iteceksiniz, size şiddet uygulamasını izleyecek değilsiniz. Buna kendini savunmak denir, terbiyesiz herif.
Bu şiddet, bir de gelmiş yok sen başlattın bilmem ne hala kendini aklamanın peşinde. Yaşadığınız olaya çok üzüldüm. Sadece bir kez alttan almayınca başınıza gelen şey ortada, acımayın

çünkü o an farketti yanlış yaptığını ama hatasını kabul edip yaptığının sorumluluğunu almak yerine suçu size attı.
kendi kontrolsüzlüğünün sorumlusuda sizsiniz ona göre.
Aynen öyle. Ben bağırmışım ki ciyak ciyak bağırdığımı düşünmeyin azıcık sesim yüksek desibelde çıktı. Bağırarak dediğim de “ne yaptın da yoruldun bana bi anlat.”

bir de bana vurur vurmaz ilk sen vurdun dedi ya “şerefsiz” dedim ben de. Evde kovdum ama gitmedi. Annemle aynı sokakta oturuyoruz gitmek istemiyorum eve.
Darp raporu alın uzaklaştırma isteyın . Bakın boşamayacaksanız bile bunu yapın . Yani en azından sizin ona asla bu konuda tahammül edemeyecegınızı anlamalı

Aynen öyle. Ben bağırmışım ki ciyak ciyak bağırdığımı düşünmeyin azıcık sesim yüksek desibelde çıktı. Bağırarak dediğim de “ne yaptın da yoruldun bana bi anlat.”

işte asıl sebep sorduğunuz soruya verecek mantıklı bir cevabı olmaması. aslında haksız olduğunun yorulacak birşey yapmadığının farkında o yüzden üste çıkmak için bağırdığınızı söylemiş.
hep böyle bir insanmıydı? hiç davranışlarının sorumlululuğunu almıyor muydu?
çok zor değil ilk başta mesela evet ya senin yürüyerek getirmen bisikleti mantıksız diyebilirdi siz kabul etmediğinizde. sanki istediği olmayınca tepinip duran şımarık çocuklar gibi davranmış.

Dün içerik olarak buna benzer bir konu açıldı ama sadece içerik benziyor,gidişat olayların etki tepki durumu tamamen farklı,baştan sona kadar haklısınız mevzu bisiklet vs değil eşiniz çok hadsiz ilk sen bana vurdun gibi bir durum yok,bir insanın ağzını kapatıp ona fiziksel müdahalede bulunmak zaten zorbalık sizin onu itmeniz şiddet değil kendini savunma refleksi ve sonrasında tokat atmış işte bu bariz şiddet zaten ve artı olarak psikolojik şiddette var,şu durumu karıştırmamak lazım ilk ben başlattım sen başlattın diye işin içinden çıkamaz kimse,durduk yere canınız sıkıldı diye bir insana sözlü tacizde bulunup tahrik edip ayarlarıyla oynamak insan haklarını ihlal edecek kadar sözlü ve fiziksel saldırıda bulunup sen başlattın demek başka,bir ilişkinin içindeki anlaşmazlıklar üzerine konuşmak isteyip hesap sormak başka,siz normal bir refleks alıp sorunun ne olduğunu sorup hesap sormuşsunuz konuya açıklık getirmesini istemişsiniz o da mantıklı bir cevap bulamayınca her boş insan gibi saldırıya geçerek kendini savunmaya geçmiş,her olay kendi içinde değerlendirilmeli şunun başına benzer olay gelmişti ona hatalısın demişlerdi şimdi bendemi hatalıyım denemez,siz haklısınız bu adamdan boşanmak kendinize yapacağınız en büyük iyilik olur.

şiddet olayının zaten tartışılacak yanı yok ama bu şiddet olayı olmasa dahi adamın her hareketi bencillik kokuyor. yani bu adam karşısındaki kadına değer vermez ki şiddet olmasa da bu tarz bir evliliği yürütmek kadın için zor

Böyle küçük konulardan bu hale gelmeniz imkansız. Mutlaka daha öncesinde aslında önemli olup üzeri kapatılan çok konu vardır. Kesinlikle eşinizin davranışları anlattığınız kadarıyla problemli. Boşanın direkt diyemeyiz ama mutlaka öncesinde yaşadığınız şeyleri gözlemleyin gerek konuşarak gerek terapi olarak toparlamaya çalışın. Bir şeyler değişmezse de birbirinizin hayatını bu şekilde etkiyeceğinize ayrılın derim

Ben alttan almadım, susmadım bu sefer. Aslında her kavgamız böyle sonla biter. Öfke kontrol sorunu var eşimin. Ben genelde konuyu büyütmediğinden sorun çıkmıyor esasen. Ama dün susmak istemedim. Sonuç da ortada işte

Vay konu neden bereye gelmiş. Çift taraflı bisiklet olayını o kadar büyütmüşsünüz ve inada binmiş olay. Ne olur araba batsa yada sizin iş yerinizden 5 dk imiş ne olur götürseniz .
Aslında kahvaltı yapıp tezgaha bırakmasıda sorun değil sorun bir gün önce yaşanan bisiklet olayında.
Yani nasıl bu kadar bu olay büyüdü ki siz onu ittirdiniz o da size sinirinden vurdu?
Çift taraflı sanırım sinirleriniz yıpranmış. Fevri karar almadan önce ailecek bir değişiklik mi yapsanız hafta sonu ikigünlük tatil gibi bir şeyler yada hafta tatilinizde kahvaltınızı dışarda yapıp dışarda iyi gelecek aktiviteler yapıp gözlem mi yapsanız.

Tabiki susmayın şiddet şiddettir basite indirgenecek bir tarafı yok yaşadığınız şeyin. Eğer bu tarz kavgalar bu şiddetle rutine bağlamaksa ayrılık kaçınılmaz oluyor. Ama boşanmak istemiyorsanız da geçmişinizi düşünün olabilecek sorunlardan yola çıkın. Eşinizle suçlayıcı olmayacak şekilde konuşmayı deneyin. Öfke kontrol sorunu için tedavi hatta çift terapisi teklif edin. Biraz zor süreç ama birbirinizi seviyorsanız zaman içinde belki toparlayabilirsiniz. Umarım sizin için hayırlısını güzelini yaşarsınız gelişme olursa mutlaka güncelleme yapın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…