- 9 Nisan 2021
- 2.944
- 7.383
- 108
Su da var cari acik oldugu icin bizimde burda hersey pahalı ve pahalaniyorAslında öyle değil. 1₺’ye bir ekmek alamazken Almanya’da ekmek fiyatı 1.23€. Yani 1 Euro 1 ₺ gibi değil arkadaşlar. Bizde 1lt süt 8.45₺ onlarda 1 TL süt 0.67€. Yani onlar için de Euro kıymetli. Para değerleri kıymetleri eş değer değil. Bu yüzden 300₺ 300€ ile asla eş değil.
İşte hediye falan değil olay. Herkes kardeşine ufak tefek hediyeler alır, yemeğe götürür , sinemaya götürür, buradaki basit lunaparkarda 100- 200 TL ye gönlünü hoş eder. Ben size orada lunapark için harcananacak paranın Avrupadaki karşılığını yazdım. Muhtemelende bu kadar yüksek bir bedel alındığına göre Disneyland gibi büyük bir eğlence merkezlerinden biri öyle basit bir lunapark falan değil. İstenme nedeni eğitim, sağlık ya da uzun süre kullanılacak bilgisayar, telefon gibi zorunlu bir ihtiyaç değil, bir günlük keyfe keder bir harcama. Üstelik Türkiyede bırakın alt sınıf gelir gurubunu ortala sınıfta bir gelire bile sahip olsa, kim kardeşi abla bana 2500 TL gönder tatil yapacağım ya da arkadaşlarla takılacağız dediğinde eşine falan sormadan gönderiyor. Avrupada beyaz yakalı olmadığınız sürece bu para keyfe keder düşünmeden harcayacağı bir para değil. Elin avrupalısı bile kendi çocuklarının böyle yüksek harcamalarını hemen kabul etmiyor, para biriktirmesini öğütlüyor. Avrupada insanlar dediğim gibi gıda ulaşım gibi zorunlu ihtiyaclarını bizden çok rahat karşılıyorlar ama kimse sokaklarda parada toplamıyor. 300 eouro onlar içinde ciddi para.iyi de konuda maddi olarak durumumuz yok, bu 300 euroyu harcarsak bu ay ac kaliriz mi yaziyor? yani ben goremedim.
bildiginiz konu sahibi esinin ailesine bilendigi icin 12 yasindaki cocuktan acisini cikariyor. sizin dediginiz gibi olsa oyle yazardi. ayrica insan bazen bir ay disini sikip deger verdigi insanlarin isteklerini yerine getirmek isteyebilir. bu ay esinin kardesi lunaparka goturulur, baska bir ay gerek olursa konu sahibinin kardesine hediye alinir. calisip para kazanan insanlarin kucuk kardeslerine jest yapmalari kadar dogal bir sey yok. bu baglanan bir maas degil, nafaka degil. tek seferlik lunapark. ki cocugun babasi da hastaymis.
Disneylandi bilmiyorumPahalı cnm
Alt limit dolum 50 tl starparklarda.
100 tl atınca 2-3 binmelik bıraktırıyorm ben
Gözüm hep ekranda kac kere gectiler diye
Euro yada dolar in kıymetli olmasi ile alakali deil daha cok refahlik saglanmasi da etki ediyorAslında öyle değil. 1₺’ye bir ekmek alamazken Almanya’da ekmek fiyatı 1.23€. Yani 1 Euro 1 ₺ gibi değil arkadaşlar. Bizde 1lt süt 8.45₺ onlarda 1 TL süt 0.67€. Yani onlar için de Euro kıymetli. Para değerleri kıymetleri eş değer değil. Bu yüzden 300₺ 300€ ile asla eş değil.
mesela Almanya’da asgari ücret 1.500€ bunu 1.500₺ ile eş göremezsiniz çünkü 1.500₺ ile 1.500€ nun alım güçleri farklı. Bu yüzden mesela bizde asgari ücret 2.300 insanlar da yine de geçinemiyor. Nedeni ise paranın değerinin düşmesi. Alım gücünün azalması. 2 yıl öncesinde 3000₺ ile aldıklarımızı su an 5000₺ ile alabiliyoruz. Paranın alım gücü değeri artarsa ürün fiyatları da düşer. Maaş zamları vs çözüm değil temel çözüm Türk lirasının değer kaybını önlemek, değer arttırımı sağlamak.Su da var cari acik oldugu icin bizimde burda hersey pahalı ve pahalaniyor
Avrupa amerikada ise fiyat hep ayni yada dusuyor
En güzel hesap su şekilde bence...mesela iki para birimi dışında başka bir para birimi seçelim....dolar olsun.Aslında öyle değil. 1₺’ye bir ekmek alamazken Almanya’da ekmek fiyatı 1.23€. Yani 1 Euro 1 ₺ gibi değil arkadaşlar. Bizde 1lt süt 8.45₺ onlarda 1 TL süt 0.67€. Yani onlar için de Euro kıymetli. Para değerleri kıymetleri eş değer değil. Bu yüzden 300₺ 300€ ile asla eş değil.
300 eur onlra da fazla ama 300 tl gibi baksak 300 tl ye lunapark nedir:S
Yok artık
surda 12 yasında cocuga giydirmis,görümce kayını atar dönen salıncaktan
Sadece türkiye de deil bütün dunya para degeri kaybediyor kimi cok kimi azmesela Almanya’da asgari ücret 1.500€ bunu 1.500₺ ile eş göremezsiniz çünkü 1.500₺ ile 1.500€ nun alım güçleri farklı. Bu yüzden mesela bizde asgari ücret 2.300 insanlar da yine de geçinemiyor. Nedeni ise paranın değerinin düşmesi. Maaş zamları vs çözüm değil temel çözüm Türk lirasının değer kaybını önlemek, değer arttırımı sağlamak.
Bisey dicem su cvbıma gereksiz yükselmemis misiniz?Buralarda yasamadigina göre, ahkami niye bu kadar kolay kesiyorsun? Sana göre 300 tl, 1 tl gibi gelebilir. Asgari ücretli baska birisine büyük paradir. Ayni sekilde avrupadada böyledir.
Niye mille sirf euro diye sanki para degilde, agaçtan yaprakmis gibi davraniyor. Millet parayi agaçlardan toplamiyor. Türkiyede asgari ücret 2bin lira ve evet tabiki hiçbirseye yetmiyor. Memur maaslari 4binlerden basliyor. Burda memur maaslari 1700lerden basliyor. Bilmiyorum enfasyon, fiyat karsilastirmayi anlatbildimmi.
Hayir yani konu sahibin tavri yanlis, ama gidipte milletin maddi gücü ile felan dalga geçmek, heleki durumlari bilmeden yasamadan önce çok saçma. Sirf avrupada yasaniliyor diye, millet maasina bakmasin? Paraya dikkat etmesinmi? Cok saçma bir düsünce.
Yalnız Euro dolardan daha kıymetliEn güzel hesap su şekilde bence...mesela iki para birimi dışında başka bir para birimi seçelim....dolar olsun.
Oradaki asgari ücretin dolar karşılığı ne?
Buradaki asgari ücretin dolar karşılığı ne?
Elzem malzemelerin dolar karşılığı kaç dolar?
Turkiye de asgari ucret 2870 tlBuralarda yasamadigina göre, ahkami niye bu kadar kolay kesiyorsun? Sana göre 300 tl, 1 tl gibi gelebilir. Asgari ücretli baska birisine büyük paradir. Ayni sekilde avrupadada böyledir.
Niye mille sirf euro diye sanki para degilde, agaçtan yaprakmis gibi davraniyor. Millet parayi agaçlardan toplamiyor. Türkiyede asgari ücret 2bin lira ve evet tabiki hiçbirseye yetmiyor. Memur maaslari 4binlerden basliyor. Burda memur maaslari 1700lerden basliyor. Bilmiyorum enfasyon, fiyat karsilastirmayi anlatbildimmi.
Hayir yani konu sahibin tavri yanlis, ama gidipte milletin maddi gücü ile felan dalga geçmek, heleki durumlari bilmeden yasamadan önce çok saçma. Sirf avrupada yasaniliyor diye, millet maasina bakmasin? Paraya dikkat etmesinmi? Cok saçma bir düsünce.
Siz yurt dışında mi yaşıyorsunuz?..İşte hediye falan değil olay. Herkes kardeşine ufak tefek hediyeler alır, yemeğe götürür , sinemaya götürür, buradaki basit lunaparkarda 100- 200 TL ye gönlünü hoş eder. Ben size orada lunapark için harcananacak paranın Avrupadaki karşılığını yazdım. Muhtemelende bu kadar yüksek bir bedel alındığına göre Disneyland gibi büyük bir eğlence merkezlerinden biri öyle basit bir lunapark falan değil. İstenme nedeni eğitim, sağlık ya da uzun süre kullanılacak bilgisayar, telefon gibi zorunlu bir ihtiyaç değil, bir günlük keyfe keder bir harcama. Üstelik Türkiyede bırakın alt sınıf gelir gurubunu ortala sınıfta bir gelire bile sahip olsa, kim kardeşi abla bana 2500 TL gönder tatil yapacağım ya da arkadaşlarla takılacağız dediğinde eşine falan sormadan gönderiyor. Avrupada beyaz yakalı olmadığınız sürece bu para keyfe keder düşünmeden harcayacağı bir para değil. Elin avrupalısı bile kendi çocuklarının böyle yüksek harcamalarını hemen kabul etmiyor, para biriktirmesini öğütlüyor. Avrupada insanlar dediğim gibi gıda ulaşım gibi zorunlu ihtiyaclarını bizden çok rahat karşılıyorlar ama kimse sokaklarda parada toplamıyor. 300 eouro onlar içinde ciddi para.
Avrupada yaşamanın Türkiyeyle kıyaslanması bence de çok saçmaHayir yani konu sahibin tavri yanlis, ama gidipte milletin maddi gücü ile felan dalga geçmek, heleki durumlari bilmeden yasamadan önce çok saçma. Sirf avrupada yasaniliyor diye, millet maasina bakmasin? Paraya dikkat etmesinmi? Cok saçma bir düsünce.
Bir tek biz Türkler vicdanliyiz zaten dimi? Kedileri boyunlarindan iple asanlar, eşeğe kopeğe tecavüz edenler başka milletten. Vicdan, merhamet, sevgi gibi duygular Türklere özgü değil hanimefendi. İyi insanlara ait duygular.Para , senin gözünde ama da değerli öbürdünyaya mi götüreceksin aynı kalpsiz vicdansız yabancılara benzemişsin onlarla yaşaya yaşaya
Bisey dicem su cvbıma gereksiz yükselmemis misiniz?
300 tlye bile denk gelse fazla demisim.
Daha nediyim?
300 tl ye denk gelen para birimi lunapark icin her ülkede pahalıdır.
Daha nasıl anlatabilirim ki:)
12 yaşında yani ergen... farkında mısınız?Hayır biz yurtdışında yaşıyoruz almanyada eşimin aileside ,yani ben hiçbirşey yapmayalım demedim gidelim gezelim başka bir şehire gidip orda gezelim dedim alternatif sundum ..Ama öyle gıcık bir çoçuk ki anlatamam size benim çoçuklarla aram çok iyidir normalde ama eşimin kızkardeşiyle bitürlü anlaşamıyoruz hep gıcıl gıcık cevaplar verme peşinde benimle yarış içinde inannın bana bu böyle ..o çoçuksa bende onun büyüyüm yani bana böyle davranan birine ben birşey yapamam,ki çok sefer denedim güzelce konuşmayı anlaşmayı ama olmuyor.
Avrupada yaşamanın Türkiyeyle kıyaslanması bence de çok saçma
Çok az euro değerinde parayla neler neler alınırken Türkiyede kaç katı ödeme yapmamız gerekiyor
Ha yine de arada sırada olan şeyler için belli miktarları gözden çıkarıp yine de keyif harcaması yapıyoruz
ÜStelikk bunu Türkiyede yaşamamıza ve her şey zamlanırken paramız sürekli değer kaybetmesine rağmen yapabiliyoruz
Ama konu sahibi paramız yok dememiş farkındaysanız
Hatta lunapark yerine başka şehire gitmeli gezmeli alternatif filan sunmuş
Konu sahibinin derdi çocuğun istediği planın olmaması
Başka şehre gidip, gezmek,yemek içmek de az para tutmuyordur herhalde Avrupada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?