Yoksa lunapark 70 eur falan..Lunaparkta 300 Euro harcamanız imkansıza yakın. Gerçekten yaptığınız sadece kötü kalplilik başka açıklaması yok. Küçücük çocuğa bile neler demişsiniz. Umarım eşiniz gözünü açar
Garipsiniz hem de çok.. Onlar paylaşmamış sizde paylaşmayın böyle yalnız kalın.Iyi geceler arkadaslar ,
Burda paylasiyorum cünkü baska türlü kimseye icimi dökemiyorum esimle tartistik bügün haftasonu onun ailesini ziyarete gittik,kücük kiz kardesi var böyle lunapark gibi biyere gitmek istedigini belirti babasina babasida saglik sorunlari yasadigi icin gidemiyor benim esimde hemen biz götürebiliriz aslinda dedi ,kiz kardeside (birtane daha abisi var ) ona sorayim dedi oda tatilde ya dedi böyle ara kızıştırmak ister gibi daha 12 yasinda ama akli her türlü seye calisiyor affedersiniz…sonra eşim benimle konuştu bende ben pek sıcak bakmadığımı söyledim..ama olur dedim sonra biraz düşümdüm birsürü masraf olacak bize yurtdışında yaşıyoruz en azından 300 euro..istemiyorum okadar masraf yapmayı hem onun ailesi bize maddi konuda hiç desteği olmuyor birşeyde istemiyorum zaten ikimizde çalışıyoruz çok şükür birde eşimin güya arabası vardı evlenmeden önce onu aldılar sattılar parasını bize vermediler küçük oğlan şimdi araba aldı ..neyse sonra eşime lunaparka gitmek istemediğimi söyledim birsürü masraf olacak dedim hemde daha yeni izinden geldik yani..iyi ozaman dedi ben kardeşlerimle giderim dedi benim çok zoruma gitti ..ne için çalışıyorum dedi vesayre bende dedim madem kardeşina babalık yapacaktın evlenmeseydin aklıma geleni saydım …neymiş kardeşine söz vermiş..o parka gidilmesini istemiyorum inat ettim sizce tutumum nasıl olabilir ?
Çocuk merak etmiş babası hasta ne varkı gönlünü yapsaniz sanki, oda onun kardeşi. En iyisi sizin suratinizi çekeceğine yalnız gitsinler.Iyi geceler arkadaslar ,
Burda paylasiyorum cünkü baska türlü kimseye icimi dökemiyorum esimle tartistik bügün haftasonu onun ailesini ziyarete gittik,kücük kiz kardesi var böyle lunapark gibi biyere gitmek istedigini belirti babasina babasida saglik sorunlari yasadigi icin gidemiyor benim esimde hemen biz götürebiliriz aslinda dedi ,kiz kardeside (birtane daha abisi var ) ona sorayim dedi oda tatilde ya dedi böyle ara kızıştırmak ister gibi daha 12 yasinda ama akli her türlü seye calisiyor affedersiniz…sonra eşim benimle konuştu bende ben pek sıcak bakmadığımı söyledim..ama olur dedim sonra biraz düşümdüm birsürü masraf olacak bize yurtdışında yaşıyoruz en azından 300 euro..istemiyorum okadar masraf yapmayı hem onun ailesi bize maddi konuda hiç desteği olmuyor birşeyde istemiyorum zaten ikimizde çalışıyoruz çok şükür birde eşimin güya arabası vardı evlenmeden önce onu aldılar sattılar parasını bize vermediler küçük oğlan şimdi araba aldı ..neyse sonra eşime lunaparka gitmek istemediğimi söyledim birsürü masraf olacak dedim hemde daha yeni izinden geldik yani..iyi ozaman dedi ben kardeşlerimle giderim dedi benim çok zoruma gitti ..ne için çalışıyorum dedi vesayre bende dedim madem kardeşina babalık yapacaktın evlenmeseydin aklıma geleni saydım …neymiş kardeşine söz vermiş..o parka gidilmesini istemiyorum inat ettim sizce tutumum nasıl olabilir ?
Est:)O halde yanlis alintilamisim, özür dilerim. Ancak bir "300 euro nedir hihaa, sanki disneyland,.." gibi sohbetler geçiyor. Ona açikçasi biraz gicik oldum. Evet refah seviye buralarda yüksek, ama ayni zamanda herseyin gibi bedelide var. Halen 70'lerden kalma "avrupadaysan, zenginsin" gibi tavirlar var bazelerinde.
Hah tamam iste.. biz de usluba takiliyoruz zaten.Herkes bu avrupada alan maaslari niye tl'ye çarpip "aa miktar ne kaa çook" diyor anlamis degilim. Burda harcamalar TL ile degil, euro ile. Maaslar ortalama 1500 euro. Hali ile evet 300 euro az degil. Lunaparktan lunaparka degisiyor, ama çogulari giris tek kisi 40-50 euro civari. Yani 3 kisilik giris 150 euro, sonra yemesi içmesi, oraya tren/araba ile gitmesi,..
Sorun miktarda degil. Miktar olarak çok yada az olarak görülebilir. Insanin maddi gücüne bagli. Sorun tavirda. Eger maddi zorluk var ise "simdi degil ama 1-2 ay sonra tabiki olsun, niye olmasin, bende çok mutlu olurum" demekte var.
Sorun maddiyatta degil yani. Konu sahibi bos yere esinin ailesine billenip, bu hirsi 12 yasindaki kizdan çikariyor.
O konuya hiç girme, çıkamayız yoksa buradanSeyma subası geldi aklıma
Sürekli Türk medyası diye story atıyor ya
Sanki kendi nereli?Galler prensesi
Hiç sanmıyorum konu sahibi kafasındaki bir insanın gerçekten böyle şeylerden mutlu olup keyif alacağını.Ben olsam lunaparka gider, herkesten çok eğlenirdim. İçinizdeki çocuğu öldürmeyin. Ve en önemlisi küçük bir çocuğun kalbini böyle mevzular yüzünden kırmayın.
Gorumce deyip damarına basma iyice :)Konu para değil diye anladım ben o zaman
Aynı beğenmediğiniz çocuk gibi 12 yaşındaki çocuğa gıcıklık yapasınız gelmiş
Maksat tamamen onun istediği yere gidilmesin
Belki sandığınızdan daha çok ortak noktanız vardır görümcenizle
Iyi geceler arkadaslar ,
Burda paylasiyorum cünkü baska türlü kimseye icimi dökemiyorum esimle tartistik bügün haftasonu onun ailesini ziyarete gittik,kücük kiz kardesi var böyle lunapark gibi biyere gitmek istedigini belirti babasina babasida saglik sorunlari yasadigi icin gidemiyor benim esimde hemen biz götürebiliriz aslinda dedi ,kiz kardeside (birtane daha abisi var ) ona sorayim dedi oda tatilde ya dedi böyle ara kızıştırmak ister gibi daha 12 yasinda ama akli her türlü seye calisiyor affedersiniz…sonra eşim benimle konuştu bende ben pek sıcak bakmadığımı söyledim..ama olur dedim sonra biraz düşümdüm birsürü masraf olacak bize yurtdışında yaşıyoruz en azından 300 euro..istemiyorum okadar masraf yapmayı hem onun ailesi bize maddi konuda hiç desteği olmuyor birşeyde istemiyorum zaten ikimizde çalışıyoruz çok şükür birde eşimin güya arabası vardı evlenmeden önce onu aldılar sattılar parasını bize vermediler küçük oğlan şimdi araba aldı ..neyse sonra eşime lunaparka gitmek istemediğimi söyledim birsürü masraf olacak dedim hemde daha yeni izinden geldik yani..iyi ozaman dedi ben kardeşlerimle giderim dedi benim çok zoruma gitti ..ne için çalışıyorum dedi vesayre bende dedim madem kardeşina babalık yapacaktın evlenmeseydin aklıma geleni saydım …neymiş kardeşine söz vermiş..o parka gidilmesini istemiyorum inat ettim sizce tutumum nasıl
tamam ama sizin yaptiginiz sey kafanizdan senaryo uretip buna gore yorum yapmak. yani siz isin maddi kismini dusunuyorsunuz sadece. konu sahibi esinin ailesini sevmedigi icin kucuk cocuga da dusmanlik yapiyor. maddi kayginin onune gecen durum bu.İşte hediye falan değil olay. Herkes kardeşine ufak tefek hediyeler alır, yemeğe götürür , sinemaya götürür, buradaki basit lunaparkarda 100- 200 TL ye gönlünü hoş eder. Ben size orada lunapark için harcananacak paranın Avrupadaki karşılığını yazdım. Muhtemelende bu kadar yüksek bir bedel alındığına göre Disneyland gibi büyük bir eğlence merkezlerinden biri öyle basit bir lunapark falan değil. İstenme nedeni eğitim, sağlık ya da uzun süre kullanılacak bilgisayar, telefon gibi zorunlu bir ihtiyaç değil, bir günlük keyfe keder bir harcama. Üstelik Türkiyede bırakın alt sınıf gelir gurubunu ortala sınıfta bir gelire bile sahip olsa, kim kardeşi abla bana 2500 TL gönder tatil yapacağım ya da arkadaşlarla takılacağız dediğinde eşine falan sormadan gönderiyor. Avrupada beyaz yakalı olmadığınız sürece bu para keyfe keder düşünmeden harcayacağı bir para değil. Elin avrupalısı bile kendi çocuklarının böyle yüksek harcamalarını hemen kabul etmiyor, para biriktirmesini öğütlüyor. Avrupada insanlar dediğim gibi gıda ulaşım gibi zorunlu ihtiyaclarını bizden çok rahat karşılıyorlar ama kimse sokaklarda parada toplamıyor. 300 eouro onlar içinde ciddi para.
Arya cim tatil dışında en son ne zaman uzun süreli burda yaşadın bilmiyorum ama bu karşılaştırmayı kulaktan dolma değil de şu andaki şartlarda en az 2 yıl burada yaşadıktan sonra yapmanı tavsiye ederim. Yaşam kolaylığı açısından diyorumIlk mesajimdada belirttim zaten, sorun tavirda. Parada degil yani. Konu sahibi 300 euroyu çok/az bulma hakkina sahip. Ancak o taviri sergilemeye hakki yok 12 yasindaki cocuga karsi.
Yani o anda parasi yoksa "1-2 ay sonra gideriz, kizin gönlü olsun" diyebilir. O konuda hemfikiriz. Kizin planini bozmak istiyor.
Benim tavrim seye karsi "voooy vojdonsiiiz, 300 euro ne kiii" diyenlere. Yada kiyaslama yapanlara. Yani hayat buradada gerçekten kolay degil. Ancak dedigim gibi, bu konu sahibin tavrini mesrulastirmaz.
Babam 10 yaşındayken vefat etti. Ondan önce de baya ağır hastaydı öyle gezdirmek falan hayal yani. Düşündüm abim beni kaç kere nereye götürmüştür. Hiç. Yengem de konu sahibinin aynısı kafa olarak. O çocuğu nasıl iyi anlıyorum konu sahibine nasıl gıcık oldum anlatamam12 yaşındaki çocuğun, çocuk olma isteğini nasil boyle çirkin sözlerle dile getiriyorsunuz? Ustelik babası da hastaymış. 12 yaşındayken anne babamiz disari cikamayacak kadar hasta olsa kim bilir neler hissederdik... kalbiniz taş olmuş sizin.
Tatildeki abisine sormasini, ortalığı karıştırmak olarak düşünmeniz de kendi kalbinizin yansıması bence.
Masraf konusunu bilemem. 300 euro az paradir çok paradır muhabbetlerine girmek istemiyorum.
Sizin icin çok paraymış. Madem öyle, daha yumusak bir sekilde anlatsaydiniz ya. Sacma sapan tavirlara girmişsiniz, kardesine babalık yapsaydin evlenmeseydin diyerek.
Konudaki bütün tavriniz sizin kötü bir insan olduğunuzu gösteriyor üzgünüm. Konu maddiyat degil yani, kalbiniz.
Arya cim tatil dışında en son ne zaman uzun süreli burda yaşadın bilmiyorum ama bu karşılaştırmayı kulaktan dolma değil de şu andaki şartlarda en az 2 yıl burada yaşadıktan sonra yapmanı tavsiye ederim. Yaşam kolaylığı açısından diyorumBurdan yandim allah diye kacmazsan oraya da kolay değil demeye hakkın olur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?