Temizlik için aç kalıyorsun sağlını kaybedersin arkadaşım sonrada bu gunleri ararsın beni yanlış anlama lutfen git bir an önce karnını doyur.
istiyorum ama eşim sen bu takıntınla işten de atılırsın diyo
özür dilerim atlamışım...
ilçede oturuyorum.ama yakınımızda böyle kurs var..oğlum ana okuluna başlicak..bende böyle birşey düşünüyorum ama bu defada ev işlerini nasıl yaparım diye düşünüyorum((
bekarken nasıldınız?
bugünkü tartışmamıza patlak veren konu da şu
sabah acile gittik gece dişimin ağrısından dolayı.gelince ellerine azcık çamaşır suyu dökiyim dedim ..hastane mikrobu yıkamayla geçmez dedim..bundan patladı eşim
KArdeşim doktor o da az önce konuyu okudu ve diyorki bu psikiyatrik bi sorun, hemen uzmana başvurman gerektiğini söylüyor.
yani anlatamıyorum aslında...
desemki temizim iş yapmaktan canım çıkıyo elimde değil ama öyle değil işte..iş yapmak bana o kadar zevk veriyoki anlatamam
ellere çamaşır suyu dökülür mü temizlik için sağlığınızı riske atıyosunuz
benim annemde eskiden böyleydi ama şimdi daha normal
bizi kapıda bekler çoraplarımızı çıkarttırırdı,eve gelen misafirler gittikten sonra koltukları halıları silerdi,marketten aldığımız herşeyin ambalajını sabunla yıkardı
herşeyin fazlası zarar olduğu gibi buda zarar bir nevi hastalık..
bir de şey var bununla ilgili sizin küçük çocuğunuz var mı bilmiyorum ama küçük çocuğu olan temizlik hastası kadınlar çocuğu mikrop almasın diye uğraşırlar yani gereğinden fazla dikkat ettikleri için sakındıkları için çocuk gerekli olan mikrobu vucuduna alamaz ve bağışıklık sistemi gelişmediği için ilerde az bi mikroptan sık sık hasta olabilir
teşekkür ederim yorumun için canım
antibakteriyel sabun kullan..
çamaşır suyuyla el yıkamak nedır yaa allahaşkına!. bana yapılsaydı aynı şey,, karsımdakı insanın akıl sağlığından şüpheye düşerdim.
kusura bakma ama durum bu.
Keremcecim , bir an önce harekete geç ağırlaşmasın.Kontrol edebileceğini ,azaltabileceğini düşünürken o seni kontrol etmeye başlar.Bak durduk yere tadınız kaçtı.Temizlik takıntısı olan insanlar başkalarını tedirgin ettikleri ve başkalarından tedirgin oldukları için aile ,akraba sosyal ilişkilerin de zarar görür ve yanlızlaşırsın.Bu yanlzlığı aşmak kendini iyi hissetmek için yine temizliğe sararsın.Temizlik senin sakinleştiricin , bağımlı olduğun hap gibi olmuş.Sanıyorum üzüldüğünde ,sıkıldığında , endişelendiğinde , kafan karıştığında hemen temizlik yapmaya başlıyorsun.Zihninde seni temizlik yapmaya zorlayan sesi önemseme 'evim gayet iyi durumda ,herşey yolunda ,bu temizliği şimdi şöyle şöyle yapmasam da ben mutlu ,huzurlu bir insanım.Şu anda kendimi tam hissediyorum ' tarzı olumlamalar yap.Uzmanlar derdine şifa olacaklardır merak etme. :)
sürekli çamaşır suyuyla yıkamıyorum hastaneden geldik diye
böyle değil..tek çocuğum her işimi annem yapardı..lisedeyken bile yemeği önüme getirirdi.hatta evlenmeden önce bu tembellikle senin evine pislikten girilmez diyodu..zaten 2 senedir böyleyim.evliliğin ilk yıllarında da böyle değildim.temizdim ama bu kadar değil..
mesela ben cok temizlik yapardim biraktim cunku yaptigim temizlik gozukmuyor..kayinvalidem geldi eve kadin evi temiz bulamadi ama hani ben temizleyemedigim icin falan degil kotu anlamda bisey demedi.anladim ben dedimki anne bu ev temizlenmiyor..aa nasil olurki falan dedi dur ben yaparim..rahatsizdim o yapti temizligi 1 gun basladi 2 3 4 gun kadin artik tmm kizim inandim sana bu ev nasil birseyse temizlenmiyor...sende ugrasma genel temizlik yap birak dedi..yerler beyaz halisiz koltuklar beyaz camlar boydan boya varsin siz dusunun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?