Eşimle tartıştık

Hakikaten zor bir durum. Bu adamı evlenmeden önce hiç tanıma imkanınız olmadı mı? Farzet ki olmadı ve böyle bir eşe sahipsiniz kendi ailenizin arkanızda durması ve sizin taviz vermemeniz önemli... Sakinken bunları konuşun çocuğunuzun çok zarar gördüğünü...Bu öfkeden en çok kendisinin ve çocuğunuzun kötü etkilendiğini anlatın...Ve kararlı olup affetmeyin...Çünkü sizden önce çocuğunuzun psikolojisi bozulur...Size sabırlar diliyorum....

Önceden tanımanız, sonrası vs farketmiyor, öfke kontrolsüzlüğü var ve muhtemelen ailesinde şiddet öyküsü de vardır... Memleketini merak etmedim değil hani :)

Uzun lafın kısası 6 seneyi böyle geçirmiş birisi olarak diyeceğim tek şey düzelmez arkadaşım, tek yolu tedavi, öfke terapisi alacak, ciddi bir ilaç kullanımı gerçekleştirecek ve kendisini kontrol etmeyi öğrenecek.. Ben boşadım hem de iki çocukla. Asarım keserim nefes alamam diyen adam gitti tedavi gördü ve çaba gösteriyor yeniden başlamak için.

Bu yüzden şansını dene derim tedavi olmaya ikna etmeye çalış. Hatasını kabul ediyorsa tedavi görmeyi de kabul edecektir, ancak lafta kalmamasını sağlamalısın...

sevgiler..

biz nişanlıyken babam topluca oturduğumuz bir gün 'biriniz bağırırsa diğeri sussun.' demişti. bir dene belki işine yarar. bu zamana kadar bağırdın da ne oldu... hatta sen de gitgide her şeye öfkelenip bağıran biri olmuşsundur, huyun değişmiş falan olabilir. gerek yok böyle şeylere yıpranan sen olursun. sakince açıklamayı dene. çocuğuna düşkün bir adam onu böyle şiddet içinde yetiştirmek istemeyecektir, çocuk babasını çıldırırken gördüğünde mutlu mu oluyor... eşini bağırdığında dışarı gönder. böylelikle ağzına geleni söyleme fırsatını elinden almış olursun. herkes istiyor eşim doğru zamanda doğru hareketleri yapsın falan ama işte bu pek olmadığı için idare etmek zorunda kalıyorsun.

tek sorun sinirli bi insan olması olsaydı o bağırırken siz susun,sakinleşince anlatın sizde ona derdini derdim

ama asarım keserim yok fil gibi oldun zaten demesi işin şeklini değiştiriyo.resmen psikolojik şiddet uyguluyo size.izin vermeyin bu saygısızlığa.

yazık çocuğunuz ne kadar etkileniyodur bağırışlarınızdan.

eşim oğluna çok düşkün demişsiniz eğer o kadar seviyosa çocuğunu biraz kendine çeki düzen versin.çocuğun etkilendiğini söyleyin belki

onu etkiler.

Son düzenleme:
Adam da öfke kontrolü yok, en ufak birşey de hakaret, bağırıp çağırma, eşyaları kırma vs. Hani sus susta nereye kadar? Alttan almak bu durum için geçerli değildir. Yoksa herkes sinirlenebilir, yeri gelir siz susarsınız yeri gelir o, ama bir kişi her zaman aynıysa siz bu durumda direkt eziliyorsunuz, bu sizin psikolojinizi de etkiler aynı zamanda.

Özellikle oğlunuz, benim halamın eşi de acayip sinirli bir adamdı, kızınca yanımızda babamın yanında küfürler ederdi halama, kaçarak evlendiğinden birşey diyemezdi kimse, ne oldu? Çocukları da aynı, hiç saygı göstermiyorlar annelerine. :50:

Ayrıca fil gibi oldun, balon gibi oldun demek çok ayıp, kendi çabanızla veremiyorsanız diyetisyen yardımı alın ama önce kendi sağlığınız için verin kiloyu, o kendini bilmez adam için değil! :ssz:

Bu ortamda yetiştireceğiniz çocuğun Allah korusun ama ileride babası gibi olma ihtimali çok yüksek.
Eşiniz tedavi olmalı.
Bunun için çocuğuna olan düşkünlüğünü kullanabilirsiniz.
Burda bize anlattıklarınızı çocuğunuzun varsa öğretmeni yada bir aile büyüğü yada sevdiğiniz bir komşunuza anlatın ve onun ile anlaşın.
Eşinize desin ki "Ben sizin çocuğun durumunu hiç iyi görmüyorum tuhaf davranışları var öfekeli tavırları var bir psikologa görünmesi iyi olur."Bunu varsa öğretmeninin demesi daha etkili olabilir.
Bu yolla bir pikologa çocuk içinde olsa gitme fikri oluşur.Başta çocuk psikologuna bile gidilse siz orda psikolog ile başbaşa görüşmenizde yada telefonda ,eşinizin durumunu anlatarak uzman kişilerinde yardımı ile eşinizin tedaviye ikna olmasını sağlayabilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Back
X