Eşimle tatildeki tartışmamız...içimden atamadım...

Yine bir kadın olarak sizin alttan almanız beklenmiş.
Surat asmanız eleştirilmiş.
Evet kadınlar surat aşar çünkü çoğu kadın erkeklerin söylediklerini söyleyemediği için surat asma yoluna gider.
Ben de senin gözünü s...m deseydin hiç suratını asmaya gerek kalmazdı. Ama bizler bunu yapamadığımız için ( ya da bazı kadınlar )surat asarak tepki veriyoruz.
Bu surat asmanın içeriği budur.
Surat asmak, küsmek pasif agresif bir yaklaşımdır.
Karşılıklı tabii ki de küfürleşmesinler ama adam belli ki 2 kadeh içince sarhoş olan tiplerden. Evlenmiş ve o kişiyle yaşayan biri olarak en iyi konu sahibi bilmeli bunu.
Sarhoş, kafası güzel adamla tartışmaya girilmez. Haklıyken haksız olunur.
Burada konu sahibi konuyu ne uzatıp surat asmalıydı (böylelikle diğer ağır küfürü duymamış ve konu uzamamış olurdu) ne de aynı şekilde cevap vermeli.
Yapacağı en mantıklı hareket susup o anın tadını çıkartıp (surat asmadan o anı yoksayarak) daha sonra ertesi gün sakin kafayla tatlı dille “dün şöyle şöyle davrandın bu hiç hoşuma gitmedi” demek olurdu.

6 yıllık evliyim. Eşimin teyzesi birgün kahvaltıya çGırdı ve bana nasihatta bulundu. Kızım sakın olaki ailenin sırrını eşine verme. Eşin yiğenimdir canımdır, ama gün gelir verdigin sırrı tutamaz yüzüne vurursa canın çok yanar. O gün oldu daha ailemin bir acıgını vermedim..
Küfre gelince normalde benm eşimde etmez, arada Bi kacırınca biraz daha dikkatli olurmusun derim kusura bakma der geçeriz uzatmam hiç. Ama siz gereksiz uzatmışsınız. Neyse olan olmuştatilin tadını cıkarın. Ortam yumusayıncada dile getirin bir daha aileniz hakkında konusmasın.

Ailemle ilgili sırları ben söylemedim.Yazımda da belirttim boşandıkları için bir babam anlattı bir de annem

çok uzatmışsınız ve abartmışsınız.tatili zorla zehir etmeye çalışmışsınız.adam gayet ılımlı.yaşlarınızın küçüklüğünden mi bilmiyorum ama dikkat edin.

6 yıllık evliyim. Eşimin teyzesi birgün kahvaltıya çGırdı ve bana nasihatta bulundu. Kızım sakın olaki ailenin sırrını eşine verme. Eşin yiğenimdir canımdır, ama gün gelir verdigin sırrı tutamaz yüzüne vurursa canın çok yanar. O gün oldu daha ailemin bir acıgını vermedim..
Küfre gelince normalde benm eşimde etmez, arada Bi kacırınca biraz daha dikkatli olurmusun derim kusura bakma der geçeriz uzatmam hiç. Ama siz gereksiz uzatmışsınız. Neyse olan olmuştatilin tadını cıkarın. Ortam yumusayıncada dile getirin bir daha aileniz hakkında konusmasın.

Kusura bakma deseydi ben de uzatmazdım.Küfürünü savunsaydı siz tamam o zaman et mi derdiniz

Uzatmazdım ama neden ailemi karıştırıyor bu çok kırıcı çok üzücü bir şey
bana da bu konuda fazla gereksiz bir alınganlık yapmışsınız gibi geldi.bir şey dememiş ki.bizim evde de herkes en ufak şeyde birbiriyle inatlaşır surat asar.Sizde de öyleymiş demekki huyunu ailenden aldın demiş ne var bunda? huyunu komşu kadından mı aldın deseymiş?

Baban da küfür ediyor sanki hiç duymadın..onu niye uyarmıyorsun?annen baban inatlaşmış sen de onlar gibi yapıyorsun..
bu laflarda sizce bir şey olmayabilir çünkü benim yaşadığım duyguları yaşamadınız.
Konuyu babana getirmesi çok rahatsız edici böylr ni savunma şekli yok

Bende küfürden hoşlanmam rahatsızlığınızı elbette dile getirebilirsiniz ama yerinde ve zamanında yapın bunu. Eşinizle el ele tatildesiniz mutlu bir an bunu dile getirmek için sebep ne olursa olsun ben senin şu tavrından rahatsızım demek için doğru yer ve zaman değil üstelik karşınızdaki kişi alkollü. Başka bir zamanda karşılıklı otururken konuşur halledersiniz. Bakın evlilik zeka ve politika işidir. Sizin konularınızda genel olarak hep bi uzatma durumu var. Meseleleri sakız gibi uzatıyorsunuz. Tartışmışsınız bitmiş yemeğe gitmişsiniz siz hala orda surat asıyorsunuz, ortamı geriyorsunuz. Bürün akşamı surat asarak geçirdikten sonra da gel bir şeyler içelim diyorsunuz ben olsam eşinizin yerinde bende gelmem. Eşiniz çocuğa baktın konusunda yüzde yüz haksız bu arada. Siz böyle uzatmaya devam ederseniz şimdi yeni evlisiniz gelip özür dileyen uzatmayalım diyen eşiniz bıkar artık ki haksız da olmaz. Hala aklıma geldikçe tekrar kırılıyorum demişsiniz bu şekilde evlilik yürümez

Bu konu küfür yüzünden değil aileniz hakkında konuşulması nedeniyle uzamış. Bundan ben de nefret ediyorum. Tartışmada üstünlük sağlamak için veya karşıdakinin canını acıtmak için ailelerden vurulması çok kötü ve kırıcı

Küfür konusunda adeta bir çocuğa ahlakı öğretir gibi küfürün ne kadar tü kaka olduğundan bahsedip, bir de olayı kişiselleştirip "bana bana bihterine" tadında bir trip yaparsanız, küfürü bırakmaz aksine inatlaşır bu konuda. Evet küfür tü kaka, amenna. Ancak uzatmadan, trip atmadan "benim yanımda küfür etmenden hoşlanmıyorum" şeklinde kısa net bir cümle sarf edip susun ya da konuyu değiştirin. Ağzından her küfür çıktığında bu cümleyi sarf edip olağan konuşmaya ya da duruma devam edin. Uzatmayın, üstünde durmayın. Sadece kısa net duygu belirtmeyen bir uyarı. Kapalı alanlarda sigara içmek yasaktır gibi bir uyarı. Sidik yarışı ve his barındırmayan bir uyarı. Bir müddet sonra otomatik olarak diline hakim olacaktır. Ben bu şekilde başardım efem.

Alkolün etkisiyle, ortaya küfür etmiş eder ,erkeklerin çoğu ediyor ,ancak siz küfür konusun da çok hassasınız anlaşılan ,kırıcı tavırları olmuş konu uzayınca pişman olmuş ,özür dilemiş ,fakat dil yarası ağır geliyor insana sizi anlayabiliyorum ,ne kadar süredir evlisiniz ?yeniyseniz bu tarz tartışmalar olabiliyor ,ona küsüp tavır yapacağınıza ,sakin bir şekilde konuşun kırıldığınız konuları ,tekrar yaşamak istemediğinizi söyleyin böyle bir durumu ,inşallah toparlarsınız

Eşiniz çakır keyfiymiş hem ilk basta size etmemişki belki o an bşy olmuştur ne bileyim bi adam size bakıyordur ona etmıstr . yada aklına bşy gelmiştir etmiştir. çok sık eden biri mi küfür? yani değlse bi de tatildesnz .. ne bileyim tatil demek normal haytta yapamadıklarını bi nebze de olsa yapmak değil mi ? rahat hareket edebildiğin yer ve eşinz sizin yanınızda rahat edemeyecekse .. bilemedm ya basta küfür meselesini fazla abartmışsınız sonra konu gereksiz uzamış.

bazen nişanlmda benm yanımda eder mesela trafikte.. snra kbakma hayatım der açıkçası erkekler ediyor yani.. ama nişanlm çok fazla herseye eden biri yani ağzı bozuk biri olmadııgndan ben çok takılmıyorum buna.. ama çok ustuste oldugundan hayatım yetermı artık tamam diyorum guzellkle zaten biliyor hoşlanmadıgımı haklsn diyor. .

evet kadınlarkulubu klasiği cümle aralarında eş nişanlı övülür.ama sen olayı abartmış son paragrafa yaymışsın peki canım Allah daim etsin.eşim de bana k.bakma deseydi uzamazdı zaten.

Kimse kimsenin küfürlü ağzını çekmek zorunda da değil. Uyaran onun eşi hayat arkadaşı.
Pardon hayatım demek zor mu?
Konuyu ailesine getirirse ben 4 saat değil 44 saat surat asarım.
Sonra gözünü s...m ne demek?
Eşine bunu diyen adama ne demeli?
Evet herkesin bi tahammül noktası var. Ve surat asma ile gözünü bilmem ne yaparım arasında da dağlar kadar fark var.

evet kuzum o yüzden çok kırgınım atamadım içimden

alkollü bir insanın alttan alıp "tamam hayatım bir daha olmaz" demesini beklemek mantıklı mı ? ki zaten ortaya küfür etmiş, size kastı yokmuş. erkek arkadaşım trafikte abuk subuk hareket eden bir tip olunca yada bişeyle uğraşıp uğraşıp olmayınca bir küfür sallar. bana etmiyo ki, sinirini o an öyle çıkarıyo.
ince düşünmek sonra insana böyle ağır dönüyor.
açıkçası size küfür etmesi için biraz siz zorlamışsınız. tekrar ediyorum adam alkollü. zaten kafa kıyakken ne kadar sağlıklı davranabilir.
bir de hiçbir insan kendisine her davranışında öyle yap böyle yapma denmesinden hoşlanmaz. sanki siz her hatasında uyarıyormuşsunuz gibi bir havanız var. zaten alkollü tolerans göstermemiş.

neden hiç kimsenin dikkatini başkasına bakıyorum diye kuruntu yaparak küfür ettiği çekmedi merak ettim

Back
X