Eşimle tatildeki tartışmamız...içimden atamadım...

Üzgünüm ama ben cekemezmisim. Eşiniz küfür vs etmiş ok ama konu uzamış. Gereksiz uzamış hem de. Ben surat asan insanlara hiçbir şekilde tahammül edemediğim için açıkçası objektif bir yorumda bulunamayacagim. O yüzden eşiniz haklı olarak görünüyor benim tarafımdan.

Eski konularını okudum ama malesef iananılmaz nazlı, sürekli ilgi bende olsun isteyen, kaprisli, herkes beni şımartsın isteyen birisiniz ki. Konuları okurken daraldım ! sanki 15 yaşında bir ergen gibi davranmışsınız evliliğiniz boyunca. Bu konudada aynısı tartışmayı seviyosunuz belli ki. Çocuklar ailelerini yansıtır denir ya sizin gerçekten aile ortamında sorunlar yaşadığınız belli oluyor.
hiç kimse ailesiyle ilgili problem yaşamıyor zaten herkes çok sağlıklı.bu önyargılarınızdan nefret ediyorum eşimin de kafası sizin kafadan.

konudan sıkılacağımı konuya girmeden bilemem, bu biraz sıkılmayacak kişilere konu açın demekle aynı.
saçma yani ?

benim de sıkıldığım konular oluyor yarısını okuyup vazgeçip çıkmıyorum gidip kişiye çok sıkıcısın demiyorum senin gibi.evet ben saçmayım sen çok normalsin.

hiç kimse ailesiyle ilgili problem yaşamıyor zaten herkes çok sağlıklı.bu önyargılarınızdan nefret ediyorum eşimin de kafası sizin kafadan.
Ben seni haklı buldum canım neden ailenden vuruyor ve ettigi küfür çok çirkin kim ne derse desin iyi yapmışsın eşinde olsa haddini bilecek....

Üzgünüm ama ben cekemezmisim. Eşiniz küfür vs etmiş ok ama konu uzamış. Gereksiz uzamış hem de. Ben surat asan insanlara hiçbir şekilde tahammül edemediğim için açıkçası objektif bir yorumda bulunamayacagim. O yüzden eşiniz haklı olarak görünüyor benim tarafımdan.

siz ailenize laf söylense ne derdiniz?gülebilirdiniz yani öyle mi?kalbi kırılmış bir insan kırmak da istemiyorsa susar surat da asılır.ben normal insanın doğasında olan tepkileri veriyorum.mutlu olduğumda bana güzel bir şey söylendiğinde de gülüyorum mesela.yani eşim beni ailemden vurarak normal bir şey yaptı ama benim surat asmam olayı uzattı.o zaman ben arsız olayım o yüzüme tükürsün ben güleyim ne güzel siz öyle yapabiliyorsanız mükemmel bir başarı

neden hiç kimsenin dikkatini başkasına bakıyorum diye kuruntu yaparak küfür ettiği çekmedi merak ettim
çünkü o uzun bir trip ve tartışma süresinin sonucunda "alkollü" kafa ile verilen tepki. hiçbir problem olmadan bunu yapsa haklısınız. adam zaten herşeyime karışıyorsun da demiş en başta. neden kendi tavırlarınızı hiç irdelemiyorsunuz. belki de bazı tavırlarınızdan yoruldu.

Yani icip icip kafayi bulursa bu söylenenler kusura bakmayin çok normal. Icmeyi bilmiyorsa içince kendini kaybediyorsa icmesin bi zahmet. Içipte boyle cumleler kuranlara üzülmüyorum acikcasi.

küfür sevmem ama ikinizde ınatçı davranmışsınız umarım duzelırsınız bence eşınıze soyleyın sızı bırdaha zayıf noktanızdan vurmasın ...

Bilmem, ben çok sorun etmezdim.
Ailenizi karıştırması sizi ordan vurması hoş değil tabi ama .. sonuçta yanınızda küfür edebilir ne olmuş ki ? :KK51: ben mi abartıyorum acaba bana garip gelmedi.. sonuçta eşisiniz.. yani size ilk başta küfür etmemiş alkolün verdiği etki ile ortaya küfür etmiş.. ben çok sorun yapmazdım böylelikle olay uzamazdı.. sizin orda tepkinizz hayatımm susss millet duycak ne ayıp ya felan der geçiştirirdim yok eskiden etmezdin falan filan 2duble bile olsa içmiş ola birine söylenecek söz değill, garip geldi :) Çakır keyf bile olsan alkol alan birinin sözüne çok itibar etme.. bence.. ve direk sana küfür etmediği sürece ben bir sıkıntı görmüyorum.. yani sonuçta eşin bu trafikte edebilir, telefonda x arkadaşı ile konusurken küfür edebilir gizli saklı mı küfür edecek anlamadım pek:oha:

E baban da küfür ediyormuş, yalan yanlış bir şey söylememiş, iftira atmamış, aileni yermemiş ki. Yine söylüyorum fazla alıngansın. Evet babam da küfür ediyordu ve ben bundan rahatsız oluyordum, o yüzden eşimin babam gibi olmasını istemiyorum dersin tatlı tatlı olur biter.

Benim rahmetli babam alkolikti mesela. Bize bir eziyeti yoktu ama kendine zarar veriyor diye üzülürdük. Eşim de içmeyi sever. İçince babamla olan travmalarımdan dolayı ona patlayamam çünkü onlar farklı insanlar. Sadece dönem dönem abartırsa tatlı dille, uygun zamanda konuşurum. Ama tatillerde alkolün dibine vurduğu zaman -ki kelimenin tam anlamıyla vuruyor- uyarmaya kalksam, yapmasını engellesem, içme desem biz de kavga ederiz tatilimiz zehir olur. Kavga etmek yerine ben de içiyorum karşılıklı eğleniyoruz. Evlilik böyle bir şey şekerim. Sen ona katlanacaksın o sana katlanacak. Bazı şeyleri görmezden geleceksin.

Bütün sayfalarca baya baya yazmışsınız benim sorunlu olduğumu anlatmışsınız.O sebepten anlattıklarımı empati kurup anlayabileceğinizi düşünmesem de bu mesajınıza cevap vereyim.Babam küfür ediyor olabilir evet iftira atmamış peki yüzüme vurması çok mu normal?ben ona evlenmeden önce babam hep küfür ederdi ve sevmem dedim hassaslığımı belirttim.Gören de küfür duymadın sanacak diye bana laf sokması çok yanlış.
Babanız alkolikmiş ama size eve zararı yokmuş.Buna travma diyemezsiniz.Ama babamın küfürleri kavgayla gürültüyle olduğu için buna travma diyebilirsiniz.O yüzden bana evlilik böyle bir şey şekerim deme.Bazı şeyleri zaten görmezden geliyorum ama küfür duymak istemiyorum.Bu konuları evlilik öncesi konuştuk o zaman bana diyecekti küfür ederim diye.O zaman yemedi demek ki.

Surat asmak, küsmek pasif agresif bir yaklaşımdır.
Karşılıklı tabii ki de küfürleşmesinler ama adam belli ki 2 kadeh içince sarhoş olan tiplerden. Evlenmiş ve o kişiyle yaşayan biri olarak en iyi konu sahibi bilmeli bunu.
Sarhoş, kafası güzel adamla tartışmaya girilmez. Haklıyken haksız olunur.
Burada konu sahibi konuyu ne uzatıp surat asmalıydı (böylelikle diğer ağır küfürü duymamış ve konu uzamamış olurdu) ne de aynı şekilde cevap vermeli.
Yapacağı en mantıklı hareket susup o anın tadını çıkartıp (surat asmadan o anı yoksayarak) daha sonra ertesi gün sakin kafayla tatlı dille “dün şöyle şöyle davrandın bu hiç hoşuma gitmedi” demek olurdu.

Eşim 15'e kadar kadeh içse de sarhoş olan bir insan değil.Sarhoş olduğu için küfür etmedi o an gevşedi sadece.Sarhoş adamla tartışacak kadar kafayı bozmadım.

Eşimle tatile gittik.Çok güzel eğleniyorduk çok mutluyduk.Biraz içmişti çok keyifliydi.El ele tutuştuk yürüyerek güle eğlene gezmeye,yemek yemeye çıktık.Eşim alalade bir küfür etti ortaya.Hiç hoşuma gitmedi bu yüzden;
- Bu aralar küfür etmeye başladın.
-Bu aralar keyifliyim ne olmuş yani 1-2 kere edince?!
-Eskiden dikkat ederdin yanımda etmezdin.
-Normalde de etmiyorum zaten.Beni parmağında oynatmaya çalışıyorsun sürekli yönlendiriyorsun.
-Bu küfürün neyini savunuyorsun anlayamadım etme işte sevmiyorum.
-Sana mı ediyorum ortaya ediyorum.Annen baban hep inatlaşıyormuş ya sen de onları örnek almışsın aynı şeyi yapıyorsun.
-O zaman iyi bir aile kızı alsaydın beğenmiyorsan.Annemi babamı ne karıştırıyorsun?Ben senin yaralarından vuruyor muyum?
Annem babam boşandığı için bu konuşmasına çok alındım.Yani önüme bu şekilde çıkarması beni çok yaraladı suratım asıldı.Yemek yedik biraz ilgilenmeye çalıştı düzelemedim.Ama gözlerim çok doldu tuttum kendimi çaktırmamaya çalıştım.Annemi de babamı da ayrı ayrı çok seviyorum.Zor zamanlar geçirdik,anlaşamazlardı.Eşime bunların ayrıntılarını sevgililik zamanında anlatmadım.Ama evlenince babam ayrı anlatıyor,annem ayrı anlatıyor derken öğrendi işte.Şimdi de aklında demek ki annesi babası böyle ki bundan oldu diye kendini masum görme yoluna gidiyor.Mesela o da öz annesini küçükken kaybetti üvey anneyle büyüdü.Ben desem ki anne sevgisi görmemişsin ki ne anlarsın sevgiden diye hoşuna gider mi onun...ama asla yapmam,yapamam ki.O nasıl yapıyor anlamıyorum.
Sonrasında bir fasıla gittik.4-5 adam çalgı aletleri tef falan çalıyor,masa masa dolaşıyordu.E ben de eşime alınmıştım ona pek bakmıyordum.Çalanlara bakıyordum,etrafa bakıyordum.Eşim ilk başlar benle baya ilgiliydi sonra bir baktım kendi kendine sinirlenmiş suratı asılmış.Ne oldu dedim balık yiyince bir şeyler mi oldu.Yok bir şey diyip durdu.Neyse sonra yanımızdakilerle tanıştık sohbet ettik derken eşim yine düzeldi ama ben düzelemedim.Sonra otele odaya çıktık.Ben de dedim bir şeyler içeyim nerde diye sordum.Yürü git miden bulanıyo sonra senle uğraşamam dedi.Ben sustum ama kaynar sular döküldü başımdan bu konuşma tarzından dolayı.Nefret ettim ondan içten içe o an.Keşke dedim olmasa hayatımda defolup gitse.Balkona geçtim ama onun olduğu köşeye oturmadım.Arkam dönük oturdum.
-Sen böyle yap böyle devam et.Sen niye o tef çalan çocuğa bakıyordun he neden karşında ben varken oraya bakıyordun.Kaç kere döndüm baktım çocuk bizim masaya bakıyor sen beni ne duruma düşürüyorsun?çocuğu mu kesiyorsun gözümün önünde GÖZÜNÜ S.... SENİN...Beni delirtme aneksanamun beni delirtme.Bana beğenmiyorsan git diyip duruyorsun daha önce de yaptın bunu.Ben sana hayatta böyle bir şey diyemem konuyu hemen ayrılığa getiriyorsun...Her şey söylenir bunlar söylenmez.Kocana biraz saygın olsun.
-Sonunda bana küfür de ettin bunu unutma..terbiyesiz.
Tarzı devam etti konuşmalarımız.Ben ailemden beni vurduğunu kırgın olduğum için ona bakmadığımı o çocukla bir kere bile göz göze gelmediğimi söyledim.Yarın bu tatil bitiyor gidiyoruz dedi.İyi dedim gidelim benimle de muhatap olma dedim bundan sonra.Sonra ben sustukça sürekli buraya bak diyip bir şeyler söylüyor.Sürekli konuşuyo.Doldum ağladım geldi yanıma sakin konuşmaya çalıştı.Git yat diyorum sen de gel sen de gel derken yattık sarıldı.İstemedim dedim sarılma yarın surat asmıcam tatil de berbat olmayacak dedim.Ve öyle de yaptım.Ertesi gün durup dururken sürekli özür diledi.Biz niye tartıştık ki diyip durdu.Sonra akşama doğru saçımı okşarken gözlerimi de sevdi ben bu gözlere mi küfür ettim ben bu gözlere kıyabilir miyim seni kırdığım için çok özür dilerim dedi.O gün içi rahat etmedi her zamankinden daha da yumuşaktı.Ama şimdi aklıma geldikçe tekrar tekrar kırılıyorum ona.Ve biliyorum bir kere küfür etti artık bana bundan sonra eminim eder.Evlilikte istediğim en önemli şey saygıydı benim.Ama bir tartışma aramızda saygı olmadığını gösterdi sanki bana.
Kafası güzel olduğu için ne yaptigini neye kizdigini bile bilmiyordur böyle gereksiz detaylara takılma birde saatler suren trip çok manasız biseye kizdiysan ver tepkini çek git ofkeli degilsen hemen barış uzata uzata adamda ömür kalmiyor her seyi bu kadar takma hayat kisa

Bütün sayfalarca baya baya yazmışsınız benim sorunlu olduğumu anlatmışsınız.O sebepten anlattıklarımı empati kurup anlayabileceğinizi düşünmesem de bu mesajınıza cevap vereyim.Babam küfür ediyor olabilir evet iftira atmamış peki yüzüme vurması çok mu normal?ben ona evlenmeden önce babam hep küfür ederdi ve sevmem dedim hassaslığımı belirttim.Gören de küfür duymadın sanacak diye bana laf sokması çok yanlış.
Babanız alkolikmiş ama size eve zararı yokmuş.Buna travma diyemezsiniz.Ama babamın küfürleri kavgayla gürültüyle olduğu için buna travma diyebilirsiniz.O yüzden bana evlilik böyle bir şey şekerim deme.Bazı şeyleri zaten görmezden geliyorum ama küfür duymak istemiyorum.Bu konuları evlilik öncesi konuştuk o zaman bana diyecekti küfür ederim diye.O zaman yemedi demek ki.

E peki ne diyelim. Aynen devam et o zaman böyle. Daha çok kapris yaparsan daha çabuk yola gelir belki. Her gününü zehir et adamın. Az bile yapmışsın, burnundan getir. Bu erkek milletine böyle lazım şekerim. Naz yap, kapris yap, kavga çıkar. Çünkü evlendiyse bunları hak etmiş demektir. Canına oku, arkandayız.

Küfür benimde kırmızı çizgilerimden ne yani kocanız yanınızda ana avrat düz gidince hoşunuzamı gidiyor bana etmesini geçtim ki bana ederse o iş biter herkes de abartmışsın demiş valla değişik
o iş biter diye ben de diyordum.o iş öyle olmuyor.evliyken küfür etti diye ayrılan ilk insan da olamazsınız son insan da.

E peki ne diyelim. Aynen devam et o zaman böyle. Daha çok kapris yaparsan daha çabuk yola gelir belki. Her gününü zehir et adamın. Az bile yapmışsın, burnundan getir. Bu erkek milletine böyle lazım şekerim. Naz yap, kapris yap, kavga çıkar. Çünkü evlendiyse bunları hak etmiş demektir. Canına oku, arkandayız.

En azından haklısın canım ama idare etmen lazım diyebilirsiniz.Ama nasıl onu haklı buluyorsunuz anlamıyorum.

Küfür konusunda adeta bir çocuğa ahlakı öğretir gibi küfürün ne kadar tü kaka olduğundan bahsedip, bir de olayı kişiselleştirip "bana bana bihterine" tadında bir trip yaparsanız, küfürü bırakmaz aksine inatlaşır bu konuda. Evet küfür tü kaka, amenna. Ancak uzatmadan, trip atmadan "benim yanımda küfür etmenden hoşlanmıyorum" şeklinde kısa net bir cümle sarf edip susun ya da konuyu değiştirin. Ağzından her küfür çıktığında bu cümleyi sarf edip olağan konuşmaya ya da duruma devam edin. Uzatmayın, üstünde durmayın. Sadece kısa net duygu belirtmeyen bir uyarı. Kapalı alanlarda sigara içmek yasaktır gibi bir uyarı. Sidik yarışı ve his barındırmayan bir uyarı. Bir müddet sonra otomatik olarak diline hakim olacaktır. Ben bu şekilde başardım efem.

zaten diline hakim oluyor tatildeyken etmeye başladı 2-3 kere.o an uyarmadan duramadım

Düzelemeyen, aşırı nazlı ve tripli insanları ben de çekemem.
Eşiniz iki kez düzelmiş, ilgilenmiş, siz sakız gibi uzatmışsınız.
Adamı çıldırtana kadae surat asıp sonra vay efendim benle tartıştı demek çok komik..

Her tribinizi çekmek zorunda mı?

engel olamıyorum yüzüm gülemiyor çok kırıldığımda hem kıran için uzatmamak kolay nasılsa o kırılmıyor o içindekileri döküyor.ben onu kıracak hiçbir şey söylemedim

Back
X