Eşimle tatildeki tartışmamız...içimden atamadım...

çok sevdiğim bir fizik kanunu der ki, her tepki bir etkinin sonucudur.
bence hala en önemli kısım atlanıyor, adam eşini onu yönlendirmekle suçlamış. bundan rahatsız. ve o anın gerginliği ile özrüne de ters tavır görünce patlamış.
haklı demiyorum, doğanın ve fiziğin kanunu diyorum.
belki de bir insanı o raddeye getirmemek lazım.
her zaman kadın haklı olamaz değil mi ?
Tabiki olamaz.
Haklıysa haklıdır haksızsa haksızdır cinsiyet ayrımı yapmadım yapmam hic bir zaman.
Konu sahibinin de muhakkak haksız olduğu taraflar vardır.
Ama değil bir kadın hic bir insana bu muameleyi reva görmem.
Tepkim de bu yüzden sanırım. 🙂

Valla ben sizi pek haklı bulmadım ya.
Adam içmiş keyfi yerinde hayır ederse etsin yani küfür sarhoş adama neden orada öğüt veriyorsunuz.
Küfür de hayatımızın bi parçası yeri gelince.
Uzatmış da uzatmışsınız.
Çok gereksiz bi tartışma olmuş.
Adam ertesi gün özür de dilemiş zaten uzatmayın yani cidden gereksiz konular.

Ayrıca kendiniz diyorsunuz hiç suratına vs. bakmadım diye e karşıda kimler var müzisyenler haliyle adam o sarhoş kafayla öyle saçma laflar etmiş.
Ha haklı demiyorum ama gereksiz uzamış konu.

Tabiki olamaz.
Haklıysa haklıdır haksızsa haksızdır cinsiyet ayrımı yapmadım yapmam hic bir zaman.
Konu sahibinin de muhakkak haksız olduğu taraflar vardır.
Ama değil bir kadın hic bir insana bu mualemeleyi reva görmem.
Tepkim de bu yüzden sanırım. 🙂
herkesin tolerans sınırı var. bence eşine fazla karışıyor. kendisine uymayan hiçbi tavrına tahammül etmiyor. benim hissiyatım sadece, yani adamın o tepkisinden bunu algıladım.
insanlar neleri neleri yutuyor yeri gelince. biraz eğilmek kimseye zarar vermez :)

Valla ben sizi pek haklı bulmadım ya.
Adam içmiş keyfi yerinde hayır ederse etsin yani küfür sarhoş adama neden orada öğüt veriyorsunuz.
Küfür de hayatımızın bi parçası yeri gelince.
Uzatmış da uzatmışsınız.
Çok gereksiz bi tartışma olmuş.
Adam ertesi gün özür de dilemiş zaten uzatmayın yani cidden gereksiz konular.

Ayrıca kendiniz diyorsunuz hiç suratına vs. bakmadım diye e karşıda kimler var müzisyenler haliyle adam o sarhoş kafayla öyle saçma laflar etmiş.
Ha haklı demiyorum ama gereksiz uzamış konu.
ah nihayet beni anlayan biri :)

Ben sizde hata gormedim.
Esinize de kufur konusmayin demiyceksiniz kime diyceksiniz. Hem bagirarak soylememissiniz ki, normal sekilde fikrinizi soylemissiniz.
Unutup tatilin tadini cikarmaya calisin.
Her gun tatil olmuyor sonucta, unutmaya calisin ...

Elbette hoşlanmadığın konuda eşini uyaracaksın. Bunun tavrı ve dozu önemli olan. Ama belli ki esin Alkollüyken konuşulacak tartışılacak adam değil. O zaman bunu.uzatmak yerine aklı başında olduğu bir zamana saklamak gerek. Böyle saçmalayacak kadar da içmeyecek, kendine hakim.olacak. sendeki hata da meseleyi uzatmak.olabilir. bu konuda kendini irdele.

Birbirinizi tanıyana kadar böyle durumlar olur. Zamanla nabza göre şerbeti de öğrenirsiniz. Ama kırgınlıkları kriz anında konuşma. Sakin bir zamanda suçlayıcı dille değil de böyle olduğunda böyle hissediyorum şeklinde anlat. Çözülmeyecek şeyler değil.

Bence iki tarafın haklılık payı var. Bir insan sizin hususi yapma dediğiniz bir konuda ısrarla bunu sürdürüyorsa bu benim için saygı eksikliğidir. Buda her seferinde kavgaya sebeb olur. Ayni zamanda esinizin sizi, sizde yara olan bir konu ile vurması cok terbiyesizce. İnsanın güvenerek anlattıklarını silah olarak kullanmamak lazım. Esinize bu konuda kırılmakta 100/100 haklısınız.
Diğer taraftan surat asarak ve uzatarak hiçbir sorun çözülmez. Bu konuda (bendede bu huy maalesef var) kendimi de düzeltmeye gayret ediyorum, çünkü ciddi iki taraf için de sinir bozucu bir durum. Benim küsme huyum.cocuklugumdan kalma birsey. Baya bir azalttım. Ama ara sira maalesef hala olur. Sizede bu konuda kendinizi sorgulamanizi öneririm. Nasıl daha iyi iletişim kurabilmenin yollarını arayın. Öyle durumlarda neden öyle davrandığınızı sorgulayin.

güncel : arkadaşlar eşim başka bir çocukla kesiştiğimi alenen söyleyip bana küfür etti diyorum neden hala benim üzerime geliyorsunuz bunu bir açıklar mısınız?

Eşimle tatile gittik.Çok güzel eğleniyorduk çok mutluyduk.Biraz içmişti çok keyifliydi.El ele tutuştuk yürüyerek güle eğlene gezmeye,yemek yemeye çıktık.Eşim alalade bir küfür etti ortaya.Hiç hoşuma gitmedi bu yüzden;
- Bu aralar küfür etmeye başladın.
-Bu aralar keyifliyim ne olmuş yani 1-2 kere edince?!
-Eskiden dikkat ederdin yanımda etmezdin.
-Normalde de etmiyorum zaten.Beni parmağında oynatmaya çalışıyorsun sürekli yönlendiriyorsun.
-Bu küfürün neyini savunuyorsun anlayamadım etme işte sevmiyorum.
-Sana mı ediyorum ortaya ediyorum.Annen baban hep inatlaşıyormuş ya sen de onları örnek almışsın aynı şeyi yapıyorsun.
-O zaman iyi bir aile kızı alsaydın beğenmiyorsan.Annemi babamı ne karıştırıyorsun?Ben senin yaralarından vuruyor muyum?
Annem babam boşandığı için bu konuşmasına çok alındım.Yani önüme bu şekilde çıkarması beni çok yaraladı suratım asıldı.Yemek yedik biraz ilgilenmeye çalıştı düzelemedim.Ama gözlerim çok doldu tuttum kendimi çaktırmamaya çalıştım.Annemi de babamı da ayrı ayrı çok seviyorum.Zor zamanlar geçirdik,anlaşamazlardı.Eşime bunların ayrıntılarını sevgililik zamanında anlatmadım.Ama evlenince babam ayrı anlatıyor,annem ayrı anlatıyor derken öğrendi işte.Şimdi de aklında demek ki annesi babası böyle ki bundan oldu diye kendini masum görme yoluna gidiyor.Mesela o da öz annesini küçükken kaybetti üvey anneyle büyüdü.Ben desem ki anne sevgisi görmemişsin ki ne anlarsın sevgiden diye hoşuna gider mi onun...ama asla yapmam,yapamam ki.O nasıl yapıyor anlamıyorum.
Sonrasında bir fasıla gittik.4-5 adam çalgı aletleri tef falan çalıyor,masa masa dolaşıyordu.E ben de eşime alınmıştım ona pek bakmıyordum.Çalanlara bakıyordum,etrafa bakıyordum.Eşim ilk başlar benle baya ilgiliydi sonra bir baktım kendi kendine sinirlenmiş suratı asılmış.Ne oldu dedim balık yiyince bir şeyler mi oldu.Yok bir şey diyip durdu.Neyse sonra yanımızdakilerle tanıştık sohbet ettik derken eşim yine düzeldi ama ben düzelemedim.Sonra otele odaya çıktık.Ben de dedim bir şeyler içeyim nerde diye sordum.Yürü git miden bulanıyo sonra senle uğraşamam dedi.Ben sustum ama kaynar sular döküldü başımdan bu konuşma tarzından dolayı.Nefret ettim ondan içten içe o an.Keşke dedim olmasa hayatımda defolup gitse.Balkona geçtim ama onun olduğu köşeye oturmadım.Arkam dönük oturdum.
-Sen böyle yap böyle devam et.Sen niye o tef çalan çocuğa bakıyordun he neden karşında ben varken oraya bakıyordun.Kaç kere döndüm baktım çocuk bizim masaya bakıyor sen beni ne duruma düşürüyorsun?çocuğu mu kesiyorsun gözümün önünde GÖZÜNÜ S.... SENİN...Beni delirtme aneksanamun beni delirtme.Bana beğenmiyorsan git diyip duruyorsun daha önce de yaptın bunu.Ben sana hayatta böyle bir şey diyemem konuyu hemen ayrılığa getiriyorsun...Her şey söylenir bunlar söylenmez.Kocana biraz saygın olsun.
-Sonunda bana küfür de ettin bunu unutma..terbiyesiz.
Tarzı devam etti konuşmalarımız.Ben ailemden beni vurduğunu kırgın olduğum için ona bakmadığımı o çocukla bir kere bile göz göze gelmediğimi söyledim.Yarın bu tatil bitiyor gidiyoruz dedi.İyi dedim gidelim benimle de muhatap olma dedim bundan sonra.Sonra ben sustukça sürekli buraya bak diyip bir şeyler söylüyor.Sürekli konuşuyo.Doldum ağladım geldi yanıma sakin konuşmaya çalıştı.Git yat diyorum sen de gel sen de gel derken yattık sarıldı.İstemedim dedim sarılma yarın surat asmıcam tatil de berbat olmayacak dedim.Ve öyle de yaptım.Ertesi gün durup dururken sürekli özür diledi.Biz niye tartıştık ki diyip durdu.Sonra akşama doğru saçımı okşarken gözlerimi de sevdi ben bu gözlere mi küfür ettim ben bu gözlere kıyabilir miyim seni kırdığım için çok özür dilerim dedi.O gün içi rahat etmedi her zamankinden daha da yumuşaktı.Ama şimdi aklıma geldikçe tekrar tekrar kırılıyorum ona.Ve biliyorum bir kere küfür etti artık bana bundan sonra eminim eder.Evlilikte istediğim en önemli şey saygıydı benim.Ama bir tartışma aramızda saygı olmadığını gösterdi sanki bana.
Kocanı savunanlar hangi kafada bilemiyorum ama sen sonuna kadar haklısın. Küfür duymaktan ben de nefret ederim. Hele de nedensiz yere. Buna saygi gostermek zorunda. Bile bile o uzatmis. Kusura bakma deyip gecebilirdi. Ve seni zayif noktandan vurmus. Iclerinde en affedilmez olani da seni baskasina bakmakla itham etmek. Seni gaza getirmek icin yazmiyorum ama haklı olan sensin. Esinin hakli oldugu tek konu ayrılmayı çocuk oyuncağı gibi hep gündemde tutmak.

Sanırım okuduğum en mantıklı yorum, hayret ettim bazı yazılanlara
Bende hayret ediyorum küfür normallestirilemez ister sinirli ister alkollü olsun
E hadi diyelim etti alkolluydu
Sonrası daha kötü şeyler olduğunu anlatmış konu sahibi Yani fazla naz ettiğini kadar yazılmış saygısızlık eden adam ama biz haklı tarafa yükleniyoruz

güncel : arkadaşlar eşim başka bir çocukla kesiştiğimi alenen söyleyip bana küfür etti diyorum neden hala benim üzerime geliyorsunuz bunu bir açıklar mısınız?

Eşimle tatile gittik.Çok güzel eğleniyorduk çok mutluyduk.Biraz içmişti çok keyifliydi.El ele tutuştuk yürüyerek güle eğlene gezmeye,yemek yemeye çıktık.Eşim alalade bir küfür etti ortaya.Hiç hoşuma gitmedi bu yüzden;
- Bu aralar küfür etmeye başladın.
-Bu aralar keyifliyim ne olmuş yani 1-2 kere edince?!
-Eskiden dikkat ederdin yanımda etmezdin.
-Normalde de etmiyorum zaten.Beni parmağında oynatmaya çalışıyorsun sürekli yönlendiriyorsun.
-Bu küfürün neyini savunuyorsun anlayamadım etme işte sevmiyorum.
-Sana mı ediyorum ortaya ediyorum.Annen baban hep inatlaşıyormuş ya sen de onları örnek almışsın aynı şeyi yapıyorsun.
-O zaman iyi bir aile kızı alsaydın beğenmiyorsan.Annemi babamı ne karıştırıyorsun?Ben senin yaralarından vuruyor muyum?
Annem babam boşandığı için bu konuşmasına çok alındım.Yani önüme bu şekilde çıkarması beni çok yaraladı suratım asıldı.Yemek yedik biraz ilgilenmeye çalıştı düzelemedim.Ama gözlerim çok doldu tuttum kendimi çaktırmamaya çalıştım.Annemi de babamı da ayrı ayrı çok seviyorum.Zor zamanlar geçirdik,anlaşamazlardı.Eşime bunların ayrıntılarını sevgililik zamanında anlatmadım.Ama evlenince babam ayrı anlatıyor,annem ayrı anlatıyor derken öğrendi işte.Şimdi de aklında demek ki annesi babası böyle ki bundan oldu diye kendini masum görme yoluna gidiyor.Mesela o da öz annesini küçükken kaybetti üvey anneyle büyüdü.Ben desem ki anne sevgisi görmemişsin ki ne anlarsın sevgiden diye hoşuna gider mi onun...ama asla yapmam,yapamam ki.O nasıl yapıyor anlamıyorum.
Sonrasında bir fasıla gittik.4-5 adam çalgı aletleri tef falan çalıyor,masa masa dolaşıyordu.E ben de eşime alınmıştım ona pek bakmıyordum.Çalanlara bakıyordum,etrafa bakıyordum.Eşim ilk başlar benle baya ilgiliydi sonra bir baktım kendi kendine sinirlenmiş suratı asılmış.Ne oldu dedim balık yiyince bir şeyler mi oldu.Yok bir şey diyip durdu.Neyse sonra yanımızdakilerle tanıştık sohbet ettik derken eşim yine düzeldi ama ben düzelemedim.Sonra otele odaya çıktık.Ben de dedim bir şeyler içeyim nerde diye sordum.Yürü git miden bulanıyo sonra senle uğraşamam dedi.Ben sustum ama kaynar sular döküldü başımdan bu konuşma tarzından dolayı.Nefret ettim ondan içten içe o an.Keşke dedim olmasa hayatımda defolup gitse.Balkona geçtim ama onun olduğu köşeye oturmadım.Arkam dönük oturdum.
-Sen böyle yap böyle devam et.Sen niye o tef çalan çocuğa bakıyordun he neden karşında ben varken oraya bakıyordun.Kaç kere döndüm baktım çocuk bizim masaya bakıyor sen beni ne duruma düşürüyorsun?çocuğu mu kesiyorsun gözümün önünde GÖZÜNÜ S.... SENİN...Beni delirtme aneksanamun beni delirtme.Bana beğenmiyorsan git diyip duruyorsun daha önce de yaptın bunu.Ben sana hayatta böyle bir şey diyemem konuyu hemen ayrılığa getiriyorsun...Her şey söylenir bunlar söylenmez.Kocana biraz saygın olsun.
-Sonunda bana küfür de ettin bunu unutma..terbiyesiz.
Tarzı devam etti konuşmalarımız.Ben ailemden beni vurduğunu kırgın olduğum için ona bakmadığımı o çocukla bir kere bile göz göze gelmediğimi söyledim.Yarın bu tatil bitiyor gidiyoruz dedi.İyi dedim gidelim benimle de muhatap olma dedim bundan sonra.Sonra ben sustukça sürekli buraya bak diyip bir şeyler söylüyor.Sürekli konuşuyo.Doldum ağladım geldi yanıma sakin konuşmaya çalıştı.Git yat diyorum sen de gel sen de gel derken yattık sarıldı.İstemedim dedim sarılma yarın surat asmıcam tatil de berbat olmayacak dedim.Ve öyle de yaptım.Ertesi gün durup dururken sürekli özür diledi.Biz niye tartıştık ki diyip durdu.Sonra akşama doğru saçımı okşarken gözlerimi de sevdi ben bu gözlere mi küfür ettim ben bu gözlere kıyabilir miyim seni kırdığım için çok özür dilerim dedi.O gün içi rahat etmedi her zamankinden daha da yumuşaktı.Ama şimdi aklıma geldikçe tekrar tekrar kırılıyorum ona.Ve biliyorum bir kere küfür etti artık bana bundan sonra eminim eder.Evlilikte istediğim en önemli şey saygıydı benim.Ama bir tartışma aramızda saygı olmadığını gösterdi sanki bana.
Herkes sizi haksız görmüş ama ben görmedim
Anadan babadan vurulma çok kötü
Üstüne küfür edip içen erkeğe hiç tahammülüm yok
Erkekler küfür eden kadını itici buluyor da kadınlar niye bulmuyor hiç bilmiyorum

Icince aklı başından gidenler mümkünse içmesin. Kafası güzelmiş.. eee?
Bence içindekileri dökmüş.
Insanlar ya sarhoşken ya da anestezi sonrası içindekileri olduğu gibi döker ya, o hesap.
Herkes ne kadar masum görmüş olayı
Nefret ederim içip içip ağzının yayını gevşetenlerden
İçmeyi bilmeyen edebiyle otursun
Ayrıca onlar içiyor bilerek içindekileri kusuyor rahatlıyor karşıdaki kişi yarın hayatına hiç bir şey olmamış gibi davranmak zorunda oluyor
Öyle bir dünya yok

Bende hayret ediyorum küfür normallestirilemez ister sinirli ister alkollü olsun
E hadi diyelim etti alkolluydu
Sonrası daha kötü şeyler olduğunu anlatmış konu sahibi Yani fazla naz ettiğini kadar yazılmış saygısızlık eden adam ama biz haklı tarafa yükleniyoruz

Ben de bu kadar normal gören ve konu sahibine yüklenen insan olmasına çok şaşırdım. Hepsi değildir ama bir kısmı eşinden küfür işitip sesini çıkartamıyor ve o yüzden bunun saygısızlık olarak görülmesine, yani eşlerinin yaptığının kabul edilemez olduğunun söylenmesine sinir oluyor olabilir.

Herkes ne kadar masum görmüş olayı
Nefret ederim içip içip ağzının yayını gevşetenlerden
İçmeyi bilmeyen edebiyle otursun
Ayrıca onlar içiyor bilerek içindekileri kusuyor rahatlıyor karşıdaki kişi yarın hayatına hiç bir şey olmamış gibi davranmak zorunda oluyor
Öyle bir dünya yok
Bence de. Alkol alıp istediğini yapıp sonra alkolün arkasına sığınmasınlar.

Ben yorumları okumamıştım. Hakikaten bazı hanımlar bu olayı nasıl normal kabul etmiş anlamadım.

Herkes sizi haksız görmüş ama ben görmedim
Anadan babadan vurulma çok kötü
Üstüne küfür edip içen erkeğe hiç tahammülüm yok
Erkekler küfür eden kadını itici buluyor da kadınlar niye bulmuyor hiç bilmiyorum

Bence de. Alkol alıp istediğini yapıp sonra alkolün arkasına sığınmasınlar.
Merak ediyorum bir kadın bir iki kadeh alıp kocasının ana babasını araya katıp okkalı bir küfür etse ertesi sabah amma uzattın burnumdan getirdin surat astın dese ne olurdu
Hoş adamın surat asmasına gerek kalmaz misliyle karşılık verirdi değil mi
Kadınlarımız bile bir şeyi erkek yapınca ne kadar anlayış timsali oluyor

O da beni uzaklaştırıyor her şey karşılıklı.Ben küfür etme dediğimde küfürünü savunmak yerine şuan tatildeyiz hayatım şimdilik hoş gör deseydi ben de uzatmazdım.Yürü git senle uğraşamam,gözünü s...,çocuğu mu kesiyorsun lafları da beni ondan uzaklaştırıyor.Hayırlısı
Sonuna kadar haklısınız. Küfür benim de kırmızı çizgimdir. Etsin boşver diyenleri de hiç anlamıyorum. Tatil tabii ki herkesin rahatlığı için stres atmak için yapılır küfürü rahat rahat edebilmek için değil

Merak ediyorum bir kadın bir iki kadeh alıp kocasının ana babasını araya katıp okkalı bir küfür etse ertesi sabah amma uzattın burnumdan getirdin surat astın dese ne olurdu
Hoş adamın surat asmasına gerek kalmaz misliyle karşılık verirdi değil mi
Kadınlarımız bile bir şeyi erkek yapınca ne kadar anlayış timsali oluyor
Erkekleri bu kadar tepemize biz çıkardık zaten. Ne yaparlarsa mübah.
Demek ki konu sahibinin bu kadar olayın üzerine dayak da yemesi lazımmış ki kadınlar kulübü ayaklansın. :(

Çoğu
Erkekleri bu kadar tepemize biz çıkardık zaten. Ne yaparlarsa mübah.
Demek ki konu sahibinin bu kadar olayın üzerine dayak da yemesi lazımmış ki kadınlar kulübü ayaklansın. :KK43:
Aradaki küçük nüanslarıda çoğu kişi kaçırmış
Konu sahibi de bende bir iki kadeh alayım demiş kocası senle mi uğraşacağım demiş
Erkeğin tatilde bir iki kadeh alıp içip rahatlamaya hakkı var kadının yok
Kadın dimdik hep ayık gezmeli erkeğin saçmalaması ı dinlemeli

Ayrıca kadını başka bir adama bakmakla suçlamış o sırada kadın surat asmak yerine küfüre başlasaydı
Sonra da ne var canım sinirliyken ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor deseydi yine konu sahinide adamı buldukları gibi haklı bulurlar mıydı acaba

Ya bunu nasıl yapıyorsunuz? Ben yapamam da o yüzden soruyorum. Yani sizin dediğinizin tersini söylemeye çalışmıyorum. Gerçekten hiçbir koşulda surat asmamayı nasıl yaptığınızı, nasıl düşünerek yaptığınızı soruyorum.

Yani, boşanmış anne ve babanın çocuğu olsam, tatilde olsak ve eşime “küfretmesen olmaz mı” desem, o da “Annen baban hep inatlaşıyormuş ya sen de onları örnek almışsın aynı şeyi yapıyorsun” dese, aklıma şunlar gelir:

-Buna çok üzüleceğimi bile bile sırf tartışmayı kazanmak için böyle bir şey söyleyebiliyor. Oysa gerçekten seven biri özellikle böyle ufak bir konuda karşısındakinin canını acıtmaya çalışmaz. Beni gerçekten sevmiyor, sadece fikir ayrılığı yaşamadığımız sürece seviyor.

-Keşke canımı acıtmaya çalışacak biriyle evlenmeseydim.

-Canımı acıtmaya çalışan ve evli olmayı sorguladığım biriyle yemek yemek istemiyorum, tatil yapmak istemiyorum.

Yani böyle düşününce yüzünüz asılır.

Siz şöyle mi düşünüyorsunuz? “Beni üzmek istemedi. Kırılacağımı tahmin etmedi?” Peki sizi gerçekten kırmaya çalıştığını bilirseniz nasıl yüzünüz düşmüyor?

Bence de mümkünse yüz asılmamalı ama her şartta nasıl yapabiliyorsunuz? Yani gerçekten yanlış anlamayın. Sakinliğinizin sırrı nedir tarzında bir soru aslında.

Sakinligimin sirrini anlatmaya kalksam sayfalarca yazarim burada :) konuyu sabote etmemek adina sunu soyleyebilirim , mesela ben evlendigim adami cok iyi taniyorum , onun icini disini , kalbinden geceni , ne dusundugunu , zaten bu kadar iyi tanimadigim adami da koca diye almam , almazdim
Simdi bana ailemle ilgili uzulecegim birsey soylerse ki insanlik hali soyledigi oluyor , sadece dönüp oldu mu bu simdi derim ama zaten o an bunu soylemesinin nedenini de bilirim, evde yanlizsak zaten o an hemen konusurum , o da hatasini anlar , disaridaysak o an yine oldu mu bu simdi derim o anlar kirildigimi , kizdigimi ve zamani geldiginde hesabini soracagimi :)

Surat asmam , konuyu uzatmam cunku o an'da yasamayi severim , eger orada kizarsam , tepki verirsem an'ın buyusunun bozulacagini bilirim , eger adamdan bosanacagim kadar kotu bir olay vuku bulmamissa ben tatilimin ya da o animin tadini cikarmaya devam ederim , bu zor birsey degil , asil o kadar hevesle ciktigim tatili kendi ellerimle berbat hale getirmek daha zor bence

Back
X