Eşin ailesine gitmek istememe

Senin ailen uzakta mı yaşıyor

Herkesin hassas noktaları, eşine karşı sınırlarını çizdiği alanlar var ..
Bu da senin eşinin hassasiyeti belli ki .
Çok doğru söylüyorsun. Eşimin tek hassas noktası bu. İşte o yüzden diyorum benim bu gitmek istememelerim birgün evliliğimi bitirir mi diye

Ama kayınvalidem kendi diyor, bazen de bana getirin annen yorulur diye. Bu açıdan bakmamıştım

benim eşim kendi itiraf ediyor, aynı şehirde olsaydık sorun olurdu diyerek.

benim eşimin ailesi de sık sık görüşür, haftasonu bir gün muhakkak kv de toplanır diğer kardeşler. o hafta gitmeyene de gizli bir kırgınlık... valla çok kötü ya, insan eşini kırmak istemiyor ama bu hayata kaç kere gelicez. kendi istediğim şekilde yaşamak hakkım değil mi :) valla ceyz bilemedim, ben eşimi kırmak da istemem, senin gibi resti de çekebilir miyim bilmiyorum.

ama sizin evliliğiniz de baya vardı sanırım, yani herkes herkesi tanımıştır bu zaman zarfında. umarım eşin de artık kabullenir.

hayır yani, tamam o çok sever ailesini, senin de aynı sevgiyi paylaşmanı ister, istemez mi insan, ama olmuyorsa da zorlamak neden.

Kaynana nasıl biri bilemiyorum ama empati kurduğumda ben kaynana olsam oğlumu da gelinimi de görmek isterim, torunumu sevmek isterim. Taviz verilebilir diye düşünüyorum sonuçta saygı karşılıklı, eşin de aynı tavizi senin ailene göstermeli. Nasıl algıladığı önemli ve büyük ihtimalle orda da eşin neden gelmedi şeklinde konuşulduğu için eziliyordur, belki de gurur yapıyordur, ben aile ilişkilerinde eşitlikten yanayım her iki tarafı da ziyaret etmek lazım diye düşünüyorum.

Hafta içi 1 gün kızımı bırakıyoruz demişsiniz, dönüşte kapıdan mı alıyorsunuz yoksa içeri girip yemek falan yiyor musunuz. Kızınızın orda olduğu gün akşam orada yarım saat bir saat daha fazla vakit geçirin, eşinize de deyin, kızımızı bıraktığımız günü annenlere ayıralım, o akşam yemeğimizi çayımızı orda yiyip içelim, hafta da bir gün de kendi evinize davet edin, size kalır 5 gün baş başa.

Ama kayınvalidem kendi diyor, bazen de bana getirin annen yorulur diye. Bu açıdan bakmamıştım

kayınvalıden der tabı cocugu bana getırın bakım dıye
sende cocugunu emanet edebılecek kadar guvenıyorsun demek kı
eşinin hatırı ıcın ve cocuguna baktıgı ıcın onun hatırı ıcın en azından 2 haftada bı haftasonu gıdıver derım
aksı taktırde sadece cocuga baksın dıye muhattap olmus gıbı duruyorsun buda yanlıs anlasılmaya cok acık esınde bu durumu duzeltmek ıcın ısrar edıyor ıyılıgın ıcın aslında

Bu sıkıntı bu hafta sonu bizde de patladı. Eşim çözüm için memlekete gittiğimizde seni annene bırakırım bende benim anneme giderim. Ne sen üzül sıkıntı çek ne de aramız bozulsun dedi. Ciddi ciddi böyle söyledi ama ben nasıl davranacağımı bilemedim. Bu yüzden boşanmayı dile getirecek adam gitsin yaşasın anasının dizinin dibinde zaten. Diyecek lafım yok benimde sizin gibi.

Eşim her boş vakitte gideyim demiyor,bazen işi yakın olduğu için uğrar sadece ama talepler bitmiyor. Hafta içi 1 gün muhakkak gidiyorum ben,gidince de 10a 11e kadar oturuyoruz. Şimdi eşin benim eşim gibi olmadığı için bana hak vermemen normal,sürekli telefonu çalıyor eşimin.

Canım az önce birine yazdım,haftaiçi 1 gün 10-11e kadar orada kalıyoruz. Kapıdan alıp gitmek saygısızlık olur ona bi lafım yok zaten.Benim derdim haftasonları.

Canım az önce birine yazdım,haftaiçi 1 gün 10-11e kadar orada kalıyoruz. Kapıdan alıp gitmek saygısızlık olur ona bi lafım yok zaten.Benim derdim haftasonları.

Hafta içi 1 günde sen davet et canım... Keşke evlilikler böyle matematik hesabına dönüşmese ama dönüşüyor işte. Yapılacak bişey yok... Huzur bozmaktansa, böyle ufak çözümler üretmeye çalışılacak.

kendi annen ile aynı binadasın,çocuğuna k.validen bakıyor h.içi her gün oradasın bir de h.sonları için gidelim diye zorlanıyorsun resmen bunaldım şu anda.

ailelerden biraz uzaklaşın bence çünkü bildiğin geniş aile modunda yaşıyorsunuz siz.

Ama kocan gıtmek ıstıyor kaynananla ne ılgısı var
En basit örnekleri vereyim canım, her haftasonu annesi arıyor; dayın geldi siz de gelin(Aşırı kalabalık ve içli dışlılar,o dayı yerine dıdısının dıdısını da ekler hep).Abisi arıyor, kızıyla benim kızı konuşturuyor,Hira bize gelin dedirtiyor kızına. x kişisi geliyormuş,gidip havaalanından al, şu kişi hasta olmuş oraya gidelim. O kadar çok şey var ki. Kocam gitmek istese haftaiçi gidiyor,bu aramaların %80ine "Anne şantiyeye gitmem gerekiyor sorun çıktı" diyor,düşün.Evimde dinleneceğim ya da eşimle planımız var gelemeyiz bile diyemiyor. Kendi açısından gidilmesi gereken durumlar olunca da benimle kavga ediyor eşim işte.

Ben onu kullanmıyorum,kendisi torununa bakmak istiyor. Lütfen siz de oğlunuz evlendiği zaman her hafta sonu yukarıda saydığım şeyleri yapmayın. Bunları yaptıkça el kızı sizden soğur ve evet gelmek istemez.

Son düzenleme:

Çalsın canım yaa ne olacak ki, ailesi sonuçta araşmaları-görüşmeleri çok normal..

hafta içi bir akşam gidiyormusun, anladığım kadarıyla kalan zamanda eşin uğruyor ailesine boş zamanlarında..

seni her boş anınızda ailesine sürüklemediği müddetçe sıkıntı yok bence..

yok ailesi sürekli gelin gidin baskısı yapıyorsa,haftasonlarıda illa gidilip satlerce orada zaman gecırecegız dıyorsa esınızo zaman esınızı alın karsınıza konusun.

biz bir aileyiz-evde işlerim var-birlikte yapacağımız aktivitelerde var -zaten çocugunuz da varmış- iş -çocuk sorumlulugu benı yeterı kadar yoruyor evdede vakıt gecırmek ıstıyorum deyın , esınız anlayacaktır... hatta sız ona karısmayın kendısı gıderse gıtsın ama sız gıtmeyın, cocugunuzla kendınızle ugrasın.. esınız de zamanla alışacaktır.

Çok doğru söylüyorsun. Eşimin tek hassas noktası bu. İşte o yüzden diyorum benim bu gitmek istememelerim birgün evliliğimi bitirir mi diye

Orta yolu bulmalısınız o zaman ..
Eşinde sağduyulu bir adam anladığım kadarıyla ..
Her hafta olmasa da arada, iki üç haftada bir eşinin hatırına, eşinin arzu ettiği şekilde birlikte gidebilirsiniz ..
Hem mesafeyi korumuş olursun, hem de eşinin gönlünü yapmış ..

Kayıvalidem haftada 1 gün bakıyor kızıma yalnız. Bir de annemle aynı binadayım ama evimiz barkımız ayrı,aynı binada gibi değiliz ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…