Kayıvalidem haftada 1 gün bakıyor kızıma yalnız. Bir de annemle aynı binadayım ama evimiz barkımız ayrı,aynı binada gibi değiliz ki.
Kaynanalar hep boyle sanırım erkekler genelde ailesine gidilip gelinmesini ister .. Bende oyleyim çokgidemem eesimde benim aileme gidemiyor çalışıyor muş bahaneye bakCeYz .!.:İyi haftalar kızlar. Eşimle haftasonu biraz tartıştık,normal konuşuyoruz ama aramız iyi değil. Sebebi benim ailesine gitmek istememem.Ama bu duruma engel olamıyorum,oraya gidesim gelmiyor. Haftaiçi bir gün kızımı oraya bırakıp iş dönüşü alıyoruz, çalışan biriyim bu yeterli değil midir Allah aşkına? Eşim haftada 2-3 gün uğrar,ona asla lafım yok ama ben neden her aradıklarında gitmek zorundayım?
Size sormak istediğim; sadece bu sebeple eşinden ayrılan var mı? Eşim bir gün yeter artık diyip çekip gider mi? Ailesine her zorlamasında gitmiyorum diye ayrılmak isterse güle güle diyeceğim çünkü,asla taviz veremiyorum.Annesi çok üzülüyormuş, aramıyormuşum bile. Ya arıyorum,saygıda kusur etmiyorum; asıl bize saygı duymayan kendisi.Oğlunun evlendiğini biraz kabullense...
Haha bütün erkekler ayni annesini karidan daha kiymetli olduğu anliyor : D benin kocamda öyleydi bekarken pek aramazdi sindi nasil oldu bilmem kayinvalidem ilk oğlunu benim yaninda ayynoglum benim çok özledim der cok oper koklar sora bana az öper ben istemiyorum öpme beni diycem kiramiyom nabimm :)Aynen öyle. Bekarken aramaz sormazlar. Evlenince annecim de annecim. Be adam bekarken niye aramıyodunnn
Haftaiçi herhangi bir gün gidiyoruz kayınvalideme,bazen kalıyoruz da. Ama en sık olanı söyleyeyim,haftada 1 gün görüyorum. Annemi bile daha az görüyorum,işim gücüm var diye gel yada ben geleyim talebinde bulunmaz.İki anne de çok farklı,yetiştirilişimiz de farklı dolayısıyladiğer günler kim bakıyor peki? ben hep o bakıyor sandım.
aynı binada olmak bence yeterli zaten.tam anlayamadım o zaman sen k.validene haftanın kaç günü gidiyorsun?
İşin bir de bu boyutu var işte,gidiyorsun bu sefer suratın halinden bir şey bulup dedikodu yapılıyor. Kızına ne demişti kayınvaliden?2-3 gündür eşimle bu yüzden sorun yaşıyoruz. Daha önce konu açmıştım kayınvalidem kızıma kullanılmayacak bir kelime kullanmıştı. Yaklaşık 1 ay oldu bu olay ve ben o günden beri gitmiyordum. Perşembe günü aradı Cuma günü yemeye çağırdı eşimde babası ve kardeşi için gitmek istedi ben istemedim. Sonra pişman işte daha ne kadar uzatacaksın bu konuyu dedi. Tamam hatalı ama hiç gitmeyecek miyiz torunlarını özlüyorlar dedi. Neyse gittim Cuma günü hiç konuşmadım kayınpederimle ve kaynımla görüştüm onunla uzaktan uzağa merhabalaştım sadece. Sohbet etmedim filan. Eve geldik eşim suratından düşen bin parçaydı geldin ama 5 karış suratla dedi. Yapma ya geldiğime şükretmiyorsun da suratımın asıklığına mı takıldın dedim. 3 gündür de surat yapıyordum. Dün sinemaya gidelim dedi çocuklar isteyince gittik oradan yemeğe götürdü gönlümü almak için sözde. Ama ben bundan sonra beni istemediğim zaman annene gitmeye zorlama çünkü çok nedenlerim var biliyorsun dedim.
İşin bir de bu boyutu var işte,gidiyorsun bu sefer suratın halinden bir şey bulup dedikodu yapılıyor. Kızına ne demişti kayınvaliden?
Koskoca kadın ya terbiyesiz,bence bir daha tek gönderme canım. Babasıyla gitsinKardeşine vurduğu için o...u demişti eşim de telefonda annesiyle tartışmıştı bu kelime yüzünden ama sonuçta annesi olduğu için ve pişman olmuşmuş o yüzden kolay dindi öfkesi. Acaba o lafı benim annem söyleseydi bu kadar çabuk unutur muydun dedim suratıma bakıyor bir de hala kızgınım eşime hala öylesine konuşuyorum.
benim kayınvalidede zamannda neler etmiştir bana.şimdi çok uzun yıllar geçti.geriye dönüp bakıyorumda hepsi boşmuş.şimdi severek gidiyorum geliyorum hatta gittimi kalkmak bilmiyorum eşim hadi hadi der ben az daha konuşalım derim oturalım hep.yani diyeceğim o ki yapmayın eşinizi üzmeyin sonradan sizde üzülürsünüz emin olun.değmezmiş dersiniz.yıllar geçtikçe kv deler kv olmaktan çıkıyor.masum zavallı bi, çare oluyolar.unutmayın sizde bir gün kv olacaksınız.İyi haftalar kızlar. Eşimle haftasonu biraz tartıştık,normal konuşuyoruz ama aramız iyi değil. Sebebi benim ailesine gitmek istememem.Ama bu duruma engel olamıyorum,oraya gidesim gelmiyor. Haftaiçi bir gün kızımı oraya bırakıp iş dönüşü alıyoruz, çalışan biriyim bu yeterli değil midir Allah aşkına? Eşim haftada 2-3 gün uğrar,ona asla lafım yok ama ben neden her aradıklarında gitmek zorundayım?
Size sormak istediğim; sadece bu sebeple eşinden ayrılan var mı? Eşim bir gün yeter artık diyip çekip gider mi? Ailesine her zorlamasında gitmiyorum diye ayrılmak isterse güle güle diyeceğim çünkü,asla taviz veremiyorum.Annesi çok üzülüyormuş, aramıyormuşum bile. Ya arıyorum,saygıda kusur etmiyorum; asıl bize saygı duymayan kendisi.Oğlunun evlendiğini biraz kabullense...
Koskoca kadın ya terbiyesiz,bence bir daha tek gönderme canım. Babasıyla gitsin
Belki haklısınızdır ama çalışıyorum yoruluyorum.HEr izinli olduğumuz gün böyle emrivaki yapılması nefret derecesine getirdi beni artık. Belki bazen gerçekten gidilmeli ama gereksiz çağırılmamız ben de öyle bir önyargı oluşturmuş ki artık gerçekten fobi oldu. Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum,belki çalışmasam bu durum kavga konusu bile olmazdıbenim kayınvalidede zamannda neler etmiştir bana.şimdi çok uzun yıllar geçti.geriye dönüp bakıyorumda hepsi boşmuş.şimdi severek gidiyorum geliyorum hatta gittimi kalkmak bilmiyorum eşim hadi hadi der ben az daha konuşalım derim oturalım hep.yani diyeceğim o ki yapmayın eşinizi üzmeyin sonradan sizde üzülürsünüz emin olun.değmezmiş dersiniz.yıllar geçtikçe kv deler kv olmaktan çıkıyor.masum zavallı bi, çare oluyolar.unutmayın sizde bir gün kv olacaksınız.
Kayınvalideye sadece 1 gün torunu bırakıyorlarmış hafta içi. Görsün diye sanırım, akşam iş çıkışı da alıyorlarmış.kendi annen ile aynı binadasın,çocuğuna k.validen bakıyor h.içi her gün oradasın bir de h.sonları için gidelim diye zorlanıyorsun resmen bunaldım şu anda.
ailelerden biraz uzaklaşın bence çünkü bildiğin geniş aile modunda yaşıyorsunuz siz.
Kızımın orada kaldığı günler çok geç saate kadar orada oluyoruz.Kapıdan verip alma durumu yok ki. Haftada 1 gün daha ayırsam benim zaten 2 gün iznim var,birinde yarım gün ev işi,yemek,ütü yapıyorum. Robot değilim ki benÇocuğu kapıdan verip kapıdan alıyorsanız Haklılar bence. Siz istemez misiniz kızınız evlenince eşiyle çocuğuyla gelsin ailecek oturulsun. Tabi ki sıkboğaz etmek çok yanlış ama haftada bir gün ayırabiliriz büyüklerimize.
Ben o olayı yuttum bile.Ya bunlar unutkan ya bende bi sorun var
Yahu daha bilezik krizi çözülmeden, gelip gitmeyi mi sorun ediyorlar
Ben olsam utanırım, özellikle eşinin yerinde olsam yani eşimden gizli iş çevirdim ortaya da pat diye annem döktü derim yüzüm kızarır otururum yerime. Annem gelin bile dese müsait değiliz derim, sana teklif edemem bile.
İş çıkışı da alıyoruz demişsin ya bende hemen alıp gidiyosunuz gibi anladımKızımın orada kaldığı günler çok geç saate kadar orada oluyoruz.Kapıdan verip alma durumu yok ki. Haftada 1 gün daha ayırsam benim zaten 2 gün iznim var,birinde yarım gün ev işi,yemek,ütü yapıyorum. Robot değilim ki ben
çalışıyorum evet.bizde ilk evliliğimiz epey yılları her hafta sonu vazife gibi oraya gitmekti.bu avantajmı bilmiyorum çok cahildim evlendiğimde yaşım 20 idi.ondanmı bilmiyorum ya her hafta niye gidiyoruz diye hiç sorgulamazdım sorgulamayı bilmiyordum.hiç sesim çıkmazdı eşim patladı en sonunda bıktım zırt pırt gitmekten dedi şok olmuştum o zaman anlamıştım bilmeden ses etmemek ne çok işime yaramıştı.şimdi gülüyorum se safmışımBelki haklısınızdır ama çalışıyorum yoruluyorum.HEr izinli olduğumuz gün böyle emrivaki yapılması nefret derecesine getirdi beni artık. Belki bazen gerçekten gidilmeli ama gereksiz çağırılmamız ben de öyle bir önyargı oluşturmuş ki artık gerçekten fobi oldu. Siz çalışıyor musunuz bilmiyorum,belki çalışmasam bu durum kavga konusu bile olmazdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?