Çocuğunuz var mı? Okula başladı diye bakıcı tutmazsın hasta olur öylece kalırsın. Nöbetçi eczaneye gitmen gerekir gece, çocuk ne olacak... bunaldın kafa dinleyeceksin çocuk evde. Hastasın bir gün , dolapları silmen gerekir başka bir gün....çocuk büyütmek tek başına çok zor.Sırf çocuk baktırmak için bu dert çekilir mi yahu. Bakıcı diye bir şey var iki aileden de uzağa git olsun bitsin.
Çocuğunuz var mı? Okula başladı diye bakıcı tutmazsın hasta olur öylece kalırsın. Nöbetçi eczaneye gitmen gerekir gece, çocuk ne olacak... bunaldın kafa dinleyeceksin çocuk evde. Hastasın bir gün , dolapları silmen gerekir başka bir gün....çocuk büyütmek tek başına çok zor.
Yani çocuğunuz var mı? Oradaki sosyal imkanları bilemem ben. Yaşadığım yerde 3 yaş altı kabul eden kreş yok mesela. Çocuklarıma tek başıma bakıyorum kimseye muhtaç değilim ama çalıştığım için günün kaç saati evde olamıyorum. Eşim zaten çok yoğun çalışıyor, yardımlaşamıyoruz. Yoksa bağımsızlıkta zirveyim maddi manevi ama şartlar...Galiba bir tek bizim ülkede zor. Hiçbir ülkede anası kayınvalidesi gelsin çocuğa baksın kafası görmedim. En azından gelişmiş yerlerde. Çocuğa tek başına bakabilecek duruma gelmeden çocuk yapmamak da bir çözüm olabilir mesela. Bu kadar başkalarına bağımlı yaşanmamalı.
Kendi ailenizin bulunduğu şehirde çalışın bence. Çocuk için de asla eşinizle aynı evde yaşamadan yapmayın. Çünkü eşin desteği olmadan hamilelik bile çok çok zor. Anne kv eş gibi destek olamıyor malesef. İlla çocuk olsun diyorsanız da anneniz bakıcı konusunda falan yardımcı olur kontrol eder vs. Anladığım kadarıyla kp nizle anlaşamıyorsunuz. Onların olduğu ile taşınırsanız kendi kafanıza sıkmış olursunuz çünkü yalnızken sizi ezmeleri daha kolay olacak.Merhaba arkadaşlar. Siz olsanız esinizin ailesinin oldugu yerde cok guzel bir iş bulsaniz oraya taşınır mısınız. Eşimden ayrı kalacaz 2 3 yıl.esim daha sonra o ile gelecek eş durumu tayini ile. Baska illerede gidebiliyorum. Ama bulundugum ilde kadro yok.Annem illa oraya git diyor.cocuk düşünüyoruz.cocugunuz olursa kayinvaliden bakar hergun bırakırsın ise geçerken dönüşte alırsın diyor.uzun vadeli bir yasam için buna karar vermem gerekiyor. Diğer türlü çocuğumuz olduğunda ya kayinvalidem gelip bakacak yada annem.annem uzun süreli gelemem diyor babam hasta ve kardeşlerim okula gidiyor. Kayinvaliden cok müsait. Siz olsanız böyle bir tercih yapar miydiniz? Kayin validem cok uyumlu iyi kalpli birisi.ama kayinpeder herseyi soran herseyi merak eden ve sürekli bir problem yaratan birisi.bunlari da göz önünde bulunduruyorum. Bana fikir verir misiniz
Bence bu ülkeyle gelismislikle alakalı bir durum değil, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama cidden psikolojik biyolojik sosyolojik hangi yönden bakarsanız bakın her yönden insanı zorlayan bir durum bebek, Allah yokluklarını göstermesin ama insan desteğe ihtiyaç duyuyor. Ben kaç yıldır bu forumdayım ne burada ne çevremde "hem işime gidiyorum hem bebeğime dört dörtlük bakıyorum hem kendime vakit ayırıp arkadaş cevremle gezebiliyorum hem evimde düzenim mis gibi yerli yerinde hiç problemim yok" diyen duymadım. Çünkü illa ki bir yerden fire veriyorsun kolay değil yani tam her şey yolunda dediğin anda tıkanıp kaldığın, böyle hüngür foşur ağlamak istedigin anlar oluyor. Misal ben, eşimle maddi gücümüz yerinde bakıcı tutacak durumumuz var ama tutmuyoruz neden güven yok, bebeğimin derdini anlatacak durumu yok, biz işteyken neler oldu Allah'a emanet deyip önüme bakacağım rahatlığım yok bu yüzden aileden birileri baksın ben çok rahat olamasam da bebeğim huzur içinde büyüsün diyorum. Bu sadece bir örnek. Her yönden kendimi hazır hissedip bebeğimi kucağıma aldım ama hissetmekte yaşamak tamamen farklı seylermis onu anladım. Ablam Almanya'da yaşıyor mesela orada da aynı durumlar mevcut bir farkı yok ki komşuları alman oranın yerlisi mesela ama yine bebek olunca bakacak güvenilir aileden birilerine baktırmak isteniliyor.Galiba bir tek bizim ülkede zor. Hiçbir ülkede anası kayınvalidesi gelsin çocuğa baksın kafası görmedim. En azından gelişmiş yerlerde. Çocuğa tek başına bakabilecek duruma gelmeden çocuk yapmamak da bir çözüm olabilir mesela. Bu kadar başkalarına bağımlı yaşanmamalı.
Herkes evini bildikten sonra eğer iyi insanlarsa size faydaları olur zararları olmaz. Kayınpederiniz aranıza onunla koyduğunuz mesafeyi algılarsa sıkıntı olmaz benceMerhaba arkadaşlar. Siz olsanız esinizin ailesinin oldugu yerde cok guzel bir iş bulsaniz oraya taşınır mısınız. Eşimden ayrı kalacaz 2 3 yıl.esim daha sonra o ile gelecek eş durumu tayini ile. Baska illerede gidebiliyorum. Ama bulundugum ilde kadro yok.Annem illa oraya git diyor.cocuk düşünüyoruz.cocugunuz olursa kayinvaliden bakar hergun bırakırsın ise geçerken dönüşte alırsın diyor.uzun vadeli bir yasam için buna karar vermem gerekiyor. Diğer türlü çocuğumuz olduğunda ya kayinvalidem gelip bakacak yada annem.annem uzun süreli gelemem diyor babam hasta ve kardeşlerim okula gidiyor. Kayinvaliden cok müsait. Siz olsanız böyle bir tercih yapar miydiniz? Kayin validem cok uyumlu iyi kalpli birisi.ama kayinpeder herseyi soran herseyi merak eden ve sürekli bir problem yaratan birisi.bunlari da göz önünde bulunduruyorum. Bana fikir verir misiniz
Çetrefilli bir iş gibi geldi bu biraz bana kayınvalideyle yakın olacaksınız bir eşinizle 3 yıl kadar ayrı kalacaksınız ki en önemlisi de bu uzun bir zaman 3 yıl çocukta düşünüyorsunuz bunca sıkıntının içinde yani ben olsam hayır derdimMerhaba arkadaşlar. Siz olsanız esinizin ailesinin oldugu yerde cok guzel bir iş bulsaniz oraya taşınır mısınız. Eşimden ayrı kalacaz 2 3 yıl.esim daha sonra o ile gelecek eş durumu tayini ile. Baska illerede gidebiliyorum. Ama bulundugum ilde kadro yok.Annem illa oraya git diyor.cocuk düşünüyoruz.cocugunuz olursa kayinvaliden bakar hergun bırakırsın ise geçerken dönüşte alırsın diyor.uzun vadeli bir yasam için buna karar vermem gerekiyor. Diğer türlü çocuğumuz olduğunda ya kayinvalidem gelip bakacak yada annem.annem uzun süreli gelemem diyor babam hasta ve kardeşlerim okula gidiyor. Kayinvaliden cok müsait. Siz olsanız böyle bir tercih yapar miydiniz? Kayin validem cok uyumlu iyi kalpli birisi.ama kayinpeder herseyi soran herseyi merak eden ve sürekli bir problem yaratan birisi.bunlari da göz önünde bulunduruyorum. Bana fikir verir misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?